Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
Agi - 29 Sierpnia 2009, 14:54
Do tej pory "morowa" z zarazą mi się kojarzyła.
Martva - 29 Sierpnia 2009, 15:14
Mnie też, ale w sumie jak torba w moro jest torbą w moro martvej, to może być morowa i dobrze się komponuje
Karl - 30 Sierpnia 2009, 11:17
| Martva napisał/a | [..]
I widzicie? Wcale nie jesteśmy podobne |
Taaa, jasne, przecież na pierwszy rzut okiem widać żeście siostry
A następnym razem wrzucaj fotki o nieco lepszej jakości, bo widać artefakty po kompresji JPEG (za mocno pojechało po jakości).
Agi - 30 Sierpnia 2009, 12:34
| Karl napisał/a | na pierwszy rzut okiem widać żeście siostry |
Oszczędzaj oczy, bo jak rzucisz drugim, to już nic nie będziesz widział
Martva - 30 Sierpnia 2009, 13:44
| Karl napisał/a | | widać artefakty po kompresji JPEG |
Bogowie. Straszne.
Supermarketowy dzień , miły wieczór w knajpie, intensywna noc, leniwy poranek. W sumie to śpiąca jestem, i żeby nie było - nie marudzę, jak jestem szczęśliwa to nie marudzę, tylko stwierdzam fakt
Pójdę sfocić trochę wsuwek i kolczyków, może
Kasiek - 30 Sierpnia 2009, 16:40
Mam nadzieję, że intensywna nie w tym znaczeniu co moja, bo ja się zmęczyłam samym spaniem i przewracaniem z boku na bok i obolała się obudziłam...
Martva - 30 Sierpnia 2009, 17:19
Nie, nie w tym
Swoją drogą jak śpię z kimś to śpię gorzej, nie mogę zasnąć, śpię bardzo płytko i mam obsesję pt 'na pewno chrapię, muszę się obudzić!'. Schiz.
Martva - 30 Sierpnia 2009, 18:13
Zrobiłam 190 zdjęć biżu, obrobiłam jedne comanche bo normalnie jak poleżą w pudełku jeszcze trochę to sobie je zostawię
Zrobiłam opis i wysłałam, ciekawe czy przyjmą. Mam jeszcze 9 albo 10 ważek, bo kategoria 'do włosów' czeka, ale totalnie nie mam pomysłu na nazwę zwierzątkowej kolekcji :/
corpse bride - 30 Sierpnia 2009, 19:22
zależy, jakie to zwierzęta. wiesz, myśl o grupach: zodiak, safari, menażeria. uważam, że szklana menażeria to najlepszy pomysł, więc daj znać, jeśli go nie użyjesz, to użyję ja. jak tytuł sztuki tennessee williamsa.
Martva - 30 Sierpnia 2009, 19:31
Ważki, żaby i jaszczurki, póki co, ze zdecydowaną przewagą ważek. Potem może coś jeszcze.
Skłaniałam się ku Kolorowej menażerii, albo Kolorowemu zwierzyńcowi, średnia mówi o Folwarku zwierzęcym, ale to bez sensu
Szklana menażeria brzmi fajnie, ale jak wymyśliłaś, to Ci zostawiam
Krasnola - 30 Sierpnia 2009, 22:37
Martva, widziałaś to?!
http://www.daniellecorset.../gws/GWS076.jpg
Martva - 31 Sierpnia 2009, 09:51
Urocze ^^
May - 31 Sierpnia 2009, 19:11
| Karl napisał/a |
A następnym razem wrzucaj fotki o nieco lepszej jakości, bo widać artefakty po kompresji JPEG (za mocno pojechało po jakości). |
Bo to dlatego, ze Martva ma ustawiona mizerna rozdzielczosc w aparacie ( w kazdym razie nie najwyzsza mozliwa), co przy mozliwosciach jej aparatu jest duzym bledem.
Martva - 31 Sierpnia 2009, 19:26
Sama jesteś mizerna, rozdzielczość jest druga z kolei I tak są niebo lepszej jakości niż najlepsze z poprzedniego aparatu.
Ziemniak - 31 Sierpnia 2009, 19:31
Martva, to faktycznie błąd, należy wykorzystywać maksymalną dostępną rozdzielczość, zawsze później można zmniejszyć.
May - 31 Sierpnia 2009, 19:37
Martva, sprawdz sobie rozdzielczosc przy wszystkich ustawieniach ( w sensie auto, AV, TV, M, C i co tam jeszcze masz), bo mozesz miec tam nie przestawione na maxa (i chyba masz, sadzac po tym, ze fotki z Twojego aparatu sa zwykle duuuuzo mniejsze niz 2MB, a wydaje mi sie, ze powinny byc wieksze... Po 1,5MB to maja zdjecia z mojego aparaciku, ktory w porownaniu z Twoim to zabawka dla dzieci, a Wlodkowe maja zwykle od 3,5 MB w gore.
Martva - 31 Sierpnia 2009, 19:40
Czy ktoś mi może palcem pokazać co to jest artefakt po kompresji? Bo ja jestem spaczona i dla mnie artefakt to Amulet Magicznej Wizji, Skrzydła Anioła, Korpus Legionisty i takie tam Przesadzacie wszyscy.
May - 31 Sierpnia 2009, 19:42
| Martva napisał/a | | artefakt po kompresji? | = pixeloza?
Ellen - 31 Sierpnia 2009, 19:47
I nie zapisuj jako jpg
Martva - 31 Sierpnia 2009, 19:50
May, ale gdzie tam jest pixeloza? Ja podejrzewam że mam wadę wzroku bo czasem jeśli chodzi o zdjęcia to mi ludzie mówią o rzeczach których nie widzę, pokazują dwa zdjęcia i mówią że jest różnica, a ja tej różnicy nijak nie dostrzegam
Ellen, a jako co?
Ellen - 31 Sierpnia 2009, 19:55
Tiff?
Kruk Siwy - 31 Sierpnia 2009, 19:55
Ale w zasadzie dlaczego?
Martva - 31 Sierpnia 2009, 20:00
Co to jest tiff, na bogów? I jak się to otwiera?
Jak nie pamietam o zapisywaniu jako jpg, to GIMP mi to zapisuje w jakimś swoim dziwnym formacie. I chyba wszędzie w sieci gdzie wrzucam zdjęcia chcą jpgów.
Ziemniak - 31 Sierpnia 2009, 20:18
Martva, nic się nie przejmuj, twój aparat nie zapisuje w formacie Tiff, a tylko i wyłącznie w Jpg. Rozdzielczość ustaw sobie na L a kompresję na s będziesz miała najlepszą możliwą jakość. ( Instrukcja, strona 80)
Adashi - 31 Sierpnia 2009, 20:41
Dla Martvej wystarczy gif i zmniejszona paleta kolorów
Adanedhel - 31 Sierpnia 2009, 20:43
Zaszalejmy - bmp.
Ellen - 31 Sierpnia 2009, 20:44
Się znam tylko tyle że jpeg to zuo. Na studiach mi wbili do głowy
Adashi - 31 Sierpnia 2009, 20:46
| Adanedhel napisał/a | | Zaszalejmy - bmp. | też dobrze
Martva - 31 Sierpnia 2009, 21:19
Nie rozumiem o czym Wy do mnie rozmawiacie, ale to szczegół.
Ziemniak, obawiam się że przesadzam z kompresją przy zmniejszaniu - i jak mówię, dla mnie to różnica niezauważalna. Może przez astygmatyzm.
Fota z dzieckiem. Wspominałam już że nie lubię dzieci?
dalambert - 31 Sierpnia 2009, 21:24
Martva, Ale to dziecko lubi Ciebie
|
|
|