To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Martva - 31 Października 2009, 14:04

Wkurza mnie jak się jakiś plotek, pudelek czy inne cos zabiera za pisanie o cyckach. Duże - złe, małe - złe, krągłe - złe, poddające się grawitacji - złe, naturalne - złe, sztuczne - złe. Plus oczywiście te wszystkie 'myślimy że ona nosi DD'. Tu czepiają się miedzy innymi kilku zdjęć które akurat wyglądają zupełnie normalnie i nie wiem dlaczego im się 'niemiło patrzy'. Te na koniec też nie wiem czy mają być pozytywne czy negatywne.
Prawda jest taka, że większość tych biustów by wyglądała lepiej w sukienkach które mają więcej miejsca. O innym słowie na 's' już nie wspomnę, bo wcale nie mam obsesji.

ihan - 31 Października 2009, 17:36

To słowo na "s" to spódniczki? Ale, jeśli lepiej by wyglądały w obszernych spódniczkach, to hmmmm..., ale na jakiej wysokości one mają te biusty??
Martva - 31 Października 2009, 17:38

ihan, :D
Martva - 31 Października 2009, 21:38

Obejrzałam właśnie 'Jak stracić przyjaciół i zrazić do siebie ludzi' (prawie od jednego przyłożenia, a 'Kolor magii' zajął mi dwa tygodnie). Zdziwienie numer jeden: Gilian Anderson może mieć inne włosy niż rude i do brody. Zdziwienie numer dwa: wow, jakie Megan Fox ma duże zęby (i za małą bieliznę dla równowagi, ale to niestety normalka).
Nadal jestem beznadziejnie zakichana :(

illianna - 1 Listopada 2009, 11:49

Martva, to nie zęby, to pewnie porcelana ;P: , a film Ci się podobał? bo nam bardzo :D
Martva - 1 Listopada 2009, 12:19

Tak, film był uroczy, natomiast potem puściłam sobie z rozpędu 'Zajście awaryjne' i to była straszna kaszana.
Zęby czy porcelana, wszystko jedno, duże :)

illianna - 1 Listopada 2009, 15:34

Martva, widzę, że dzielnie oglądasz, a jak samopoczucie dzisiaj?
Martva - 1 Listopada 2009, 18:27

Samopoczucie mieszane. Zdrowie bez zmian, miewam okresy ożywienia, zaczęło mnie boleć gardło, zamówiłam sobie gorset 8) Ten skórzany. Zobaczymy jak będzie.
Chal-Chenet - 1 Listopada 2009, 18:36

Tylko jak już będziesz nosić, to zakładaj coś pod spód, bo Ci zimno będzie. :D
Martva - 1 Listopada 2009, 18:39

Nie wiem czy Ty go widziałeś, ale IMHO inaczej się nie bardzo da ;)
Chal-Chenet - 1 Listopada 2009, 18:55

No tak, nie widziałem go wcześniej. Faajny. :D
Btw, pani ze zdjęcia ma ładną dziarkę na plecach. :)

Martva - 1 Listopada 2009, 19:04

W każdym razie obiecuję zakładać coś pod spód, żeby nie zmarznąć. Wzrusza mnie Twoja troska ;)
Chal-Chenet - 1 Listopada 2009, 19:10

Cała przyjemność po mojej stronie. ;)
hardgirl123 - 1 Listopada 2009, 20:30

Martva, a gdzie masz avik?
Martva - 1 Listopada 2009, 20:32

Zniknął.
hardgirl123 - 1 Listopada 2009, 20:42

dlaczego
Martva - 1 Listopada 2009, 20:44

Zapytaj go.
hardgirl123 - 1 Listopada 2009, 20:59

nie potrafię się porozumiewać ze znikniętymi avikami :<
Martva - 1 Listopada 2009, 21:14

Podobno ćwiczenie czyni mistrza ;>
hardgirl123 - 2 Listopada 2009, 09:38

muszę więc spróbować :>
Martva - 2 Listopada 2009, 13:29

Ja powoli przestaje rozumieć cokolwiek... Czy słowo 'buc' jest cholernie obraźliwe tylko w Małopolsce? :roll:

EDIT: nie chcę tu robić kolejnego miejsca z pyskówką. Tylko pytam. Bo może naprawdę w innych regionach to znaczy tylko 'niemiły człowiek' bez obraźliwego wydźwięku i wtedy teorie o innych sprawiedliwościach dla swoich i obcych nie są prawdziwe?

Potraktujmy to jako pytanie o regionalizmy. Jak u Was jest?

hardgirl123 - 2 Listopada 2009, 13:33

nie tylko w Małoplsce:>
A w niektórych regionach Polski jest ono wręcz komplementem.

gorbash - 2 Listopada 2009, 13:35

W świetokrzyskim jest jak najbardziej obraźliwe.
Anonymous - 2 Listopada 2009, 14:04

Obraźliwe. Właśnie znalazłam to, do czego się odnosisz i jestem zdziwiona. Niemile.
Martva - 2 Listopada 2009, 14:09

Ja tez byłam, ignorowałam temat, ale trafiłam i tak trochę mi szczęka opadła, pomyślałam jednakowoż że to może od części Polski zależy.
Cóż, czekam na głosy z innych kawałków kraju. I coraz bardziej mi niemiło.

shenra - 2 Listopada 2009, 14:15

No niestety, ja też zobaczyłam właśnie temat, do którego odnosiło się kilka osób. Szczerze powiedziawszy takie wytłumaczenie sprawy i słowa "buc" poraziło mnie, bo tak sobie myślę, że gdyby MOFFISS pierwszy użył w dyskusji tego słowa, to założę się, że taka interpretacja by się nie znalazła. Tak między bogiem a prawdą, to jeszcze nie słyszałam słowa "buc" w innym kontekście niż mienie na celu obrażenie kogoś, bez względu na to w jakim rejonie Polski byłam. Czy też nawet poza nią. :|
hardgirl123 - 2 Listopada 2009, 14:17

a ja słyszałamk jak parka sobie rozmawiała i kobietka powiedziała z czułością do lubego "ty buciu jeden" :>
hrabek - 2 Listopada 2009, 14:20

Może on miał na imię Euzebuć?
hardgirl123 - 2 Listopada 2009, 14:20

nie :>
gorbash - 2 Listopada 2009, 14:24

Moja kuzynka do swojego narzeczonego zwracała się per "tłusta świnia" jak najbardziej czule (aczkolwiek tylko wśród znajomych), mimo że określenie kogoś obcego na ulicy w taki sposób jest jednoznaczne, czyż nie?

Partner forum