To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Plemiona

gorat - 22 Kwietnia 2008, 13:57

Może trochę opowiem, co ostatnio się działo ;>

pl12: przede wszystkim - zmiana plemienia. Z elitarnego na jeszcze bardziej elitarne, nawet w skali świata. Widać to zarówno po nazwie (Elite Club, *EC*), punktach (w Demons byłbym obecnie trzeci, w ??? szósty, teraz jestem koło średniej... szesnasty na czterdziestu), jak i zasięgu "jednolitych" oznaczeń kolorystycznych. Powiem tyle: wkrótce będzie mapka, zaczynając z współrzędnej (5,5) doszedłem choćby do... (-1,11)! I jeszcze trochę graczy zostało poza. Policzcie: (11-5+1)*45 pól, to tylko kawałek.
Do tego spokój, nie licząc tego, ze współplemieniec się wywinął banowi, sk...syn, i tłucze sąsiada ochranianego przeze mnie. A, zacząłem tez testy rozbudowy "stoszesnastki" ;)

pl13: jedna fuzja udana (do nas), druga już nie (od nas). gąsienic zabrał mi tydzień temu wioskę, od tego czasu spokój. Wtłukłem jednemu dziewczęciu, co proponowało mi wzięcie na nią zastępstwa, będę stawiał koszary w gołej wiosce. Oprócz tego nadal polityczna mapa okolic się zmienia - Hordes się rozpadło (!).
Likwidują właśnie byłego administratora plemienia, które przeszło do nas :/

pl16: utrzymuję się w setce, zaczyna do tego przybywać wiosek do przejęcia :D Triumwirat pięknie rośnie :mrgreen:

joe_cool - 22 Kwietnia 2008, 14:11

mawete napisał/a
joe_cool napisał/a
gonię mawete, gonię mawete :mrgreen: :twisted: :mrgreen:

hmmm... chyba nie będę uciekał... :mrgreen:

obiecaki, cacanki ;P:

gorat - 22 Kwietnia 2008, 15:25

Wreszcie ponad 100 tysięcy punktów na pl13!

Mapka zrobiona, wkrótce wrzucę. Uff... jest co oglądać.

mawete - 22 Kwietnia 2008, 16:50

joe_cool napisał/a
obiecaki, cacanki ;P:

a kolanka dalej razem? :mrgreen: :twisted: :mrgreen:
//edit: czy ja jestem debilem? Po cholerę mi ta następna wiocha? ;P:

gorat - 23 Kwietnia 2008, 10:33

Administracja musi kogoś nie lubić. A może to mnisi lub fani Lost?

pl12 2008.04.22

Mnie trzeba szukać w lewym dolnym rogu. W całości są kontynenty: K31, K32, K33, K41, K42, K43, K51, K52, K53. O moim plemieniu (Elite Club, *EC*): wdłuż granicy KX1 i KX2 są rozciągnięci byli członkowie ???, na północy są bodajże byli członkowie TBL (Tribal), którzy chyba mają jeszcze jakieś związki z czasu Asgardu (chyba kiedyś istniało takie plemię, mogłem je widzieć), udało się im skaptować jeszcze kogoś spoza tych dwóch plemion. Najlepiej zapuktowanym graczem jest ZEN1, który obecnie ma 358121 punktów i 44 wioski (od utworzenia mapy zdobył jedną), mieści się zatem w pierwszej setce rankingu (97 miejsce); można go znaleźć na południu K42, gęsta "niebieskość" na prawo od jasnoczerwonych. Sam mam tutaj 24 wioski i ok. 170 tysięcy punktów, właśnie przekroczyłem średnią plemienia. W mojej okolicy sojusznikiem jest a*EC*, czyli akademia *EC*, w którą się przekształcili ??? po rozdzieleniu, widać także jako PON (tylko wyróżnienie kolorem) Demons, czyli pierwotne plemię. Na wschodzie widać sojuszniczy masyw *LOST*, na granicy K52 i K42 są [TBL], wewnątrz K42 BEARS (po numerze widać, że stare plemię), na wschód od nich masyw PON cosa # i ostatecznie daleko na północy PON R-D-C. Wewnątrz K52 wrogiem jest =BOFB= (do nich należą wrogowie z K51), oprócz tego na þółnocy z dość licznymi odpryskami (dwie akademie!) wrogami są **V**.

Ufff... tyle na razie.

Edit: lektura profili tych z linku powyżej sugeruje, że celowo ta dwójka na kraniec świata trafiła.

Godzilla - 24 Kwietnia 2008, 08:38

:? No i znowu mi miejsc w zagrodzie zabrakło. Niewinnie się zaczyna, ale na późniejszych poziomach strasznie to jest czaso i surowcochłonne. Na dziewięć godzin mam zablokowane wszystkie prace! :evil:
Rafał - 24 Kwietnia 2008, 10:28

Zmiana wielkości poparcia po wyzycie szlachcica jest czysto losowa, czy coś ma na nią wpływ?
gorat - 24 Kwietnia 2008, 10:33

Losowa.

Własnie kolejny sąsiad chce się dobrac do mnie i coś niezbyt udolnie mu idzie. Za chwilę ostatnie ataki z zapowiadanych dojdą.

Godzilla - 24 Kwietnia 2008, 10:44

Czy jak się w zbrojowni kliknęło na przedmiot, to rycerz nie może go po prostu odłożyć? Ma się tak z nieszczęsną wekierą Carlosa po świecie plątać czy mu to potrzebne czy nie?
gorat - 24 Kwietnia 2008, 11:03

Można zmienić na inny. I co zresztą ona przeszkadza?
Godzilla - 24 Kwietnia 2008, 11:08

Będzie się z nią pałętać, ktoś mi go usiecze i stracę przedmiot razem z rycerze. BTW, czy jak się skasuje rycerza wrogowi, to się zdobywa jego przedmioty?
gorat - 24 Kwietnia 2008, 11:14

Rzecz w tym, że tak nie jest :P To bonusy za aktywność bojową.
Godzilla - 24 Kwietnia 2008, 12:02

Nudzę się, coś bym podbiła, a tu jeszcze muszę się rozbudować żeby w ogóle się za to zabrać. Buuuu!
Rafał - 24 Kwietnia 2008, 12:20

Kilka dni temu też tak miałem, na szczęcie mam juz pałac i pasę grubasy :wink:
Wkurza mnie tylko, że już piąty raz puściłem jednego na wycieczkę i nic, a myślę, że szósty raz będzie też obowiązkowy. Może by tak kupić to premium? Warto?

Godzilla - 24 Kwietnia 2008, 12:39

Jest wygodne, choć bez niego też się daje. Przede wszystkim umożliwia ci ustawienie więcej niż dwóch budów w kolejce w ratuszu (powyżej trzeciej budowy zużywa się więcej surowców, ale możesz sobie poustawiać sprawy na dobę albo więcej i czekać wygodnie). Z mniej ważnych rzeczy jest większa mapka, wygodniejsze wysyłanie wojsk na wyprawy, więcej szczegółów w podglądzie wioski (np. widzisz na ile godzin masz ustawione kolejki w ratuszu, stajni i koszarach), masz rozwijane menu. To jest przyjemne, ale niekonieczne.
gorat - 24 Kwietnia 2008, 12:47

I przede wszystkim: przeglądy! Widzisz, co i gdzie jest rekrutowane lub rozbudowywane bez konieczności latania po wioskach.
Godzilla - 24 Kwietnia 2008, 12:54

No tak, jeszcze nie przetrenowałam poruszania się po kilku wioskach. Jedną mam. Zdecydowanie ustawienie długiej kolejki w ratuszu jest przyjemne, można rozplanować prace i nie tracić czasu na przestoje gdy przez dłuższy czas nie masz dostępu do kompa.
gorat - 24 Kwietnia 2008, 13:18

Pięęęknie. Atakuje mnie współplemieniec. I już nie może wycofać ataku, czyli prowokacja na całego. Oj, będzie kocioł.
Godzilla - 24 Kwietnia 2008, 13:19

Może wybierał się na farmy i mysz mu się omsknęła :wink:
gorat - 24 Kwietnia 2008, 13:22

1. na tym świecie farm nie ma, a jak się pojawiają, idą pod szlachtę.
2. wioski nazywam charakterystycznie ;)
3. to ten, z którym mam na pieńku

gorat - 24 Kwietnia 2008, 13:59

Kolejny ciekawy numer - podobno ktoś inny kontrolował jego konto.
Godzilla - 24 Kwietnia 2008, 14:26

Wiesz że to możliwe? Niedawno pisałam że w mojej okolicy pojawił się Mr. Hyde. Spokojna wioska, sporo mniejsza od mojej, nagle spotworniała, zmieniła nazwę na Wioska F***ta i dostałam mail z jakimiś potwornymi bluzgami. Odpowiedziałam ostro, tak pisemnie jak militarnie, po czym zaraz nazwa się zmieniła na jakąś całkowicie bełkotliwą, a parę godzin później wszystko wróciło do normy i od dawna jest spokój. Może to dzieciaki z gimnazjum dorwały się do klawiatury w sali od informatyki?
gorat - 24 Kwietnia 2008, 14:44

I tam ktoś pozostawił konto? Dobre.
Na razie wiele wskazuje na to, że prawdę pisze, choć dziwi, jak do tego doszło. Ale postawił na nogi :P

Godzilla - 24 Kwietnia 2008, 14:51

Nie wiem jak u ciebie, ale ta historia u mnie to było czyste samobójstwo. Ciekawa jestem, czy takie maile poszły do wszystkich większych graczy w okolicy.
gorat - 24 Kwietnia 2008, 15:13

I jesli były bluzgi, to dziw, że nie został zablokowany.
Godzilla - 24 Kwietnia 2008, 15:22

Nie został, nawet trochę urósł po dłuższym zastoju. Zaczyna mi się podobać :twisted:
mawete - 24 Kwietnia 2008, 16:07

jakiś model mnie chciał zeskanować... :D pecha miał :D
A premium się przydaje - dużo wygodniej sie pracuje :D

Adanedhel - 24 Kwietnia 2008, 16:30

Jeszcze dwie monety i będę miał pięciu szlachciców, ze dwa dni i będę miał cztery wioski pełne offa, a wtedy z WD40 nie zostanie wiele :twisted:

mawete, a nie mówiłem, że się przydaje? Nawet Ty potrafisz się nauczyć :twisted: :mrgreen: :wink:

mawete - 24 Kwietnia 2008, 17:01

Adanedhel: ;P: :mrgreen:
Kostucha Drang - 25 Kwietnia 2008, 13:31

A propos wyłudzania haseł: członek naszego plemienia rozesłał do współplemieńców informacje, że rada plemienia będzie sprawdzac stan wiosek i wszyscy mają zmienić hasła na odpowiadające nawie największej wioski. :mrgreen:

Partner forum