To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - Numer 45 - w kioskach ok. 1 lipca

khamenei - 22 Czerwca 2009, 10:00

Haha, no więc właśnie tak sobie mniej więcej pomyślałem.
NURS - 22 Czerwca 2009, 10:25

ja się nie bulwersuję, ale wiesz, im więcej obserwuję rynek księgarski i literacki tym bardziej widze, ze to zaczyna być wolna amerykanka. Z tłumaczonych książek, a połowa z nich to były ekskluzywne wydania w twardej oprawie, żadna - powtórze - zadna nie miała porządnej redakcji a w składzie były wszystkie błędy o jakich kiedyś uczono składaczy i zecerów.
A tak na marginesie, jako pismo konkurencyhne nie powinniśmy powielać schematów NF. Tę zabawę zostawiliśmy im. :-)

hrabek - 22 Czerwca 2009, 10:34

Mówiąc "styl NF" odwołuję się do layoutu, który oni stosują, bo jest on szeroko znany. Ale przecież nie oni go wymyślili, więc stosując podobne rozwiązanie na pewno nie byłoby to powielanie ich stylu, bo na pewno znajdzie się masa o wiele wcześniejszych magazynów zachodnich, które reklamowały swoją zawartość w ten sposób.
NURS - 22 Czerwca 2009, 10:43

A nie przyszło ci do głóowy, że chcieliśmy się w ten sposób odróznić od tamtych pism? ale to off-top w tym miejscu. kończmy go.
hrabek - 22 Czerwca 2009, 10:47

Nursie, już kończąc off-top. Ja o chlebie, Ty o niebie. Powtórzę po raz ostatni: nie podobała mi się lista wszystkich nazwisk na okładce. Przyczyny ich umieszczenia nie mają znaczenia. Koniec.
Toudisław - 22 Czerwca 2009, 11:02

A mnie się nie podoba że okładki to książki z FS :| Co to jest katalog wydawnictwa czy pismo ? no a chwalenie się tym że pismo jet chudsze od normy ... ( no czerwiec to już byał max chudzina )
Źle się dzieje w państwie duńskim

dalambert - 22 Czerwca 2009, 11:33

Ojjj widac, ze na nowy numer czekacie i to ostro, bo wam się dyskusja o prawie niczym tak pięknie rozwija, a to dobrze, a to źle, ze okladka fantazją tchnie :mrgreen:
a tak naprawde to na tym obrazeczku ledwo co widzć i deykusja ma wysoki poziom abstrakcji ;P:

Ixolite - 22 Czerwca 2009, 15:19

hrabek napisał/a
Ja wiem przecież o co chodzi, nie ma potrzeby od razu się bulwersować. Co nie zmienia faktu, że nigdy mi się to nie podobało. Przyczyna nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Kiedyś napisałem nawet ze dwa razy, że wolę dwa nazwiska na okładce na styl NFu, ale później przestałem, bo co się będę powtarzał. Zdanie wyraziłem.

I ja to rozumiem, głos w dyskusji to jest - nie muszę się z nim zgadzać, ale hrabek uzasadnił swój punkt widzenia, który tak się składa, że jest w opozycji do mojego i znamy swoje stanowiska.

Lista nazwisk jest akurat rzeczą gustu, ale wiele elementów okładki można ocenić obiektywnie, niezależnie od gustu.

Tomcich - 22 Czerwca 2009, 20:21

Toudisław napisał/a
Co to jest katalog wydawnictwa czy pismo ?

A Ty myślisz, że po co FS kupiła sobie pismo?

Studnia - 23 Czerwca 2009, 01:11

dalambert napisał/a
Studnia, ni i jak pierwsze odczucia ???

Wybacz ,że dopiero teraz odpowiadam, ale w kraju pożeraczy żab i ślimaków nie miałem dostępu do forum, a z tego co czytam to moja odpowiedź nie wniesie nic nowego do dyskusji.

Poza faktem wyświecenia klisz i zrobienia proofa cyfrowego z okładki nie miałem kiedy zagłębić się w zawartość merytoryczną pisma. Aczkolwiek niewykluczone że przejrzę w wolnej chwili i będę się cieszył że ja już a Wy nie :twisted:

P.S. A tak po prawdzie to pomimo że mam dostęp do SFFIH na długo przed jego ukazaniem się w kiosku, to i tak czekam do premiery. Kwestia przyzwyczajenia.

hrabek - 23 Czerwca 2009, 08:28

Kiedy my niekoniecznie czekamy na ocenę merytoryczną. Bardziej na ocenę ilości. Czy wzrosła w porównaniu do poprzedniego numeru, jak zapowiadał nowy rednacz.
Stormbringer - 23 Czerwca 2009, 09:20

O ile dobrze pamiętam, na udostępnionej w sieci okładce widnieje informacja: "74 strony".
NURS - 23 Czerwca 2009, 09:21

Khem, to się nie dzieli... 72 albo 76 powinno być.
Witchma - 23 Czerwca 2009, 09:26

74 jak byk :roll:

Stormbringer - 23 Czerwca 2009, 09:30

No właśnie miałem wklejać. :)
khamenei - 23 Czerwca 2009, 09:32

Pewnie nie liczą okładek, więc 76. A ile było stron w czerwcowym?
NURS - 23 Czerwca 2009, 09:40

od kiedy okładki mają 2 strony?
Raczej ktoś popatrzył na ostatnia stronę pisma - a zaczyna się od 3-ki i tyle mu wyszło :-)

hrabek - 23 Czerwca 2009, 09:41

Khammiel: 64 od wielu lat.

Wow! TO naprawdę świetna wiadomość. Teraz jestem tym bardziej zainteresowany, czy druk wróci do poprzedniej gęstości, czy zostanie taki szeroki. Bo gdyby wrócił...

Witchma - 23 Czerwca 2009, 09:46

hrabek, podejrzewam, że zwiększenie ilości stron ma rekompensować większy druk.
hrabek - 23 Czerwca 2009, 09:50

Tak właśnie podejrzewam, ale może Studnia jak znowu się pojawi, to co nieco rozjaśni.
Ixolite - 23 Czerwca 2009, 11:19

A ja już widzę, że zjadę okładkę :roll:
Studnia - 23 Czerwca 2009, 12:09

Jeśli uda mi się wleźć na firmowego ftpa to wam dam znać przed 15, a jak nie to dopiero po 23.
hardgirl123 - 23 Czerwca 2009, 13:52

kiedy 75. będzie dostepny :>??
Stormbringer - 23 Czerwca 2009, 14:00

Za jakieś dwa i pół roku? ;)
hardgirl123 - 23 Czerwca 2009, 14:01

sorki miało być 45 :oops: :oops:
hrabek - 23 Czerwca 2009, 14:18

Przecież w tytule tematu jest napisane...
Fidel-F2 - 23 Czerwca 2009, 14:19

hrabek, i po co tyle sarkazmu, zważ kto pyta
hrabek - 23 Czerwca 2009, 14:21

To nie był sarkazm, tylko rzeczowa wskazówka gdzie szukać.
Fidel-F2 - 23 Czerwca 2009, 14:23

hrabek, na miły bóg...
Studnia - 23 Czerwca 2009, 15:52

Zawartosc numeru to 74 strony, z czego 2 strony to wewnetrzne strony okladki.
Kruku, naprawde nie miales lepszej foty do notki biograficznej?

Partner forum