To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Ostatnio czytane

hrabek - 3 Grudnia 2007, 12:54

Dla aktywnie udzielajacych sie na forum czytelnikow powinny byc jakies znizki. Jak sie przejrzy ile niektorzy forumowicze kupuja, to jakies rabaty, albo karty stalego klienta powinny byc na porzadku dziennym.
Kruk Siwy - 3 Grudnia 2007, 12:55

I pewnie są. Tylko ludziska się nie chwalą.
Witchma - 3 Grudnia 2007, 14:01

jeśli są, to czuję się oszukana :roll:
Kruk Siwy - 3 Grudnia 2007, 14:04

Znaczy chodzi mi o to że chyba każdy kto dużo kupuje ma swoją księgarenkę gdzie uroczy pan Zenek daje upust od 5 do 15 procent. Ja taką mam, mbiko taką ma, paru ludków pracuje w księgarniach.
Musi nie tylko uzależniona ale i bardzo bogata jesteś Witchma, ...

Witchma - 3 Grudnia 2007, 14:09

oj, chciałabym być bogata :) wtedy miałabym 3 razy tyle książek i na dodatek odpowiednie dla nich miejsce... a tak Gardło-Sobie-Podrzynam normalnie... moje zaprzyjaźnione sklepy to allegro i niektóre księgarnie internetowe, gdzie nawet z przesyłką wychodzi mniej niż na okładce...
Kruk Siwy - 3 Grudnia 2007, 14:13

Poszukaj pana Zenka... oszczędności większe będą. Jak nie w Zgierzu to w Łodzi. mbiko powinien doradzić i pomóc...
Witchma - 3 Grudnia 2007, 14:30

pan Zenek... to brzmi nieźle... trzecia brama na lewo, schodami w dół, pukać w okienko koło doniczki, hasło "bibliofil" :D
Kruk Siwy - 3 Grudnia 2007, 14:39

Cóś w podobie... jak mawiają starożytni prażanie...
May - 3 Grudnia 2007, 18:54

Za czasow jak pracowalam w ksiegarni to mialam dla siebie ceny hurtowe, a czasem jak sie ladnie usmiechnelam do ktoregos z hurtownikow, to dostawalam jeszcze z 5% dodatkowej znizki... Ech, gdzie te czasy!!!
Teraz ratuja mnie rozmaite promocje, zarowno u mnie w WHSmith jak i na Amazonie... Czasem mozna kupic ksiazke nawet z 60% (i wieksza) znizka!

Iwan - 3 Grudnia 2007, 19:35

moja żona pracuje w szkole jezyków obcych i jej szkoła zaopatruje sie w podreczniki w jednej z lepszych ksiegarń w mojej okolicy :D i załatwiła mi na zakupy w niej 15% znizki :D
Ziemniak - 5 Grudnia 2007, 18:36

Lawrence M. Krauss - Fizyka podróży międzygwiezdnych : wędrówka po świecie Star Trek
Clifford A. Pickover - Czas - Najbardziej tajemnicze zjawisko wszechświata

Lektura obowiązkowa dla każdego dobrego pisarza hard SF i fizyka amatora :D

Nik Pierumow - Czaszka na rękawie i Czaszka na niebie

Całkiem niezłe hard SF, przy okazji dowiedziałem się co znaczy NURS :mrgreen:

Witchma - 5 Grudnia 2007, 20:23

dobra, skończyłam Dziedziczki, w sumie wszystkie trzy części sympatyczne, ale chyba trochę za krótkie... nie lubię za krótkich książek :wink:

Feliks, Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi doczekali się na swoją kolej :D

Ziemniak - 6 Grudnia 2007, 19:47

Jonathan Carroll - Oko dnia

Blog autora, pełen ciekawych przemyśleń i cytatów. Warto przeczytać.

Agi - 7 Grudnia 2007, 22:40

Wczoraj skończyłam "Dziedziczki", zgadza się z Witchmą, sympatyczne.
Iwan - 8 Grudnia 2007, 16:21

przeczytałem Między otchłanią a morzem Agnieszki Hałas (bonus z prenumeraty nawiasem mówiąc :) ) całkiem fajna książka, jedne opowiadania ciekawe inne mniej ale oceniając całość fajnie się czytało :D
mBiko - 9 Grudnia 2007, 15:47

Jacek L. Komuda - Galeony wojny. T1. Bardzo pozytywne wrażenia, czekam na ciąg dalszy.
Kruk Siwy - 10 Grudnia 2007, 09:44

Udało mi się dobrnąć do końca AD XIII t. 2
No żartuję. Dobre, równe opowiadania. Może brak jakiejś gwiazdy...

joe_cool - 10 Grudnia 2007, 21:24

Wizje Alternatywne t.2 - bardzo dobre opowiadania. polecam!
mimo, że tomik ma już parę lat, nie straciły nic na aktualności.

Agata - 11 Grudnia 2007, 09:04

Właśnie przeczytane: Sobota 'Padlina' i Orbitowski&Urbaniuk 'PiK: Przeciwko wszystkim'
Właśnie czytane (z naciskiem na 'i jeszcze trochę to zajmie' :mrgreen: ): Dukaj 'Lód'

Angelus - 12 Grudnia 2007, 10:19

Za mną Biały rój Zimniaka a teraz Czerwone oczy Nowosada. :twisted:
Koniu - 12 Grudnia 2007, 10:23

Skończyłem ostatnio Wyznania łgarza i trochę rozczarowany byłem.
Kruk Siwy - 12 Grudnia 2007, 10:34

Przeczytałem nowego Grzędowicza. I takie ambiwalentne odczucia mam. Ale muszę to sobie jeszcze poukladać.
Witchma - 12 Grudnia 2007, 12:15

Felix, Net i Nika oraz Teoretycznie Możliwa Katastrofa
fajnie się trochę odmłodzić :P

Rafał - 12 Grudnia 2007, 12:26

A ja, o zgrozo, w celach "naukowych" Grand Grimore vel Czerwony Smok vel Dragon Rouge, Albertus Magnus i takie tam. Głupota ludzka nie ma granic.
dalambert - 12 Grudnia 2007, 14:06

Scot Lynch - "Kłamstwa Locka Lamor'a" czy jakoś tak stare, przetrzymalem z biblioteki, i w końcu mnie wciągnęło, jak na książkę ukończoną w 2005 przez faceta urodzonego w 1978 to bardzo udana i poważna rzecz, Fantazy średniowieczna w środowisku miejsko-gangsterskim z niezłym "kryminałem" i wojną gangów, że o działalności magów nie wspomnę. Bardzo udany spójny świat!
Warto przeczytać. :)

Adanedhel - 12 Grudnia 2007, 14:51

Raymond Chandler - "Używka Profesora Bingo" i "Spiżowe Drzwi". Mistrz czarnego kryminału w klimatach fantasy, choć gorszy niż zwykle, nadal jest mniam.
gorat - 12 Grudnia 2007, 14:54

Rafał, o czyjej głupocie piszesz? Trudno wywnioskować.
Rafał - 12 Grudnia 2007, 16:59

Piszę głupocie "użytkowników" podręcznika.

A co się tak na twarzy zmieniłeś, jakaś akcja?

Martva - 12 Grudnia 2007, 17:02

Następny się obudził :D
gorat - 12 Grudnia 2007, 17:03

Rafał, do kogo tym razem piszesz, że się zmienił? :P:

Partner forum