To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne

Taclem - 11 Grudnia 2006, 12:31

Mi sie te dwa podobają, a już zwłaszcza wersja koncertowa z Green Dayem gdzie są dęciaki.
Mirandel - 12 Grudnia 2006, 20:23

Co wy wiecie o muzyce?? :twisted: :wink: Toola sobie posłuchajcie :mrgreen: :bravo
Taclem - 12 Grudnia 2006, 20:45

Słuchałem. Bez rewelacji :-)
hijo - 12 Grudnia 2006, 21:59

Cytat
Mirandel:Toola sobie posłuchajcie

Cytat
Taclem:Słuchałem. Bez rewelacji

kwestia gustu mnie się narzędzie bardzo podoba - choć mam mieszane uczucia co do ich teledysków

Mirandel - 12 Grudnia 2006, 22:04

No widzisz. A ja uwielbiam ich teledyski. Ale tak jak nadmieniłeś -kwestia gustu ;)
hijo - 12 Grudnia 2006, 22:12

Mirandel wiesz nie jest tak, że ich (tych teledysków) nie lubię, ciężko jest mi je oglądać ot tyle
Pako - 12 Grudnia 2006, 22:16

Bah.. Tool to wymiatacze. Bass... miodzio. Całośc muzyki - cudo. Teledyski - pokręcone do granic możliwości. Tool jest cool.
Lambert - 12 Grudnia 2006, 22:35

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na moją wcześniejszą prośbę. Teraz zaś, do meritum tematu przechodząc- moje gusta muzyczne mało są oryginalne, ale nigdy nie planowałem ani nie planuję takowych mieć. A czy fantastyczne chociaż są, nie mnie oceniać. Zatem...

Metal, przede wszystkim- u zarania najwięcej było klasycznego heavy i trochę power metalu, potem faza gothic, a teraz wszystko to plus różne folki, death'y, black'i, industriale, progi i co tam jeszcze, z jednym drobnym zastrzeżeniem- nie trawię grindcore'u, zdecydowanie i stanowczo.

Rock- zdecydowanie mniej, ale jednak. Trochę klasyki, a ostatnio nieco folk rocka z Flogging Molly na czele.

Jazzu odrobinkę, tyle, ile mi w ucho wpadnie u narzeczonej albo w knajpach (nota bene, najlepsze wedle mnie miejsce dla jazz'u- jako dopiwna i dodyskursywna muzyka spisuje się przezacnie).

Prócz tego jeszcze trochę "folku samego w sobie", ostatnio też czynię pewne przymiarki do zapozniania się z tzw. "ambitną elektroniką", ale nie wiem, co z tego wyjdzie.

To tyle, dziękuję za uwagę.

Lambertvs Pomeranivs

lavojtek - 12 Grudnia 2006, 23:39

Lambert witaj w klubie :bravo :mrgreen:

Cytat
Tool jest cool

Nic dodac, nic ujac! :D

Pako - 12 Grudnia 2006, 23:46

No wiem, że napisałem genialne zdanie. Pierwsze i ostatnie w moim życiu pewnie ;)
lavojtek - 12 Grudnia 2006, 23:52

Nawet rym taki niezbyt czestochowski :mrgreen:
Pako - 12 Grudnia 2006, 23:54

:mrgreen:
niechcący wyszło... jak wszystko co genialne.
Mój wszechgeniusz jest nieogarniony! Muahahaha!

Grahf - 13 Grudnia 2006, 09:25

Cytat
z jednym drobnym zastrzeżeniem- nie trawię grindcore'u, zdecydowanie i stanowczo.

Grindcore jest KUL~~ :mrgreen:

Uwielbiam przykładowo Agoraphobic Nosebleed (100 utworów na mini cd :lol: ), Pig Destroyer, Rotten Sound, Napalm Death, Circle of Dead Children, Cephalic Carnage czy Nasum :bravo .

lavojtek - 13 Grudnia 2006, 13:22

Electro Hippies i Carcass :mrgreen: :bravo
Mirandel - 14 Grudnia 2006, 20:48

Cytat
Bah.. Tool to wymiatacze. Bass... miodzio. Całośc muzyki - cudo. Teledyski - pokręcone do granic możliwości. Tool jest cool.

I to rozumiem :D Wyjąłeś mi to z ust ;) :D

Argael - 16 Grudnia 2006, 23:58

Tak mi od jakiegoś czasu chodzi po głowie... Czy rzeczywiście fantaści słuchają tylko metalu, muzyki elektronicznej, klasycznej lub jakichś niszowych zespołów? Czy na forum naprawdę nie ma nikogo, kto lubi pop, albo techno, które nam ostatnio serwują stacje radiowe? Nikt się jakoś w tym temacie nie zachwyca nowym Van Burenem, czy innymi obecnymi gwiazdami.
Agi - 17 Grudnia 2006, 00:59

Słucham przede wszystkim klasycznego rocka, jazzu i bluesa, pop czasem też.
Pako - 17 Grudnia 2006, 09:49

Hmm... nie słucham techno ;) Chociaż dobrze zrobiona muzyka elektroniczna jest miodzio... ale jako podkład do gry/filmu czy czegoś takiego. Do samego łuchania się raczej nie nadaje.
Chociaż gdybygdzieś do klubu poleźć, to nie miałbym nic przeciwko dobrej muzyce elektronicznej, doremu technu. Dobremu, opdkreślę, a nie zwykłemu umcumcumc.

hijo - 17 Grudnia 2006, 11:10

Mnie się zdarza słuchą Apollo 440 stary Krafwerk czasem gdzieś zabrzęczy, ale poza tym to raczej unikam elektroniki, popu czy dance - szlag mnie trafia jak słyszę w RMF od ok 10 lat te same kawałki - tak więc nawet lubiany przeze mnie kiedyś Roxette mi zbrzydł. RMF jest stacją która potrafić obrzydzić każdą fajną muzykę, puszczając po kilkanaści razy dziennie jeden i ten sam utwór.
Dunadan - 17 Grudnia 2006, 12:24

Van Buren?... kto to? :shock:
Fearfol słucha na ten przykład Hip-Hopu...

hijo - 17 Grudnia 2006, 14:25

własnie znalazłem coś baardzo interesującego i klimatycznego na sieci: Gość się nazywa Joakim Back. Mozna sciągnąć mp3 z jego utworami z tej strony. Są tam też grafiki jego autorstwa (użyte do amv Gothic Weihnachten )
Dunadan - 17 Grudnia 2006, 16:28

Ta muzyka jest super! wreszcie jakieś porządne electro! dzięki Hijo! ( a fotki gościu ma niezłe, ale ja robię lepsze :mrgreen: )
Aha muzyka z czymś mi się kojarzyła, nie wiedziałem z czym teraz już wiem - Max Payne. Apropos ( trochę OT ale co tam... ) ktoś wie co z filmem Max Payne? bo jakieś pogłoski były że film ma być... gdzieś mi się o uszy obiło...

hrabek - 18 Grudnia 2006, 12:48

Argael: mam takie samo odczucie. Az sie boje wypowiadac, bo mnie zjedza, ze slucham innej muzyki ;)

Co do Van Buurena to nie podobaja mi sie jego autorskie kompozycje, wydaja mi sie strasznie chaotyczne, co innego sety - miodzio. Chociaz i tak na topie jest dla mnie plyta Above and Beyond.

Anonymous - 18 Grudnia 2006, 12:56

krisu napisał
Cytat
A ja znalazłem ostatnio Dragondrummer. Nijak nie mogę przypasować co to za muzyka, ale mi się podoba. Ktoś z Was wie może co to za gatunek?

Dzięki za odpowiedź. Bardzo mi pomogła. Muzykoznawcy wielcy się znaleźli, a na proste pytanie nie potrfaią odpowiedzieć. Wyśmiać ich. :lol: :lol: Albo ja po prostu nie godzien jestem. Nie zrozumiałbym odpowiedzi. :lol: :lol:

hrabek - 18 Grudnia 2006, 13:24

krisu: odpowiedz jest oczywista - ten gatunek muzyki to smoczy lomot. Wszyscy zalozyli, ze to tak oczywiste, ze nie wymaga werbalnej odpowiedzi.
Dunadan - 18 Grudnia 2006, 14:03

A ja ciągle słucham Joackima Backa, tzn. jego muzyki... jest naprawdę super... odkryłem że gościu jest chyba z Finlandii :D w dodatku słyszę inspirację Maxem Paynem, Resident Evil ( gra ) i jeszcze czymś ale zapomniałem :D ( Silent Hill? ) po prostu super
Dunadan - 18 Grudnia 2006, 16:42

Przypomniało mi się - gościu wzoruje się też na Metal Gear Solid ( ale czad!!! )... kurde, słucham tych kawałków w kółko. Hijo, wiesz gdzie można zdobyć więcej?

:oops: - zapomniałem o opcji EDIT, sory...

hijo - 18 Grudnia 2006, 19:37

Dunadan, niestety nie jego strona jest pewnie zrozumiała dla nie wielu na tym forum. Ale też nie mogęsię oderwać od tej muzyki. Klimat jest niesamowity.
Dunadan - 18 Grudnia 2006, 23:24

Zarąbisty jest Fright and fury, nie? :D ja też nie mogę się oderwać od tej muzyki, ale to ze względu na te różne odniesienia które słyszę... po prostu kocham MGS czy Maxa Payne'a

A jednak to Szwed :D

hijo - 19 Grudnia 2006, 07:10

fajny jest ale mnie najbardziej odpowiada delirium, szczególnie, że jeden sampel brzmi jak gwizdek mojego czajnika i sięzawsze nabieram :mrgreen:

Partner forum