Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
Martva - 31 Października 2009, 14:04
Wkurza mnie jak się jakiś plotek, pudelek czy inne cos zabiera za pisanie o cyckach. Duże - złe, małe - złe, krągłe - złe, poddające się grawitacji - złe, naturalne - złe, sztuczne - złe. Plus oczywiście te wszystkie 'myślimy że ona nosi aż DD'. Tu czepiają się miedzy innymi kilku zdjęć które akurat wyglądają zupełnie normalnie i nie wiem dlaczego im się 'niemiło patrzy'. Te na koniec też nie wiem czy mają być pozytywne czy negatywne.
Prawda jest taka, że większość tych biustów by wyglądała lepiej w sukienkach które mają więcej miejsca. O innym słowie na 's' już nie wspomnę, bo wcale nie mam obsesji.
ihan - 31 Października 2009, 17:36
To słowo na "s" to spódniczki? Ale, jeśli lepiej by wyglądały w obszernych spódniczkach, to hmmmm..., ale na jakiej wysokości one mają te biusty??
Martva - 31 Października 2009, 17:38
ihan,
Martva - 31 Października 2009, 21:38
Obejrzałam właśnie 'Jak stracić przyjaciół i zrazić do siebie ludzi' (prawie od jednego przyłożenia, a 'Kolor magii' zajął mi dwa tygodnie). Zdziwienie numer jeden: Gilian Anderson może mieć inne włosy niż rude i do brody. Zdziwienie numer dwa: wow, jakie Megan Fox ma duże zęby (i za małą bieliznę dla równowagi, ale to niestety normalka).
Nadal jestem beznadziejnie zakichana
illianna - 1 Listopada 2009, 11:49
Martva, to nie zęby, to pewnie porcelana , a film Ci się podobał? bo nam bardzo
Martva - 1 Listopada 2009, 12:19
Tak, film był uroczy, natomiast potem puściłam sobie z rozpędu 'Zajście awaryjne' i to była straszna kaszana.
Zęby czy porcelana, wszystko jedno, duże
illianna - 1 Listopada 2009, 15:34
Martva, widzę, że dzielnie oglądasz, a jak samopoczucie dzisiaj?
Martva - 1 Listopada 2009, 18:27
Samopoczucie mieszane. Zdrowie bez zmian, miewam okresy ożywienia, zaczęło mnie boleć gardło, zamówiłam sobie gorset Ten skórzany. Zobaczymy jak będzie.
Chal-Chenet - 1 Listopada 2009, 18:36
Tylko jak już będziesz nosić, to zakładaj coś pod spód, bo Ci zimno będzie.
Martva - 1 Listopada 2009, 18:39
Nie wiem czy Ty go widziałeś, ale IMHO inaczej się nie bardzo da
Chal-Chenet - 1 Listopada 2009, 18:55
No tak, nie widziałem go wcześniej. Faajny.
Btw, pani ze zdjęcia ma ładną dziarkę na plecach.
Martva - 1 Listopada 2009, 19:04
W każdym razie obiecuję zakładać coś pod spód, żeby nie zmarznąć. Wzrusza mnie Twoja troska
Chal-Chenet - 1 Listopada 2009, 19:10
Cała przyjemność po mojej stronie.
hardgirl123 - 1 Listopada 2009, 20:30
Martva, a gdzie masz avik?
Martva - 1 Listopada 2009, 20:32
Zniknął.
hardgirl123 - 1 Listopada 2009, 20:42
dlaczego
Martva - 1 Listopada 2009, 20:44
Zapytaj go.
hardgirl123 - 1 Listopada 2009, 20:59
nie potrafię się porozumiewać ze znikniętymi avikami :<
Martva - 1 Listopada 2009, 21:14
Podobno ćwiczenie czyni mistrza ;>
hardgirl123 - 2 Listopada 2009, 09:38
muszę więc spróbować :>
Martva - 2 Listopada 2009, 13:29
Ja powoli przestaje rozumieć cokolwiek... Czy słowo 'buc' jest cholernie obraźliwe tylko w Małopolsce?
EDIT: nie chcę tu robić kolejnego miejsca z pyskówką. Tylko pytam. Bo może naprawdę w innych regionach to znaczy tylko 'niemiły człowiek' bez obraźliwego wydźwięku i wtedy teorie o innych sprawiedliwościach dla swoich i obcych nie są prawdziwe?
Potraktujmy to jako pytanie o regionalizmy. Jak u Was jest?
hardgirl123 - 2 Listopada 2009, 13:33
nie tylko w Małoplsce:>
A w niektórych regionach Polski jest ono wręcz komplementem.
gorbash - 2 Listopada 2009, 13:35
W świetokrzyskim jest jak najbardziej obraźliwe.
Anonymous - 2 Listopada 2009, 14:04
Obraźliwe. Właśnie znalazłam to, do czego się odnosisz i jestem zdziwiona. Niemile.
Martva - 2 Listopada 2009, 14:09
Ja tez byłam, ignorowałam temat, ale trafiłam i tak trochę mi szczęka opadła, pomyślałam jednakowoż że to może od części Polski zależy.
Cóż, czekam na głosy z innych kawałków kraju. I coraz bardziej mi niemiło.
shenra - 2 Listopada 2009, 14:15
No niestety, ja też zobaczyłam właśnie temat, do którego odnosiło się kilka osób. Szczerze powiedziawszy takie wytłumaczenie sprawy i słowa "buc" poraziło mnie, bo tak sobie myślę, że gdyby MOFFISS pierwszy użył w dyskusji tego słowa, to założę się, że taka interpretacja by się nie znalazła. Tak między bogiem a prawdą, to jeszcze nie słyszałam słowa "buc" w innym kontekście niż mienie na celu obrażenie kogoś, bez względu na to w jakim rejonie Polski byłam. Czy też nawet poza nią.
hardgirl123 - 2 Listopada 2009, 14:17
a ja słyszałamk jak parka sobie rozmawiała i kobietka powiedziała z czułością do lubego "ty buciu jeden" :>
hrabek - 2 Listopada 2009, 14:20
Może on miał na imię Euzebuć?
hardgirl123 - 2 Listopada 2009, 14:20
nie :>
gorbash - 2 Listopada 2009, 14:24
Moja kuzynka do swojego narzeczonego zwracała się per "tłusta świnia" jak najbardziej czule (aczkolwiek tylko wśród znajomych), mimo że określenie kogoś obcego na ulicy w taki sposób jest jednoznaczne, czyż nie?
|
|
|