Mistrzowie i Małgorzaty - Adam Szymanowski
Adashi - 12 Marca 2007, 12:02
mert napisał/a | Z tym Limes Inferior to dlatego, że zazwyczaj nie czytuję s&f:) Pamiętam, że czytając Zajdla bardzo dobrze się czułem, przy twoim opku wystąpiło to samo uczucie:P Bez skojarzeń tylko proszę, ech;/ |
Spox, bez podtekstów
Adashi - 12 Marca 2007, 12:23
feralny por. napisał/a | Ja w tej scenie widziałem AKMS'a albo AK 74 z doklejonym celownikiem noktowizyjnym, wyszabrowanego z jakiegoś demobilu. Nie ruszyłbym w ogóle tej sceny, gdyby nie te rozpryskowe cholery. |
Kosmetyka, łatwa do naprawienia.
feralny por. napisał/a | W tej scenie najbardziej zabolało mnie porównanie Stieczkina do pistoletu kieszonkowego. To jest na prawdę kawał gnata, wiem co mówię miałem w rękach. |
Chodzi o to jak ze zwykłej broni krótkiej zrobić pm strzelający seriami; z kolbą, pojemnym magazynkiem i tłumikiem. Do tego dochodzi aspekt szpiegowski, mała pieprzniczka (nie ma jak to Browning Baby) u panienki nie jest podejrzana, a po manualnych czarach mamy małą armatę
feralny por. napisał/a | Nie koniecznie, mozliwych rozwiązań jest wiele, np. RAK M, RAK 2000, RAK XXI. W przypadku rosyjskiej broni trochę trudniej, ale nie rzucaj ręcznika, jestem pewien, ze bedziesz umiał jakoś sprytnie rozegrać podobne zgwozdki. |
PM-36 mam już obcykanego do wersji po erracie, tak więc nie schodzę z ringu bynajmniej
feralny por. napisał/a | Adashi napisał/a | Trzeba to wypośrodkować. | Niech to bedzie podsumowanie naszej dyskusji. Po przeczytaniu twoich argumentów inaczej patrzę na twój tekst i jestem pwien, że kolejne będę odbierał z większym zrozumieniem. |
To się cieszę i pozdrawiam serdecznie
hjeniu - 12 Marca 2007, 18:44
Adashi napisał/a | Chodzi o to jak ze zwykłej broni krótkiej zrobić pm strzelający seriami |
Trzeba by było skrzyżować Glocka 26 z 18
Adashi - 13 Marca 2007, 18:07
elam w wątku 'Tekst nr 16' napisał/a | zmuszona zostalam wiec szukac rzeczy, ktore mi sie nie podobaly (...) smutny koniec rosyjskiego szpiega... |
Normalnie czekałem, aż ktoś to napisze Znaczy, udało się, skoro komuś zrobiło się chociaż trochę smutno z powodu Tatiany.
mawete - 14 Marca 2007, 11:12
hjeniu napisał/a | Adashi napisał/a | Chodzi o to jak ze zwykłej broni krótkiej zrobić pm strzelający seriami |
Trzeba by było skrzyżować Glocka 26 z 18 |
Beretta 92 P może strzelać 3 strzałowymi seriami, ale jest raczej niedostepna na rynku.
Adanedhel - 14 Marca 2007, 11:14
Po co komu pistolety maszynowe? Brudny Harry obywał się bez nich
Adashi - 14 Marca 2007, 11:16
Zapominacie, że bohaterka jest Rosjanką (wypada żeby używała rosyjskiej giwery) i o aspekcie szpiegowskim
mawete - 14 Marca 2007, 11:20
Ja nie zapominam, ale weź pod uwagę że tzw służby specjalne niezbyt często uzywają broni produkowanej w macierzystym kraju. Kilka wzgledów sie na to składa...
Adanedhel - 14 Marca 2007, 11:20
Wydaje mi się, że szpiedzy chętnie używaliby obcej broni jeśli byłaby lepsza. No cóż, ale ja tam się nie znam. Wolę rewolwery
Adashi - 14 Marca 2007, 11:50
mawete, Adanedhel, zgoda, macie racje, ale szpieg filmowy czy literacki to nie to samo co rzeczywisty szpieg
Adanedhel - 14 Marca 2007, 11:54
To trzeba było zrobić z dziewczyny takiego kobiecego Bonda Wiesz, wchodzi do hotelu, rozwala całą obstawę, po czym stacza walkę na śmierć i życie z obiektem zlecenia
Adashi - 14 Marca 2007, 11:55
To byłby Matrix
Adanedhel - 14 Marca 2007, 11:57
Tylko, jeśli wykonywałaby przy tym niemożliwe... no, bardziej niemożliwe niż w Bondach wygibasy
Adashi - 14 Marca 2007, 14:12
Wygibasy wygibasami, a ja zamiast poprawiać 2 opko z cyklu, siedzę na forum
corpse bride - 14 Marca 2007, 14:17
dużo osób siedzi na forum zamist robic coś innego
adashi, fajne opowiadanie. zwłaszcza plus (duży) za skonstruowanie tej warszawy przyszłości i jej gestego, metnego półświatka. rozmarzyłam się czytając o tych budkach z chińszczyzną, bo ja bym bardzo chciała mieć jakieś china town w polsce. nawet nie musiałoby byc w krakowie.
no, to gratuluję i pozdrawiam poznań (który, nb odwiedzę w końcu w czerwcu <jupi>)
dagra - 14 Marca 2007, 15:46
póki pamiętam - Adashi, gratulacje za znajomość anatomii ludzkiej - prawidłowe używanie nazw, co niewiele osób piszących czyni
Adashi - 14 Marca 2007, 22:59
corpse bride napisał/a | adashi, fajne opowiadanie. zwłaszcza plus (duży) za skonstruowanie tej warszawy przyszłości i jej gestego, metnego półświatka. rozmarzyłam się czytając o tych budkach z chińszczyzną, bo ja bym bardzo chciała mieć jakieś china town w polsce. nawet nie musiałoby byc w krakowie.
no, to gratuluję i pozdrawiam poznań (który, nb odwiedzę w końcu w czerwcu <jupi>) |
Dzięki, fajnie, że opko przypadło Ci do gustu Namiastka EuroSajgonu już jest w Warszawie A do Poznania szczerze zapraszam, bo jak to mówią to jest miasto warte poznania
corpse bride w wątku 'Tekst nr 16' napisał/a | gorzki przelew - tak sobie właśnie pomyślałam, że ten tytuł to jest wielce pretensjonalny |
Mam do niego sentyment
corpse bride w wątku 'Tekst nr 16' napisał/a | trochę mi się nie chciało próbować zrozumieć, co dokładnie ci hakerzy robili. |
Kurczę, myślałem, że to nie było takie skomplikowane
corpse bride w wątku 'Tekst nr 16' napisał/a | postać prostytutki od początku była mocno podejrzana, ale całość mi się podobała. |
To się bardzo cieszę i jeszcze raz dzięki za punkt.
corpse bride w wątku 'Tekst nr 16' napisał/a | wizja nowej warszawy (ciekawam, jak autor wyobraża sobie kraków w tym samym czasie), |
Poznań na pewno się pojawi w którymś opku, Kraków, hmm... zobaczymy.
corpse bride w wątku 'Tekst nr 16' napisał/a | bohater jeden z drugim, |
Miło mi.
corpse bride w wątku 'Tekst nr 16' napisał/a | wrażliwość na sprawy sercowe |
Dla panów są strzelaniny, sieć i seks, a dla kobiet warstwa uczuciowa i emocjonalna
corpse bride w wątku 'Tekst nr 16' napisał/a | i dowiedziałam się dzięki temu tekstowi, co to jest cyberpunk. |
Tym bardziej się cieszę
Adashi - 14 Marca 2007, 23:07
dagra napisał/a | póki pamiętam - Adashi, gratulacje za znajomość anatomii ludzkiej - prawidłowe używanie nazw, co niewiele osób piszących czyni |
Dzięki A konkretnie, gdzie Ci się to rzuciło w oczy, jeśli można spytać.
corpse bride - 14 Marca 2007, 23:15
Adashi napisał/a | Dla panów są strzelaniny, sieć i seks, a dla kobiet warstwa uczuciowa i emocjonalna |
no bez przesady ja tam do seksu i strzelanin nic nie mam coś, co składałoby się tylko z warstwy uczuciowej też byłoby do bani. grunt to proporcje
przez poznań tylko przejeżdżałam, ale od zawsze wiem, że podobałoby mi się to miasto. coś podobnego miałam ze szczecinem. dlatego teraz skorzystam z okazji i wybiorę się na (tylko proszę się nie śmiać) konferencję psychologów rozwojowych
Adashi - 14 Marca 2007, 23:20
To był tylko żart, ale fakt - staram się odpowiednio wymieszać te czynniki, żeby było ciekawie. Pozdrawiam
dagra - 15 Marca 2007, 16:15
Adashi napisał/a |
dagra napisał/a | znajomość anatomii ludzkiej |
Dzięki A konkretnie, gdzie Ci się to rzuciło w oczy, jeśli można spytać. |
hehe, bo widzisz, przeważnie faceci nie znają nazw części kobiecych piersi
i ochotnie się rozpisując na ten temat - mylą pojęcia, co daje efekt niezamierzenie zabawny
więc jak w jakimś opku jest dobrze, to dostrzegam
Czarny - 15 Marca 2007, 17:30
A z ilu i jakich części składa się pierś kobieca, może się czegoś nowego dowiemy. I poproszę jeszcze z odnośnikami, które części są TYLKO kobiece, bo wspomniano o takowej piersi
Piech - 15 Marca 2007, 21:59
...i żeby obrazki były.
Adashi - 15 Marca 2007, 22:11
dagra napisał/a | hehe, bo widzisz, przeważnie faceci nie znają nazw części kobiecych piersi
i ochotnie się rozpisując na ten temat - mylą pojęcia, co daje efekt niezamierzenie zabawny
więc jak w jakimś opku jest dobrze, to dostrzegam |
A o to chodzi! No to tym bardziej się cieszę, że wszystko było ok.
P.S. Czarny, Piech, chcielibyście
corpse bride - 15 Marca 2007, 23:18
szkoda, ze oddalam (podalam dalej) gazetke, bo bym sprawdzila te piersi
Adashi - 17 Marca 2007, 11:46
hjeniu napisał/a | Trzeba by było skrzyżować Glocka 26 z 18 |
Bierzemy pistolet automatyczny kompilujemy go z modelem baby i mamy wynik podobny do tego ASG. A tu chińska wersja (też ASG) z tłumikiem Też dobrze
hjeniu - 19 Marca 2007, 09:31
He, he te mega tunningi ASG zawsze przypominają mi Nagą broń
Adashi - 19 Marca 2007, 10:37
corpse bride napisał/a | szkoda, ze oddalam (podalam dalej) gazetke, bo bym sprawdzila te piersi |
A kobiece piersi to ważna sprawa
hjeniu napisał/a | He, he te mega tunningi ASG zawsze przypominają mi Nagą broń |
No, Naga broń 33 i 1/3 Ten pierwszy ASG mi się bardziej widzi, ale za to chińczyk ma tłumik
Fidel-F2 - 20 Marca 2007, 15:44
Adashi, dostaleś małego prztyka w nos od pana Ż w felietonie.
Adashi - 21 Marca 2007, 10:09
Fidel-F2 przesadzasz albo zwyczajnie się czepiasz, panowie Ż&Ż nawet nie wiedzą o moim istnieniu zapewne. Zresztą czy ja się tak zachowuję, ganiam po forach przez 5 miesięcy od debiutu? Nie, więc po co te insynuacje, Fidelu. I bynajmniej nie dyskutuję z nikim o tym czy moje opko, cytuję "było tylko dobre czy może już genialne". A na tym forum jestem, no i co z tego, taki mały szczegół: jestem tu dłużej niż Ty Wychodzi, że się czepiasz, więc pytam się:
- Co się czepiasz Fidel?
Jak to się u nas mówi:
- Czep się tramwaju!
Miej baczenie drogi Fidelu, bo nie znasz dnia ani godziny, dlatego uważnie strzeż swych lusterek od samochodu
|
|
|