Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
ketyow - 11 Grudnia 2009, 12:16
illianna, miałem i miewam ciągle. Bóle naczynioruchowe, nudności, światłowstręt, zapachowstręt i dźwiękowstręt, jak najbardziej, jednak nie czuję by te leki były bardziej skuteczne od zwykłego ibupromu, a droższe są
Tak czy owak, fajne byłoby jednorazowe wyleczenie na stałe, bo pozostaje nam lekomania.
A wkurza mnie ból głowy. Ale tym razem tylko kacowy.
Martva - 11 Grudnia 2009, 12:23
Jest takie zielsko które się nazywa złocień maruna i jest antymigrenowe, ale nie wiem czy się je przyjmuje zawsze zapobiegawczo, czy w przypadku ataku. Wiem że ładnie się rozsiewa i zarasta mi pół ogrodu. Pogooglajcie, może warto spróbować, migrenowcy?
merula - 11 Grudnia 2009, 12:54
Ból głowy, o tak...
I moja skromna osoba w wielu wydaniach. Głupia *beep*...
illianna - 11 Grudnia 2009, 13:39
ketyow, jest możliwe leczenie zapobiegawcze, ale wtedy trzeba cały czas zażywać leki, np. depakinę
ketyow - 11 Grudnia 2009, 14:36
illianna, o tym wiem, ale tego nie toleruję. Zapobiegawczo właśnie brałem Amertil i Zyrtec (nie jestem jedynym migrenowcem, który twierdzi, że po tym było znacznie lepiej, zresztą to mama-pielęgniarka mnie na tą metodę skusiła). Ale nie mam zamiaru dzień w dzień łykać piguł, to bez sensu. Po prostu jak dostanę fotofobii i zaczyna mnie zabijać światło, wiem że wkrótce będzie i ból głowy i od razu lecę robić kawę. Ale nawet wiedząc, że powinienem trzymać się z dala od alkoholu, czekolady czy sera żółtego - nie jestem w stanie. Nie będę sobie odmawiał, nie potrafię. Kiedy jem czekoladę nie mam zamiaru myśleć, że może to być potem powodem migreny
I zmień avatar paskudo
Ziuta - 11 Grudnia 2009, 15:13
A mnie boli noga. Złapałem wczoraj skurcz taki, że wyć tylko. No to zawyłem. Nikt nie przyszedł, co dowodzi, jak się mną interesuje rodzina. Na szczęście minęło paskudztwo, chociaż jeszcze noga mi nie doszła do siebie.
Przez jakieś pięć minut wiedziałem, czemu House jest taki niemiły.
mawete - 11 Grudnia 2009, 16:57
SOFA - i włażenie w dupę Amerykanom... bez mydła
illianna - 11 Grudnia 2009, 17:40
ketyow, a co jest z moim avikiem nie tak?
Zgaga - 12 Grudnia 2009, 08:45
Krwawi.
I to wywołuje ból głowy
illianna - 12 Grudnia 2009, 11:46
Zgaga, widać ma ból oczu na maksa
a mnie irytują drogowcy, których śmiertelnie zaskoczy w poniedziałek zima, mimo że już pada
shenra - 12 Grudnia 2009, 12:23
Znów mi budzik nie zadzwonił...spisek jakiś
lucek - 12 Grudnia 2009, 12:36
Śnieg. Mnie. *beep*. Na. Maksa.
nureczka - 12 Grudnia 2009, 13:12
Ceny ubezpieczeń samochodowych. Masakra.
Do tego przegapiłam termin, OC przedłużyło się automatycznie i nie mogłam zmienić ubezpieczyciela na tańszego.
Głupia *beep* jestem.
ketyow - 12 Grudnia 2009, 13:27
lucek, zazdroszczę, mnie na maksa wqrwia 10 miesiąc jesieni w tym roku i cholernego deszczu. A, i Olsztyn mnie wqrwia. Nic w tym mieście nie kupisz konkretnego, światła w mieście programował jakiś upośledzony daltonista, a jeszcze światła stoją w wielu miejscach gdzie są zupełnie zbędne, już nie mówiąc, że w niektórych to jeszcze w środku nocy są aktywne. Ale policja czujnie ściga pieszych nieprzestrzegających przepisów. Za każdym rogiem czyhają, żeby wyskoczyć jak ktoś przeszedł gdy nic nie jechało i wlepić mandat. Powoduje to paranoję, że gdy przechodzę przez ulicę nie oglądam się czy coś jedzie, tylko czy gdzieś nie stoi policja.
Szlag trafił lodówkę. Chodzi cały czas i prawie nie chłodzi, parę dni temu sama się rozmroziła i do teraz ledwo co w zamrażarce maleńka warstewka lodu się zrobiła - w chłodziarce jest cieplej niż w kuchni. Szlag trafił żarcie, nie ma go gdzie trzymać. Przypuszczam, że zwiał freon. Ktoś się orientuje jaki jest koszt napełnienia i uszczelnienia układu?
SithLady - 13 Grudnia 2009, 21:05
Dziura w przednim zębie - spora. Nie wiem jak wcisnąć pójście do dentysty (oby miejsce było) w najbliższych dniach - nie mówiąc już o finansach
Kruk Siwy - 13 Grudnia 2009, 21:08
Czas się znajdzie, pieniądze pożyczyć. Nie zwlekać! Jestem w trakcie remontu szczęki...
Zgaga - 14 Grudnia 2009, 17:42
Współczuję, boli i szczęka, i kieszeń.
Kruk Siwy - 14 Grudnia 2009, 20:15
Oj, oj...
W czwartek koniec pierwszej części. Ciąg dalszy przyjemności w styczniu.
ketyow - 14 Grudnia 2009, 20:59
Zapomniałem dokumentów w tym sieciówki i dostałem mandat w autobusie. Kanary... Mamy ich w mieście najwięcej na jednego mieszkańca chyba (zdarzało się mi 5 kontroli jednego dnia), sieciówka normalna 98 zł, komunikacja nędzna i polują na człowieka jakby to z niego pieniędzy nie wyłudzić, choć kupuje uczciwie bilet miesiąc w miesiąc i nasyca tę plugawą hydrę zwaną MPK.
Martva - 14 Grudnia 2009, 21:20
Rany, bilety miesięczne droższe niż w Krakowie? Wow.
Rozumiem że jak masz bilet, ale nie miałeś przy sobie, to płacisz tylko jakieś koszty manipulacyjne typu pięć złotych?
ketyow - 14 Grudnia 2009, 22:01
Zdaje się, że zapłacę 8,54 zł, czy jakoś tak. Dowiem się jak pojadę do tej siedziby największych olsztyńskich złodziei. Najlepsze są akcje na początek października - istny nalot na studentów, co jeszcze nie mają legitymacji, kanarów wtedy chyba dodatkowych zatrudniają. Nie ma miesiąca, żebym na kilka kontroli nie trafił. Ale to przesada jak się poluje, nie na oszustów jeżdżących bez biletów, a na uczciwych ludzi, którzy co miesiąc bilet kupują, a nie mają np. legitki ze względu na poziom biurokracji w tym kraju i prędkość działania wszelkich instytucji. Kiedyś laskę tak zaskoczyli, a zdaje się muszą jej powiedzieć jakie ma prawa do odwołań itd. I ja mówię do niej przy kanarze, żeby nie płaciła, że może zaczekać na odbiór legitki i wtedy zapłacić tylko opłatę manipulacyjną, bo przecież jest studentką, nie jej wina, że legitek jeszcze nie ma, a po co ma płacić 98 zł, zamiast 49 za sieciówkę, skoro zniżka jej się należy. Jak jej powiedziałem to kanar na mnie oczy, zaczął się wydzierać, że kłamię, że on sobie na mandacie tu odnotuje, że to oszustwo, bo ona nie ma legitki i bla bla bla! Nie ma to jak oszukiwać ludzi, byle ten mandat wyłudzić. A dziewczynie się zdecydowanie nie należał, gdyby nie ja zapłaciła by 10x tyle, bo kanary to zwyczajni oszuści. Tyle w temacie. Widziałem masę takich akcji.
dalambert - 14 Grudnia 2009, 22:25
ketyow, poprostu kanary sa na prowizji do wlepionych mandatów, a nie na pensji, więc się starają jak mogą. Chcieliście rynku no to go macie
ketyow - 14 Grudnia 2009, 22:31
Aj tam, jak pracowałem dla tepsy (sic!) i miałem prowizję od wciśniętych pakietów, to nikomu nigdy na żaden temat nie skłamałem i doradzałem szczerze - jak się nie opłacało to mówiłem, że się nie opłaca. Jedna i druga robota jest dla nieuczciwych idealna, więc tacy tam najczęściej pracują - ja się zwinąłem po miesiącu. Kanary to nie ludzie. Jak ktoś ma na mnie żerować, to z całą pewnością do nikogo takiego mieć szacunku nie będę. No i ja się o żaden rynek nie prosiłem
joe_cool - 14 Grudnia 2009, 23:02
We Wro miesięczne są jeszcze droższe, bo mamy tutaj takie wynalazki jak autobusy pospieszne i nocne, na które są inne bilety (i oczywiście na nocny jest inny bilet niż na pospieszny) Ale za to kanarów chyba najmniej w Polsce... Znajomi nie kupują biletów, bo nawet jak ich złapią raz na dwa lata, to i tak im się bardziej opłaca. Ja jak ten łoś kupuję, przynajmniej nie mam stresa
ketyow - 14 Grudnia 2009, 23:52
Wiem wiem jak to u was jest, jak ostatnio byłem to co prawda mieliście tańsze niż u nas (40zł za ulgową dawała koleżanka?), ale kolega się chwalił, że nie kupuje w ogóle, i przez 8 lat dostał 3 mandaty, to mówi, że mu taniej wychodzi No i u was są bilety miesięczne na miesiąc... czyli 30 dni. A w Olsztynie miesięczny działa tylko do końca miesiąca. Zatem jak kupię piętnastego, to bilet ważny jest dwa tygodnie, i to nie ważne że wcześniej nie potrzebowałem, bo miałem wolne i byłem gdzie indziej. Co więcej, jak wrócę 16-go, to już nigdzie sieciówki nie kupię, muszę jeździć na zwykłych. Co więcej poza administracyjną strefą miasta, kupuje się dodatkowe bilety, pierwsza strefa dodatkowe 85 zł, pierwsza z drugą 140 zł. A są ludzie co mieszkają w dalszej i *beep* zimna. Sam mimo sieciówki jak do koleżanki jadę za Olsztyn muszę kupować dodatkowy bilet (normalny 3,6 zł). Nocny kosztuje 4,80, ale moja sieciówka obejmuje nocne na szczęście.
SithLady - 15 Grudnia 2009, 05:55
Wczoraj zapisałam się do dentystki ale dopiero na 23 grudnia.
lucek - 15 Grudnia 2009, 07:45
| ketyow napisał/a | | w Olsztynie miesięczny działa tylko do końca miesiąca. Zatem jak kupię piętnastego, to bilet ważny jest dwa tygodnie, i to nie ważne że wcześniej nie potrzebowałem, bo miałem wolne i byłem gdzie indziej. Co więcej, jak wrócę 16-go, to już nigdzie sieciówki nie kupię, muszę jeździć na zwykłych. Co więcej poza administracyjną strefą miasta, kupuje się dodatkowe bilety, pierwsza strefa dodatkowe 85 zł, pierwsza z drugą 140 zł. A są ludzie co mieszkają w dalszej i *beep* zimna. Sam mimo sieciówki jak do koleżanki jadę za Olsztyn muszę kupować dodatkowy bilet (normalny 3,6 zł). Nocny kosztuje 4,80, ale moja sieciówka obejmuje nocne na szczęście. |
Się mi nasuwa pytanie - po co mieszkać w Olsztynie?
l.
ketyow - 15 Grudnia 2009, 10:18
lucek, mi się nasuwa codziennie. Ma nieznaczne plusy, jak to, że z każdej części miasta w ciągu godziny da się wrócić do domu z buta w razie jakiejś przedłużonej imprezy, ale poza tym to mnie krew zalewa tutaj. Nic w tym mieście nie kupisz konkretnego, chciałem grę planszową, to u nas jest monopol plus takie dla dzieci. W sklepie z szyldem Empika (bo Empikiem tego nie nazwę) jest tak mało miejsca, że praktycznie są tylko nowości, bo nie ma miejsca na więcej - jak ktoś ogląda jakąś książkę, to żeby przejść obok niego, trzeba naprawdę nieźle kombinować. Komputerowego - nie ma (ba, jest nawet komputronik, ale co z tego jak wszystko do niego muszą sprowadzać jak chcesz kupić?). Mam absolutnie dość tego miasta, co pewnie widać z wypowiedzi, ale tu jest taka dziura, że tu nie ma nic. W każdym razie bardzo prawdopodobne, że w ciągu najbliższych lat przetransferuję się do Wrocławia.
shenra - 15 Grudnia 2009, 10:25
Nic mi dzisiaj nie idzie zgodnie z planem.
Fidel-F2 - 15 Grudnia 2009, 10:31
ketyow, w takim razie przed Tobą ogromne możliwości, tyle nisz do wypełnienia, za kilka lat będziesz najbogatszym olsztynianinem
|
|
|