To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Adam Szymanowski

Adashi - 12 Marca 2007, 12:02

mert napisał/a
Z tym Limes Inferior to dlatego, że zazwyczaj nie czytuję s&f:) Pamiętam, że czytając Zajdla bardzo dobrze się czułem, przy twoim opku wystąpiło to samo uczucie:P Bez skojarzeń tylko proszę, ech;/

Spox, bez podtekstów :mrgreen:

Adashi - 12 Marca 2007, 12:23

feralny por. napisał/a
Ja w tej scenie widziałem AKMS'a albo AK 74 z doklejonym celownikiem noktowizyjnym, wyszabrowanego z jakiegoś demobilu. Nie ruszyłbym w ogóle tej sceny, gdyby nie te rozpryskowe cholery.

Kosmetyka, łatwa do naprawienia.

feralny por. napisał/a
W tej scenie najbardziej zabolało mnie porównanie Stieczkina do pistoletu kieszonkowego. To jest na prawdę kawał gnata, wiem co mówię miałem w rękach.

Chodzi o to jak ze zwykłej broni krótkiej zrobić pm strzelający seriami; z kolbą, pojemnym magazynkiem i tłumikiem. Do tego dochodzi aspekt szpiegowski, mała pieprzniczka (nie ma jak to Browning Baby) u panienki nie jest podejrzana, a po manualnych czarach mamy małą armatę :)

feralny por. napisał/a
Nie koniecznie, mozliwych rozwiązań jest wiele, np. RAK M, RAK 2000, RAK XXI. W przypadku rosyjskiej broni trochę trudniej, ale nie rzucaj ręcznika, jestem pewien, ze bedziesz umiał jakoś sprytnie rozegrać podobne zgwozdki.

PM-36 mam już obcykanego do wersji po erracie, tak więc nie schodzę z ringu bynajmniej :mrgreen:

feralny por. napisał/a
Adashi napisał/a
Trzeba to wypośrodkować.
Niech to bedzie podsumowanie naszej dyskusji. Po przeczytaniu twoich argumentów inaczej patrzę na twój tekst i jestem pwien, że kolejne będę odbierał z większym zrozumieniem.

To się cieszę i pozdrawiam serdecznie :D

hjeniu - 12 Marca 2007, 18:44

Adashi napisał/a
Chodzi o to jak ze zwykłej broni krótkiej zrobić pm strzelający seriami

Trzeba by było skrzyżować Glocka 26 z 18 :mrgreen:

Adashi - 13 Marca 2007, 18:07

elam w wątku 'Tekst nr 16' napisał/a
zmuszona zostalam wiec szukac rzeczy, ktore mi sie nie podobaly (...) smutny koniec rosyjskiego szpiega...

Normalnie czekałem, aż ktoś to napisze :wink: Znaczy, udało się, skoro komuś zrobiło się chociaż trochę smutno z powodu Tatiany.

mawete - 14 Marca 2007, 11:12

hjeniu napisał/a
Adashi napisał/a
Chodzi o to jak ze zwykłej broni krótkiej zrobić pm strzelający seriami

Beretta 92 P może strzelać 3 strzałowymi seriami, ale jest raczej niedostepna na rynku.

Adanedhel - 14 Marca 2007, 11:14

Po co komu pistolety maszynowe? :mrgreen: Brudny Harry obywał się bez nich :twisted: :mrgreen:
Adashi - 14 Marca 2007, 11:16

Zapominacie, że bohaterka jest Rosjanką (wypada żeby używała rosyjskiej giwery) i o aspekcie szpiegowskim :wink:
mawete - 14 Marca 2007, 11:20

Ja nie zapominam, ale weź pod uwagę że tzw służby specjalne niezbyt często uzywają broni produkowanej w macierzystym kraju. Kilka wzgledów sie na to składa... :D
Adanedhel - 14 Marca 2007, 11:20

Wydaje mi się, że szpiedzy chętnie używaliby obcej broni jeśli byłaby lepsza. No cóż, ale ja tam się nie znam. Wolę rewolwery :mrgreen:
Adashi - 14 Marca 2007, 11:50

mawete, Adanedhel, zgoda, macie racje, ale szpieg filmowy czy literacki to nie to samo co rzeczywisty szpieg :mrgreen:
Adanedhel - 14 Marca 2007, 11:54

To trzeba było zrobić z dziewczyny takiego kobiecego Bonda :mrgreen: Wiesz, wchodzi do hotelu, rozwala całą obstawę, po czym stacza walkę na śmierć i życie z obiektem zlecenia :mrgreen:
Adashi - 14 Marca 2007, 11:55

To byłby Matrix :mrgreen:
Adanedhel - 14 Marca 2007, 11:57

Tylko, jeśli wykonywałaby przy tym niemożliwe... no, bardziej niemożliwe niż w Bondach wygibasy :mrgreen:
Adashi - 14 Marca 2007, 14:12

Wygibasy wygibasami, a ja zamiast poprawiać 2 opko z cyklu, siedzę na forum ;)
corpse bride - 14 Marca 2007, 14:17

dużo osób siedzi na forum zamist robic coś innego :)

adashi, fajne opowiadanie. zwłaszcza plus (duży) za skonstruowanie tej warszawy przyszłości i jej gestego, metnego półświatka. rozmarzyłam się czytając o tych budkach z chińszczyzną, bo ja bym bardzo chciała mieć jakieś china town w polsce. nawet nie musiałoby byc w krakowie.
no, to gratuluję i pozdrawiam poznań (który, nb odwiedzę w końcu w czerwcu <jupi>)

dagra - 14 Marca 2007, 15:46

póki pamiętam - Adashi, gratulacje za znajomość anatomii ludzkiej - prawidłowe używanie nazw, co niewiele osób piszących czyni
Adashi - 14 Marca 2007, 22:59

corpse bride napisał/a
adashi, fajne opowiadanie. zwłaszcza plus (duży) za skonstruowanie tej warszawy przyszłości i jej gestego, metnego półświatka. rozmarzyłam się czytając o tych budkach z chińszczyzną, bo ja bym bardzo chciała mieć jakieś china town w polsce. nawet nie musiałoby byc w krakowie.
no, to gratuluję i pozdrawiam poznań (który, nb odwiedzę w końcu w czerwcu <jupi>)

Dzięki, fajnie, że opko przypadło Ci do gustu :D Namiastka EuroSajgonu już jest w Warszawie ;) A do Poznania szczerze zapraszam, bo jak to mówią to jest miasto warte poznania :)

corpse bride w wątku 'Tekst nr 16' napisał/a
gorzki przelew - tak sobie właśnie pomyślałam, że ten tytuł to jest wielce pretensjonalny

Mam do niego sentyment ;)

trochę mi się nie chciało próbować zrozumieć, co dokładnie ci hakerzy robili.

Kurczę, myślałem, że to nie było takie skomplikowane :)

postać prostytutki od początku była mocno podejrzana, ale całość mi się podobała.

To się bardzo cieszę i jeszcze raz dzięki za punkt.

wizja nowej warszawy (ciekawam, jak autor wyobraża sobie kraków w tym samym czasie),

Poznań na pewno się pojawi w którymś opku, Kraków, hmm... zobaczymy.

bohater jeden z drugim,

Miło mi.

wrażliwość na sprawy sercowe

Dla panów są strzelaniny, sieć i seks, a dla kobiet warstwa uczuciowa i emocjonalna :mrgreen:

i dowiedziałam się dzięki temu tekstowi, co to jest cyberpunk.

Tym bardziej się cieszę :)

Adashi - 14 Marca 2007, 23:07

dagra napisał/a
póki pamiętam - Adashi, gratulacje za znajomość anatomii ludzkiej - prawidłowe używanie nazw, co niewiele osób piszących czyni

Dzięki :) A konkretnie, gdzie Ci się to rzuciło w oczy, jeśli można spytać.

corpse bride - 14 Marca 2007, 23:15

Adashi napisał/a
Dla panów są strzelaniny, sieć i seks, a dla kobiet warstwa uczuciowa i emocjonalna

no bez przesady ;P: ja tam do seksu i strzelanin nic nie mam :) coś, co składałoby się tylko z warstwy uczuciowej też byłoby do bani. grunt to proporcje :D

przez poznań tylko przejeżdżałam, ale od zawsze wiem, że podobałoby mi się to miasto. coś podobnego miałam ze szczecinem. dlatego teraz skorzystam z okazji i wybiorę się na (tylko proszę się nie śmiać) konferencję psychologów rozwojowych :twisted:

Adashi - 14 Marca 2007, 23:20

To był tylko żart, ale fakt - staram się odpowiednio wymieszać te czynniki, żeby było ciekawie. Pozdrawiam :)
dagra - 15 Marca 2007, 16:15

Adashi napisał/a

dagra napisał/a
znajomość anatomii ludzkiej

Dzięki :) A konkretnie, gdzie Ci się to rzuciło w oczy, jeśli można spytać.

hehe, bo widzisz, przeważnie faceci nie znają nazw części kobiecych piersi
i ochotnie się rozpisując na ten temat - mylą pojęcia, co daje efekt niezamierzenie zabawny
więc jak w jakimś opku jest dobrze, to dostrzegam :wink:

Czarny - 15 Marca 2007, 17:30

A z ilu i jakich części składa się pierś kobieca, może się czegoś nowego dowiemy. I poproszę jeszcze z odnośnikami, które części są TYLKO kobiece, bo wspomniano o takowej piersi :wink:
Piech - 15 Marca 2007, 21:59

...i żeby obrazki były.
Adashi - 15 Marca 2007, 22:11

dagra napisał/a
hehe, bo widzisz, przeważnie faceci nie znają nazw części kobiecych piersi
i ochotnie się rozpisując na ten temat - mylą pojęcia, co daje efekt niezamierzenie zabawny
więc jak w jakimś opku jest dobrze, to dostrzegam ;)

:) A o to chodzi! No to tym bardziej się cieszę, że wszystko było ok.

P.S. Czarny, Piech, chcielibyście ;P:

corpse bride - 15 Marca 2007, 23:18

szkoda, ze oddalam (podalam dalej) gazetke, bo bym sprawdzila te piersi :)
Adashi - 17 Marca 2007, 11:46

hjeniu napisał/a

Bierzemy pistolet automatyczny kompilujemy go z modelem baby i mamy wynik podobny do tego ASG. A tu chińska wersja (też ASG) z tłumikiem :mrgreen: Też dobrze ;)

hjeniu - 19 Marca 2007, 09:31

He, he te mega tunningi ASG zawsze przypominają mi Nagą broń :mrgreen:
Adashi - 19 Marca 2007, 10:37

corpse bride napisał/a
szkoda, ze oddalam (podalam dalej) gazetke, bo bym sprawdzila te piersi :)

:mrgreen: A kobiece piersi to ważna sprawa :twisted:

hjeniu napisał/a
He, he te mega tunningi ASG zawsze przypominają mi Nagą broń :mrgreen:

No, Naga broń 33 i 1/3 :mrgreen: Ten pierwszy ASG mi się bardziej widzi, ale za to chińczyk ma tłumik 8)

Fidel-F2 - 20 Marca 2007, 15:44

Adashi, dostaleś małego prztyka w nos od pana Ż w felietonie. :mrgreen:
Adashi - 21 Marca 2007, 10:09

Fidel-F2 przesadzasz albo zwyczajnie się czepiasz, panowie Ż&Ż nawet nie wiedzą o moim istnieniu zapewne. Zresztą czy ja się tak zachowuję, ganiam po forach przez 5 miesięcy od debiutu? Nie, więc po co te insynuacje, Fidelu. I bynajmniej nie dyskutuję z nikim o tym czy moje opko, cytuję "było tylko dobre czy może już genialne". A na tym forum jestem, no i co z tego, taki mały szczegół: jestem tu dłużej niż Ty ;P: Wychodzi, że się czepiasz, więc pytam się:
- Co się czepiasz Fidel?
Jak to się u nas mówi:
- Czep się tramwaju! :twisted:
Miej baczenie drogi Fidelu, bo nie znasz dnia ani godziny, dlatego uważnie strzeż swych lusterek od samochodu :mrgreen:

Partner forum