Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
nureczka - 27 Grudnia 2009, 15:21
| Ozzborn napisał/a | | nadrobić ruski |
To weź zgrzewkę piwa i przyjeżdżaj. Nadrobimy
Fidel-F2 - 27 Grudnia 2009, 16:08
Memento, ma genialny gust filmowy i mu za to podziękowałem
Memento - 27 Grudnia 2009, 19:08
Pppffffffffffff.
czytaj:
to głupie wyrabiać sobie opinię na temat jakiegoś filmu na podstawie cudzego zdania. Osądzanie gustów też jest głupie i irytujące (dyskusja o nich wbrew przysłowiu - już niekoniecznie).
dzejes - 27 Grudnia 2009, 19:10
Przez długi czas w niemal 100% bazowałem na recenzjach z Polityki. Książki i filmy tam wychwalanie bez wyjątku uważałem za kichę i odwrotnie. Nie oceniałem, nie osądzałem, bardzom i było to na rękę.
ihan - 27 Grudnia 2009, 19:23
Ale to chyba jest rola recenzentów, są osoby, które mają podobny gust i wtedy wiem, że mogę polegać na ich polecankach. A są tacy co wprost przeciwnie, bo to chyba na tym polega. Jeśli się sparzę tysiąc razy to głupie by było chyba parzyć się po raz tysiąc pierwszy. pewnie, lepiej wszystko sprawdzić na własnej skórze, tylko wtedy życia nie starczy na te filmy pod nasz gust.
Gwynhwar - 27 Grudnia 2009, 22:38
Dziś wkurza mnie poczta ;<
Fidel-F2 - 27 Grudnia 2009, 23:36
| Memento napisał/a | | to głupie wyrabiać sobie opinię na temat jakiegoś filmu na podstawie cudzego zdania. Osądzanie gustów też jest głupie i irytujące | po pierwsze zasadniczo filmy które widziałem i o których pisałeś, oceniłeś odwrotnie niż ja, po drugie nie osądzam Twojego gustu, po prostu przyjmuję do wiadomości i korzystam, wiem, że jeśli coś pochwalisz to z dużą dozą prawdopodobieństwa darując sobie ten film wiele nie stracę. Jak na razie się sprawdza.
Ozzborn - 28 Grudnia 2009, 22:39
| nureczka napisał/a | | Ozzborn napisał/a | | nadrobić ruski |
To weź zgrzewkę piwa i przyjeżdżaj. Nadrobimy |
Propozycja zacna, szkoda, że już mam grafik feryjny wypełniony Ale może przed sesją, kto wie
ketyow - 29 Grudnia 2009, 13:01
Nero nagrywa mi płyty do 99% po czym się zawiesza. Szit...
Godzilla - 29 Grudnia 2009, 13:06
Upewniłeś się że płyty rzeczywiście nie działają? Czasem jednak chodzą. Kiedyś tak miałam. Choć fakt, wtedy wysypywał się nie przy nagrywaniu a przy sprawdzaniu...
ketyow - 29 Grudnia 2009, 13:16
Nie działają, fizycznie dane są na płycie wszystkie, sesja jest urwana i logicznie nie wiadomo gdzie się znajdują pliki. Można czymś do wyciągania danych RAW z pewnością odczytać dane z płyty - tylko nie ma to sensu kiedy to płyta z mp3-kami do samochodu
Godzilla - 29 Grudnia 2009, 16:14
Ludzie przebąkują o kolejnej wymianie dowodów, finansowanej przez Unię. Shit! Chyba zaczynam lubić mój plastikowy dowód. Co się znajdzie w nowym - odciski palców, wyniki badań genetycznych, wzór siatkówki? A może pod skórę nam je będą wszczepiać, te dowody?
Piech - 29 Grudnia 2009, 16:21
| Godzilla napisał/a | | A może pod skórę nam je będą wszczepiać, te dowody? |
Myślę, że do tego zmierzamy. To wszystko dla naszego dobra, oczywiście.
Wczoraj "zaczipowałem" psa. Gdy władze miasta uruchamiały ten program, mówiono, że to tylko dla wygody i bezpieczeństwa i że broń Boże nie ma przymusu. Teraz okazuje się, że przymus jest, termin do końca tego roku, a potem Staż Miejska będzie kontrolować i wlepiać mandaty za psa bez chipu.
Martva - 29 Grudnia 2009, 16:23
Na czołach. Znamię Bestii i te sprawy
BTW muszę sprawdzić do kiedy jest ważny mój dowód, pamiętam że czekałam z wyrobieniem 2 miesiące żeby dostać nowy od razu
Khorne_S - 29 Grudnia 2009, 19:00
Wikurzaja mnie myszy na usb...działa i nagle buch..brak sterownika HID
Ziemniak - 29 Grudnia 2009, 19:10
Khorne_S, albo kup sobie porządną mysz, albo porządny komputer ja w pracy używam Della z myszą usb i nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło. A tak na poważnie to prawdopodobnie ci kabel przerywa
ihan - 29 Grudnia 2009, 19:13
| Piech napisał/a | | Wczoraj zaczipowałem psa. |
To mi przypomniało, że powinnam zapytać naszego weta czy nie zechciałby zaczipować Śmierdziela. Niby chipy mają wejść obowiązkowo z paszportami od lipca, ale my już paszport mamy. Gdyby służby mundurowe przy okazji sprawdzania transportu koni sprawdzały poaszporty i czipy, gdyby to samo było w rzeźniach byłoby super. Tak czy siak go zaczipuje, bo będę się czuć bezpieczniej, w końcu kradzieże się zdarzają
Anonymous - 29 Grudnia 2009, 22:05
| Piech napisał/a | | Teraz okazuje się, że przymus jest, termin do końca tego roku, a potem Staż Miejska będzie kontrolować i wlepiać mandaty za psa bez chipu. |
Coraz bardziej mi się podoba Twoje miasto.
Agi - 29 Grudnia 2009, 22:09
Miria, jak mówią Poznaniacy: zaś ale porzundek musi być!
Anonymous - 29 Grudnia 2009, 22:10
To powiedzenie też mi się podoba. Zastosuję w szkole
Fidel-F2 - 29 Grudnia 2009, 23:13
| ihan napisał/a | | Tak czy siak go zaczipuje, bo będę się czuć bezpieczniej, w końcu kradzieże się zdarzają | Śmierdziela ukradną?
lucek - 30 Grudnia 2009, 06:59
| Fidel-F2 napisał/a | | Śmierdziela ukradną? |
De gustibus...
Godzilla - 30 Grudnia 2009, 09:44
| Fidel-F2 napisał/a | | Śmierdziela ukradną? |
Raczej nie po to, by na nim pojeździć... Przecież złodzieje to swołocz.
ihan - 30 Grudnia 2009, 09:44
EDIT: do Fidela i lucka
Cóż, wciąż się łudzę, że ktoś go sobie weźmie.
O to chodzi Godzillla, bo gdyby miał sobie go wziąć ktoś kto się będzie nim opiekował i gdzie mu będzie dobrze, to nie widzę problemu. Ś jest lekko samodzielny i raczej niespecjalnie przywiązuje się do ludzi, ergo: na pewno by nie tęsknił i jakiejś traumy by nie przeżył. To nie pies.
illianna - 30 Grudnia 2009, 21:44
*beep* mnie już dosłownie wszystko, jak jeszcze coś się *beep* w łeb sobie strzelę, tkwiłam dziś od 13 do 17 w urzędzie miasta, żeby zmienić pkd, a potem ściana się zapaliła, to enta rzecz w tym roku, lista jest długa:kot, nowe dvd, palka, nowa pralka,nowy gps, zasłonka do prysznica, nowy dysk, piec, elekryka, klamka, szafa, samochód trzy razy, kilka ulubionych kubków i talerzy, telefon, zalany sufit w trzech miejscach w tym jedno świeżo po remoncie, jestem chora o września, nie mam kiedy się leczyć, ząb mnie boi jak szlag a termin na 6 stycznia
nureczka - 31 Grudnia 2009, 00:31
illianna, pocieszające jest, że rok ma się ku końcowi. Nowy będzie lepszy! czego sobie, wszystkim Forumowiczom życzę!
Ziemniak - 31 Grudnia 2009, 00:39
nureczka, rok temu też tak myślałem
ketyow - 31 Grudnia 2009, 03:06
Co do psów - niech się kurna za kupy wezmą, bo mieszkam na naprawdę i dosłownie - zasranym osiedlu. Choć u nas policja nie pojawi się nigdy - za dużo dresów i się boją.
Godzilla - 31 Grudnia 2009, 10:04
Kiedyś nikomu nie przeszkadzało, jak kobieta miała owłosione nogi. No, miała, byle z umiarem. I już. A teraz nie może mieć i koniec. Ciekawa jestem, kiedy ludziom zacznie przeszkadzać, że koło domu śmierdzi. W końcu to większy obciach, naprawdę. Ktoś musiałby zwietrzyć duży interes w sprzedaży gadżetów do sprzątania i wmówić wszystkim, że bez tego nie da się żyć. Nie wiem czy to jest do przeprowadzenia, skoro ludzie nie noszą na sobie zafajdanych osiedlowych trawników.
Kruk Siwy - 31 Grudnia 2009, 10:12
Szczęściem mieszkam na zamkniętym osiedlu. Kup nie ma. Ale dalej... strach chodzić.
Tylko te przeklęte koty desantują odchody w różnych dziwnych miejscach. Wielbiciele kotów do kup!
|
|
|