To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

shenra - 28 Stycznia 2012, 19:56

merula, a czego się spodziewałaś po parodii Zmierzchu? :shock:
merula - 28 Stycznia 2012, 20:03

cóż, dla mnie sam Zmierzch jest blisko parodii :mrgreen:
ilcattivo13 - 28 Stycznia 2012, 22:26

Lis Rudy napisał/a
Obejrzałem ostatni oscinek ostatniej serii Battlestar Galactica.
[...]Nie wiem tylko czy ktoś zwrócił uwagę na padające podczas rozmowy obojga zdanie (rzecz dzieje się 150 000 lat po lądowaniu na Ziemi):

oczywiście zdajesz sobie sprawę, że jeszcze są ludzie na świecie, którzy tego serialu nie obejrzeli (albo są w trakcie) i którym właśnie "ździebko" spieprzyłeś zabawę? :wink:

Iscariote - 28 Stycznia 2012, 22:39

ilcattivo13, największy spoiler ever i to jeszcze sprytnie nie w tym temacie co trzeba :mrgreen:
Mazurek - 29 Stycznia 2012, 11:54

After Life Od dawna szukałem dobrego thrillera/horroru, który by mnie zaskoczył. Wprowadził w ten nastrój oczekiwania na zawiązanie fabuły. Przebrnąłem przez filmy (od mniej ambitnych) typu Megapiranha aż po Oko. Z przykrością stwierdziłem, że amerykanie coraz rzadziej dają sobie radę na tym polu. Dlatego Polka pokazuje, jak robi się dobry thriller. Agnieszka Wójtowicz-Vosloo nakręciła After Life. Film o grze psychologicznej prowadzonej między psychopatą a ofiarą, lub film o człowieku zmęczonym swoim darem. Największym atutem produkcji jest klimat i "furtka" którą reżyser zostawia widzowi, dając mu możliwość własnej interpretacji wydarzeń. Polecam miłośnikom filmów trzymających w napięciu. Jeśli ktoś przed obejrzeniem filmu sugeruje się oceną filmweb, albo imdb, tym razem (w właściwie żadnym razem:P) nie powinien tego robić, bo może sobie odmówić naprawdę dobrego dreszczowca.
Kyle Katarn - 29 Stycznia 2012, 14:40

"Liga niezwykłych dżentelmenów" - taki sobie, przyjemny filmik. Można raz obejrzeć. Dość nietypowe połączenie motywów z całkiem różnych opowieści - Sherlocka Holmesa, Kopalni Króla Salomona, Portretu Doriana Greya, Hrabiego Drakuli i czego tam jeszcze. Z adaptacji komiksów Alana Moore'a bardziej podobało mi się "V jak Vendetta" (choć samych komiksów nie czytałem, ale chciałbym, gdyby były dostępne).
shenra - 29 Stycznia 2012, 14:53

No co Ty gadasz, przecież ten film jest tak denny, że chyba zarobił jedynie na nazwisku Seana. :| O ile zarobił.
Mazurek - 29 Stycznia 2012, 15:25

Liga mi sie nawet podobała. Nic, do czego waro by wracać, ale nie każe wylączyć telewizora, jak pierwsze 20 min każdego z filmów Uwe Bolla. Co do Vendetty to nie widziałem. Nie przepadam, za adaptacjami komiksów. Toleruje tylko kilka, a po ostatnim Green Lantern zastanawiam sie czy iść do kina na Avangersów..
Chal-Chenet - 29 Stycznia 2012, 15:56

Final Destination 5
Po słabej czwórce oglądało się naprawdę przyjemnie. Interesujące nawiązanie do jedynki w pewnym miejscu...
6/10

Matrim - 29 Stycznia 2012, 17:31

shenra napisał/a
przecież ten film jest tak denny

Denny może nie, ale na pewno poniżej swoich możliwości. A w sumie ciekawsza od filmy jest legenda, która mówi, że całe przedsięwzięcie było przeklęte... Że uwaliło kariery większości z biorących w nim udział... Że pan Connery z panem Norringtonem poszli niemal na noże... I w ogóle :)

shenra - 29 Stycznia 2012, 19:40

Matrim, no ja osobiście nie wspominam tego filmu dobrze. :wink: Bardzo byłam nim rozczarowana.
Matrim - 30 Stycznia 2012, 00:59

Pamiętam, że do połowy mi się nawet podobał, ale ja jestem nieobiektywny jeśli chodzi o filmy z Connerym :)

Contagion, czyli Stevena Soderbergha komentarz o lobby farmaceutychnym, ubrany w szaty filmu o epidemii.

Nie jest źle, ale i bez rewelacji, chociaż im dalej w film, tym mniej thrillera, a więcej politycznej propagandy. Szkoda trochę, bo lista płac uboga nie jest.

Dunadan - 30 Stycznia 2012, 09:54

Lis Rudy, a nie sądzisz że o to własnie chodziło aby NIE wyjaśniać? mnie się podobało zakończenie w 100% mam wrażenie że twórcy od samego początku, od pierwszego odcinka mieli wszystko idealnie poukładane - absolutne ewenement, bo zazwyczaj tak nie jest w serialach - i to widać wyraźnie.

Ice, polecam Generation Kill - zasadniczo to samo co Jarhead ale 20 lat później ;) historia lubi się powtarzać... a dwadzieścia lat wcześniej - Full Metal Jacket... i tak pokolenie za pokoleniem...

shenra - 30 Stycznia 2012, 12:07

The Condemned zabijanie na ekranie, ile razy to już było? Wyspa, skazańcy, może wygrać tylko jeden. Oczywiście ten jeden się wyłamuje i rozwala całe przedsięwzięcie(ok, jeszcze jeden koleś też się wkurzył i zabił masę ludzi z ekipy) :mrgreen: Generalnie suks.

The Messengers no nie taki najgorszy film o nawiedzonym domu.

Chal-Chenet - 30 Stycznia 2012, 16:53

Hellraiser - Revelations
Po opiniach na innych portalach spodziewałem się po dziewiątej odsłonie "Wysłannika Piekieł" gniota sezonu. A o dziwo, nie było źle, więcej, bawiłem się naprawdę dobrze podczas seansu.
Oczywiście, część utyskiwań jest nad wyraz słuszna. Na przykład te dotyczące nowego Pinheada. Mnie też się on nie podoba, razi już sama twarz, z tym wytrzeszczem bardziej przypomina Golluma niż badassa rozpruwacza.
Ale poza tym... Owszem, bardzo podobały mi się części 5 i 6 (7 już mniej, ale wciąż nie było źle, 8 to już inna sprawa, ta część praktycznie wcale nie przypadła mi do gustu), ale brakowało w nich nieco tego, co w serii charakterystyczne, czyli łańcuchów i krwi. "Revelations" zmienia ten stan rzeczy, w końcu przynosząc widzowi nieco bardzo przyzwoitego gore.
Dobrym pomysłem jest nawiązanie do oryginału, poprzez odbudowywanie ciała osoby, która uciekła Cenobitom.
Początek filmu nieco rozczarowuje (byłem autentycznie przerażony, gdy w początkowych scenach otrzymałem ujęcia kręcone kamerą ręczną - nienawidzę tego zabiegu! - na szczęście, dalej już tego nie było), później jednak jest zdecydowanie lepiej.
Wiele osób zapewne siłą rozpędu wystawi "Objawieniom" bardzo niską ocenę, ja jednak tego nie zrobię, bo nowy "Hellraiser" po prostu nie jest słabym filmem. Jest niezły.
6/10

Chal-Chenet - 30 Stycznia 2012, 23:37

Melancholia
Momentami przepiękne zdjęcia, jednak całościowo spory przerost formy nad treścią.
5/10

Anonymous
Interesujące spojrzenie na twórczość Shakespeare'a i potraktowanie jej po spiskowemu. Zaskakuje, że ten w sumie kameralny obraz to film spektakularnego rzemieślnika Emmericha.
7/10

Zgaga - 31 Stycznia 2012, 09:44

Na Youtubie można obejrzeć (póki ACTA nie spowoduję zamknięcia) różne ciekawe filmy dokumentalne. m. in. "Potwory Tolkiena":
http://www.youtube.com/wa...feature=related

shenra - 31 Stycznia 2012, 10:07

Niania w Nowym Jorku czemu połowa filmów jest niemal identyczna? No nic, przynajmniej oglądało się bezboleśnie. Musk - zero zaangażowania. ;P: Ale Chris Evans ma fajne łapki, bo z twarzą ma coś nie tak :D
Zgaga - 31 Stycznia 2012, 11:46

I teraz pożałowałam, że nie mam telewizora i paru jego kanałów:
"Historia szatana", "Thor", Więzy krwi- potomkowie Draculi". Większość z kanału Historia dzięki "uprzejmości" użytkowników Youtuba.

marcolphus - 31 Stycznia 2012, 12:13

Jestem legendą - nie takie złe, fajna wizja świata bez ludzi. Byłoby ciekawiej, jakby nie było tych mutantów ;-) Hancock dużo bardziej mi się podobał.
Unicorn - 31 Stycznia 2012, 13:20

Człowiek na krawędzi = bardzo mi się podobał. Trzyma w napięciu a historia nie jest banalna i przewidywalna.. do ostatniej sceny w sumie jest coś w tym co intryguje. Dobrze zagrana i opowiedziana.. Polecałabym tym, którzy lubią takiego rodzaju filmy.
dzejes - 31 Stycznia 2012, 18:04

Matrim napisał/a
Contagion, czyli Stevena Soderbergha komentarz o lobby farmaceutychnym, ubrany w szaty filmu o epidemii.

No bardziej jednak komentarz o powalonych tropicielach teorii spiskowych.

Chal-Chenet - 31 Stycznia 2012, 21:45

marcolphus napisał/a
Jestem legendą - nie takie złe, fajna wizja świata bez ludzi. Byłoby ciekawiej, jakby nie było tych mutantów

Czytałeś może książkę?

Matrim - 31 Stycznia 2012, 23:25

dzejes, no fakt :oops: Jedno licho ;)
ilcattivo13 - 1 Lutego 2012, 17:02

marcolphus napisał/a
Jestem legendą - nie takie złe, fajna wizja świata bez ludzi. Byłoby ciekawiej, jakby nie było tych mutantów ;-)

IMHO obie wcześniejsze ekranizacje książki ("The Last Man on Earth" z Vincentem Pricem i "Omega Man" z Charltonem Hestonem) biją tę z Willem "Drewnianą gębą" na głowę. Jeśli jeszcze ich nie widziałeś, to poszukaj - "The Last Man on Earth" jest darmowo dostępny w sieci (kiedyś go nawet gdzieś tu linkowałem, ale niestety przez "Szukaj" linków nie pokazuje).

Haskeer - 1 Lutego 2012, 23:51

Ostatnio byłem w kinie na "W ciemności". Film bardzo ciekawy, jednak cały klimat psują częste sceny... że tak powiem, uprawiania dzikiej miłości w nieodpowiednim do tego miejscu i czasie. Poza tym interesujący.

Tak 5/6.

PS
Mimo wszytsko nie wiem, czy ten film zasługuje na Oskara...

Iscariote - 2 Lutego 2012, 00:16

Ostatnio jakoś właśnie gdzie się nie spojrzy na polski film to seks i seks. Nie wiem co się dzieje.
Unicorn - 2 Lutego 2012, 00:24

Iscariote napisał/a
Ostatnio jakoś właśnie gdzie się nie spojrzy na polski film to seks i seks. Nie wiem co się dzieje.

Życie ;)

Ziuta - 2 Lutego 2012, 00:25

Powrót do lat 80 :)
marcolphus - 2 Lutego 2012, 07:36

Chal-Chenet napisał/a
marcolphus napisał/a
Jestem legendą - nie takie złe, fajna wizja świata bez ludzi. Byłoby ciekawiej, jakby nie było tych mutantów

Czytałeś może książkę?

Nie. Nie widziałem też filmowego pierwowzoru.

Partner forum