To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Diablo III

ilcattivo13 - 24 Kwietnia 2012, 21:55

elam - no właśnie, że nie pograsz sama. Musisz mieć neta, bo dane postaci będą przechowywane na serwerach Blizzarda. Już od dawna o tym było wiadomo :|
elam - 24 Kwietnia 2012, 22:00

yyy no jak to.... Jeśli nawet kupię grę oryginalną ?
ilcattivo13 - 24 Kwietnia 2012, 22:05

rzekłbym, zwłaszcza jeśli kupisz oryginalną i nie będziesz jej crackować :wink:

Edit: artykuł z CDA z sierpnia 2011 - nie wiem, czy już nie był tu wrzucany.

Taselchof - 24 Kwietnia 2012, 22:21

Tak grając nawet w single playera znaczy się sama :P musisz mieć dostępność do sieci, serwerów Blizzarda, a pingowały one ostatnio niemiłosiernie. :twisted:
angus_scrimm - 25 Kwietnia 2012, 09:17

Oj, ja też nie wiedziałem. Zdecydowanie złe wieści dla kogoś, kto z alergią reagował już na Steam przy Warhammerach...
hrabek - 25 Kwietnia 2012, 09:42

Szczególnie, że nawet grając jednoosobowo w betę też wywalało, więc może być tak, że nie uda się zagrać nawet pojedynczo, bo akurat serwer będzie miał kaprys.
mesiash - 25 Kwietnia 2012, 10:05

Jak chcecie grać w single player, to można już nawet teraz (choć na razie tylko w betę), ale to będzie:
-łamanie prawa, gdyż ingerujecie w pliki licencyjne itp
-wymagające ogromnej ilości wolnego miejsca na dysku (kolega coś wspominał że sam serwer to ok. 35GB)
-wymagające potwora a nie maszyny (min. 8GB RAM, najlepiej ze 4X4) i generalnie żrącej prąd tak że prawie widać złotówki przelatujące przez zasilacz
-nudne
-okrojone (kto grał w D2 single ten wie, że znalezienie dobrych przedmiotów tak żeby przejść wyższe poziomy trudności to była loteria)

PS. Nie pytajcie mnie jak to zrobić, na sieci są samouczki na pewno, ale nie szukałem nawet, bo uznałem że skoro tak inwestuję w oryginał to mi taka wiedza niepotrzebna

Czarny - 25 Kwietnia 2012, 12:04

Mesiash, jakieś dziwne te "minusy" dla single player--ów
- 35GB wolnego przy dzisiejszych dyskach po 800GB to pikuś
- 8 GB RAM to raczej wyższe stany średnie a nie potwór
- nudno to jest jak nie ma kogo zabijać bo Ci wredny pomocnik (programowy, bądź współgracz) przeciwników pozabija
- za każdym razem w D2 dochodzę barbarzyńcą do Baala na najwyższym poziomie i tylko z tym "panem" jest loteria czy mój sprzęt wystarcza by drania uziemić. Reszta nie ma prawa przeżyć.

A nad D3 się zastanawiam - znaczy mam już zamówione w empiku, ale nie wiem czy nie zrezygnować, po tej informacji, że mam mieć swoje granie uzależnione od dostawcy internetu a dwa od serwerów gdzieś tam.
Nigdy nie lubiłem podejścia, że sprzedawca lepiej wie co dla mnie dobre. Będę chciał grać w necie to będę a jak nie chcę, to niech mnie nie uszczęśliwia na siłę. D3 ma już wielki minus na starcie.

Agi - 25 Kwietnia 2012, 12:11

Czarny napisał/a
Nigdy nie lubiłem podejścia, że sprzedawca lepiej wie co dla mnie dobre. Będę chciał grać w necie to będę a jak nie chcę, to niech mnie nie uszczęśliwia na siłę. D3 ma już wielki minus na starcie.

Dokładnie. Ma takie same zastrzeżenia. Przeczekam chyba pierwszy okres euforii, a później się zastanowię nad zakupem.

hrabek - 25 Kwietnia 2012, 12:18

Ja też musiałem głowę pod zimną wodę włożyć. W D2 do dzisiaj lubię pograć, mam zarejestrowane na BN, ale w sumie w necie grałem być może z godzinę. Nie interesuje mnie to. A chcę mieć B3 zainstalowane na laptopie, który mógłbym zabrać na ewentualny wyjazd i pograć w hotelu czy coś takiego, gdzie nie zawsze jest dostęp do netu.
Poza tym nie rozumiem, na jakiej zasadzie gra pojedyncza miałaby być bardziej zasobożerna od sieciowej. Jeśli chce się postawić lokalny serwer, to tak, ale bez takich ceregieli nie powinno być różnicy, bo przecież i tak cała grafika liczy się lokalnie, a nie na zdalnym serwerze.

mesiash - 25 Kwietnia 2012, 12:29

hrabek, właśnie o to chodzi, przypadek o którym mówię to nie typowy singiel, tylko postawienie własnego serwera, do którego się podłączysz

Czarny, wniosek z tego taki że się nie znam na komputerach dla graczy.
Cytat
za każdym razem w D2 dochodzę barbarzyńcą do Baala na najwyższym poziomie
być może masz starego patcha, w 1.09 rzeczywiście dało się barbem przejść wszystko. W 1.12 nie sądzę żeby było to możliwe bez sprzętu przehandlowanego w sieci :)

No i o ile argument o zależności możliwości gry od dostawcy internetu i jakości serwera jest dobry, o tyle nie wyobrażam sobie w dzisiejszych czasach w jaki inny sposób miałaby działać gra MMO, w której można obracać realnymi pieniędzmi

Taselchof - 25 Kwietnia 2012, 12:35

Tutaj zapowiadają że samemu na najwyższym poziomie nie da się przejść gry w ogóle. :D
Czarny - 25 Kwietnia 2012, 12:48

Ja w grę komputerowa nie gram po to by obracać realnymi pieniędzmi - może trzeba zastanowić się po co w ogóle gra powstaje. Nie zauważyłbym nawet takiej możliwości gdybyś o tym nie napisał.

Taselchof napisał/a
Tutaj zapowiadają że samemu na najwyższym poziomie nie da się przejść gry w ogóle. :D

No ja bym się z tego nie cieszył, bo to kolejny minus gry jak tak. Co to ma być - kup sobie grę, ale i tak jej nie przejdziesz jak ktoś Ci nie pomoże. Wspaniała zachęta. :shock:

Taselchof - 25 Kwietnia 2012, 13:08

Skoro gra była zapowiadana na kooperację i grę internetową to co wy się w ogóle dziwicie ?
Czarny - 25 Kwietnia 2012, 13:59

Z artykułu zalinkowanego przez ilcattivo13:
Cytat
Tak, musisz być ciągle połączony, tak, twoja postać przechowywana będzie na serwerach. Nie oznacza to jednak, że musisz nawiązywać znajomość z ludźmi. Nie oznacza to, że musisz robić cokolwiek poza graniem samemu. Wciąż możesz ustawić prywatną rozgrywkę. Możesz odejść i bawić się samotnie.

Skoro firma wie że samemu człowiek nie przejdzie gry, to powyższa propozycja "bawienia się samotnie", jak dla mnie jest kpiną. Mnie nie bawi zdobywanie celu, którego z założenia nie zdobędę.

Homer - 25 Kwietnia 2012, 14:09

Coś chyba przesadzacie... Na pewno będzie zwykły singiel. W s2 też trzeba mieć połączenie z serwerami, ale można pograć offline także (bez achivów ale). Była mowa kilkukrotna o skalowaniu siły i ilości potworów właśnie pod ilość graczy w grze.
Homer - 7 Maj 2012, 13:26

Tutaj wrzucam wycinki z diablo3.net.pl odnośnie Waszych spekulacji braku singla.

W sieci pojawił się również ciekawy wywiad z Jayem Wilsonem, który opowiada o poziomie trudności Inferno. Z wywiadu dowiadujemy się, iż przejście Inferno w pojedynkę będzie możliwe, jednak musimy skupić się na odpowiednim przygotowaniu swojej postaci.

Blizzard przygotowując Diablo III skupił się na kilku ważnych aspektach społecznościowych. Istnieją gracze, którzy wolą zwiedzać Sanktuarium samotnie, są również tacy, którzy preferują rozgrywkę z innymi graczami. Obydwie grupy znajdą coś dla siebie.

mesiash - 7 Maj 2012, 13:36

Homer, to że można grać samodzielnie jest raczej oczywiste, tutaj problemem jest granie offline
Taselchof - 7 Maj 2012, 13:51

Cytat
Życie Skeleton King:
Normal: 1800 HP
Nightmare: 123.000 HP
Hell: 2.400.000 HP
Inferno: 15.700.000 HP
(jesli nie ubijemy bossa w okreslonym czasie, to jego dmg(lub attack speed) zostanie diametralnie zwiekszony(instant dead, biorac pod uwage, ze na inferno i tak kazdy mob i boss bedzie szybszy od nas).

Będzie ostro. :twisted: Przy okazji gdzie kupujecie i w końcu ktoś się skusił na kolekcjonerkę ?

Czarny - 7 Maj 2012, 13:55

Granie offline to fakt, że bardzo ważna sprawa. Ale (przynajmniej mi) nie podobało się "założenie odgórne", że sam gry nie przejdziesz - tylko z pomocą innych. Jest to odcinanie przyjemności grania "singlom". Ale wg cytatów wrzuconych przez Homera jest szansa, że będzie dobrze.

Edit. co by nie mnożyć postów - zamówiłem wersję normalną w empiku. za tydzień do odbioru.

Homer - 7 Maj 2012, 14:01

W Starcrafcie2 jest tak (było u zarania, bo może kolejne patche coś pozmieniały), że możesz robić co chcesz w singlu grając offline, ale masz niestety wyłączone wtedy osiągnięcia. Jedyny ratunek tworzyć sobie sejwy przed zdobyciem takiego i potem go szybko wbić. Nie wiem jak to będzie z D3 pomyślane, ale gra przez serwer w singla to zawsze samobój.
Hubert - 7 Maj 2012, 17:17

Ja kupię za jakiś miesiąc, albo po sesji. Chcę zdać. :mrgreen:
Taselchof - 8 Maj 2012, 11:42

Parę słów Rocka o poziomie inferno.

Sosnechristo ja też, ale jak to zrobić :?: :twisted:

mesiash - 8 Maj 2012, 12:08

http://9gag.com/gag/4091298

tyle w temacie

Hubert - 9 Maj 2012, 18:23

Taselchof, ja po prostu nie kupuję, dopóki sesja się nie skończy. :)
Czarny - 15 Maj 2012, 09:24

No więc mam Diablo III i już na starcie pierwszy mankament. Jestem w pracy gdzie mam poblokowane niektóre porty wyjścia "na świat". Zaczynam instalację gry co by spojrzeć jak to wygląda "z bliska", a tu na dzień dobry odpala się sprawdzanie aktualizacji i nie może się połączyć z serwerem :evil: Koniec instalacji. :evil:
mesiash - 15 Maj 2012, 10:53

ciekawe że denerwuje Cię fakt że w pracy nie możesz sobie zainstalować D3 ;)
dalambert - 15 Maj 2012, 11:01

Jak ci praca w graniu szkodzi- to won z pracą . o co chodzi :wink: :?:
Czarny - 15 Maj 2012, 12:32

mesiash napisał/a
ciekawe że denerwuje Cię fakt że w pracy nie możesz sobie zainstalować D3 ;)

Denerwuje mnie fakt, że kupiłem grę i nie mogę jej zainstalować tam gdzie chcę. Produkt nie jest sprzedawany jako "link do gry sieciowej", więc mógłby się od niej odlinkować i pozwolić się zainstalować w wersji zakupionej (naiwnie myślałem, że działającej). A dopiero później dać mi możliwość (nie przymus) ściągania aktualizacji.

Taselchof - 15 Maj 2012, 12:49

9 poziom Demon Hunterem zdobyty :twisted: chodzi mi płynniej jak beta, ale nie jestem pewien czy przypadkiem lekko nie podkręcili poziomu normala, bo jest już lekko satysfakcjonująco trudno.

Partner forum