To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Ozzborn - 25 Grudnia 2011, 23:46

Film został mi polecony jako dobry na święta, toteż na tym się siłą rzeczy skupiłem... poza tym jak mówię, jestem trochę obrzydliwy z takimi motywami, więc filmy i książki z motywami gwiazdkowymi przyswajam tylko w okresie świątecznym. ;P:
Hubert - 26 Grudnia 2011, 00:41

Girl Next Door (2004). Historia jak ulał pasuje do kolejnej, jeszcze durniejszej części American Pie, tymczasem powstała sympatyczna, lekka obyczajówka o młodzieży i dla młodzieży. Ma słabe momenty, jest dosyć naiwny, ale w kilku bawił, a generalnie wciągało i jakoś tak przyjemnie oraz bez zażenowania doobejrzało się do końca.
Zdecydowane plusy to ładne aktorki i dobra muzyka. ; )

Fidel-F2 - 26 Grudnia 2011, 01:06

22 Kule / L'immortel Dobra europejska gangsterka. Bez kretynizmów i niepotrzebnego efekciarstwa za to z pewna dozą myśli do przekazania.
Ozzborn - 26 Grudnia 2011, 02:20

Mister Eleven - w zasadzie może powinno być w serialach, bo to 2 części po 50 min, ech ci Brytyjczycy :roll: Rzecz obejrzana tylko dla mojej najnowszej miłości Michelle Ryan (najpiękniejsza brytyjska aktorka od czasów Kate Beckinsale) :mrgreen: Jak się okazało nawet nie takie tragiczne romansidełko. Brytyjski akcent i Michelle przez 90% czasu na ekranie i nawet ciekawy pomysł na zaprzęgniecie matmy do romansu spokojnie robi 6/10
Memento - 26 Grudnia 2011, 16:20

Rise Of The Planet Of The Apes - no dla mnie rewela. 8/10.

Robots - ubaw niekiepski. 7/10.

Iscariote - 26 Grudnia 2011, 17:02

Oczywiście Love Actually. Uwielbiam bardzo, aktorzy, muzyka, same świetne sceny. Ozzborn się nie zna.
Full Metal Jacket - eee ale że o co w tym chodzi? :roll: don't like it.
Słodko-gorzkie życie - koreańska perełka reżysera mojego ukochanego I Saw The Devil. Dobra rzecz, świetny OST. 8/10

Ozzborn - 26 Grudnia 2011, 17:22

Iscariote napisał/a
Ozzborn się nie zna

spadaj ;P:
No kurde 7,5 to *beep* ocena - biorąc pod uwagę że 10 nie daję prawie nigdy. Poza tym zrewidowałem trochę pogląd i oficjalnie jestem gotów podnieść na 8 ;P:

Ilt - 26 Grudnia 2011, 23:05

Fidel-F2 napisał/a
Ricky Gervais

Jeśli komuś przypadł do gustu humor Ricka to polecam wydanie DVD podcastów The Ricky Gervais Show. ;) Genialne, tylko uwaga, przyjmować w małych dawkach. ;)

Matrim - 26 Grudnia 2011, 23:32

Iscariote napisał/a
Full Metal Jacket - eee ale że o co w tym chodzi?

O sierżanta Hartmana, na przykład :)

Ozzborn - 27 Grudnia 2011, 01:48

Cashback - bardzo dobry comedy/drama/romance, obejrzany oczywiście na fali facynacji Michelle, ale niestety mało jej w tym filmie, natomiast bardzo fajne ujęcie refleksji nad miłością i życiem w ogólności pokazana dzięki bardzo ciekawej sztuczce wizualnej + wcale smaczna porcja eee wdzięków. 8/10
marcolphus - 27 Grudnia 2011, 09:02

To skomplikowane / It's Complicated - komedia romantyczna z Meryl Streep i Aleciem Baldwinem. Baldwin świetny, Streep taka sobie. Końcówka nieco dziwna. Steve Martin - okropny, czy on sobie zrobił botox na twarzy??

Coco Chanel - świetny klimat, ciekawa historia, choć brakowało mi rozbudowania wątku kariery Chanel, a za dużo było klimatów prywatnych. Ale i tak dobre.

Niczego nie żałuję / La môme - historia życia Edith Piaf. Strasznie przygnębiające. Cotillard świetna, ale sam film już nie za bardzo - strasznie chaotyczne prowadzenie akcji, jeżeli ktoś nie zna życia Piaf, to może się mocno pogubić - parę wątków potraktowanych zbyt pobieżnie, no i niektóre ujęcia fatalnie sfilmowane.

czterdziescidwa - 27 Grudnia 2011, 09:26

Sosnechristo napisał/a
Girl Next Door (2004). Historia jak ulał pasuje do kolejnej, jeszcze durniejszej części American Pie, tymczasem powstała sympatyczna, lekka obyczajówka o młodzieży i dla młodzieży. Ma słabe momenty, jest dosyć naiwny, ale w kilku bawił, a generalnie wciągało i jakoś tak przyjemnie oraz bez zażenowania doobejrzało się do końca.
Zdecydowane plusy to ładne aktorki i dobra muzyka. ; )

Zdziwiła mnie Twoja opinia; w pierwszej chwili myślałem że piszesz o tym: http://www.imdb.com/title/tt0830558/. Klimat trochę inny, ale polecam.

Dunadan - 27 Grudnia 2011, 11:02

Iscariote napisał/a
Full Metal Jacket - eee ale że o co w tym chodzi? don't like it.

:shock:

:shock: :shock:

Oglądał ktoś już prequel do the Thing? słyszałem że cienizna :|

Kyle Katarn - 27 Grudnia 2011, 16:52

"Eragon" - takie sobie, ale całkiem przyjemne patrzydło, coś pośredniego między "Opowieściami z Narnii", "Harrym Potterem" a "Władcą Pierścieni". Jednym z plusów jest tu obsada. W polskiej wersji minusem może być to, że film jest dubbingowany, co w polskim kontekście dodaje mu infantylności i odejmuje powagi (mimo że w wielu innych krajach dubbinguje się wszystkie filmy, a nie tylko te dla dzieci).

"Szybcy i martwi" - obsada dobra, ale akcja mało ciekawa - bez pościgów i zwrotów akcji. Fabuła miejscami bardzo przewidywalna.

W sumie, oba te filmy można raz obejrzeć, ale tylko raz. Nie są to filmy, do których chciałoby się wracać.

dzejes - 27 Grudnia 2011, 19:57

Dunadan napisał/a

Oglądał ktoś już prequel do the Thing? słyszałem że cienizna :|

Idziemy jutro.

Ale to jest prequel? Ja z opisów wnioskuję, że to remake, tylko komuś się pokiełbasiło.

Iscariote - 27 Grudnia 2011, 20:11

dzejes napisał/a
Ale to jest prequel? Ja z opisów wnioskuję, że to remake, tylko komuś się pokiełbasiło.
Requel czyli prequelo remake :mrgreen: Dziać się ma niby przed ale chyba nie jest to bezpośrednio w filmie w jakikolwiek sposób zaprezentowane, a sam film z tego co słyszałem ma wiele nawiązań do oryginału. Więc taki misz masz troche.

Też planuje jutro obejrzeć :)

Dunadan - 27 Grudnia 2011, 20:23

dzejes, prequel. Opowiada o Szwedach... tfu! Norwegach którzy odkryli statek obcych.
Taselchof - 27 Grudnia 2011, 20:58

zdecydowanie prequel i poza smaczkami z jedynki to jest kompletnie nie wart oglądania a szkoda :( nawet ładna amerykanka nie jest tu ładna :D
czterdziescidwa - 28 Grudnia 2011, 01:12

no to tu jest prequel połączony z innym punktem widzenia (ale bez wizji, z samym dźwiękiem):
http://escapepod.org/2011/06/23/ep298-the-things/

da się wysłuchać.

Memento - 28 Grudnia 2011, 18:22

Introduce a little anarchy. Upset the established order, and everything becomes chaos. I'm an agent of chaos. Oh, and you know the thing about chaos? It's fair!

Zapodałem sobie ostatnio Batman Begins, Batman: Gotham Knight i The Dark Knight. Wszystkie trzy widziałem już co najmniej raz. Odpowiednio 8/10, 8/10, 9/10.

Dunadan - 28 Grudnia 2011, 20:54

The Thing 2011
Hm... mam zagwozdkę. Zasadniczo film nieco ponad przeciętność. Oryginałowi nie dorasta do pięt, ale tragedii nie ma.
Wielki plus za smaczki i naprawdę niezłe wplecenie nowej historii w starą. Plus za sceny (ale to mnie nie dziwi bo kręcił Abramowicz :D ).
Plus za brak wątku romantycznego - matko, jak ja się tej laski bałem... jeszcze przed obejrzeniem dałem wielki minus za tę babkę... na szczęście nie było tragedii.
Plus za Szwedów... tfu! Norwegów mówiących po szwe... norwesku.
Plus za... hm, kilka scen, ale to kilka.
Plus za "mutacje" które są naprawdę obrzydliwe i przerażające i za dźwięk - krzyk "cosia" przyprawia o ciarki...

Minus za laskę 8) pomijam fakt samej kobiety w całej tej scenerii ale żeby chociaż wybrali kogoś w stylu Sigourney Weaver... kogoś kto udźwignie tę ciężką rolę. Russelowi to się udało, Weaver też ale tej dziewczynie niestety nie bardzo :-/
Minus za pośpiech brak powolnego budowania atmosfery.
Minus za CGI i koszmarne efekty nie-cgi zwłaszcza szczątki na samym końcu które w oryginale wyglądały setki razy lepiej. CGI miejscami było naprawdę super i subtelne ale czasem też naprawdę bardzo kiepsko zrobione... w wersji z 1982 efekty były fantastyczne, może za wyjątkiem jednej sceny gdzie trochę im nie wyszło. Ale choroba - tak poza tym to było miodzio. Teraz już się tak nie da?...
Końcówka:
Spoiler:

Kurczaczek, ogólnie, jak na horror to nie taki znowu zły był ten film, zwłąszcza w porównaniu z tym co było w ciągu ostatnich 10 latach w tym gatunku. Widać ze reżyser starał się jak mógł ale cóż... daleko mu do Carpentera. Polecam w sumie wszystkim, nie było tragedii.

Długa recka bo Coś z 82' to jeden z moich najbardziej ulubionych filmów i miałem bardzo wysokie oczekiwania co do nowej wersji. Zawiodłem się. Ale moje oczekiwania serio były wysokie :mrgreen:

EDIT: AAAA!!!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: przyjrzyjcie się co stoi na półkach w lewym górnym rogu :mrgreen:

feralny por. - 28 Grudnia 2011, 21:01

Dżemik :P Czy aby nie mdły? ;P:

A, tak poza tym to:
Stardust - po raz czwarty - bardzo fajny rodzinny film, świetnie się ogląda z rodzicami.

Lemoniadowy Joe - kultowy czeski western - dokładnie tak porąbane jak się wydaje.

Dunadan - 28 Grudnia 2011, 21:08

feralny por., w tym filmie sporo takich smaczków, widać że autorzy naprawdę się starali. Chwałą im za to bo mogła wyjść totalna kupa.
dzejes - 28 Grudnia 2011, 22:34

Fcuk Fcuk Fcuk! Ktoś inny zauważył dżemik!!11

A film ok. Szału nie robi, ale widziałem o wiele gorsze horrory. Podobały mi się mutacje cosia, gra norweskich Wikingów, nie podobał brak Ripley tfu znaczy Sigourney.

Chal-Chenet - 29 Grudnia 2011, 23:11

Midnight in Paris

Świetne filmy kręci ostatnio Woody Allen. (Może poza "Poznasz przystojnego bruneta.)
Ten był... urzekający.

8/10

Martva - 29 Grudnia 2011, 23:21

Chal-Chenet, dobre określenie :)
Ilt - 29 Grudnia 2011, 23:44

Wo Zhi Nu Ren Xin z 2010, chiński remake Czego pragną kobiety. Jak spotkam reżysera to przybiję mu piątkę, bo zasłużył. Bawi bardziej niż oryginał. ;)
Dunadan - 30 Grudnia 2011, 07:28

Ilt napisał/a
Wo Zhi Nu Ren Xin z 2010, chiński remake Czego pragną kobiety

O, wreszcie poszło w drugą mańkę...

mesiash - 30 Grudnia 2011, 07:38

Dunadan napisał/a
Ilt napisał/a
Wo Zhi Nu Ren Xin z 2010, chiński remake Czego pragną kobiety

O, wreszcie poszło w drugą mańkę...

Czyli tym razem to nie zachód podrobił chiński towar? :)

Dunadan - 30 Grudnia 2011, 07:47

mesiash, tak jest. Wiem że to nei jedyny przypadek ale poprzedni jaki mogę sobie przypomnieć to chyba dopiero Tron we krwi :mrgreen:

Partner forum