Konwenty dawno minione - Avangarda 2009 Warszawa
Martva - 29 Czerwca 2009, 09:51
Moi drodzy, a śpi ktoś z Was w szkole?
I pytanie do orgów: czy jak się zjawię w piątek, to wyląduję na korytarzu? Jak myślicie? Bo mając w pamięci Pyrkon, trochę się denerwuję.
To w ogóle są czysto teoretyczne rozważania, bo oceniam szanse pojawienia się na 50%, ale przezorny zawsze ubezpieczony i takie tam.
Krasnola - 29 Czerwca 2009, 10:04
Ja spię w szkole
Kruk Siwy - 29 Czerwca 2009, 10:04
Khem. Raz w życiu spałem w szkole i było to wstrząsające przeżycie.
Agi - 29 Czerwca 2009, 10:11
Zasnąłeś na lekcji matematyki?
Martva - 29 Czerwca 2009, 10:14
Spanie w szkole jest w porządku, o ile się człowiek gdzieś zmieści. Odkąd odkryłam chusteczki do pielęgnacji niemowląt i nie muszę się zastanawiać jak umyć możliwie jak najwięcej w umywalce, to luzik Ale Pyrkon był traumą, a miał osobną szkołę do spania.
Kruk Siwy - 29 Czerwca 2009, 10:14
O dużo gorzej i... intymniej. Była szkoła, byłem ja i był Kres co za ciecia nocnego robił.
Jak już żeśmy się konwersacją zmęczyli (zero alkoholu boć on na służbie) to poszedłem spać na salę gimnastyczną.
Wrażenie jak z nawiedzonego domu.
Fidel-F2 - 29 Czerwca 2009, 10:28
przypomniałes mi Kruku, jak to kiedyś kumpel cieciował w przedszkolu, też bywaly fajne nocki
Anonymous - 29 Czerwca 2009, 11:55
Agi napisał/a | Zasnąłeś na lekcji matematyki? |
Co akurat nie jest takie dziwne. Matmę olewałem ciepłym browarem w liceum, zafascynowałem się nią (i fizyką) dopiero, jak odkryłem science fiction i Dukaja.
Nutzz - 29 Czerwca 2009, 13:40
Martva napisał/a | Moi drodzy, a śpi ktoś z Was w szkole?
I pytanie do orgów: czy jak się zjawię w piątek, to wyląduję na korytarzu? Jak myślicie? Bo mając w pamięci Pyrkon, trochę się denerwuję.
To w ogóle są czysto teoretyczne rozważania, bo oceniam szanse pojawienia się na 50%, ale przezorny zawsze ubezpieczony i takie tam. |
Przypuszczam że będę spał w szkole, a przynajmniej przez pierwszą noc. Potem to już chyba dam radę się jakoś skiblować...
Jeśli istnieje taka konieczność to mogę zająć ci miejsce
PS: Tym razem pierniczę, biorę nadmuchiwany materac
Adanedhel - 29 Czerwca 2009, 13:41
Nutzz napisał/a | PS: Tym razem pierniczę, biorę nadmuchiwany materac |
Weź taki duży. Będzie można grupowo poskakać. I nie tylko.
Nutzz - 29 Czerwca 2009, 13:43
Na szczęście jestem szczęśliwym nieposiadaczem (masło maslane :p)
Krasnola - 29 Czerwca 2009, 13:54
Martva napisał/a | Spanie w szkole jest w porządku, o ile się człowiek gdzieś zmieści. Odkąd odkryłam chusteczki do pielęgnacji niemowląt i nie muszę się zastanawiać jak umyć możliwie jak najwięcej w umywalce, to luzik Ale Pyrkon był traumą, a miał osobną szkołę do spania. |
na Avangardzie są prysznice i spokojnie można się wykąpać
Martva, dogadaj się z kimś kto w czwartek przyjeżdża.
Anonymous - 29 Czerwca 2009, 14:55
Martva napisał/a | Spanie w szkole jest w porządku, o ile się człowiek gdzieś zmieści. Odkąd odkryłam chusteczki do pielęgnacji niemowląt i nie muszę się zastanawiać jak umyć możliwie jak najwięcej w umywalce, to luzik Ale Pyrkon był traumą, a miał osobną szkołę do spania. |
Que? Jak to traumą? Było bardzo sympatycznie (Kurak, jeśli to czytasz - dzięki za alko i sesję) pomimo ciasnoty na podłodze. "Gra o Tron" niebezpiecznie wciąga, zwłaszcza o 4 nad ranem i w cztery osoby, z czego znasz tylko jedną.
mawete - 29 Czerwca 2009, 16:04
Martva: na Falkonie też spałąś w szkole i przeżyłaś
Toudisław - 29 Czerwca 2009, 16:10
Ja i Tig śpimy w Akademiku
Martva - 29 Czerwca 2009, 18:11
mawete, masę razy spałam w szkole i przeżyłam
Żerań, udało mi się wtedy wbić do znajomych, ale zastraszająco dużo ludzi spało na korytarzach.
Anonymous - 29 Czerwca 2009, 18:28
Martva napisał/a | Żerań, udało mi się wtedy wbić do znajomych, ale zastraszająco dużo ludzi spało na korytarzach. |
A my na odwrót. Piotrka R. żeśmy nie chcieli z współtowarzyszką podróży budzić o 3 nad ranem, to woleliśmy poszwędać się tu i tam. Ale fakt, znaleźć skrawek podłogi by przejść do gralni po planszówki - zakrwało na cud.
Martva - 29 Czerwca 2009, 18:33
Ekhem, do znajomych w sensie znalazłam salę w szkole w której spali znajomi ^^ bo chyba się nie zrozumieliśmy
Anonymous - 29 Czerwca 2009, 18:45
Aaaa, okay.
Volthar - 29 Czerwca 2009, 19:24
Martva napisał/a |
|
Ogólnie rzecz biorąc, na całej Avangardzie spodziewamy się około 1,5 tysiąca osób. Ale jak to będzie w czwartek z przybyłymi na konwent, nie mogę ocenić
Czego nie musicie się obawiać (albo nie powinniście), to na pewno ogromnej kolejki do akredytacji - będzie 5 stanowisk gotowych na wszystko.
W szkole są klasy oraz cała sala gimnastyczna przeznaczona do spania, więc, miejmy nadzieję, na korytarzu nie będzie musiał nikt spać
(chociaż, jak to się mawia, nadzieja matką głupich. Trzeba być przygotowanym na wszystko)
Kocie - 29 Czerwca 2009, 19:54
ja będę spała w szkole (koHany kącik w orgroomie) ><" poza tym wiem,że jakby zabrakło miejsc w sleeproomach,to dostosuje się jakieś wolniejsze sale, nikt nie będzie spał na korytarzach, chyba,że z własnej woli
Toudisław - 29 Czerwca 2009, 20:10
Na pyrkonie była cała szkoła 3 piętra klsa a efekt był taki że na korytarzu prawie nie było miejsc
Kocie - 29 Czerwca 2009, 20:14
wiesz...na Pyrkonie był ponad 2 tysiące ludzi, nie? nie planujemy ich przebić wystarczy nam skromne 1,5 tys. ^^"
Toudisław - 29 Czerwca 2009, 20:17
Kocie napisał/a | nie planujemy ich przebić wystarczy nam skromne 1,5 tys. ^^ |
No niby tak ale 1,5 k to i tak nie mało. Tylko że jak myślicie ile u was jest z poza warszawy ?? To znaczy ile nie będzie potrzebowało noclegu
Kocie - 29 Czerwca 2009, 20:24
szczerze..... kami-sama raczy wiedzieć ^^"
ale wiem,że częśc ludzi chce wziąć pokoje w akademiku i hotelu :]
Toudisław - 29 Czerwca 2009, 20:31
Kocie napisał/a | ale wiem,że częśc ludzi chce wziąć pokoje w akademiku i hotelu :] |
Ja na przykłąd za stary już jestem na spanie na jednej sali przez 3 dni z 40 spoconymi RPGowcami
Kocie - 29 Czerwca 2009, 20:35
taaak...ta atmosfera...może być przytłaczająca
ilcattivo13 - 29 Czerwca 2009, 21:39
i dlatego w czwartek rano rozbijam namiot
Martva - jakby co, to powinnismy zmieścić się we trójkę
EDIT: albo i jeszcze wcześniej, bo już jestem we W-szawie i może pojadę wczesniej (wtorek/środa) obadac sytuację
Martva - 29 Czerwca 2009, 21:40
ilcattivo13, dzięki, ale chyba się boję
ilcattivo13 - 29 Czerwca 2009, 21:42
jak dobrze spijemy Virgo, to nie bedzie strasznoi z nim spać
|
|
|