Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
Adashi - 8 Stycznia 2009, 20:45
Star Trek (XI)
Dunadan - 11 Stycznia 2009, 01:55
Adashi, o, nowy trailer... miło widzieć że Star Trek wreszcie zostanie znowu porządnie nakręcony, bo gdzieś tak od IV części to się nie różnił wiele od seriali... a tu - po latach, prawdziwa kinówka
NURS - 11 Stycznia 2009, 10:38
Sylar jest Vulkanidą... Wiedziałem.
Adashi - 11 Stycznia 2009, 16:48
Całkiem-całkiem ten nowy trailerek, prawda? Mam nadzieję, że film będzie przynajmniej dobry
Dunadan - 12 Stycznia 2009, 09:56
9
http://pl.youtube.com/wat...feature=related
Pełnometrażowa wersja wykonana przez Tima Burtona na podstawie filmiku Shane'a Acker'a pod tym samym tytułem. Filmik możecie obejrzeć tu:
http://pl.youtube.com/watch?v=DE4qHy0RruA&fmt=18
Zapowiada się fajne kino... a krótkometrażowa animacja też warta obejrzenia
Stormbringer - 12 Stycznia 2009, 10:01
Gwoli ścisłości: reżyserem pełnometrażowej wersji też jest Acker. A zwiastun wygląda smacznie, nie powiem. Się obejrzy.
NURS - 12 Stycznia 2009, 10:30
Gwoli ścisłości na trailerze jak byk stoi, że Timur Bekmambetow, czy jak mu tam. Ten od Patroli.
Stormbringer - 12 Stycznia 2009, 10:35
Bo on i Burton są producentami. A reżyserem Acker.
Tako rzecze Imdb.
NURS - 12 Stycznia 2009, 10:42
http://film.gazeta.pl/fil..._Vendetta_.html
Dunadan - 12 Stycznia 2009, 23:35
Stormbringer, ah, no dzięki za wyjaśnienie w takim razie - nie dopatrzyłem kto co robi...
NURS - kolejna ciekawostka... zapowiada się fajnie. Aha - co to neo-noir? na chłopski rozum - to takie urban-fantasy?
mBiko - 12 Stycznia 2009, 23:55
Oba tytuły wyglądają interesująco.
O filmie noir słów kilka dla Dunadana.
Dunadan - 12 Stycznia 2009, 23:59
mBiko, aha, znaczy się detektyw w prochowcu z cygarem idąc przez mokrą ulicę NY w środku nocy? Fajnie. W połączeniu z fantastyką zwykle wychodzi coś ciekawego ( Blade Runner itp. ).
mBiko - 13 Stycznia 2009, 00:06
Dyć napisałem, że wygląda interesująco.
Stormbringer - 13 Stycznia 2009, 08:19
Dunadan napisał/a | Stormbringer, ah, no dzięki za wyjaśnienie w takim razie - nie dopatrzyłem kto co robi... |
No problem. Film na pewno i tak będzie fajny.
A to zamieszanie wywołane przez użycie znanych nazwisk to jeden z ulubionych chwytów ludzi od promocji. Wrzucają hasła w rodzaju "Quentin Tarantino przedstawia" albo "film twórców czegoś tam" i dezorientują. Ot, działa magia rozpoznawalności. Co prawda taka promocja nie kłamie, a jedynie niedopowiada, ale potem dochodzi do sytuacji, gdzie np. niektórym się wydaje iż "Ciśnienie" wyreżyserował Darren Aronofsky, podczas gdy on tylko napisał scenariusz.
Chal-Chenet - 13 Stycznia 2009, 08:53
Ktoś rzucił linkiem na forum NF. Plakat faktycznie robi wrażenie: Terminator - Salvation.
Homer - 18 Stycznia 2009, 11:42
Keanu Reeves Cowboyem Bebopem...
http://film.wp.pl/id,9421...,wiadomosc.html
Zgwałcą moją ulubioną mange...
Adashi - 18 Stycznia 2009, 11:50
Homer napisał/a | Keanu Reeves Cowboyem Bebopem... |
A tak ładnie zapowiadał się ten fanart:
Dunadan - 18 Stycznia 2009, 12:55
Reeves? ale on kompletnie nie pasuje... nie ma takiej charyzmy jak Spike... Ciekawe kto zagra Edwarda
Comar - 18 Stycznia 2009, 14:16
A mnie, gdy kilka lat temu zastanawiałem się kto mógłby zagrać Spike'a, właśnie Keanu przyszedł do głowy jako pierwszy. Zwłaszcza z powodu olbrzymiego fizycznego podobieństwa.
Homer - 18 Stycznia 2009, 15:34
Dla mnie taki tylko problem, że Keanu jest ograny za bardzo już...
dalambert - 27 Stycznia 2009, 15:17
Ja to tylko do jurta /28.01/ wyczekuje bo na tv7 ma być jakaś spora produkcja z wojny secesynej - tych smych co "Getysburg" robili / dla mnie interesujące/ więc wyczekuję !
Virgo C. - 27 Stycznia 2009, 15:36
Ja tak sobie czekam na ten film. Co prawda do kin w naszym kraju zapewne nie trafi ale może na DVD ktoś wyda ?
Dunadan - 27 Stycznia 2009, 16:28
Virgo C., fajne to! to niezależna produkcja? bo na taką wygląda - choć to chyba akurat zaleta. Świetne muzyka i ciekawa oprawa graficzna...
Virgo C. - 27 Stycznia 2009, 16:42
Jak najbardziej niezależna, dlatego właśnie do kin nie trafi. Ale może na DVD do jakiegoś pisma dodadzą
Dunadan - 27 Stycznia 2009, 17:01
Szkoda :-/ obejrzałbym to na srebrnym ekranie, bo zapowiada się ciekawie.
Virgo C. - 27 Stycznia 2009, 17:29
Zawsze możesz czekać na Holyłódzki rimejk
Dunadan - 27 Stycznia 2009, 17:33
Virgo C., nie, dzięki :-/ mam nadzieje że takiego nie będzie. Może film pojawi się w HD.
Ozzborn - 27 Stycznia 2009, 19:49
Nie wiem czy były wspomniane, bo nie chciało mi się przebijać przez cały temat, ja czekam na:
1. Wolverine'a - dla ciekawostki dodam, że wcale nie ze względu na głównego bohatera, a na Gambita, który to jest moim ulubionym iksmenem
2. G.I.Joe - kurczaki, komiksy, kreskówki, ale przede wszystkim zabawki! To były oprócz LEGO najlepsze zajawki mojego dzieciństwa
3. Koralina - Gwiezdny pył był świetny, ciekawe jak sprawdzi się Gaiman w wersji animowanej... niestety nie bardzo mi się podoba sposób animacji, ale może zażre jako całość.
Virgo C. - 27 Stycznia 2009, 19:56
Ja po obejrzeniu trailera Wolverine jakoś sobie odpuściłem. Za dużo superbohaterów na raz (Gambit, White Queen, Deadpool, Storm, Sabertooth) i zapewne zminimalizowany wątek przemiany Logana w Weapon X. W dodatku niektóre wątki trzeba będzie łopatologicznie tłumaczyć (albo całkiem wyciąć) by się widz nie znający oryginału nie pogubił.
Stormbringer - 31 Stycznia 2009, 09:01
Reżyserem kinowego Hyperiona został autor remake'u "Dnia, w którym zatrzymała się Ziemia".
http://www.stopklatka.pl/...ie.asp?wi=52112
<niepokój mode on>
|
|
|