Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Martva - 6 Stycznia 2010, 20:34
| dalambert napisał/a | | nie udawaj że nie wiesz że 700 000 Polaków podpisało się pod wnioskiem o przywrócenie tego święta zlikwidowanego przez Gomułe w 1960 r. |
I wierzysz że wymiar religijny ma dla nich jakiekolwiek znaczenie, a nie chodzi o dodatkowy dzień wolnego?
ihan - 6 Stycznia 2010, 20:35
Ci co podpisali, zrobili to przecież ze względów religijnych, a nie tylko po to by jeszcze jeden dzień do pracy nie iść, więc powinni się pogodzić z taka ofiarą. W obecnej sytuacji ekonomicznej ustanawianie dodatkowego dnia wolnego od pracy uważam za delikatnie mówiąc nieodpowiedzialne. I dziubie mnie to z której strony sceny takie genialne pomysły wypływają. A ludzie, którzy przez Kropiwnickiego odbili się od klamki powinni zażądać zwrotu kosztów dojazdu i odszkodowania za stracony czas.
dalambert - 6 Stycznia 2010, 20:41
| ihan napisał/a | | W obecnej sytuacji ekonomicznej ustanawianie dodatkowego dnia wolnego od pracy uważam za delikatnie mówiąc nieodpowiedzialne. |
Z całym szacunkiem dyrdymały i tyle - zreszta i tak wielu pracuje dużo więcej niż powinni za g.. niane pieniądze i to jest prawda. Zawsze bedziesz miała "sytuację ekonomiczną' która wymaga ... itd.
Wkurzają mnie ateiści jaką to ofiarę wierzący powinni, albo nie powinni ponosić,coz typowo polska zawiść i mowienie innym co mają myśleć , robić, czy uczuć
ihan - 6 Stycznia 2010, 20:45
Wiesz dalambercie, bo wiara to także przyjmowanie na siebie skutków, a nie zwalanie na innych, których w dodatku zmusza się do określonego zachowania.
Jasne, dyrdymały, ale jeśli jeden dzień to dyrdymały to czemu nie zrobić z tego dni dziesięciu, albo dwudziestu. Wielu pracuje za byle jakie pieniądze, to przecież może być ich jeszcze więcej. Ale przynajmniej będą wypoczęci.
Kruk Siwy - 6 Stycznia 2010, 21:09
Czy mi się wydaje, czy Polska wcale nie przoduje w Europie w ilości dni wolnych (świąt)?
nureczka - 6 Stycznia 2010, 21:16
Jestem głęboko przekonana, że jeśli pracownicy uprą się by pracować w Dzień Wolny, to pracodawca nie rzuci się jakoby Rejtan na próg.
Agi - 6 Stycznia 2010, 21:23
| dalambert napisał/a | Teraz PO pozornie realizując ten wniosek jednocześnie pozbawia ludzi wolnych dni . i to by było na tyle |
Trawestując nieco inne powiedzenie: jeśli praca w pracy szkodzi, porzuć pracę, o co chodzi.
Mamy (przeważnie) pięć tygodni urlopu, wolne soboty i niedziele i jeszcze święto jakieś od czasu do czasu, uważam, że to w zupełności wystarczy.
Wkurza mnie roszczeniowy stosunek wobec państwa.
dzejes - 6 Stycznia 2010, 21:25
| dalambert napisał/a | | ihan, zaproponuj by Boże Narodzenie przeniść na lipiec... |
No i lipiec by lepiej upamiętniał to, co niby ma upamiętniać Boże Narodzenie. Teraz to jakieś podczepianie się pod święto przesilenia odchodzi.
dalambert - 6 Stycznia 2010, 21:29
| Agi napisał/a | | Wkurza mnie roszczeniowy stosunek wobec państwa. |
A mnie wkurza panstwo nie wypełniające swoich obowiazkow.
osadzeni wieszają sie po aresztach.
Autostrady budują sie na "potege'
Armia nie zdolna do obrony granic.
i jeszcze pare...
+ PO obiecująca gruszki na wierzbie / patrz obietnice wyborcze- możecie sobie sprawdzić /
Wkurza mnie to
dzejes - 6 Stycznia 2010, 21:31
| dalambert napisał/a |
Armia nie zdolna do obrony granic.
|
Bardzo (do)wolne skojarzenie
ihan - 6 Stycznia 2010, 21:31
I w ten dzień wolny wszyscy pójdą w czynie społecznym zbudować w końcu tą autostradę.
Khorne_S - 6 Stycznia 2010, 21:34
Dalambert...to norma i niczego nie zmienisz...wzmocnisz armię ok..ale zaraz uslyszysz teksty że po co bo mamy pokój...
Zacznie się dobrze budować ? Zaraz będziesz miec głosy ze już powinno się to budować w ramach prac społecznych i 40 lat wcześniej...
Dzień wolny od Pracy bo święto chrześcijańskie ? To cze,mu nie ma wolnego na Ramadan lub Hanukah ?
Mam dalej wymieniać ?
A PO jak i inne ugrupowania zawsze obieca ci co zechcesz...bo to władza i kasa..było jest i będzie...zobacz co bylo w średniowieczu..utrzymywali się u władzy zamordyści mordujący tych co za mocno darli japy i lub ci co dawali duużo chleba i mięsa....
Ziemniak - 6 Stycznia 2010, 21:37
| dalambert napisał/a | | PO obiecująca gruszki na wierzbie |
Przesłać ci program wyborczy PiSu? Gdzieś go chyba jeszcze mam. Zobaczysz ile obietnic zrealizowali.
dalambert - 6 Stycznia 2010, 21:38
Khorne_S, damokracja to wola większości, a nie terror małych fanatycznych grupek.
| Khorne_S napisał/a | | ..wzmocnisz armię ok..ale zaraz uslyszysz teksty że po co bo mamy pokój. |
coz w XVIII wieku rozpita szlachta wrzeszczała ze "Polska nie rządem stoi" i jak nie ma armi to nie ma wroga, jak się skończyło wiadomo.
Agi - 6 Stycznia 2010, 21:38
| dalambert napisał/a | + PO obiecująca gruszki na wierzbie / patrz obietnice wyborcze- możecie sobie sprawdzić /
Wkurza mnie to |
Proponuję żebyś następnym razem nie głosował na PO
Khorne_S - 6 Stycznia 2010, 21:45
Dal...nbie tylko w Polsce to było..Patrz USA i Anglia po I wojnie światowej...nasza bolączka jest normalną...
Ellaine - 6 Stycznia 2010, 22:10
| ihan napisał/a | | (...) w końcu tą autostradę. |
Chyba tę. Wybacz czepialstwo.
Ech, teraz ten on wyskoczył z tekstem, że chce wysłać jakieś pismo, czy tam list do wszystkich gazet... "Żeby wiedziała cała Polska. A nawet jeśli... to niech mnie zamkną". Masakra. To mnie nie tyle wkur... co osłabia. Nie mam już siły. Stwierdziłam, żeby pogadał z moim bratem, wiecie - spychologia stosowana, wymówka typu: "bo on zna się lepiej na Internecie".
Poza tym obraził się na mnie, fakt - przejęzyczyłam się, ale zaraz poprawiłam. Cóż z tego i tak wszystko robię mu na złość. I pewnie żyję też mu na złość. Ma pecha. Dalej będę żyć.
dalambert - 6 Stycznia 2010, 22:13
A jednak sie kręci
merula - 6 Stycznia 2010, 22:16
dalambert, nie obrażając twojej głębokiej wiary uważam pomysł z wolnym dniem na Trzech Króli za poroniony i jak najbardziej niesłuszny ideologicznie. Chcesz świętować, świętuj, po pracy albo weź wolne, ale w laickim państwie nie powinno sie wprowadzać kolejnych świąt kościelnych do kalendarza "pracodawcy/pracownika" . Nie robimy tego ukłonu (wolne w święta religijne) dla innych wyznań, choćby dla prawosławnych, więc wybacz, ale moim zdaniem przekracza to już granice uczciwości wobec innych współobywateli.
dalambert - 6 Stycznia 2010, 22:28
| merula napisał/a | | ale w laickim państwie |
nie zauważyłem Laicyzmu wpisanego do konstytucji, rozdział państwa od Kościoła nie oznacza, ze owo państwo ma ulegać terrorowi ateistycznej mniejszości
Fidel-F2 - 6 Stycznia 2010, 22:54
głupków nie brakuje
Kruk Siwy - 6 Stycznia 2010, 22:55
Fidel-F2, i znowu się pomyliłeś. Ubikacja drugie drzwi na lewo.
Agi - 6 Stycznia 2010, 22:58
Fidel-F2, a ja wiem co napisałeś
Wkurza mnie, że przespałam całe popołudnie, a teraz nie zasnę do trzeciej
Edyta: Fidel-F2, usuń wulgaryzm, albo zmień na inne słowo.
Fidel-F2 - 6 Stycznia 2010, 22:59
teraz już wszyscy wiedzą
Godzilla - 6 Stycznia 2010, 23:16
Wielkie mi mecyje z 6 stycznia. Zamiast majstrować przy odbieraniu dni wolnych za święta w niedziele (czy soboty), mogli w zamian skasować 1 maja. Nie jestem do niego przywiązana. Podobnie jak do 22 lipca, którego bez bólu odżałowałam.
Agi - 6 Stycznia 2010, 23:17
Fidel-F2, to była oficjalna prośba o usunięcie wulgaryzmu, zastosuj się proszę.
Fidel-F2 - 6 Stycznia 2010, 23:34
silwuple
Agi - 6 Stycznia 2010, 23:41
merci beaucoup
qbard - 6 Stycznia 2010, 23:47
wersal?
Fidel-F2 - 6 Stycznia 2010, 23:57
staram się jak mogę
|
|
|