To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Rafał - 1 Stycznia 2010, 01:14

mad napisał/a
zielona trawka dla wszystkich?
Poproszę lufkę :wink:
mad - 1 Stycznia 2010, 01:30

Słusznie odczytany sens :bravo :P
ketyow - 1 Stycznia 2010, 12:47

Poobijane łapska z obu stron. Jak cały rok przemin±ł bez agresji, to wczoraj chyba pięciokrotnie dochodziło do rękoczynów w których musiałem brać udział. Ostatecznie nic poważnego nie wynikło nikomu na szczę¶cie, ale sam fakt tej wszędobylskiej agresji... Ale co miałem robić jak stłukli mój ukochany najlepszy sentymentalny kieliszek? ;P:
illianna - 1 Stycznia 2010, 13:13

ketyow, pijesz przez trzy dni, lejesz się na pię¶ci... poza tym ok? :mrgreen:
ketyow - 1 Stycznia 2010, 13:48

Mówię, nie było nic poważnego - wszyscy trochę agresywniejsi jak to po alkoholu, a i powygłupiać i poszarpać się trzeba - jak to na party gdzie s± sami faceci i jest ich dużo i z różnymi pogl±dami ;) Nie cieszę się na pewno z tego jaki mi to stwarza wizerunek, ale mogę was zapewnić, że naprawdę bawiłem się wyj±tkowo dobrze i nie piłem po to, żeby się nachlać. Jak trochę wypiję to lepiej opowiadam kawały ;)
Kruk Siwy - 1 Stycznia 2010, 17:22

I kupa.
Znaczy kupa nas tak sobie życzy.
To do mada było...

ketyow - 2 Stycznia 2010, 15:31

Jak na zło¶ć skończył się chleb, cukier, herbata, nie ma nic do przyrz±dzenia na obiad a w całej okolicy wszystko zamknięte. Czemu nie wywiesili kartek wcze¶niej, że w sobotę zamykaj± cał± dzielnicę? Nosz szlag, biletu miesięcznego też dzi¶ nie kupię i jestem udupiony. Na dodatek nie mam gotówki, bo przywykłem do płacenia kart± i kupowania w wybranych sklepach. Mam dzi¶ też złe samopoczucie, nie wiedzieć czemu ogarnia mnie jaki¶ wewnętrzny smutek. Odechciało mi się już tego nowego roku :|
Anonymous - 2 Stycznia 2010, 16:16

My pojechali¶my bez sensu odebrać zamówion± zmywarkę i pocałowali¶my klamkę. Oczywi¶cie w mailu sklep nie raczył poinformować, że się zamyka, tylko napisał, że w soboty od 10 do 13. Na szczę¶cie przy okazji odebrali¶my bilety do teatru, więc udało się nie zmarnować całkiem czasu i paliwa. Suszarki na pranie też nie udało się kupić, bo remanent.

A zmywarkę zakupiłam w Pruszkowie, od ręki, z niewielk± różnic± w cenie i gratisem w postaci tabletek do zmywania.

Godzilla - 2 Stycznia 2010, 16:31

Wojtek, znaczy ketyow, zrób omlety, jak masz jajka (w lodówce). Bierzesz dwa jajka, z białka robisz sztywn± pianę, delikatnie mieszasz z żółtkami i m±k± - m±ki trochę więcej niż po kopiastej łyżce na jajko, i takie ciasto smażysz z obu stron na patelni.

Albo po prostu bieda-placki, tylko tu ci proporcji nie podam. Mieszasz m±kę z wod± i szczypt± soli, tak aby się w miarę ¶cisłe ciasto zrobiło, i do tego trochę sody - na porcję dla jednej osoby ile? Szczyptę? robisz placki wielko¶ci dłoni i grubo¶ci z 0.5 cm czy jako¶ tak - i smażysz. Możesz posmarować dżemem. Omlety zreszt± też.

ketyow - 2 Stycznia 2010, 16:52

Nie mam już jajek (btw. ja omlet zupełnie inaczej robię, ale muszę mieć w nim mięso), a że kucharka ze mnie żadna w sumie, to i m±ki nie mam, bo nie używam. Przejdę się z buta do reala (mam koło nosa biedronkę, ale bankomatu już nie - a tam kart nie przyjmuj±). Piekarnia czynna była to zakupiłem kilka słodkich bułek - jedyne pieczywo jakie mieli. Mam na osiedlu sporo sklepów i wszystkie dzi¶ maj± remanent. Ale brak wszystkiego to jest tylko taki ostatni kop na dobicie mojego samopoczucia okropnego. Nic poważnego się nie stało, a czuję się jakby się dzi¶ stało co¶ strasznego. Na psychikę co¶ mi wsiadło. Raczej nie należę do osób, które bior± co¶ do siebie mocno i rozczulaj± nad sob±, dlatego niemal nie rozumiem u siebie takiego stanu. Czuję się jakby mi kto¶ umarł i nie mam zielonego pojęcia czemu. Jesienna depresja mnie ominęła to w końcu chyba organizm domaga się ode mnie gorszego humoru. Mam ochotę oskarżyć kogo¶ o kradzież mojego codziennego optymizmu, no po prostu czuję się, jakby mnie umieszczono w kim¶ innym. Na szczę¶cie jutro ostatni dzień wolnego, może natłok pracy wybije mnie z tego dziwnego stanu.
nureczka - 2 Stycznia 2010, 20:53

Rozwaliłam nogę. Drugi dzień leże w łóżku. Boli jak diabli, nie mogę chodzić.
Agi - 2 Stycznia 2010, 21:02

nureczka, współczuję.
Witchma - 2 Stycznia 2010, 21:06

nureczka, trzymaj się.
Rafał - 2 Stycznia 2010, 23:26

nureczka, Kruk w końcu dostał dobr± wymówkę aby cię na rękach nosić :lol: :wink:
merula - 2 Stycznia 2010, 23:34

nureczka, tylko nie zacznij za wcze¶nie sie szwendać, bo przedobrzysz.
Ozzborn - 3 Stycznia 2010, 15:14

Jak zwykle niewiele zrobiłem naukowo przez ferie :roll: (Tzn. i tak więcej niż zwykle, ale odczuwam spory dyskomfort i tak).
merula - 3 Stycznia 2010, 15:24

bo ferie s± po to, żeby odpocz±ć i zebrać siły
Ozzborn - 3 Stycznia 2010, 15:28

niby tak ale niesmak pozostaje i wyrzut sumienia lekki :?
Martva - 3 Stycznia 2010, 16:36

Dostałam stanik w owieczki i jest za mały :(
ketyow - 3 Stycznia 2010, 16:56

Martva, to Cię irytuje czy się chwalisz? :D
Martva - 3 Stycznia 2010, 16:57

Irytuje mnie, bo jest ¶liczny :evil:
A wystarczyłoby gdyby miał mniej g±bki a więcej wolnego miejsca, psiakrew. Firma się naraziła :evil:

Agi - 3 Stycznia 2010, 17:37

Martva, wydłub g±bkę
Martva - 3 Stycznia 2010, 17:43

Rozważałam to przez chwilę, ale by sie zdefasonował - bezszwowy jest, ta g±bka jest na górze raczej cienka, na dole grubo¶ci kciuka niemalże, ni huhu się nie da nic z tym zrobić :/
SithLady - 3 Stycznia 2010, 18:10

Jaka to firma tak przesadza z g±bkami?
Martva - 3 Stycznia 2010, 18:13

Moja ukochana La Senza. Taki sobie zwykły bawełniany t-shirt bra, ale te owce...
illianna - 4 Stycznia 2010, 15:14

Martva, nie przejmuj się do stroju bawarskiej mleczarki w sam raz, akurat dobrze się będzie biust wylewał ;P:
Martva - 4 Stycznia 2010, 18:13

illianna, to nie taki fason :(
Ellaine - 4 Stycznia 2010, 18:15

Pewien pan, z którym niestety dzielę mieszkanie. A muszę to mieszkanie dzielić jeszcze z rok, no chyba, że nerwowo nie wytrzymam, rzucę studia i wyemigruję na Północ. Zawsze to jakie¶ wyj¶cie.
Fidel-F2 - 4 Stycznia 2010, 18:16

czy wynajęcie innego mieszkania to taki wielki problem?
Ellaine - 4 Stycznia 2010, 18:18

Owszem. Nie stać mnie. I to też mnie wk...wia

Partner forum