To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Ziuta - 2 Wrzeœśnia 2009, 18:46

Aż spojrzałem na mapę. Od granic jednego miasta do drugiego – mniej niż 20 km.
Chal-Chenet - 2 Wrzeœśnia 2009, 18:48

No to fakt, szło długo.
Ja z kolei zanotowałem również swoistą "dziwność". Jeśli list do innej, obojętnie jakiej części kraju idzie z Poznania normalnie, zajmuje to trochę czasu, najczęściej około 4-5 dni. Jeśli jednak jest na nim pieczątka TVP Poznań, dziwnym trafem, na miejsce dostaje się po dniach jednym, dwóch... :roll: Równi i równiejsi...; :roll:

Martva - 2 Wrzeœśnia 2009, 18:52

Cytat
Daleko jest Bochnia od Krakowa?

Google mówi że 40-55km ;P:

Adanedhel napisał/a
Proponuję białe.

Nie, nie będą mi pasowały do cery.
Myślałam o takich jak Royal Blue tutaj ale w sumie bardziej turkusowe byłyby fajniejsze ;P: Musze się porozglądać w ofertach firm i pomyśleć czy wolę gorset czy soczewki :D

Ziuta - 2 Wrzeœśnia 2009, 18:55

Martva napisał/a
Google mówi że 40-55km

Chyba od Rynku do Rynku.

corpse bride - 2 Wrzeœśnia 2009, 20:58

dzejes, dzięki za to o kiczu :evil:

martva, ja najbardziej lubię te: http://www.szkla.com/64_f...lors-6-szt.html
miałam zielone i morskie. na jasnych oczach wyglądają ślicznie. takie wokół źrenicy miałam dwa razy i nie byłam zadowolona, jednak je widać, widać nadruk i zupełnie mi się nie podobało. moim zdaniem, jeśli masz jasne oczy i wybierasz pomiędzy kolorami zielony - morski - niebieski te przejrzyste są bezkonkurencyjne. jeśli masz ciemne, albo chcesz szare/fioletowe, to musisz inne. raz się na to nabrałam i wzięłam fioletowe. 'fioletowe' raczej. były bardzo jasne i widziałam w nich tylko białawe kropeczki, jakby mi - sorry - kawałki ropy pływały w oczach. zupełnie nie wyglądały jak na materiałach bauscha.

dziękuję za uwagę.

dzejes - 2 Wrzeœśnia 2009, 21:25

corpse bride napisał/a
dzejes, dzięki za to o kiczu :evil:

Zawsze do usług.

Martva - 2 Wrzeœśnia 2009, 21:41

corpse bride, dzięki, zapamiętam. Już wyczaiłam na Allegro że można je dostać na sztuki też, co jest fajną opcją, znaczy trzeba kupić dwie ale można o różnej mocy. Kiedyś sobie kupię na pocieszenie zamiast nowego stanika ;) Tylko nie wiem czy bardziej mi się podobają niebieskie czy morskie. I nie mam pojęcia czy moje oczy są ciemne czy jasne :)
corpse bride - 2 Wrzeœśnia 2009, 21:50

jasne znaczy nie brązowe.

a na sztuki czasem można, kupowałam kiedyś po jednej, bo mam różne wady. miałam, sory.

Martva - 2 Wrzeœśnia 2009, 22:05

O, a stacjonarnie kupowałaś czy sieciowo?
corpse bride - 2 Wrzeœśnia 2009, 23:43

po jednej na allegro, ale musisz sprawdzić, bo jedni tak sprzedają, inni nie. tylko to dawno, bo kiedy płaciła mi za soczewki firma kupowalam w szkla.com. oni teraz mają sklep stacjonarny gdzieś w okolicach kłębuszka.
Martva - 3 Wrzeœśnia 2009, 09:21

No właśnie znalazłam takiego gościa, co sprzedaje na sztuki, tak że mogą być różne. Stacjonarnie to chyba się tak nie da, pewnie mają za mały 'przerób' ;)

Straszliwe literówki dziś robię, nie wiem co się dzieje...

Martva - 3 Wrzeœśnia 2009, 10:46

Kolejne dziwne pytanie: nie wiecie gdzie by można kupić frędzle? Tego typu co tutaj? Znalazłam jak się je robi, ale raz że mi się nie chce, dwa nie wiem z czego żeby były ładne. W pasmanteriach? Bo jak pójdę do Kłębuszka zapytać to znów zostawię całą zawartość portfela :(

Na cześć jewgienija powinnam teraz dodać coś o fantastyce. Więc... yyyy... o, juz wiem, czytam 'Diunę'. Jakoś zawsze omijałam szerokim łukiem, ale jak mi ktoś zaproponował pożyczenie, to wzięłam i jest całkiem całkiem.

To jak z frędzlami?

jewgienij - 3 Wrzeœśnia 2009, 10:58

Ciebie nie miałem na myśli, wprawdzie frędzlujesz tu niemiłosiernie, ale co cesarskie cesarzowi oddajesz :wink: Nie ma wątpliwości, że fantastykę czytasz, uprawiasz i obgadujesz.
corpse bride - 3 Wrzeœśnia 2009, 12:55

ja będę dziś lub jutro, zapytam. w kłębuszku znaczy.
magda2em - 3 Wrzeœśnia 2009, 13:02

Są na allegro. O tu: KLIK. W pasmanteriach też powinny być.

A jak wypróbujesz kolorowe soczewki, to napisz, jak to wygląda - co prawda ja mam oczy pół brązowe, pół zielone, więc nie wiem, czy to u mnie by się sprawdziło... ale chodzą za mną już od jakiegoś czasu...

Magd.

dalambert - 3 Wrzeœśnia 2009, 13:32

magda2em, Jak zrobić podany przez Ciebie KLIK to sie chwosty do zasłon, a nie soczewki pokazują, ale tyż pikne ;P:
Martva - 3 Wrzeœśnia 2009, 13:39

dalambert, bo pytałam o frędzle wcześniej, strasznie wybiórczo czytasz :twisted:

magda2em, dzięki, chociaż nie wiem czy takie do zasłon nie będą za duże :) A soczewki takie corpsiak nosiła i jeśli to te o których myślę to wyglądają strasznie fajnie.

aniol - 3 Wrzeœśnia 2009, 13:43

Martva
uuuła! piekny awatarek! :D

Martva - 3 Wrzeœśnia 2009, 13:46

Wszystkie moje avatarki są piękne! :evil:
Martva - 3 Wrzeœśnia 2009, 21:00

Obrobiłam zdjęcia kolejnych kolczyków i dwóch następnych ważek (nienawidzę ważek, niedobrze mi się robi na sam widok), chciałam je wrzucić i iść spać, to strona galerii nie działa :(

Comanche:

Morska:

I lawendowa, moja osobista faworytka, chyba sobie taką zrobię ;)

Oczywiście jak przestanie mi być niedobrze na sam widok.

Gdybym była dzielna, to zaczęłabym robić pozostałe trzy, ale nie wiem czy dam radę. Ble. Chyba sobie zapuszczę po raz szósty z rzędu piosenkę Przemyk z zespołem Plateau (BTW nie mam zielonego pojęcia co to jest Plateau, znaczy zespół, bo słowo jest mi znajome i kojarzy się bardzo sympatycznie). Wprawdzie jest trochę taka rubikowa, ale strasznie wpada w ucho, pewnie dlatego. Zapuszczę i się zastanowię.

corpse bride - 3 Wrzeœśnia 2009, 22:39

ja jestem wierną fanką komanczy :) w kłębuchu jest dwa rodzaje frędzelków, brązowe (kasztanowe) i miodowo-złote. te jaśniejsze mają jakieś udziwnienie, ciemniejsze są proste, 'główka' frędzelka ma ok 1 cm, a całość 7 cm. niby można uciąć, ale chyba były by wtedy zbyt krępe. przynajmniej dla mnie, bo myślałam kiedyś, żeby czarne połączyć z czerwoną laką i odwrotnie, ale myślałam o czymś smuklejszym. mieli też fręzelek na maetry, czarny, może z niego by się dało ukręcić coś.
Martva - 3 Wrzeœśnia 2009, 22:44

O, wielkie dzięki :) Ja myślałam o czarnych, bo mam czarno-białe koraliki z jakiejś porcelany czy czegoś i stwierdziłam że to by idealnie pasowało. No nic, trzeba się będzie przejść, z półtora tygodnia nie byłam i pan Arek mi znów będzie robił wyrzuty. Tylko muszę zostawić w domu zdecydowaną większość gotówki ;P:
Martva - 4 Wrzeœśnia 2009, 13:42

Uch, choruję na szpilę do koka. Najchętniej bez wzorków. Co to się robi z człowiekiem od tych internetów :(
Fidel-F2 - 4 Wrzeœśnia 2009, 20:45

Martva, czy w awatarku masz siebie?
Martva - 4 Wrzeœśnia 2009, 20:52

a co?
Fidel-F2 - 4 Wrzeœśnia 2009, 21:06

pytam
Martva - 4 Wrzeœśnia 2009, 22:48

Czy ktoś mi może powiedzieć co pani trzyma w łapce na początku tego filmiku, w sensie czy to się jakoś fachowo nazywa i skąd się to bierze?

Nic tylko o coś pytam ostatnio :|

Fidel-F2 - 4 Wrzeœśnia 2009, 22:51

kółko
Chal-Chenet - 5 Wrzeœśnia 2009, 02:32

Bądź ciasteczko typu gniazdko. To by wyjaśniało dlaczego włosy się tego trzymają. Zawiera lukier.

Btw, dlaczego ta pani pokazuje tylko włosy, a w ogóle nie widać twarzy?

Kasiek - 5 Wrzeœśnia 2009, 07:12

Nie wiem, ale pani ma fajny kolor włosów :) A to coś kojarzy mi się ze sprzedawanymi kupę lat temu przez różne tv sklepy takiego czegoś do robienia koków i innych fryzur.

Partner forum