Powrót z gwiazd - Nobel śmobel
seba - 9 Października 2009, 19:01
RD napisał/a | Cytat | czemu nagrody nie dostała np. Sendler. |
A niby za co? Za ratowanie ludzi podczas wojny? Cóż to za powód do przyznania Nobla? Obama prowadzi teraz kilka wojen, w przyszłości może być tego jeszcze więcej, więc ma największe szanse na ich zakończenie, czyli POKÓJ. Stąd pokojowa nagroda. To chyba jasne... |
W dodatku Obama walczy z globalnym ogłupieniem, twu przepraszam - Ociepleniem
Rozwój technologiczny i gospodarczy trzeba wstrzymać, bo Lodowce sie roztopią i zaleja cały świat. To bedzie bardzo ciekawa polityka. Może nawet bedziemy placic podatek na rzecz GO za oddychanie, bo to strasznie szkodzi Matce Ziemi.
USA sie zatrzyma technologicznie przez 5 lub 10 lat kadencji Obamy, a Rosja, Chiny, Iran, Wenezuela, Niemcy, Francja bedą sie rozwijać gospodarczo.
Podczas gdy Rosja, Chiny, Iran, Francja, Izrael, Ukraina bedą starały sie unowoczesnić swoj arsenał z bronia atomową na czele. To Obama bedzie rozbrajał Stany Zjednoczone.
Bo jesli ktoś wierzy, że Obama przekona tamte kraje do rozbrojenia, to jest w wielkim błędzie.
dalambert - 9 Października 2009, 19:59
seba napisał/a | Bo jesli ktoś wierzy, że Obama przekona tamte kraje do rozbrojenia, to jest w wielkim błędzie.
|
tak dla teoretyczego rozważania - UDAŁO mu się - WSZYSCY sie atomowo rozbroili
I co? NIe ma straszaka, że rozpieprzymy naszą kulkę i WSZYSCY dawaj zaczynają się napie...lać konwencjonalnie aż furczy
Tylko atpmowy straszak utrzymuje od 1945 pokój na ziemi, fakt coraz gorzej, ale jednak
Adanedhel - 9 Października 2009, 20:15
Cytat | Rozwój technologiczny i gospodarczy trzeba wstrzymać, bo Lodowce sie roztopią i zaleja cały świat. To bedzie bardzo ciekawa polityka. Może nawet bedziemy placic podatek na rzecz GO za oddychanie, bo to strasznie szkodzi Matce Ziemi.
USA sie zatrzyma technologicznie przez 5 lub 10 lat kadencji Obamy, a Rosja, Chiny, Iran, Wenezuela, Niemcy, Francja bedą sie rozwijać gospodarczo. |
Pod tym względem to akurat odwrotnie.
Lichtenstein - 9 Października 2009, 20:55
Choć z tym Obamą, trzeba przyznać, głupia sprawa, nieco bawi mnie masowe wzburzenie.
Jakby dziś się wszyscy dopiero zorientowali, że cały ten biznes z noblami jest dysfunkcyjny.
Pucek - 9 Października 2009, 21:00
Lichtenstein, ależ to wszyscy doskonale wiedza, teraz tylko to się wspaniale potwierdziło, no i wtopa jest duża.
Szczególnie jak się czyta pokrętne komentarze tak zwanych "Głów państw"
Piech - 9 Października 2009, 21:15
Adanedhel napisał/a | Stawiam 2:1 na Kim Dzong Ila. |
Gdyby się przestał za łby wodzić z południem, pewnie by dostał. Jak Sadat z Beginem.
Godzilla - 9 Października 2009, 21:48
Pamięta ktoś Carycę Leonidę?
Bo nic nie wzrusza tak Zachodu,
jak szum frazesów o wolności.
Możesz pół świata zakuć w dyby,
strzelać w tył głowy, łamać kości,
ale bredź przy tym o ludzkości,
o Lepszym Jutrze, Wielkim Świcie,
a Wyjdziesz na tym znakomicie!
Wot Gitler, kakoj to durak!
On się przechwalał zbrodnią swoją!
A mudriec to by zdiełał tak:
Nu czto, że gdzieś koncłagry stoją?
Nu czto, że dymią krematoria?
Taż w nich przetapia się historia,
niewoli topią się okowy,
powstaje sprawiedliwszy świat,
rodzi się typ człowieka nowy!
I czto, nie miałby wtedy on
gumannych w krąg apołogietów,
co pieliby, kak on jest miły,
a kakij kapitalizm zgniły?
Wsadzać na czapku główkę trupią,
o, Boże mój, kak eto głupio!
Na czarne - "białe" mówić nada,
bo to przemawia do Zapada;
na knuty, kaźnie i tortury
że to gumanne manikiury!
Nada ich przekonywać mudro,
że wojna - mir, że chlew to źródło,
że okupacja - wyzwolenie,
a będą cieszyć się szalenie!
A kiedy z wolna, po troszeczku
w tej dialektyce się wyćwiczą,
to moją staną się zdobyczą
poniał mienia, ty jołop Greczko?
corpse bride - 10 Października 2009, 11:15
ja: słyszałeś że barak dostał nobla?
05:10 *dziupox*: słyszałem
i mam inną propozycję , zamienną
moim zdaniem
ja: no?
*dziupox*: pokojowego nobla powinny dostać kolektywnie całe stanu zjednoczone
*dziupox*: za doprowadzenie gospodarki światowej do tak ostrego kryzysu, w którym żadne Panstwo nie stać już na prowadzenie wojny
*dziupox*: za utworzenie tak wysokiego deficytu, że az nie mieli pieniędzy na montaz tarczy antyrakietowej
Ambioryks - 10 Października 2009, 11:16
Zgadzam się z prof. Zbigniewem Lewickim, że Obama, gdyby był politykiem z klasą, to zawiesiłby przyjęcie nagrody np. na trzy lata, czyli do czasu, w którym naprawdę zdąży coś zrobić - bo na razie nic nie zrobił i dostał Nobla zdecydowanie za wcześnie. Przyznając to, pokazałby, że jest skromny. Przecież jako "danie światu nadziei" te oszołomy z komitetu noblowskiego zinterpretowały zapowiedź rozbrojenia USA (bez gwarancji, że inne państwa, w tym Iran i Korea Północna, zrobią to samo), kilka jego wypowiedzi na temat globalnego ocieplenia i poklepanie się po plecach z Miedwiediewem.
Obama jest socjalistą i w dodatku Mulatem, więc dla politpoprawnych jest idealnym kandydatem na Nobla. Gdyby był republikaninem lub libertarianinem i to w dodatku białym, Nobla by na pewno nie dostał. Zresztą taka stronniczość w przyznawaniu nagród dotyczy nie tylko Nobla, ale też np. tytułu miss - np. miss Ameryki odebrano tytuł za jej wypowiedź, w które sprzeciwiała się małżeństwom homoseksualnym. Czyli że wg politpoprawnościowców miss musi nie tylko być piękna, ale też musi mieć "postępowe" i "tolerancyjne" poglądy.
Fidel-F2 - 10 Października 2009, 11:19
Ambioryks napisał/a | Gdyby był republikaninem lub libertarianinem i to w dodatku białym, Nobla by na pewno nie dostał | boję się myśleć co by było gdyby był anarchokapitalistą, pewnie by mu go odebrali
NURS - 10 Października 2009, 11:23
Ambioryx -prezydent najwiekszego mocarstwa nie ma być skromny, a wręcz przeciwnie. Skromny to sobnie moze być wozny na Kapitolu.
Ambioryks - 10 Października 2009, 11:29
Prezydent USA raczej nie może być anarchokapitalistą, bo ci nie uznają instytucji państwa - no chyba że któryś zostałby prezydentem tylko po to, żeby stopniowo zlikwidować instytucję państwa. Zresztą Partia Libertariańska USA składa się z minarchistów - i to oni są kandydatami.
Niby dlaczego prezydent USA ma nie być skromny? Lepiej, żeby był zarozumiałym bufonem?
Virgo C. - 10 Października 2009, 11:30
Fidel-F2 napisał/a | boję się myśleć co by było gdyby był anarchokapitalistą, pewnie by mu go odebrali |
Baa, wtedy by go z Białego Domu jak nic wykopali.
Co do przyszłego laureata nagrody - nasz polski prometeusz jak nic.
Fidel-F2 - 10 Października 2009, 11:39
Ambioryks, na prawdę???
Martva - 10 Października 2009, 11:50
Fidel-F2 napisał/a | na prawdę |
dzejes - 10 Października 2009, 13:32
Ambioryks napisał/a | Czyli że wg politpoprawnościowców miss musi nie tylko być piękna, ale też musi mieć postępowe i tolerancyjne poglądy. |
Następuję nieuchronny dryf anarchokapitalisty do katozaściankowca.
Marcin Robert - 10 Października 2009, 14:58
Ale to pokazuje, jak bardzo zalazł wszystkim za skórę Dablju Busz. Gdyby poprzednim prezydentem został np. John Kerry, Obama nie miałby szans na Nobla. (Bo pewnie dostałby go Kerry. )
nureczka - 10 Października 2009, 15:01
Marcin Robert napisał/a | Ale to pokazuje, jak bardzo zalazł wszystkim za skórę Dablju Busz. |
Jak w starym dowcipie o rabinie i kozie?
ihan - 10 Października 2009, 15:06
Szczerze, Noble w dziedzinach nienaukowych w ogóle mnie nie obchodzą. A w tym roku z medycyny jednak dostały osoby zajmujące sie telomerami i to jest naprawdę fajne. W tamtym roku sprawdzałam ile jest prac o telomerach i telomerazie roślinnej (a komórki roślinne bez problemu odróżnicowują i mogą być potencjalnie nieśmiertelne) i z wyjatkiem jakichś mocno użytkowych jest tego niewiele. Fajnie.
nureczka - 10 Października 2009, 15:10
Aż żem zajrzała do Wikipedii kto zacz ów telomer. Za moich czasów słowo "chromosom" brzmiało bardziej egzotycznie niż "wyprawa na Marsa".
Fidel-F2 - 10 Października 2009, 23:38
Martva, najpierw napisałem naprawdę, a potem zedytowałem i poprawiłem
Gustaw G.Garuga - 11 Października 2009, 01:30
Ambioryks napisał/a | Zgadzam się z prof. Zbigniewem Lewickim |
Na Lewickiego trzeba uważać, bo to zapalony zwolennik republikanów i nawet nie stara się być w swoich analizach choć symbolicznie obiektywny.
Ambioryks - 11 Października 2009, 18:21
dzejes napisał/a | Następuję nieuchronny dryf anarchokapitalisty do katozaściankowca. |
To sprzeciw wobec małżeństw homoseksualnych świadczy zaraz o katozaściankowcu? Chyba nie dostrzegasz, że oprócz poglądu samego w sobie ważna jest jego argumentacja i motywy - są one nawet ważniejsze niż sam pogląd.
A etap katozaściankowy (choć tylko w części, bo Kościół katolicki krytykowałem zawsze) przechodziłem jakieś 4 lata temu.
Fidel-F2 napisał/a | najpierw napisałem naprawdę, a potem zedytowałem i poprawiłem |
Zamienił stryjek siekierke na kijek?
Gustaw G.Garuga napisał/a | to zapalony zwolennik republikanów |
Jeśli umie porządnie uzasadnić, dlaczego popiera republikanów, to nie ma w tym nic złego.
A tak ogólnie to zgadzam się, że Nobel powinien być przyznawany tylko w dziedzinach naukowych, a nie politycznych. Nie byłoby niepotrzebnych szumów o upolitycznienie i relatywizację kryteriów przyznawania nagród.
seba - 11 Października 2009, 18:44
Gustaw G.Garuga napisał/a | Ambioryks napisał/a | Zgadzam się z prof. Zbigniewem Lewickim |
Na Lewickiego trzeba uważać, bo to zapalony zwolennik republikanów i nawet nie stara się być w swoich analizach choć symbolicznie obiektywny. |
Nie wiem czy republikanów, ale gość nie jest zwolennikiem socjalistychnych reform Obamy.
Czytam jego teksty we "Wprost" i nie ma w nich zadnej propagandy, a jest za to ciekawa analiza.
Własnie sie dowiedziałem, że Obama został nominowany do nagrody Nobla tuż po wygranych wyborach prezydenckich
Fidel-F2 - 11 Października 2009, 23:41
Ambioryks napisał/a | przechodziłem jakieś 4 lata temu. | a za cztery następne lata to pewnie ospa będzie
dzejes - 12 Października 2009, 11:37
Ambioryks napisał/a | dzejes napisał/a | Następuję nieuchronny dryf anarchokapitalisty do katozaściankowca. |
To sprzeciw wobec małżeństw homoseksualnych świadczy zaraz o katozaściankowcu? Chyba nie dostrzegasz, że oprócz poglądu samego w sobie ważna jest jego argumentacja i motywy - są one nawet ważniejsze niż sam pogląd.
A etap katozaściankowy (choć tylko w części, bo Kościół katolicki krytykowałem zawsze) przechodziłem jakieś 4 lata temu.
|
Jakież ty motywy wyraziłeś? Jakiej argumentacji użyłeś? Właśnie taki prymitywny sprzeciw, jaki zaprezentowałeś jest dla mnie oczywistym znakiem pewnego światopoglądu.
dalambert - 12 Października 2009, 11:41
dzejes, Ale wolno jeszce woleć;
Kotozaściankopwoś od pedałopoprawności ?
Czy już zakazane i do sądu polecisz ?
dzejes - 12 Października 2009, 11:49
Nie. Nie wolno. Patrol gejoZOMO już do ciebie jedzie.
Gustaw G.Garuga - 12 Października 2009, 11:51
Prof. Lewicki nie uzasadnia, dlaczego jest zwolennikiem republikanów - on po prostu bez żenady formułuje analizy przez pryzmat swojego prorepublikańskiego nastawienia, ubierając je w szatki eksperckiego komentarza. Pamiętam np. wybory Bush contra Kerry - Lewicki wywodził, jak to właśnie wygrana Kerry'ego zwiększy napięcie na świecie i spowoduje pogłębianie się podziału na linii USA-reszta świata. Dlaczego? Ponieważ Kerry będzie chciał wciągnąć inne kraje we współpracę Nie ma to jak zasypywanie podziałów i likwidowanie napięć metodą Busha-tarana (to nie literówka) Nie mam nic przeciwko posiadaniu przez Lewickiego poglądów, jakie mu się żywnie podoba - mam wiele przeciwko prezentowaniu ich jako obiektywnej, "profesorskiej", analizy. Zwłaszcza, że robi to z takim zapałem, jak gdyby Polacy głosowali w amerykańskich wyborach! Dlatego radzę uważać na jego komentarze.
Ambioryks - 12 Października 2009, 11:53
dzejes napisał/a | Właśnie taki prymitywny sprzeciw, jaki zaprezentowałeś |
Jaki JA zaprezentowałem? A niby od kiedy to ja jestem miss Ameryki? Bo to o niej pisałem. Nie o sobie.
Niby gdzie zaprezentowałem takowy sprzeciw?
Nie zaprezentowałem, więc nie użyłem argumentacji. Może miss Ameryki, której odebrano tytuł, użyła - ale to nie mnie dotyczy.
Więc to nie mój światopogląd, tylko światopogląd miss Ameryki.
|
|
|