Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
shenra - 10 Grudnia 2011, 16:45
Iscariote, masz talent do tego
ilcattivo13 - 10 Grudnia 2011, 22:30
dzień oglądanie durnych filmów...
"MacGruber". Parodia "MacGyvera" i filmów szpiegowsko-sensacyjnych z lat osiemdziesiątych. Zrobiona w stylu "Your Highness", ale z gorszymi aktorami i jeszcze bardziej chamskim poczuciem humoru. 2/10
"Attack the Block". Inwazja kosmicznych potworów na londyńską dzielnię. Ziomale przerywają napady i handel dragami i ruszają do boju... 1/10
Ilt - 10 Grudnia 2011, 22:39
| ilcattivo13 napisał/a | MacGruber. Parodia MacGyvera i filmów szpiegowsko-sensacyjnych z lat osiemdziesiątych. Zrobiona w stylu Your Highness, ale z gorszymi aktorami i jeszcze bardziej chamskim poczuciem humoru. 2/10
| MacGruber zasługuje na uwagę ze względu na jego źródło, leżące w całkiem niezłych skeczach Saturday Night Live (gdzie zawsze w kryzysowej sytuacji zamiast ją rozwiązać zajmował się gadaniem). Aktorzy (wszyscy AFAIK) są kabareciarzami/pisarzami z SNL. Sam film miał być pełnometrażowym... skeczem.
Poczucie humoru rzeczywiście momentami chamskie (rozpraszanie uwagi FTW), ale IMO warto dla genialnej sceny z samochodem i C4 domowej roboty (guuuys?).
ilcattivo13 - 10 Grudnia 2011, 22:49
Ilt - żeby nie ta scena, to dostałby 0 i nie oglądałbym dalej. A poza tym, odnoszę wrażenie, że humorem ten film bardziej pasuje do dżakasów, niż do SNL.
No i wczoraj oglądałem "Czachę dymi", a przy tym "MacGruber" tylko minimalnie wystaje ponad dno i wodorosty
Fidel-F2 - 10 Grudnia 2011, 22:54
Jestem numerem cztery / I Am Number Four próbowałem obejrzeć, dałem radę 20 minut, potem przewinąłem tu i tam. Cienizna dla młodszych nastolatków.
Ozzborn - 10 Grudnia 2011, 23:05
Anything Else Woodiego Allena - całkiem przyjemny film, specyficzne poczucie humory, kilka istotnych prawd o życiu podanych w nietuzinkowy sposób + całkiem smakowita Christina Ricci. Dostałem dokładnie to na co liczyłem 7,5/10.
shenra - 11 Grudnia 2011, 02:30
Transformers 3, joooj. Chwilami miał ładne momenty w sensie efektów specjalnych. Najfajniejsze były te dwa mini roboty, wprowadzały element komiczny. Szyja, tfu Shia cały czas albo biegł, albo przeżywał. Lasencja tak beznadzieja, nie wiem kto ją wybrał do tego filmu, ale bankowo się z pewnym elementem na głowę zamienił i jej wiecznie otwarte, przepompowane usta. Fajna była scena z rozwalającym się wieżowcem, Malkovich super. Ilość patetycznych tekstów miażdżąca mózg. Amerykańscy widzowie zapewne wzruszyli się w trakcie tego filmu tyle razy, że teraz muszą się leczyć.
Edytka: Kod nieśmiertelności, nawet fajne SF.
ilcattivo13 - 11 Grudnia 2011, 17:53
"Essential killing" Skolimowskiego. Wrażliwy afgański Rambo walczy o przetrwanie wśród ośnieżonych polskich gór i lasów. Plus halucynogenne bubki, piła motorowa i picie mleka prosto z cycka. Ja pier...
Martva - 11 Grudnia 2011, 20:14
| ilcattivo13 napisał/a | | picie mleka prosto z cycka |
Tak bez kranika?
'To tylko seks' - przewidywalne, ale urocze.
ilcattivo13 - 11 Grudnia 2011, 20:40
Martva - bez. Właścicielka też się zdziwiła
czterdziescidwa - 11 Grudnia 2011, 20:43
Essential killing mi się podobał. Jak na naszą kinematografię, to jeden z lepszych filmów akcji. No i oszczędzili nam głupich dialogów
Fidel-F2 - 11 Grudnia 2011, 22:53
As w rękawie 2: Bal zabójców / Smokin' Aces 2: Assassins' Ball Średniawy. idzie oglądać ale sensu tam nie za wiele. Nawet nie ma co porównywać do jedynki.
feralny por. - 11 Grudnia 2011, 22:58
Fargo - niesamowity film.
ilcattivo13 - 12 Grudnia 2011, 03:09
| czterdziescidwa napisał/a | Essential killing mi się podobał. Jak na naszą kinematografię, to jeden z lepszych filmów akcji. No i oszczędzili nam głupich dialogów |
mnie by się bardziej podobał, gdyby dziewczynka miała za ciasne buciki
Fidel - a nie pisałem?
Fidel-F2 - 12 Grudnia 2011, 05:44
pisałeś co?
fealoce - 12 Grudnia 2011, 07:40
| feralny por. napisał/a | | Fargo - niesamowity film. |
Ano.
czterdziescidwa - 12 Grudnia 2011, 11:20
| ilcattivo13 napisał/a | | czterdziescidwa napisał/a | Essential killing mi się podobał. Jak na naszą kinematografię, to jeden z lepszych filmów akcji. No i oszczędzili nam głupich dialogów |
mnie by się bardziej podobał, gdyby dziewczynka miała za ciasne buciki
|
???
Dunadan - 12 Grudnia 2011, 12:13
czterdziescidwa, to chyba jakiś fetysz. W Japonii też tak mają.
Memento - 12 Grudnia 2011, 12:21
Who Killed the Electric Car? - dokument o pierwszych samochodach na prąd i o tym, jak koncerny naftowe i motoryzacyjne po cichu się ich pozbyły... zastępując je SUVami. 7,5/10.
You Don't Know Jack - najlepsza rzecz, jaką widziałem od dłuższego czasu. Film kapitalnie napisany, zrealizowany i zagrany (chwilami przypomina teatr), podejmujący ciężki temat, ale bez zadęcia. Pacino jako doktorek rządzi (zresztą w ogóle Pacino rządzi), momentami jest rozbrajająco zabawny. 9/10.
Iscariote - 12 Grudnia 2011, 16:38
Zagadka Zbrodni - koreański thriller o seryjnym zabójcy i małomiasteczkowej policji, która musi rozwikłać zagadkę. Film prześwietny i jeśli mam porównywać, to klimatem przypomina nasz polski "Dom Zły".
Z jednej strony krzywe zwierciadło na małomiasteczkową policję, więc uśmieszek nie schodzi z ust.
Z drugiej strony porządny thriller, z paroma mocnymi scenami.
A z trzeciej trochę dołujące po seansie kino do refleksji, bo jak się okazuje to krzywe zwierciadło, wcale nie jest takie krzywe.
Niby Korea, inna kultura, a jednak ludzie wszędzie tacy sami.
I do tego świetna rola Kang-ho Songa, jak zwykle.
Polecam.
ilcattivo13 - 12 Grudnia 2011, 20:27
Fidel - pisałem, że to kupa (może ździebko innych słów użyłem, ale chodziło o to samo).
czterdziescidwa, Dunadan - nie wierzę, że nie oglądaliście "Superprodukcji" To najlepszy (i najprawdziwszy) film o polskim "kinie", jaki nakręcono po 1989 roku.
Dabliu - 12 Grudnia 2011, 20:47
| Iscariote napisał/a | | Pani Zemsta |
Widziałem to kiedyś. Nie wiem jakim cudem dotrwałem do końca. IMHO głupie, obrzydliwe, jeżdżące po najniższych emocjach, pretensjonalne, prostackie, niesmaczne, infantylne i niepotrzebne.
Fidel-F2 - 12 Grudnia 2011, 21:27
@ilcattivo13
jakoś przeoczyłem
Dunadan - 12 Grudnia 2011, 21:29
ilcattivo13, ja oglądałem ale widać nie zrobił na mnie takiego wrażenia...
shenra - 12 Grudnia 2011, 21:34
| ilcattivo13 napisał/a | | Superprodukcji To najlepszy (i najprawdziwszy) film o polskim kinie, jaki nakręcono po 1989 roku. | Prawdziwy może, ale zajeb....cie mi się nie podobał.
Fidel-F2 - 12 Grudnia 2011, 21:42
| shenra napisał/a | | Prawdziwy może, ale zajeb....cie mi się nie podobał. | bo dupowaty był
ilcattivo13 - 12 Grudnia 2011, 21:48
jaki by nie był - pokazywał jak i wg. jakich schematów się w Polsce kręci filmy. A "Essential killing", całkiem nieźle się w te schematy wpasowuje. I to nawet bez dziewczynki w za ciasnych bucikach
Fidel-F2 - 12 Grudnia 2011, 21:58
Starcie w przestworzach / Warbirds Kuriozum. Po obejrzeniu powietrznego starcia 'Zer' z pterodaktylami człowiek długo nie może sobie znaleźć miejsca. Oglądany z zaskoczenia może zabić.
Iscariote - 12 Grudnia 2011, 22:25
| Fidel-F2 napisał/a | | Starcie w przestworzach / Warbirds Kuriozum. Po obejrzeniu powietrznego starcia 'Zer' z pterodaktylami człowiek długo nie może sobie znaleźć miejsca. Oglądany z zaskoczenia może zabić. | Oho, brzmi jak film dla mnie
shenra - 12 Grudnia 2011, 22:47
| Fidel-F2 napisał/a | | bo dupowaty był | +1
|
|
|