Melodie przestrzeni [muzyka] - Pot, krew i łzy, czyli Koncerty!
Homer - 30 Listopada 2009, 16:54
Byłem wczoraj na Yann'ie Tiersen i po prostu pozamiatali tam. Nie wiedziałem na co idę i szczęka mi opadła z wrażenia. Polecam warszawiakom na dzisiaj, bo tam grać będzie. Jeśli ktoś lubi gitarowe mocne psychodele musi się wybrać, bo to bije takie Muse czy Porcupine choćby na głowę i to wszystko okraszone klimatem Floydów. Bilety były w Krakowie przed koncertem więc i wy powinniście tam mieć.
Ozzborn - 30 Listopada 2009, 21:07
A ja dziś zakupiłem bilet na stodolany koncert Dżemu. Jak się może gdzieś rzekło od 2003 r. opuściłem najwyżej 2-3 koncerty Dżemu w stolicy i okolicy
I jeszcze straszny zawód przeżyłem w bileterii. Patrzę a tu plakat, że już 7 grudnia koncert Them Crooked Vultures) - dla niewtajemnieczonych: supergrupa Dave'a Ghrola, Johna Paula Jonesa i Josha Homme'a. Se pomyślałem "łoooł, ale wypas" tekie figury razem. Ale miejsce było zasłonięte jakimś pudłem. Pytam się pani: "a to gdzie ten koncert?"
-"W Berlinie"
<facepalm>
hijo - 30 Listopada 2009, 21:12
andre napisał/a | byłeś na płycie?Koncert mocarny,na Du hast odleciałem na amen | o tak du hast było mocarne i oczywiście byłem na płycie
Tu masz do wspominania http://www.youtube.com/wa...feature=related
No i Ich will było też piękne
mad - 30 Listopada 2009, 21:57
Nie potrafię zrozumieć fenomenu Rammstein. Aż mnie mierzi, gdy ich słyszę. O co w tym chodzi?
hijo - 30 Listopada 2009, 23:21
mad, a co cię mierzi? Mnie przede wszystkim odpowiada ich rytm, melodie i teksty - znam troszkę niemiecki i lubię słuchać o czym śpiewają. Dla mnie niesamowite jest to z jakąpasją i siła opowiadają różne historie. Niektórzy myślą, że Rammstein lubi prowokować, moim zdaniem w bardzo mocny sposób "mówią" o ważnych tematach. Na przykład - IMO - najlepszym kawałkiem z nowej płyty jest ten najmroczniejszy Wiener Blut, który opowiada o takich potworach jak Joseph Fritzl. Dla mnie to czyni ich tak wyjątkowymi. Odpowiada mi to w jaki sposób podejmują trudne, szokujące tematy.
Ponadto ich brzmienie bardzo mi odpowiada a ich koncerty to nie jest zwykły show to fenomenalne widowisko (podeprę siętu wypowiedzią koleżanki, która zachwycała się ostatnim koncertem U2, ale po piątkowym widowisku w spodku stwierdziła, że Rammstein dał o niebo lepszy koncert niż Irlandczycy.
mad - 30 Listopada 2009, 23:35
Nie chodzi o prowokację, to mnie nie interesuje. Sam słucham różnych diabłów , to wiem, że takie oskarżenia niczemu nie służą. Chodzi mi o muzykę, która w moim przekonaniu jest kwadratowa do kwadratu, kanciasta, bez krzty finezji. Łopatologia stosowana, okropnie brzmiący język niemiecki, drętwota.
Otoczka koncertowa - ok., szacunek. Chce się Niemcom przykładać do organizacji show. Ale ciekawy jestem, co by zostało z muzyki, gdyby musieli zagrać w jakimś klubie, bez efektów specjalnych i innych wspomagaczy?
Moim zdaniem muzyka sama w sobie się nie broni.
Ziemniak - 30 Listopada 2009, 23:46
mad, ta muzyka właśnie taka ma być, jak pracująca maszyna, a niemiecki to tej kanciastości świetnie pasuje.
mad - 30 Listopada 2009, 23:47
Wiem, że taka musi być, ale nie rozumiem zachwytów. Co w tym fajnego?
banshee - 30 Listopada 2009, 23:48
Nie wiem czy Rammstein byłby taki zajefajny gdyby dawał czadu w języku angielskim na przykład. Niemiecki niewątpliwie dodaje uroku tej kapeli (a już na pewno surowości) No, ja jestem bardzo na tak.
Mam nadzieję, że kiedyś będę mogła się z moimi chłopakami wybrać na ich koncert. O!
Chal-Chenet - 30 Listopada 2009, 23:50
Nie byłby taki fajny. Pokazuje to już chociażby Pussy, które zdaje się być wymęczone, zwłaszcza fragmenty w języku angielskim nie brzmią za dobrze. Przynajmniej w moich uszach.
mad - 30 Listopada 2009, 23:50
Mam nadzieję, że do tej pory przestaną grać. O!
Edit: To do banshee
banshee - 30 Listopada 2009, 23:53
Przeboleję. Zawsze się znajdzie coś fajnego
Chal-Chenet - 30 Listopada 2009, 23:56
A tu nie przeczę. Video do Pussy akurat nie jest najgorsze.
banshee - 1 Grudnia 2009, 00:01
A co to będzie za te 10-15 lat...
hijo - 1 Grudnia 2009, 00:06
mad, nie każdy lubi industrialne brzmienia - mnie ta kwadratowośc bardzo odpowiada, a jezyk neimiecki bardzo lubię - podoba mi się jego brzmienie. Muzyka bardzo mi leży podczas jazdy samochodem. nie będę Cię przekonywał że ma Ci sieteraz nagle spodobać, ale nawet sobie nie żartuj na temat tego żeby mieli przestać grać
Chal-Chenet, zabieg jest celowy - utwór wytyka niemcom pewne przywary, z których w społeczeństwie niemieckim większość stanowi tajemnicę poliszynela: seks turystyka, przygodny seks, kluby swingersów ot taka moda tam teraz panuje ponadto kpią tutaj (tak mi się wydaje) z nadużywania w języku niemieckim wyrazów i wyrażeń z angielskiego. Utówr nie jest głupi, ale faktycznie jest najsłabszy na płycie
banshee napisał/a | A co to będzie za te 10-15 lat... | dalej będa grali! patrz UFO gra a to dziadki po 60
Chal-Chenet - 1 Grudnia 2009, 00:08
banshee,
A co do koncertów, KAT chyba zakończył mój jesienny sezon, zdaje się, że już nic innego nie szykuje się do końca roku w Posen.
hijo, fakt, jeden z gorszych na płycie. Mnie najbardziej podoba się ten z Cośtam Heil. Bardzo energiczny. Ale cała płyta do "Mutter" i tak nie dorasta.
hijo - 1 Grudnia 2009, 00:31
Chal-Chenet, Weidmanns Hail - Pozdrowienie myśliwych. Chal-Chenet napisał/a | Ale cała płyta do Mutter i tak nie dorasta. | żadna do niej nie dorasta
Pako - 10 Grudnia 2009, 18:31
Metallica, Slayer, Mastodon, Anthrax, Behemot...
http://pl.sonispherefesti...tival-w-polsce/
ach
Chal-Chenet - 10 Grudnia 2009, 18:32
Gdyby jeszcze było mnie na to stać...
Ale zestaw przedni.
Pako - 10 Grudnia 2009, 18:40
dwie stówy to nie znowu taka tragedia. Sama metallica przecież niewiele mniej ceniła się. O ile w ogóle, bo już nie pamiętam.
Kurde, niby mnie teraz stać, tylko ta Warszawa tak daleko... ale zobaczy się, nie można tak łątwo odpuścić
Hubert - 11 Grudnia 2009, 16:52
Akurat w moje urodziny...
Ozzborn - 11 Grudnia 2009, 21:53
Wreszcie MASTODON !!! I niewątpliwie niezłe dodatki Idę na stówę (a raczej dwie ;])
Hubert - 12 Grudnia 2009, 13:12
Ale za cztery.
Ozzborn - 12 Grudnia 2009, 16:08
? Znaczy, że co?
Pako - 12 Grudnia 2009, 17:20
Sosnechristo napisał/a | Akurat w moje urodziny... |
Spadaj, akurat w MOJE urodziny
Płyta tylko/aż dwie stówy, za cztery to już vipy chodzą ;P
gorbash - 15 Grudnia 2009, 13:11
http://muzyka.onet.pl/0,2095901,newsy.html
Ostro ostro
Martwi mnie tylko że nie wymienili Mastodona - mam nadzieję, że dlatego że nie należy do "wielkiej czwórki thrash metalu" a nie dlatego że właśnie wylecieli z listy...
andre - 15 Grudnia 2009, 13:44
Na lotnisku Bemowo pojawią się także grupy Mastodon i Behemoth.
przecież napisane jest że będą. Yeeee!!!
gorbash - 15 Grudnia 2009, 13:46
To przez te emocje
Właśnie nabyłem bilety, teraz tylko poczekać pół roku...
andre - 15 Grudnia 2009, 13:58
ja będę miał mocarny czerwiec: 14 czerwca rosyjska Arkona w Zabrzu (dzien wczesniej we Wrocku) a 16 Sonisphere.Szkoda tylko,że kosztem mundialu,ale jakos sie z tym pogodzę
Hubert - 15 Grudnia 2009, 17:27
Pako, sorry, pierwszy to powiedziałem, więc bardziej mojsze.
MEGADETH!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|