Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
Ziuta - 2 Września 2009, 18:46
Aż spojrzałem na mapę. Od granic jednego miasta do drugiego – mniej niż 20 km.
Chal-Chenet - 2 Września 2009, 18:48
No to fakt, szło długo.
Ja z kolei zanotowałem również swoistą "dziwność". Jeśli list do innej, obojętnie jakiej części kraju idzie z Poznania normalnie, zajmuje to trochę czasu, najczęściej około 4-5 dni. Jeśli jednak jest na nim pieczątka TVP Poznań, dziwnym trafem, na miejsce dostaje się po dniach jednym, dwóch... Równi i równiejsi...;
Martva - 2 Września 2009, 18:52
| Cytat | | Daleko jest Bochnia od Krakowa? |
Google mówi że 40-55km
| Adanedhel napisał/a | | Proponuję białe. |
Nie, nie będą mi pasowały do cery.
Myślałam o takich jak Royal Blue tutaj ale w sumie bardziej turkusowe byłyby fajniejsze Musze się porozglądać w ofertach firm i pomyśleć czy wolę gorset czy soczewki
Ziuta - 2 Września 2009, 18:55
| Martva napisał/a | | Google mówi że 40-55km |
Chyba od Rynku do Rynku.
corpse bride - 2 Września 2009, 20:58
dzejes, dzięki za to o kiczu
martva, ja najbardziej lubię te: http://www.szkla.com/64_f...lors-6-szt.html
miałam zielone i morskie. na jasnych oczach wyglądają ślicznie. takie wokół źrenicy miałam dwa razy i nie byłam zadowolona, jednak je widać, widać nadruk i zupełnie mi się nie podobało. moim zdaniem, jeśli masz jasne oczy i wybierasz pomiędzy kolorami zielony - morski - niebieski te przejrzyste są bezkonkurencyjne. jeśli masz ciemne, albo chcesz szare/fioletowe, to musisz inne. raz się na to nabrałam i wzięłam fioletowe. 'fioletowe' raczej. były bardzo jasne i widziałam w nich tylko białawe kropeczki, jakby mi - sorry - kawałki ropy pływały w oczach. zupełnie nie wyglądały jak na materiałach bauscha.
dziękuję za uwagę.
dzejes - 2 Września 2009, 21:25
| corpse bride napisał/a | dzejes, dzięki za to o kiczu
|
Zawsze do usług.
Martva - 2 Września 2009, 21:41
corpse bride, dzięki, zapamiętam. Już wyczaiłam na Allegro że można je dostać na sztuki też, co jest fajną opcją, znaczy trzeba kupić dwie ale można o różnej mocy. Kiedyś sobie kupię na pocieszenie zamiast nowego stanika Tylko nie wiem czy bardziej mi się podobają niebieskie czy morskie. I nie mam pojęcia czy moje oczy są ciemne czy jasne
corpse bride - 2 Września 2009, 21:50
jasne znaczy nie brązowe.
a na sztuki czasem można, kupowałam kiedyś po jednej, bo mam różne wady. miałam, sory.
Martva - 2 Września 2009, 22:05
O, a stacjonarnie kupowałaś czy sieciowo?
corpse bride - 2 Września 2009, 23:43
po jednej na allegro, ale musisz sprawdzić, bo jedni tak sprzedają, inni nie. tylko to dawno, bo kiedy płaciła mi za soczewki firma kupowalam w szkla.com. oni teraz mają sklep stacjonarny gdzieś w okolicach kłębuszka.
Martva - 3 Września 2009, 09:21
No właśnie znalazłam takiego gościa, co sprzedaje na sztuki, tak że mogą być różne. Stacjonarnie to chyba się tak nie da, pewnie mają za mały 'przerób'
Straszliwe literówki dziś robię, nie wiem co się dzieje...
Martva - 3 Września 2009, 10:46
Kolejne dziwne pytanie: nie wiecie gdzie by można kupić frędzle? Tego typu co tutaj? Znalazłam jak się je robi, ale raz że mi się nie chce, dwa nie wiem z czego żeby były ładne. W pasmanteriach? Bo jak pójdę do Kłębuszka zapytać to znów zostawię całą zawartość portfela
Na cześć jewgienija powinnam teraz dodać coś o fantastyce. Więc... yyyy... o, juz wiem, czytam 'Diunę'. Jakoś zawsze omijałam szerokim łukiem, ale jak mi ktoś zaproponował pożyczenie, to wzięłam i jest całkiem całkiem.
To jak z frędzlami?
jewgienij - 3 Września 2009, 10:58
Ciebie nie miałem na myśli, wprawdzie frędzlujesz tu niemiłosiernie, ale co cesarskie cesarzowi oddajesz Nie ma wątpliwości, że fantastykę czytasz, uprawiasz i obgadujesz.
corpse bride - 3 Września 2009, 12:55
ja będę dziś lub jutro, zapytam. w kłębuszku znaczy.
magda2em - 3 Września 2009, 13:02
Są na allegro. O tu: KLIK. W pasmanteriach też powinny być.
A jak wypróbujesz kolorowe soczewki, to napisz, jak to wygląda - co prawda ja mam oczy pół brązowe, pół zielone, więc nie wiem, czy to u mnie by się sprawdziło... ale chodzą za mną już od jakiegoś czasu...
Magd.
dalambert - 3 Września 2009, 13:32
magda2em, Jak zrobić podany przez Ciebie KLIK to sie chwosty do zasłon, a nie soczewki pokazują, ale tyż pikne
Martva - 3 Września 2009, 13:39
dalambert, bo pytałam o frędzle wcześniej, strasznie wybiórczo czytasz
magda2em, dzięki, chociaż nie wiem czy takie do zasłon nie będą za duże A soczewki takie corpsiak nosiła i jeśli to te o których myślę to wyglądają strasznie fajnie.
aniol - 3 Września 2009, 13:43
Martva
uuuła! piekny awatarek!
Martva - 3 Września 2009, 13:46
Wszystkie moje avatarki są piękne!
Martva - 3 Września 2009, 21:00
Obrobiłam zdjęcia kolejnych kolczyków i dwóch następnych ważek (nienawidzę ważek, niedobrze mi się robi na sam widok), chciałam je wrzucić i iść spać, to strona galerii nie działa
Comanche:
Morska:
I lawendowa, moja osobista faworytka, chyba sobie taką zrobię
Oczywiście jak przestanie mi być niedobrze na sam widok.
Gdybym była dzielna, to zaczęłabym robić pozostałe trzy, ale nie wiem czy dam radę. Ble. Chyba sobie zapuszczę po raz szósty z rzędu piosenkę Przemyk z zespołem Plateau (BTW nie mam zielonego pojęcia co to jest Plateau, znaczy zespół, bo słowo jest mi znajome i kojarzy się bardzo sympatycznie). Wprawdzie jest trochę taka rubikowa, ale strasznie wpada w ucho, pewnie dlatego. Zapuszczę i się zastanowię.
corpse bride - 3 Września 2009, 22:39
ja jestem wierną fanką komanczy w kłębuchu jest dwa rodzaje frędzelków, brązowe (kasztanowe) i miodowo-złote. te jaśniejsze mają jakieś udziwnienie, ciemniejsze są proste, 'główka' frędzelka ma ok 1 cm, a całość 7 cm. niby można uciąć, ale chyba były by wtedy zbyt krępe. przynajmniej dla mnie, bo myślałam kiedyś, żeby czarne połączyć z czerwoną laką i odwrotnie, ale myślałam o czymś smuklejszym. mieli też fręzelek na maetry, czarny, może z niego by się dało ukręcić coś.
Martva - 3 Września 2009, 22:44
O, wielkie dzięki Ja myślałam o czarnych, bo mam czarno-białe koraliki z jakiejś porcelany czy czegoś i stwierdziłam że to by idealnie pasowało. No nic, trzeba się będzie przejść, z półtora tygodnia nie byłam i pan Arek mi znów będzie robił wyrzuty. Tylko muszę zostawić w domu zdecydowaną większość gotówki
Martva - 4 Września 2009, 13:42
Uch, choruję na szpilę do koka. Najchętniej bez wzorków. Co to się robi z człowiekiem od tych internetów
Fidel-F2 - 4 Września 2009, 20:45
Martva, czy w awatarku masz siebie?
Martva - 4 Września 2009, 20:52
a co?
Fidel-F2 - 4 Września 2009, 21:06
pytam
Martva - 4 Września 2009, 22:48
Czy ktoś mi może powiedzieć co pani trzyma w łapce na początku tego filmiku, w sensie czy to się jakoś fachowo nazywa i skąd się to bierze?
Nic tylko o coś pytam ostatnio
Fidel-F2 - 4 Września 2009, 22:51
kółko
Chal-Chenet - 5 Września 2009, 02:32
Bądź ciasteczko typu gniazdko. To by wyjaśniało dlaczego włosy się tego trzymają. Zawiera lukier.
Btw, dlaczego ta pani pokazuje tylko włosy, a w ogóle nie widać twarzy?
Kasiek - 5 Września 2009, 07:12
Nie wiem, ale pani ma fajny kolor włosów A to coś kojarzy mi się ze sprzedawanymi kupę lat temu przez różne tv sklepy takiego czegoś do robienia koków i innych fryzur.
|
|
|