Blogowanie na ekranie - Wnimanje! Gawra wirtualnego suwalskiego niedźwiedzia!
ilcattivo13 - 8 Lipca 2011, 20:38
router Pentagram 6351 - ponoć wymaga nvidia nforce networking controller w wersji co najmniej z roku 2009 (a moja płyta główna jest na chipsecie nforce4 i ostatnie sterowniki powstały w 2005/2006 roku).
provider - Netia 4Mb
za kartę dzięki, ale nie - nie lubię otrzymywać darowizn (to niszczy mój niedźwiedzi imidż)
Kai - 8 Lipca 2011, 20:49
ilcattivo13, ja tez ją dostałam
I mogę dorzucić sprawnego Asmaxa - do 8 Mb działa jak perła
Witchma - 8 Lipca 2011, 20:51
ilcattivo13, trzymaj się! Przytulimy Cię na Jaćkonie!
merula - 8 Lipca 2011, 21:33
ilcattivo13 napisał/a | nie lubię otrzymywać darowizn |
powiedzmy, że będzie to inwestycja, aby częściej oglądać Twojego pysia tutaj
ilcattivo13 - 8 Lipca 2011, 22:06
Kai - nawet dla Asmaxa nie złamię zasad
Witchma - przed, czy po piciu?
merula - jeszcze Ci się nie śnię po nocach?
Witchma - 8 Lipca 2011, 22:07
ilcattivo13 napisał/a | Witchma - przed, czy po piciu? |
A to na Jaćkonie będzie jakieś "przed"?
ilcattivo13 - 8 Lipca 2011, 22:13
eee... pierwsze 5 minut po wyjściu z samochodu?
Witchma - 8 Lipca 2011, 22:13
ilcattivo13, nie no z bagażami w ręku nie będziemy Cię tulić
merula - 8 Lipca 2011, 22:16
a bagażom coś się stanie jak pomieszkają w samochodzie te 2 godziny dłużej?
ilcattivo13, ostatnio miałam odwyk i jakoś nie
ilcattivo13 - 8 Lipca 2011, 22:19
merula napisał/a | a bagażom coś się stanie jak pomieszkają w samochodzie te 2 godziny dłużej? |
prawie gada, dać jej wódki!
odnośnie odwyku - czuję, że w połowie Jaćkonu zmienisz zdanie I będziesz się bała konserwę otworzyć
Witchma - 8 Lipca 2011, 22:21
merula, ale w bagażach będą ukryte te... no... napoje orzeźwiające. Trzeba myśleć o wszystkim!
merula - 8 Lipca 2011, 22:21
ale mogą być na wierzchu
Cytat | odnośnie odwyku - czuję, że w połowie Jaćkonu zmienisz zdanie I będziesz się bała konserwę otworzyć |
i wzajemnie
ilcattivo13 - 8 Lipca 2011, 22:25
Witchma - alkohol na wakacjach trzyma się w ręku, a nie w bagażach
merula - i dlatego będziemy jedli wyłącznie parówki
Witchma - 8 Lipca 2011, 22:33
ilcattivo13 napisał/a | alkohol na wakacjach trzyma się w ręku, a nie w bagażach |
Sam se kurde trzymaj alkohol w ręku przez 8 godzin jazdy Nie mówiąc już o tym, jak się biegi niewygodnie zmienia...
fealoce - 8 Lipca 2011, 22:34
Ale czemu parówki?
Agi - 8 Lipca 2011, 22:43
Bo nie trzyma się ich w konserwie.
merula - 8 Lipca 2011, 22:43
bo nie konserwy
Witchma napisał/a | Nie mówiąc już o tym, jak się biegi niewygodnie zmienia... |
dlatego warto mieć automat
Agi - 8 Lipca 2011, 22:45
merula napisał/a | dlatego warto mieć automat |
Ostatnio popijam kawę w czasie jazdy.
merula - 8 Lipca 2011, 22:54
ale bez wkładki?
Agi - 8 Lipca 2011, 22:57
nawet bez cukru i mleka
feralny por. - 8 Lipca 2011, 22:58
Zgroza.
Witchma - 8 Lipca 2011, 22:58
Nieświeciowi chyba szlag trafił kompa
Agi - 8 Lipca 2011, 22:59
feralny por. napisał/a | Zgroza. |
że bez wkładki?
Witchma napisał/a | Nieświeciowi chyba szlag trafił kompa |
buuuuu
merula - 8 Lipca 2011, 23:23
albo net go znowu nie lubi
Witchma - 9 Lipca 2011, 08:40
merula, tym razem to komp. Zszedł był on najprawdopodobniej przez przepięcie... czyli to elektrownia go nie lubi.
Kai - 9 Lipca 2011, 09:05
Jest taka mała kostka p.n. UPS. Nie powiem, że jest tania, bo nie jest (200-400 zł). Nie powiem, że często jest potrzebna, bo nie jest (u mnie przerwy w dostawie energii elektrycznej zdarzają się raz na pół roku, a takie, które mi przeszkadzają w paplaniu na forum - na rok), ale pozwala na bezpieczne zamknięcie kompa w przypadku padu zasilania, a także bierze na siebie ewentualne przepięcia. Jeśli do tego dodamy listwę z zabezpieczeniem przepięciowym, to elektrownia zagrozić nie powinna - do licha, nie wińcie elektrowni, najbardziej prawdopodobne to pad zasilacza, one to lubią. A jeśli jeszcze jest tak, że w obwodzie są silniki elektryczne, to już mamy winowajcę.
ilcattivo13 - 9 Lipca 2011, 16:17
korzystam cichcem z kompa mamy, więc czytajcie uważnie, bo napisze to tylko raz. wczoraj, mniej więcej o 22:35 elektrownia się spięła (na moment zgasły światla w domu) i diabli kompa wzięli - po włączeniu dochodzi do ładowania łindozy i od razu się restartuje. Mam nadzieje, że pomoże reinstalacja systemu, ale nie wiem, czy jak glowica na dysku podskoczyla, to czy go nie uszkodzila.
Może ktoś wie, jak trzeba się starać o odszkodowanie z zakladu energetycznego?
Kai - UPS jest i nie pomogl, chyba zbyt duży był to skok napięcia. Do tej pory zawsze działal, i dziala nadal, więc raczej się nie zepsul.
ok. coś już kolo mnie zaczyna "trzeszczeć", więc znikam
edit; sorki za bledy, ale nie ogarniam klawiatury w notebooku
Kai - 9 Lipca 2011, 16:57
Trochę mnie to dziwi, bo powinno się zapalić światełko na UPS i komp powinien działać dalej na podtrzymaniu.
Jeśli nastąpił pad systemu, reinstalka powinna pomóc. To, co opisujesz, podpada pod MBR, więc możliwe, że po reinstalacji + format będzie ok.
ilcattivo13 - 9 Lipca 2011, 17:15
znowu przy kompie - oficjalnie ( ) sciągam kasperskiego, bo kopia z dysku poszła się chlastać...
enyłej - system działał bez konserwacji ponad 3,5 roku, więc chyba nie ma sensu naprawiac. Przy okazji zmieniam strukturę partycji i sprawdze, jak bardzo jest uszkodzony dysk.
Ziemniak - 9 Lipca 2011, 17:20
ilcattivo13 napisał/a | ale nie wiem, czy jak glowica na dysku podskoczyla, to czy go nie uszkodzila |
Nie ma takiej opcji, dysk wykrywa spadek napięcia i parkuje automatycznie, gorzej jak zasilanie padnie w czasie zapisu. I to jest prawdopodobnie przyczyna. Zrób reinstalacje naprawczą, jak nie padł żaden z plików rejestru, to powinno pomóc odzyskać system w całości.
|
|
|