Ludzie z tamtej strony świata - Jacek Piekara
Chal-Chenet - 26 Kwietnia 2008, 09:17
Może i racja, ale mnie nie do końca odpowiada kierunek, w którym podąża postać inkwizytora. Ale poczekam na kolejne części, może bardziej się przekonam do odmienionego Mordimera.
Hubert - 23 Maj 2008, 20:16
wikipedia napisał/a | # Płomień i Krzyż, Fabryka Słów; trzy tomowy zbiór opowiadań będący prequelem historii o inkwizytorze. W tych tomach czytelnicy spojrzą na Mordimera Madderdina z perspektywy innych postaci. Dowiedzą się m.in. co łączyło matkę inkwizytora z biskupem Gersardem. Pierwszy tom planowany jest na czerwiec 2008, drugi na grudzień 2008, a trzeci na wiosnę 2009. |
Prawda li to? Będzie nowy-młody Mordimer w czerwcu?
Szara opończa - 14 Lipca 2008, 12:57
no zaraz zaraz..
FS podaje ze tom 1 w sierpniu..
a miala byc jeszcze powiesc konczaca cykl tak? Czy te opowiadania zamiast powiesci?
musze powiedziec ze ostatnie opowiadanie rozlozylo mnie na lopatki i slowa nowego towarzysza MM o piekle kieruja moje mysli w tym kierunku... ze moze to faktycznie nie rzeczywistosc alternatywna tylko... no wlasnie?
Hubert - 14 Lipca 2008, 13:03
Szara opończa napisał/a | a miala byc jeszcze powiesc konczaca cykl tak? Czy te opowiadania zamiast powiesci? |
Nie, opowiadania nie są zamiast. Powieść też będzie. When it's done.
Ale nie ma pewności, czy Czarna Śmierć zamknie cykl
Ziemniak - 15 Lipca 2008, 05:40
Premiera powieści 'Płomień i krzyż" t.1 8 sierpnia.
Chal-Chenet - 15 Lipca 2008, 09:34
To ma być w końcu powieść czy zbiór opowiadań, bo się gubię powoli...
Taselchof - 15 Lipca 2008, 10:09
teraz chyba czas na powieść ?
Hubert - 15 Lipca 2008, 11:16
Chal-Chenet, Płomień i Krzyż to będą opowiadania. Czarna Śmierć - to powieść.
Chal-Chenet - 15 Lipca 2008, 12:05
Sosnechristo, fenks.
Ehh, coś się saga rozrasta. A już "Łowcy Dusz" byli w wielu miejscach męczący... Ciekawe kiedy będziemy czytać o przygodach wnukach nieustraszonego Mordimera. A może okaże się, że i jego pies, którego kiedyś tam dostanie, ma niesamowite zdolności...
Taselchof - 15 Lipca 2008, 14:02
ja tam czekam cały czas na Necrosis. Dzień gniewu podobno ma się ukazać po sadze o naszym kochanym inkwizytorze tylko czy ona się kiedyś skończy
Hubert - 15 Lipca 2008, 18:36
Chal-Chenet napisał/a | A może okaże się, że i jego pies, |
Obstawiam, że pies będzie w Płomień i Krzyż
Agi - 15 Lipca 2008, 18:40
A co z II tomem Alicji?
Hubert - 15 Lipca 2008, 18:44
Według RH+ wyjdzie we wrześniu.
Agi - 15 Lipca 2008, 18:46
To dobrze. Muszę przypilnować.
dalambert - 15 Lipca 2008, 19:13
Sosnechristo napisał/a | Według RH+ wyjdzie we wrześniu. |
tyż piknie - tylko 9 miesięcy opóźnienia, ale to chyba można tfurcy wybaczyć produkował kogo innego
Chal-Chenet - 31 Lipca 2008, 12:18
Tak w ogóle to okładka "Płomienia i Krzyża" różni się nieco stylem od poprzednich części cyklu. Hmmm, podejrzewam, że to po to, żeby za rok czy dwa, mogło wyjść wydanie drugie, poprawione... No, ale może po prostu marudzę na zapas...
Witchma - 31 Lipca 2008, 12:20
Chal, obawiam się, że masz rację... ale ja już wcześniejsze mam "nie od kompletu", to mi już naprawdę wszystko jedno
Chal-Chenet - 31 Lipca 2008, 12:25
Ja z kolei mam Mordimera w wydaniu nowym, więc nie uśmiechałoby mi się, gdyby nowy tom wyszedł teraz i za jakiś znowu czas, tylko że w zmienionej szacie graficznej. Mam nadzieję, że to tylko moje czarnowidztwo.
W ogóle myślę nad kupnem "Ani słowa prawdy". Pamiętam, że swego czasu czytałem "Arivalda z Wybrzeża' i przy lekturze bawiłem się bardzo dobrze. Taka miła lektura na odstresowanie po ciężkim dniu pracy.
Witchma - 31 Lipca 2008, 12:29
Ja mam właśnie "Arivalda z Wybrzeża", nie wiem, czy w nowej wersji są jakieś zmiany, ale nie planuję zakupu... a Mordimera trzy pierwsze części mam białe, czwartą już w nowej szacie graficznej, to zerowa może być nawet różowo-złota, nic mnie już nie wzruszy
Chal-Chenet - 31 Lipca 2008, 12:31
W nowej są ponoć jakieś dodatkowe opowiadania. Jakie i ile, nie wiem. Witchma napisał/a | może być nawet różowo-złota |
No tego to już bym nie kupił, nawet jeśli by to było arcydzieło. Są pewne granice.
Witchma - 31 Lipca 2008, 12:33
Zawsze można papierem pakowym obłożyć
Chal-Chenet - 31 Lipca 2008, 12:36
Hehehe, wolę się jednak do tego nie posuwać.
A tak btw, bo żem się zaciekawił, wie ktoś dokładnie czym się różni nowe wydanie "Arivalda" od starego? Ile jest nowych opowiadań w porównaniu do tamtej wersji?
Witchma - 31 Lipca 2008, 12:41
Ja tylko wiem, że w "Słudze bożym" jest jedno opowiadanie więcej (świństwo FS zrobiła czytelnikom i tyle).
Chal-Chenet - 31 Lipca 2008, 13:05
Generalnie faktycznie świństwo, ale pociesz się tym, że opko jest w sumie takie sobie. Zbiór doskonale by się obył bez niego. Przynajmniej tak to wygląda dla mnie.
Silmeor - 3 Sierpnia 2008, 10:44
Wg mnie wydawanie co jakis czas tej samej ksiazki tyle, ze zawierajacej jedno dodatkowe opowiadanie to zwykle naciaganie czytelnika. I o ile jestem przeciwnikiem sciagania ksiazek z sieci to w tym przypadku nie bede mial najmniejszych oporow przed sciagnieciem i wydrukowaniem tego jednego opowiadania. Skoro chce sie okradac nas to nie widze powodow aby nie odplacic tym samym.
mawete - 10 Sierpnia 2008, 14:33
Kupiłem wczoraj i przeczytałem wczoraj "Płomień i krzyż" Jacka. Niezła książka, chociaż moim zdaniem nie odpowiada na wszystkie pytania. Co prawda trafiłem na wadliwy egzemplarz (brak części stron, a inne podwójnie) ale nic to - doczytam w empiku (no bo chyba Fabrykanci nie sądzą, że kupię drugi raz )
edit: przy zakupie sprawdźcie czy macie strony pomiędzy 113 a 129.
Fidel-F2 - 10 Sierpnia 2008, 14:39
idź i wymień
May - 10 Sierpnia 2008, 18:48
mawete, dokladnie. Powinni wymienic, nawet jesli nie masz paragonu - to wada fabryczna wiec teoretycznie Ci sie nalezy
Krasnola - 10 Sierpnia 2008, 19:33
Ja z reugły odsyłam do wydawnictwa jak coś takiego się dzieje i odsyłają kompletną, z przeprosinami Chociaż do Fabryki nigdy nie słałam
Silmeor - 10 Sierpnia 2008, 20:19
Zdarzyla mi sie taka historia z ksiazka kupiona wysylkowo w ksiegarni Wydawnictwa Akademickiego Dialog. Napisalem maila do nich z pytaniem czy po otrzymaniu wadliwej ksiazki wymienia mi na nowa. A dodam, ze od zakupu minal chyba z miesiac bo ksiazka kupiona byla na prezent i dopiero obdarowana sie zorientowala co do braku stron. Wydawnictwo zachowalo sie bardzo ladnie przysylajac nowy, niewadliwy egzemplarz nie chcac aby przesylac im ksiazke wybrakowana. Poprosili tylko o info ktore to strony sa wadliwe. Tak wiec polecam wszystkim to wydawnictwo.
|
|
|