Stare ogłoszenia - Forum po przenosinach.
Rafał - 18 Stycznia 2007, 08:07
To forum po przenosinach jest gorsze niż stare. Zwisa, rwie się jak pajęczyna, muli niemożebnie, gubi strony i błędzi. Weźcie i zróbcie coś z tym.
mawete - 18 Stycznia 2007, 10:04
Mi tylko muli, innych problemów nie mam.
Fidel-F2 - 18 Stycznia 2007, 10:05
podobnie, tragedii nie ma ale muli trochę bardziej niż stare
Pako - 18 Stycznia 2007, 10:12
Kwestia serwera, bo forum to samo, jak mniemam. Ale ludzie od serweru coś se jaja robią. Chociaż przez ostatnie dwa, trzy dni chodizło mi dobrze, to jednak czasami się ścina i jest klops.
Trzebaby z providerem pogadać, czemu takie jaja są z serwerwem, głównie bazodanowym chyba, bo sam doczyt danych jest szybki, tylko zapytania jak krew z nosa idą chyba.
GAndrel - 18 Stycznia 2007, 13:28
Tak sobie przeglądałem oferty providerów i patrzcie co znalazłem:
http://www.mister.net/
Właśnie się zastanawiam czy by u nich sobie czegoś nie wykupić.
Aga - 18 Stycznia 2007, 16:42
A mnie się unormowało. Chodzi szybko. Żebym tylko w złą godzinę nie powiedziała...
Pako - 18 Stycznia 2007, 18:49
Fiuuu fiuuu! Ładnie, ładnie! Szkoda, że za bazę danych chcą opłaty... bo to deklasuje ich jednak u mnie jak na razie... ale jak pod samo www/php? No pierwsza klasa się wydaje.
gorat - 18 Stycznia 2007, 20:03
I ciekawe, jaką mają jeszcze ofertę, bo darmówka wystarczy na niezbyt ekspoatowaną "prywatę" (prywatne forum już odpada - 5GB transferu).
Pako - 18 Stycznia 2007, 20:47
Wiadomo, że darmówa na prywatę tylko, nie wielką... ale na prezentację jakiegoś portfolio niezbyt często odwiedzanego czy coś w tym styylu - w sam raz.
GAndrel - 18 Stycznia 2007, 21:26
Mister przestał mi się podobać. Nie ma serwera SMTP. A właśnie myślę nad sposobem uniezależnienia się od darmowych serwisów.
Piech - 19 Stycznia 2007, 11:39
Po wejściu na stronę forum, w lewym górnym rogu wyświetla się czerwone logo z napisem "Science Fiction", a powinno być "Science Review", albo "Science Today" lub coś podobnego. Wtedy mógłbym w pracy czytać bez krępacji.
Rafał - 19 Stycznia 2007, 11:53
O! I jeszcze duuuży napis "Perspektywy rozwoju spółdzielczości mieszkaniowej"
Na czerwono. Czcionka min 34.
Fidel-F2 - 19 Stycznia 2007, 12:55
muli dzisiaj strasznie
Adashi - 19 Stycznia 2007, 12:58
u mnie gra i buczy tzn. wszystko OKI
gorat - 19 Stycznia 2007, 14:16
Piech: no problem. Niech ktoś przerobi logo zgodnie z propozycją i się zrobi nowy styl. Rzekłem. Trzeba dbać o pracujących
Logan - 19 Stycznia 2007, 20:12
gorat napisał/a | Piech: no problem. Niech ktoś przerobi logo zgodnie z propozycją i się zrobi nowy styl. Rzekłem. Trzeba dbać o pracujących Obrazek |
Sprawa logo leży tylko i wyłącznie w kompetencji NURSa. Z wszelkimi propozycjami radzę udawać się do niego, chociaż osobiście jestem przekonany, że szanse na zmianę logo sa minimalne. W końcu jest to oficjalne forum pisma.
gorat - 19 Stycznia 2007, 20:23
Rozwinę myśl:
Jako domyślny styl można zostawić ten z oficjalnym logo. Zorientowani mogliby korzystać ze specjalnego stylu lekko modyfikującego najbardziej widoczne rzeczy.
Chociaż faktycznie pozostaje takie bezpieczeństwo, że wszyscy pracujący przejdą dla spokoju na nowy styl i niechcący wypromuje się nie tą markę co trzeba...
Logan - 19 Stycznia 2007, 21:44
Kto używa Firefoxa może sobie zainstalować dodatek o nazwie Adblock i zablokować wyświetlanie logo. Może coś takiego istnieje dla IE.
Fidel-F2 - 20 Stycznia 2007, 05:56
today forum śmiga i świszczy przechylając się na zakrętach
NURS - 20 Stycznia 2007, 15:49
No, ja bym loga tak specjalnie nie przerabiał, znaczy, możemy coś zrobic, byle nie naruszać samego tytułu i jego dominujacej roli (na obrazku:-)
gorat - 27 Stycznia 2007, 15:16
Search odbudowany. Można przeszukiwać bez obawy, że coś zostanie pominięte.
NURS - 27 Stycznia 2007, 19:01
muli mnie coś...
goracie może byś z upowaznienia zaatakowal providera o to mulenie.
Aga - 28 Stycznia 2007, 19:20
Mnie też muli. Potwornie.
hjeniu - 28 Stycznia 2007, 19:26
Trzeba było rozważnie pić wczoraj
Piech - 28 Stycznia 2007, 21:56
Dobrze byłoby mieć opcję odhaczania poszczególnych nieczytanych wątków jako przeczytane, zamiast opcji zupełnego ignorowania.
Agi - 29 Stycznia 2007, 14:58
Zgadzam się z Piechem
Jest opcja "Oznacz temat jako nieczytany" a przydałaby się jeszcze "Oznacz temat jako przeczytany"
hrabek - 29 Stycznia 2007, 15:02
Jak wejdziesz w temat to juz taka opcja jest (na dole). Bardzo czesto z niej korzystam, szczegolnie po weekendzie nieobecnosci. Bardzo chetnie zobaczylbym to na stronie z lista tematow, ale jesli nie ma, to w ten sposob tez sie da.
gorat - 29 Stycznia 2007, 15:04
Znaczy - przy liście tematów? Bo wewnątrz tematu jest lista:
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku
Śledź odpowiedzi w tym temacie
Oznacz temat jako nieczytany
Oznacz temat jako przeczytany
Przy czy obecność ostatniego zależy od tego, czy zostały jeszcze nieczytane posty.
Coś podobnego do masowego ignorowania da się zrobić. Niekoniecznie teraz.
Agi - 29 Stycznia 2007, 15:08
gorat, sorry, ale po wejściu do tematu nie mam takiej opcji
Cytat | Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku
Śledź odpowiedzi w tym temacie
Oznacz temat jako nieczytany |
- to wszystko, co widać u dołu strony
Swoją drogą na liście tematów też taka opcja przyda się.
gorat - 29 Stycznia 2007, 15:14
gorat napisał/a | Przy czy obecność ostatniego zależy od tego, czy zostały jeszcze nieczytane posty. |
Agi55: oznacz wielostronicowy temat jako nieczytany i wejdź na którąś stronę.
Edit: tylko nie "Dzień dobry...", bo zastrajkuje - jakiś mniejszy
|
|
|