To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Co ciekawego u konkurencji słychać?

Kruk Siwy - 16 Stycznia 2010, 12:18

Żaboty to takie coś od żab? Gdzie ty żabot znajdziesz, a muszkę to i owszem daje radę. A jak elegancko wtedy jest. Zwłaszcza jak facet nie ma na sobie nic innego...
Virgo C. - 16 Stycznia 2010, 12:40

Gdzieś się pewnie jakiś znajdzie, a jak nie - zawsze można od kolegi ojca czerwony pożyczyć ;)
Zgaga - 16 Stycznia 2010, 12:56

Back to Black. Czarne jest czarne c. d., czyli notatka prasowa wydawnictwa.
http://www.egmont.pl/pl/d...owe/art195.html
Wiele nowego nie wnosi. Premiera 21.01. Strona pisma www.back2black.pl na razie nie działa.

Virgo C. - 16 Stycznia 2010, 13:14

http://esensja.pl/komiks/wiesci/tekst.html?id=8909 - I coś mniej do śmiechu dla nas :)
Zgaga - 16 Stycznia 2010, 15:20

A to się Egmont rozhulał.
NURS - 16 Stycznia 2010, 15:22

pewnie padnie za to linia albumowa.
Zgaga - 21 Stycznia 2010, 15:31

W ostatnim numerze Czasu Kultury sporo o fantastyce:
http://sklep.czaskultury.pl/?mod=produkt&id=106

ihan - 21 Stycznia 2010, 23:10

Bardzo smaczne opowiadanie Ewy Bury, Mistrz porad (NF 1/10). Trochę klimatów Kysia. Mam nadzieję, że autorka rozbuduje świat ten świat.
Virgo C. - 22 Stycznia 2010, 00:33

Mam teraz zagwozdkę czy chodzi Ci ihan o opowiadanie Ewy Bury Z braku dowodów, czy może Mistrza porad Sebastiana Imielskiego ;)
ihan - 22 Stycznia 2010, 09:14

O rany, sorki, sorki, :oops: :oops: :oops: oczywiście Z braku dowodów, dzięki Virgo.
khamenei - 22 Stycznia 2010, 09:45

Mnie się to opowiadania nie podobało. W ogóle coś w "Fantastyce" ostatnio nie odnajduję za dużo dla siebie. Mam nadzieję, że się to zmieni. W styczniowym numerze przyzwoity acz bez rewelacji "Stoliczek" Kozak był jedynym wg mnie wartym uwagi tekstem.

Drugi numer Lśnienia znacznie lepszy niż pierwszy. Niestety nie mam go przy sobie, by odpowiednio wypunktować, co mi się podobało. Na pewno do plusów zaliczam początkowe kolorowe teksty o filmach Burtona i pierwsze dwa teksty powiązane z muzyką (o dziwo!).
Podobały mi się oba opowiadania, tj. Krzysztofa Dąbrowskiego i Rafała Chojnackiego.
Nie najlepiej prezentuje się część związana z grami, gdyż sprowadza się do wymieniania tytułów kolejnych programów, ale nie jest źle. Znacznie milej było poczytać recenzję gry planszowej.
Komiks - może być
Metamorfozy - po co to?
Publicystyka i felietony całkiem dobre.

Plusy też za przybliżenie filmów "Bitten" i "Daybreakers", o których w owym czasie nie słyszałem. Więcej takich tekstów i więcej recenzji filmów na czasie. Odgrzewane filmy sprzed iluś tam lat (tak jak te bzdurne powiązane z atmosferą świąt) nie są - przynajmniej dla mnie - interesujące. Wolałbym poczytać coś o tych w miarę świeżych, czyli do roku w tył i o tych nadchodzących; zarówno filmach jak i książkach.
Jak już mówiłem, zdecydowanie lepiej niż numer 1.

Virgo C. - 23 Stycznia 2010, 14:15

Back to black - pierwsze wrażenia :mrgreen:

6. Ucząc się rysować kobietę (w następnych numerach dowiem się, jak narysować „inne stwory nie z tej ziemi”) :bravo

Hubert - 23 Stycznia 2010, 23:35

:lol:
Zgaga - 24 Stycznia 2010, 11:45

:lol:
Kupić, nie kupić - zajrzeć dla zabawy można :mrgreen:

ihan - 24 Stycznia 2010, 18:24

khamenei napisał/a
Mnie się to opowiadania nie podobało. W ogóle coś w Fantastyce ostatnio nie odnajduję za dużo dla siebie. Mam nadzieję, że się to zmieni. W styczniowym numerze przyzwoity acz bez rewelacji Stoliczek Kozak był jedynym wg mnie wartym uwagi tekstem.

A to widzę mamy całkiem odwrotnie, bo osobiście nie bardzo wiem po co pisać, a potem czytać takie teksty jak Stoliczek ;) IMHO doskonale o niczym.

Czy ktoś juz widział na żywo w kiosku to Back to Black?

gorat - 24 Stycznia 2010, 18:29

Nie widziałem - tylko w Empiku. Obwąchałem i odrzuciłem na półkę.
ihan - 24 Stycznia 2010, 18:31

Jak to odrzuciłeś? Czyżbyś był różowy? :shock:
gorat - 24 Stycznia 2010, 18:36

Gorzej. Niebieski.
hardgirl123 - 24 Stycznia 2010, 19:38

ihan, obejrzałam B to B i odłożyłam a teraz się zastanawiam czy nie przydałyby mi się do czegoś te cudne czarne rękawiczki które są doń dołączone :mrgreen:
Martva - 24 Stycznia 2010, 19:49

Ale ona jest jedna.
Witchma - 24 Stycznia 2010, 19:52

Martva, przecież to powszechnie znany fakt, że ci prawdziwie black w sercu mają tylko jedną rękę :D
Kruk Siwy - 24 Stycznia 2010, 19:53

Jednorękie bandytki.
Martva - 24 Stycznia 2010, 19:54

A ja myślałam że asymetria jest mhrhroczna.
ihan - 24 Stycznia 2010, 19:54

Witchma, nie strasz, bo alternatywą jest, że dwuręczni są różowi.
Witchma - 24 Stycznia 2010, 21:57

Cytat
Witchma, nie strasz, bo alternatywą jest, że dwuręczni są różowi.

To również oczywista oczywistość. Jedną ręką trzyma się lusterko, drugą błyszczyk/tusz do rzęs/puder*

*niepotrzebne skreślić :)

Ixolite - 24 Stycznia 2010, 23:37

*dopisuje do listy zakupów na skofę*
Agi - 27 Stycznia 2010, 13:21

Udało mi się dopaść FWS. :D
Navajero - 27 Stycznia 2010, 16:22

To taki rarytas? :) Ciekawe jaki nakład...
Agi - 27 Stycznia 2010, 16:41

Nakład jest tajemnicą wydawnictwa, nie znalazłam informacji w swoim egzemplarzu.

Okazuje się, że u nas rarytas, widocznie kioskarze nie zamawiają, bo w kilku kioskach w ogóle nie mieli, w dwóch już nie było, a wreszcie jak już traciłam nadzieję, udało się dostać.

Witchma - 27 Stycznia 2010, 20:25

Agi napisał/a
Okazuje się, że u nas rarytas, widocznie kioskarze nie zamawiają

Racja - w moim zagłębiu kioskowym (mam koło siebie ich jakieś... 7) jest tylko w jednym.

Partner forum