Konwenty dawno minione - PYRKON
Czarny - 12 Marca 2009, 14:55
Pyrkon jest często porównywany do Falconu ze względu na obłożenie programowe i atmosferę - zdaje się, że byłaś na Falconie, to masz już jakieś wyobrażenie.
A co do dojazdu, to Studnia się oferował. Podjedź do Warszawy i dalej Cię podrzuci
agrafek - 12 Marca 2009, 15:17
He he he, ino, że dojazd do Poznania jest znacznie tańszy niż do Wawy:).
Przy okazji - pojawię się.
Agi - 12 Marca 2009, 16:31
No to Martva ma już towarzystwo na podróż. Jeden argument przeciw mniej
Krasnola - 15 Marca 2009, 16:07
Proszę wpisać się na listę Piwokonową, kto będzie na Pyrkonie. W sobotni wieczór w pubie Szeffska Pasja (najprawdopodobniej) będzie pyrkonowy Piwokon Zapraszamy
Studnia - 15 Marca 2009, 17:54
A gdy ktoś będzie w tym czasie w Poznaniu, ale nie na Pyrkonie, to się może wpisać?
Krasnola - 15 Marca 2009, 19:33
NO ba Rozumiem, że mam Cię dopisać
Studnia - 15 Marca 2009, 20:40
No ba i to w dwóch osobach
Tequilla - 18 Marca 2009, 16:02
Kto to wie, kto to wie
może będe, może nie...
chociaż chęci dużo jest
sami wiece jak to jest
PKP i stan portfela
(a właściwie same zera)
może znaczyć biby kres...
(ta bezsilność, morze łez
czy to jednak mi pomoże,
o mój Boże, o mój Boże!)
Z drugiej strony zawsze przecie
mogę pożyć na debecie
Za co kupię wspomnień wiele
na PYRKONIE - ja, piwo i przyjaciele
( miejmy nadzieję, ze nie będzie kompromitujących fotek )
A na powaznie: nie umiem się jeszcze okreslić, chociaż fajnie byłoby przyjechać
( Robi się kurde ze mnie zwierzę konwentowe;) )
Martva - 18 Marca 2009, 16:28
Moje szanse nieco wzrosły.
Ale nie mam co na siebie włożyć, a nie ma konwencji, czyli punktu zaczepienia, więc pomysłu tez brak. Mam nadzieję że organizatorzy zapewniają ładną (suchą i ciepłą) pogodę
joe_cool - 18 Marca 2009, 17:07
Tequilla, jedź, jedź, będziesz miał towarzystwo w pociągu
artureal - 18 Marca 2009, 21:22
Martva napisał/a | Ale nie mam co na siebie włożyć |
Jasne,
gorim1 - 18 Marca 2009, 21:33
Martva, Już bo ci uwierzę że nie masz co na siebie włożyć
Martva - 18 Marca 2009, 21:37
Pffff! Błogosławieni którzy nie widzieli a uwierzyli...
Adashi - 20 Marca 2009, 19:06
Chyba sobie odpuszczę w tym roku, bo impreza zapowiada się na powtórkę z rozrywki, zaproszeni goście w niezmiennym składzie chyba od dwóch lat... a gdzie Kres, Sapkowski, Ziemiański, Bochiński albo Szmidt, ha?
Zresztą generalnie fandom jest zuy zatem pozostaje PiwoKon Special Edition!
gorim1 - 25 Marca 2009, 22:44
Adashi, oj mylisz się kilka spotkań autorskich prowadzę MUA
Z resztą obsada autorka to główny problem część po prostu jest nieruchliwych i konwento
-znudzonych
Martva - 25 Marca 2009, 22:57
Od jakiegoś czasu program jest jedną z ostatnich rzeczy na które zwracam uwagę wybierając się na konwent, kiedyś biegałam z prelekcji na konkurs a z konkursu na spotkanie z autorem, ehhh...
joe_cool - 26 Marca 2009, 08:33
no, trwają ostatnie dyskusje dotyczące szczegółów, czyli gdzie jest zbiórka do samochodu hotel zarezerwowany - ale niestety, nie ten co zawsze, tylko ten drugi :/ mam nadzieję, że jest blisko...
Martva - 26 Marca 2009, 09:05
Czy ktoś śpi w szkole, czy zostanę sama jedna na pastwę złych ludzi?
Studnia - 26 Marca 2009, 09:30
Martva, podobno Rodion śpi w szkole, ale to to samo co pastwa złych ludzi...
Gwynhwar - 26 Marca 2009, 12:52
Taaak? Dobrze wiedzieć...
Studnia - 26 Marca 2009, 14:14
Gwynhwar, no przynajmniej tak coś narzekał na SKOFIE, że po jakichś szatniach itp będzie musiał spać...
Martva - 26 Marca 2009, 18:18
Kurczę, robię szybki wywiad po znajomych i masakra, jakbym wiedziała wcześniej to chyba bym się nie zdecydowała jechać...
Idę się spakować do końca i napić melisy
Anonymous - 29 Marca 2009, 20:52
Bylem, widzialem. Konwent uwazam za udany, nawet pomimo tego, ze mnie wyrzucono z konwentu za brak tego badziewia na reke. Ogranizatorzy najwyrazniej nie czytali swojego wlasnego regulaminu
Na szczescie wszystko odbylo sie pokojowo i po powrocie z zerwanym przeze mnie czyms, zostalem znow wpuszczony na teren. Szkoda tylko, ze ominalem koncert harfiarki.
Co do fotograficznych wrazen, powiem szczerze nie chcialo mi sie latac czy wsadzac ludziom obiektyw w nosy, wiec ograniczylem sie jedynie do upolowania kilku glow do kolekcji i kilku przypadkowych kadrow:
Marek Baraniecki, Marcin Przybyłek, Wojciech Siudmak
Andrzej Zimniak, Antoni Smuszkiewicz, Edyta Rudolf
Andrzej Pilipiuk, Wit Szostak, Maciej Parowski
Maciej Parowski, Witold Jabłoński, Andrzej Zimniak
Andrzej i Katarzyna Pilipiukowie, Katarzyna P. i Milena W.,
Zagadka: Zgadnijcie co czytaliśmy? (nastepne zdjecie)
Rozwiązanie zagadki
gorim1 - 29 Marca 2009, 21:00
Było bosko a teraz idę odsypiać
Sheila - 29 Marca 2009, 21:51
Fotki daj
magda2em - 30 Marca 2009, 07:56
Popieram, było bosko. Trochę już odespałam, trzeba wrócić do normalnego, niekonwentowego funkcjonowania. Bu...
M.
Czarny - 30 Marca 2009, 12:43
Pojawiłem się spotkałem trochę forumowiczów (Rodion, Gwyn, Gorim, Agrafek, mc, Milena, Piotrek Rogoża, Jakub M., Marcin Przybyłek, Kosikowie, Nexus, joe_cool, Lu, również Last Vikinga - przez trzy dni zastanawiałem się do kogo należy ta znajoma twarz i w końcu sobie przypomniałem, sorry że się nie przywitałem ) Może jeszcze inni tubylcy mnie widzieli - taki dużawy w czarnym kapeluszu i krótko ostrzyżony z dżinsową kieszonką noszoną na piersi. Poznamy się osobiście przy innej okazji. Aha ze zdjęć wynikałoby, że stałem koło Żerania na dyskusji Parowskiego z mc o antologii "Nowe idzie". Pozdro wszystkim (również tym których pominąłem)
Impreza była bardzo udana, przypuszczam, że za rok też się pojawię.
joe_cool - 30 Marca 2009, 13:27
było miło na Piwokon nie dotarłam, bo zaspałam, ale za to spędziliśmy miły wieczór z Nexusem, Lu, Czarnym, Anką, Pawłem, Piotrem i Grzegorzem (łał, zapamiętałam ) Za rok też będę, bo pan z księgarni obiecał, że przejrzy magazyny i może znajdzie "Wróbla".
joe_cool - 6 Kwietnia 2009, 23:13
w ogóle co z fotkami? Mason nie był jedynym z aparatem... ja ze swojej strony molestuję Nexusa, ale co z resztą paparazzi?
Gwynhwar - 2 Lutego 2010, 13:14
Czyli przyjedziesz na Pyrkon, tak?
|
|
|