To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

shenra - 8 Grudnia 2009, 15:50

Mózg mi zaraz uszami wypłynie. :?
Ellaine - 8 Grudnia 2009, 15:54

To trzeba je zatkać.. żeby jednak został na swoim miejscu.

A mnie straszliwie irytuje fakt, że wszystkie pociągi pośpieszne od 13 grudnia będą jeździć pod banderą TLK. (a ja z usług dalekobieżnych pośpiechów korzystam dość regularnie :/ ) A te TLK są tak tanie, że niech ich prąd z trakcji popieści!

Zgaga - 8 Grudnia 2009, 16:00

Jeśli to powyższe prawda, to też się zirytowałam....
Już teraz trzeba sobie miejscówkę na wyjazd świateczny kupować :evil:

Ellaine - 8 Grudnia 2009, 16:03

Niestety prawda. Sprawdzałam parę razy. Już zaczynam szukać połączeń autokarowych lub karkołomnych ale możliwych: osobówki plus Interregio (ale do Gdańska poniżej 5 przesiadek nie da się zejść, no i jedzie się przez Wrocław, Poznań, niestety... :/ argh).
A IC niech się w... nos pocałuje.

Martva - 8 Grudnia 2009, 16:06

Zupełnie niepotrzebnie przełożyłam sobie wizytę u lekarza - a już by było po wszystkim. Nie przepadamy za sobą ostatnio z moim ciałem, o nie.
ilcattivo13 - 8 Grudnia 2009, 21:43

dzisiejsza "gimnastyka" związanie ze składaniem wniosku biznesowego :evil: .
O mały włos mnie shlagg jasny nie trafił, bo miałem same problemy. I to wszystko musiałem zrobić w pośpiechu. Na koniec, jak wróciłem do firmy, to koszulkę można było wykręcać. Ale w ciągu półtorej godziny zrobiłem kilkanaście kilometrów pieszo i rowerem, pięć kopii dokumentów (w trzech różnych lokacjach), przepisywałem w/w dokumenty i dwa razy stałem w kolejce do złożenia wniosku.

mBiko - 9 Grudnia 2009, 01:19

Wkurza mnie, że najpierw się robi dym, że to co się dzieje to skandal, bandytyzm i dezynteria w jednym, a potem okazuje się, że błąd popełniła osoba, która wszczęła awanturę.
Ozzborn - 9 Grudnia 2009, 11:16

Ellaine, ja już dawno nie korzystałem z usług PKP, wszystkie dalsze wypady można całkiem sprawnie i dużo taniej załatwić dalekobieżnymi PKSami. Nad czym ubolewam, w sumie bo strasznie lubię jeździć pociągiem.

A mnie wkurza Radio Zet niemożebnie, nie dość, że gadają głupoty i puszczają 5 piosenek na krzyż naokoło, to jeszcze teraz zaczęli puszczać zimowo-świąteczne hity na czele z nieśmiertelnym hitem Wham, którego radosna świąteczność polega na tym, że Polacy znają tylko słowo Christmas po angielsku i jak je słyszą to myślą, że to kolęda/pastorałka :roll:
A jeszcze bardziej mnie wkurza, że nie mogę tego wyłączyć, bo w pokoju informatyka urzęduję gościnnie...

Witchma - 9 Grudnia 2009, 11:18

Ozzborn, powinni zacząć puszczać "F**k Christmas" Erica Idle'a, tam są aż dwa słowa znane przez Polaków :)
Ozzborn - 9 Grudnia 2009, 11:32

Witchma, dobry plan :mrgreen:
Godzilla - 9 Grudnia 2009, 12:34

Ozzborn, czy w dzisiejszym radiu w ogóle jest coś takiego jak pastorałka? Nie mówiąc o kolędach? No bo sorry, radosne songi o grubym Santa i jego Red Nosed Reindeer nie są ani jednym ani drugim. Wkurzają mnie niemożebnie, bo kojarzą mi się z supermarketem poganiającym klientów: więcej, szybciej, drożej! A "Last Christmas I gave you my heart" to zwykłe smęcenie, co to jednym uchem wpadnie, drugim wypadnie.

Może zresztą lepiej, że nie puszczają kolęd. Jeszcze by mi się kolędy zaczęły z obleśnym Santa kojarzyć. A fuj.

Ozzborn - 9 Grudnia 2009, 12:40

No pewno, że nie są ale ludzie myślą, że są... ale tak po prawdzie to się przyznam, że ja niespecjalnie lubię też prawdziwe kolędy/pastorałki...
Lynx - 9 Grudnia 2009, 14:10

Ellaine, jest na to sposób- podróżowanie w weekendy z biletem podróżnika. Zdaje się, że to obejmuje także święta. Sprawdź sobie, ja z tego korzystam.
ketyow - 9 Grudnia 2009, 16:17

Witchma, rozwaliło mnie to :D

A co do radia, to ja dlatego w ogóle go nie słucham. Tak samo nie oglądam TV.

nureczka - 9 Grudnia 2009, 16:29

Kosmiczny rachunek za gaz. Zaraz ogłoszę bankructwo.
Ellaine - 9 Grudnia 2009, 17:06

Lynx napisał/a
Ellaine, jest na to sposób- podróżowanie w weekendy z biletem podróżnika. Zdaje się, że to obejmuje także święta. Sprawdź sobie, ja z tego korzystam.

Tylko, że ja nie jadę w święta, tylko po świętach :) I zresztą zwykle jeżdżę tak, że w czwartek wyruszam a wracam w niedzielę, taki czterodniowy, prawie co miesięczny wypad nad Morze.
Ale dziękuję za radę, posprawdzam jeszcze.

Co do PKSów, do Gdańska jeździ jeden na tydzień, i to w dodatku w nocy z piątku na sobotę. Muszę się rozejrzeć za czymś, co wygląda jak PKS, ale PKSem nie jest.

Ozzborn - 10 Grudnia 2009, 11:11

Poszukaj, poszukaj. Do byle Jastarni można znaleźć ze 3 różne firmy jeżdżące codziennie w różnych godzinach, więc na pewno do Gdańska będzie co najmniej tyle samo. Ja szukając zawsze wklepuję w google "rozkład jazdy pks" i przeglądam strony z wyszukiwarką połączeń po całej Polsce.
shenra - 10 Grudnia 2009, 12:27

:evil: jak na złość białą nockę dzisiaj miałam... :evil:
nureczka - 10 Grudnia 2009, 13:21

Ból głowy, zapowiada się trzydniowa migrena, a roboty mam wyżej kokardek (jak to pod koniec roku).
illianna - 10 Grudnia 2009, 15:06

nureczka, polecam specjalistyczne leki migpriv lub imigrin, działają naprawdę dobrze, 15 minut i po bólu :D

a ja jeszcze 4 godziny w pracy :(

ketyow - 10 Grudnia 2009, 15:53

illianna, mi tam niezbyt pomagało a i to drogie zdaje się było. Ja stosuję metodę dwa ibupromy+kawa. Kiedyś brałem Zyrtec, Amertil (tak, przeciwalergiczne) i pomagały, ale to trzeba było brać ciągle a ja nigdy nie pamiętam dopóki coś mi się nie dzieje.
Zgaga - 10 Grudnia 2009, 17:48

Wszystko. Taki moment mnie dopadł. Zaraz zacznę gryźć, kopać i drapać. Kaftanik poproszę.
Agi - 10 Grudnia 2009, 19:12

Zgaga, w groszki?
merula - 10 Grudnia 2009, 23:15

z powodu braku szczegółów informacyjnych poszłam na bezsensowną konferencję zamiast z fajną ekipą do teatru :evil:
illianna - 11 Grudnia 2009, 08:15

ketyow, to zdaje się nie miłeś migreny tylko ból głowy od jakiejś alergii ;P: , migrenowcom te leki pomagają, jak nie jeden to drugi, wiem z doświadczeń domowych na kilku osobach, tyle, że migrenę nie tak łatwo zdiagnozować, najlepiej iść do dobrego neurologa. Typów migreny jest kilka, może być aura (błyski światła w polu widzenia, zwłaszcza na krawędzi, czarne kwadraty i koła takie jak powidoki), nadwrażliwość na dźwięki, światło i zapach, zawroty głowy, nudności.
Zgaga - 11 Grudnia 2009, 10:04

Zgadza się i niestety. Jak się dostanie migreny to tylko ciemny, cichy pokój, zimny ręcznik na czoło i ... zdychamy...
nureczka - 11 Grudnia 2009, 10:51

Zgaga napisał/a
Zgadza się i niestety. Jak się dostanie migreny to tylko ciemny, cichy pokój, zimny ręcznik na czoło i ... zdychamy...

Oj, to, to :(

Zgaga - 11 Grudnia 2009, 12:10

co za dzień... Jakby mi ktoś teraz dał karabin, popełniłabym mord zbiorowy...
nureczka - 11 Grudnia 2009, 12:12

Zgaga napisał/a
co za dzień... Jakby mi ktoś teraz dał karabin, popełniłabym mord zbiorowy...

Zapraszam do mnie do biura. Wskażę ofiary :mrgreen:

Zgaga - 11 Grudnia 2009, 12:14

A karabin?
Bo ofiary to już mam, jeszcze niespełnione.

Partner forum