Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
Iscariote - 22 Grudnia 2011, 10:56
| Martva napisał/a | | No bo to taki łaaadny film jest. Obrazek | Dokładnie, pokaz slajdów z fajnymi laskami. Nic więcej niestety, więc jako film wypada miernie. Ale zachwyty są dla mnie jak najbardziej zrozumiałe.
shenra - 22 Grudnia 2011, 12:09
Mogli zrobić pokaz slajdów, nazywanie tego filmem, to duże przejęzyczenie.
Ozzborn - 22 Grudnia 2011, 13:14
nie będę się po raz kolejny wdawał w dyskusję profani
Fidel-F2 - 22 Grudnia 2011, 13:30
Ozzborn, jesteś na z góry przegranej pozycji. Ładne laski wypełzają zewsząd. Film który opiera się tylko na tym nudzi się po dziesięciu minutach.
Ilt - 22 Grudnia 2011, 13:40
| Fidel-F2 napisał/a | | Ozzborn, jesteś na z góry przegranej pozycji. Ładne laski wypełzają zewsząd. Film który opiera się tylko na tym nudzi się po dziesięciu minutach. |
Ładne laski to w tym filmie były tłem do *beep* samuraja z karabinem maszynowym. :>
Fidel-F2 - 22 Grudnia 2011, 14:09
a ten samuraj to co?
Ilt - 22 Grudnia 2011, 14:23
Cenzura... w miejscu beep napisałem zaj+krewetki po japoński+100 ości.
Fidel-F2 - 22 Grudnia 2011, 14:43
i?
Ozzborn - 22 Grudnia 2011, 17:02
Po prostu nie czajom konwencji i inwencji... trudno płakał nie będę, tylko po raz 3. odpalę sobie wersję reżyserską.
Iscariote - 22 Grudnia 2011, 23:44
Vatel - 8/10. dalambert polecał i faktycznie warto było przed tv posiedzieć. Świetna obsada, dekoracje, stroje. Intryga może niespecjalnie intrygująca ale zdecydowanie nie nużąca.
Witchma - 23 Grudnia 2011, 00:41
Przekręt - tego mi było trzeba Teraz tylko koniecznie muszę to obejrzeć bez lektora, choć tłumaczenie bardzo mi się podobało (na Zone Europa).
shenra - 23 Grudnia 2011, 10:57
Drive nawet symptyczne, choć czarne charaktery takie ździebko nieudolne.
mBiko - 23 Grudnia 2011, 18:43
Solomon Kane - nawet sympatyczne, ale gdzie temu do Howarda.
shenra - 23 Grudnia 2011, 21:50
| mBiko napisał/a | | Solomon Kane - nawet sympatyczne, | Żartujesz, prawda?
mBiko - 23 Grudnia 2011, 22:54
W porównaniu do najnowszego Conana i kilku innych produkcji zdecydowanie pozostaje sympatyczne. Ot, siekanina, która nie marszczy nawet jednej fałdki na mózgu.
Nath - 23 Grudnia 2011, 23:10
Geneza Planety Małp - bałem się, że będzie kaszana, a tutaj całkiem zgrabny film wyszedł. Ode mnie takie solidne 7/10.
Pozdrawiam
Fidel-F2 - 24 Grudnia 2011, 00:51
Potwory naszych czasów / I mostri oggi Zbiór miniaturek komentujących kondycję człowieka w różnych aspektach. Każda z nich ma konstrukcję w podobie dowcipu zakończonego puentą. Niektóre bardzo proste inne głębsze. Ogląda się z sympatią.
shenra - 24 Grudnia 2011, 01:20
| Nath napisał/a | | Geneza Planety Małp - bałem się, że będzie kaszana, a tutaj całkiem zgrabny film wyszedł. | Faktycznie nie takie złe, jak podejrzewałam.
dzejes - 24 Grudnia 2011, 13:42
Geneza planety małp to jeden z najlepszych filmów, jakie widziałem w 2011, a na pewno największe zaskoczenie in plus.
dalambert - 24 Grudnia 2011, 13:51
Gwiezdne pył - dzięki Fidelowi-F2, - doskonała baśń i to mimo koszmarnych reklamowych wrzut
Fidel-F2 - 24 Grudnia 2011, 20:45
Sherlock Holmes Ritchie'ego. Mało ortodoksyjnie. Stylowo (szczególnie wizualnie) ale szału nie robi, taki sobie średniak z plusem. Lubię grę Roberta Downey Jr. więc film miał dodatkowy atut. No i oczywiście śliczna Rachel McAdams. Mogłaby być bardziej goła.
Fidel-F2 - 25 Grudnia 2011, 00:13
Cemetery Junction Film za którego odpowiedzialny jest Ricky Gervais autor rewelacyjnego obrazu The Invention of Lying. Film osadzony w realiach małomiasteczkowej Anglii lat siedemdziesiątych. Opowiada o trzech kumplach. Każdy z nich jest inny, w każdym z nich płynie inna krew. Poznajemy ich u progu dorosłości na chwilę przed podjęciem życiowych decyzji, obserwujemy ich gdy zmagają się z jednej strony z własnymi marzeniami a z drugiej z ramami i oczekiwaniami narzuconymi przez rodziny i społeczeństwo. Bezpretensjonalny film, pełen błyskotliwego humoru (mamy tu cudne autodrwiny z Anglików i ich narodowych przywar a także szczególnej urody gagi i żarty bardziej ogólnoludzkiej natury) jednocześnie w bardzo mądry sposób próbujący skłonić do zastanowienia o co w tym niełatwym życiu tak na prawdę chodzi.
Realizacja na fenomenalnym poziomie. Trafiają się takie smaczki, że klękajcie narody. Gra aktorska, poszczególne sceny, charakterystyka postaci - czysta poezja. To wszystko oprawione cudną ścieżką dźwiękową.
No i last but not least, Felicity Jones, aktorka o oszałamiającej urodzie. Patrzenia na nią w tym filmie to temat na osobną rozprawę.
http://www.youtube.com/watch?v=XYDeHIszUqA
Ozzborn - 25 Grudnia 2011, 17:03
Love Acually - polecony przez koleżankę jako idealny film na Gwiazdkę i faktycznie w bardzo przyjemny sposób pokazuje różne oblicza miłości ze świętami w tle 7,5/10
Fidel-F2 - 25 Grudnia 2011, 21:54
pfff
Ozzborn - 25 Grudnia 2011, 23:21
do,opy mi nie urwało, poza tym tak po prawdzie to mierzi mnie świateczna atmosfera w filmach ale to wciąż b. dobra ocena, na IMDb dałem 8 bo nie ma połówek, a 7 to z pewnością za mało.
Martva - 25 Grudnia 2011, 23:32
| Ozzborn napisał/a | | poza tym tak po prawdzie to mierzi mnie świateczna atmosfera w filmach |
Tam były jakieś święta?
| Ozzborn napisał/a | | do,opy mi nie urwało, |
Pfff.
Ozzborn - 25 Grudnia 2011, 23:36
No nie urwało, choć ładne i wzruszające. No i były, choinki, prezenty, jasełki i reszta tego badziewia, nie wspominając o tym, że "świąteczna szczerość" była niejako motywem przewodnim ;]
Martva - 25 Grudnia 2011, 23:39
Jakoś nie zwróciłam uwagi
To był jeden z nielicznych filmów który obejrzałam dwa razy (za drugim razem rycząc chyba bardziej niż za pierwszym) i może obejrzę po raz trzeci, za kilka lat.
Fidel-F2 - 25 Grudnia 2011, 23:40
Ozzborn, skoro skupiłeś się na świętach to faktycznie. Szczerze mówiąc ja tam świąt nie zauważyłem.
Martva - 25 Grudnia 2011, 23:40
Fidel-F2, żółwik! ^^
|
|
|