Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
Dabliu - 28 Grudnia 2006, 13:19
W Polsce podobno 17 sierpnia 2007...
lavojtek - 28 Grudnia 2006, 18:52
No to u mnie szybciej
Studnia - 29 Grudnia 2006, 22:09
Ja to czekam na ten film ...
NURS - 29 Grudnia 2006, 22:18
kontynuacja 28 dni, bajka.
W maju ma być premiera Serenity II.
A z ciekawostek. lada chwila ne aekany wchodzi Deja Vu z Denzelem Washingtonem. IMO czyte sf.
Nexus - 29 Grudnia 2006, 22:37
NURSie, a skąd te informacje na temat Serenity II?
Whedon podobno pracuje nad Wonder Woman i nie ma żadnych planów co do następnych produkcji ze świata Firefly. Przynajmniej na razie.
Więcej tutaj.
lavojtek - 29 Grudnia 2006, 22:42
Cytat | lada chwila ne aekany wchodzi Deja Vu z Denzelem Washingtonem. |
Bylem na Deja Vu 2 tygodnie temu. No czyste SF to to nie jest ale film godny obejrzenia!
Dabliu - 30 Grudnia 2006, 00:21
Wojownicze żółwie Ninja - Teenage Mutant Ninja Turtles
Artur i Minimki - Arthur et les Minimoys
NURS - 30 Grudnia 2006, 01:55
Lavojtek, nie mów, że maszyna czasu to nie czyste sf
A o Serenity wyczytalem na SciFi.
Studnia - 30 Grudnia 2006, 09:24
NURS
Cytat | Lavojtek, nie mów, że maszyna czasu to nie czyste sf |
Spojler...
lavojtek - 30 Grudnia 2006, 11:50
Cytat | Lavojtek, nie mów, że maszyna czasu to nie czyste sf |
Widzialem i twierdze uparcie ze to raczej dobry thriller sensacyjny z watkiem/elementami SF
Nie zapomnijcie o Shreku 3 i Die Hard 4!!!
Adashi - 2 Stycznia 2007, 16:56
Fantastic 4 Rise of the Silver Surfer
Grindhouse
Dunadan - 2 Stycznia 2007, 20:36
Grindhouse... hehe, może być fajna jatka
Co do Fantasic 4 - jestem ciekaw. Jedynkę miło się oglądało, taka sobie tam rozrywka z efektami. Teraz zapowiada się podobnie
hrabek - 3 Stycznia 2007, 07:57
Mysle, ze w drugiej czesci F4 bedzie wiecej akcji. bohaterowie juz sie zmutowali, wiec nie trzeba calej tej introdukcji powtarzac, ktora w pierwszym filmie stanowila wiekszosc. Teraz juz bohaterowie wiedza co potrafia, umieja korzystac z mocy i nie bedzie wtop na tym tle, dlatego bedzie sie mozna z powodzeniem skupic na akcji. Mam nadzieje, ze dwojka bedzie tym, czego sie po niej spodziewam.
Dosha - 4 Stycznia 2007, 19:51
Pan's Labyrinth - polska premiera jeśli dobrze pamiętam 7 marca 2007...
lavojtek - 4 Stycznia 2007, 20:37
Cytat | Pan's Labyrinth - polska premiera jeśli dobrze pamiętam 7 marca 2007... |
Boze co tak pozno Ja bylem na Pan's Labyrinth 5 grudnia. Normalnie filmy sa w Polsce opoznione o nie wiecej niz miesiac, a tutaj... Ale czekajcie, czekajcie bo napraaaaawde warto
Dabliu - 4 Stycznia 2007, 22:47
To już było...
Słowik - 8 Stycznia 2007, 14:04
BUG
Robaki mozgójadki ? Jakaś mutacja substancji D ? Kolejny amerykański horror z zadupiem w tle ? Comming soon.
Słowik - 9 Stycznia 2007, 12:50
IIIIIIHAAAAAAA!!!
Czy to drugi mój post pod rząd ?
Kontynuuję przeglądanie trailerów, ciekawe czy uda mi się trzeci raz...
Adashi - 16 Stycznia 2007, 10:44
Coś dla elam
Ariah - 16 Stycznia 2007, 12:14
A ja tam zwróciłam uwagę na anime http://www.imagi.com.hk/movie/web/highm.htm
Czarny - 16 Stycznia 2007, 12:27
A ja wczoraj czytałem, że kanał Sci-Fi ma robić serial o Flashu Gordonie.
Adashi - 16 Stycznia 2007, 12:33
Dżizas Ariah , a więc to prawda, czytałem kiedyś o tym na stopklatce, przy okazji kręcenia V filmu, ale nie wierzyłem...
Edit:
Powstał już jeden serial animowany z Highlanderem (francusko-kanadyjski chyba), gdzie bohaterem był Quentin MacLeod, ale to bajka dla dzieci była. Info tutaj
Ariah - 16 Stycznia 2007, 14:20
Czarny napisał/a | A ja wczoraj czytałem, że kanał Sci-Fi ma robić serial o Flashu Gordonie. |
Animowany? Live-action? Tak czy inaczej, brzmi ciekawie...
Animowany juz kiedyś był i to nawet niejeden... Zdaje się, że Sci-Fi przymierzał się też do amerykanskie, aktorskiej ersji Witch Hunter Robin (tak od dwóch lat...).
Adashi, pamiętam tamten serial... Ramirez był w nim młodzieniaszkiem, chyba...
Czarny - 16 Stycznia 2007, 14:53
Za STOPKLATKĄ:
WYDARZENIE
13 stycznia 2007
Zielone światło dla "Flasha Gordona"
SCI FI Channel dał zielone światło produkcji zatytułowanej "Flash Gordon". Na podstawie popularnego komiksu powstanie 22 jednogodzinnych odcinków serialu.
Zdjęcia do tej produkcji rozpoczną się w Kanadzie w pierwszym miesiącach 2007 roku. Premiera zapowiadana jest na lipiec 2007 roku. Za produkcję serialu odpowiadać będą Robert Halmi, Sr. i Robert Halmi, Jr.
Dunadan - 16 Stycznia 2007, 15:13
Ariah - NIeśmiertelny anime?... był już kiedyś rysunkowy Highlander, nawet fajny ale ciut zbyt dziecinny. Zaraz sobie obejrzę trailer do tego nowego
Czarny - 18 Stycznia 2007, 07:47
Kilka wieści ze stopklatki:
Stacja HBO zakupiła prawa do ekranizacji "Pieśni Lodu i Ognia" bestsellerowej serii fantasy autorstwa jednego z najbardziej cenionych pisarzy fantastyki, laureata wielu prestiżowych nagród - George'a R.R. Martina. Scenarzystami i producentami serialu, który powstanie na motywach "Pieśni lodu i ognia" będą David Benioff oraz D.B. Weiss.
Zarówno dla Benioffa, scenarzysty "Troi", jak również dla Weissa, twórcy fabuły "Halo", serial na motywach "Pieśni lodu i ognia" to pierwszy projekt telewizyjny. Zgodnie z pojawiającymi się doniesieniami scenarzyści, którzy razem napisali już także scenariusz "Gry Endera", pracowali będą nad każdym z odcinków kolejnych sezonów serialu, poza jednym, który osobiście napisze George R.R. Martin. Pisarz będzie też jednym z producentów wykonawczych cyklu.
Disney/Pixar przemuje prawa do "John Carter of Mars" Edgara Rice'a Burroughsa
Połączone od jakiegoś czasu studia Disney/Pixar finalizują negocjacje dotyczące praw do ekranizacji serii książek Edgara Rice'a Burroughsa znanych pod wspólnym tytułem "John Carter of Mars".
Jedenastoczęściowa seria zapoczątkowana została wydaną w 1916 roku książką pt. "A Princess of Mars". Jej głównym bohaterem jest John Carter, weteran wojny secesyjnej, który usiłując uciec przed Apaczami chroni się w jaskini skąd w tajemniczy sposób zostaje przetransportowany na obcą planetę. Tutaj Carter najpierw trafia do niewoli, późnej staje się dzielnym wojownikiem, poślubia księżniczkę, zakłada rodzinę i przezywa wiele pasjonujących przygód.
NBC Universal chce napędzić stracha swoim widzom oraz konkurencji. Stacja wprowadza nowy kanał, nazwany Chiller, w ramach którego emitowane będą horrory. NBCU już zapewnił obecność kanału na platformie DirecTV.
Chiller nie będzie ograniczał się tylko do 24-godzinnego nadawania. W planach związanych z horrorami w NBC znajduje się usługa VOD oraz internet, a także kanał HD.
Ariah - 18 Stycznia 2007, 08:47
Pieśń Lodu i Ognia!
HBO trzyma dość dobry poziom własnych produkcji serialowych (Rzym! Deadwood! 6 Feet Under), jest więc szansa na przyzwoitą rozrywkę... W 'Pieśni...' nie ma zbyt wielu elementów typowych dla klasycznego fantasy, można podejść do tego jak do produkcji historycznej... (Poza smokami Dany... )
Martva - 19 Stycznia 2007, 17:35
Oooooooh.
Ogień i Lód.
Mrrrrrau.
...żeby tylko nie zepsuli...
dzejes - 21 Stycznia 2007, 18:44
A ja czekam na serial na podstawie "Kaznodziei".
Jeśli go nie wykastrują - w Kwaczkopolitej Polskiej ma bana jak w banku
Anonymous - 21 Stycznia 2007, 19:09
Ogień i lód. Jestem za. Ale jak coś spieprzą?
|
|
|