Mechaniczna pomarańcza [film] - Gra o Tron (HBO) - aktualnie omawiany Sezon 7 (są spojlery!)
marekz - 26 Kwietnia 2016, 15:58
Na pewno pewną wartością dodaną jest to, że tam gdzie mówią po valyriańsku, na murach nadal piszą po angielsku.
Czy im odbiło, że tak to pokazali (spacer karła z eunuchem)?
dalambert - 26 Kwietnia 2016, 16:35
marekz, Po prostu te harpie i niewolniki są kształcune i poligloty, a piszą po hamerycku co by Tyrion nie musiał wołać tłumacza
Homer - 26 Kwietnia 2016, 17:57
Podobno to był miks jak w scenie spaceru: ciało jednej aktorki + twarz innej (ucharakteryzowana).
Jeden odcinek teraz to za mało .
dalambert - 3 Maj 2016, 01:48
Ho, no wiadomo Bolton świnia koncertowa, ale Jona Snow pięknie spsili
mesiash - 4 Maj 2016, 10:18
To był tak przewidywalny odcinek, że ja pierdziu. Nic mnie praktycznie nie zaskoczyło, poza sceną pożegnania z córką/siostrą.
konopia - 4 Maj 2016, 10:29
To był dobry odcinek, zaczynają sprzątać, trzeba jeszcze zabić kilka osób i będzie można skończyć tę rozbuchaną historię.
marekz - 4 Maj 2016, 10:37
Albo zacznie się seria zmartwychwstań w celu produkcji dalszych sezonów, dopóki komuś chce się jeszcze to oglądać. Tym razem ostatnia scena odcinka - pełna braziliana. Żeby przynajmniej tę fajną dziką rudą ożywili.
A tak nawiasem mówiąc albo mi się wydaje albo z każdym kolejnym sezonem aktorka grająca Cersei coraz ładniej wygląda. Albo może to objaw starości.
konopia - 4 Maj 2016, 13:34
Cytat | tę fajną dziką rudą ożywili. |
jestem za!
Teraz tylko trzeba by smoki zeżarły Denerys, alb
o lepiej niech odleci na smoczych skrzydłach na kraj świata, a Tyrion i cała reszta niech podąży za nią i przepadną na wieki.
Żelazne wyspy powinien zgarnąć sztorm tysiąclecia, Król wybija wróble, Róże atakują lwa. Na północy tłuką się miedzy sobą, a pod mur podchodzą zombie, i tak powinni zakończyć tę serię,
a przyszła seria będzie składała się z jednego dwu i półgodzinnego odcinka Arya wróci spotka Ramseya, posprzątają, zasiądą na stalowym tronie i będą rządzić długo, krwawo i szczęśliwie
Martva - 4 Maj 2016, 13:46
Jak mówi przepowiednia, trzy głowy ma smok. Dany jest pierwszą, Tyrion drugą, musi się jeszcze znaleźć trzecia.
dalambert - 4 Maj 2016, 15:14
Martva, Oczywiście Jasio Wilczek Śniegowy, tylko muszą jeszcze ze smokiem za Mur dolecieć, ale to pikuś
Martva - 4 Maj 2016, 15:28
No Jasio mi pasuje jako pół Targaryen, ale z położeniem geograficznym gorzej. Chyba że do Westeros dolecą trzy smoki z dwoma jeźdźcami. Zobaczymy jak będzie za jakieś dwa sezony
Homer - 7 Maj 2016, 21:59
Przeciez jednego smoka na pewno podpieprzy flota z magicznym rogiem.
dalambert - 8 Maj 2016, 00:35
Homer, oj coś słyszałem , że jak niewłaściwy typas w róg dmie to go ogień żre.
dalambert - 17 Maj 2016, 16:04
No,no Danuśka okazała się wcale ognistą panienką, a i nadzieje na oskubanie Wróbla rosną, Bolton dalej ścierwo i żyje / niestety/.
konopia - 17 Maj 2016, 16:15
Bolton jest skutecznie, skur.... fascynującym bohaterem, lubię go!
dalambert - 17 Maj 2016, 16:51
konopia, mnie poprostu mierzi takie nagromadzenie .*ówna w jednej postaci, mam nadzieję, że go w końcu oskórują.
mesiash - 18 Maj 2016, 11:07
dalambert, pewnie już niedługo, ale kwintesencją tej postaci jest aktor, który jest fenomenalny. Byłoby szkoda, gdyby przestał grać w serialu.
dalambert - 18 Maj 2016, 13:29
mesiash, aktor znakomity, ale wspaniale gra taką postać, ze żygać mi się chce na jej widok.
konopia - 18 Maj 2016, 13:52
jako postać serialowa - Ramsay Snow/Bolton jest fantastycznie zagrany
Ta postać jest taka fascynująca, być może tak miało być, że to będzie "zły" czystej wody, żaden psychopata, wariat itp.. tylko porostu morderczy skurw...., kompletnie bez skrupułów, po co zaraz jakieś drugie strony tak fascynującej osobowości.
To jedna z moich ulubionych postaci w tym serialu, pewnie przez to , że nikt nie rozczula się na jego trudnym dzieciństwem itp. Jest prostacko zły, nie kombinuje, idzie po trupach do celu, nie waha się, nie ma wyrzutów sumienia.
Oby pożył jeszcze ze dwa sezony.
Arya Stark też może okazać się morderczą suką, mam nadzieję, że wróci zabić Cersei.
Dość mam happy endów w filmach i serialach, ile można, to nie disney to HBO.
BTW: Wyjście z płomieni , raz że powtórka z sensacji, dwa mocno-disneyowo-dramatyczne, i czemu nie pokazali całej postaci?
dalambert - 18 Maj 2016, 15:07
konopia napisał/a | Dość mam happy endów w filmach i serialach, ile można, to nie disney to HBO.
| A ja wole właśnie hapowe końce- fówna mam dosyć w życiu na co dzień. Nie po to oglądam baśnie by sie w szambem ekscytować.
Martva - 18 Maj 2016, 16:19
konopia napisał/a | żaden psychopata, |
konopia napisał/a | nie kombinuje, idzie po trupach do celu, nie waha się, nie ma wyrzutów sumienia |
Jak dla mnie psychopata jak malowany.
konopia - 18 Maj 2016, 16:46
eee tam, zaraz psychopata raczej osobnik zdeterminowany, nastawiony na sukces!
Olimpijczyka nastawionego na sukces, stosującego diety, podporządkowującego wszystko karierze sportowej, zaniedbującego rodzinę i wszystko inne nikt psychopatą nie nazywa przecież, mimo iż niektórzy mogą go mieć za pomylonego.
dalambert - 18 Maj 2016, 17:19
konopia, czysty psychopata - zoofil sadysta
Martva - 18 Maj 2016, 19:37
konopia - 18 Maj 2016, 20:05
dalambert, właśnie opisałeś Joffrey'a tyle, że on już dawno kwiatki od spodu wącha.
To jego oglądało się ze wstrętem, nerwem. Ramsay Snow/Bolton to jak huragan przy pierdnięciu (że niby Joffrey to bąk).
Martva, dobre!
Iscariote - 19 Maj 2016, 10:22
Trochę mnie martwi kierunek tego sezonu - zabijmy szybko wszystkie 3 planowe postacie bo mamy ich za dużo, a skomplikowane problemy wynikające z tego co pisał Martin w książkach załatwmy magią i lecimy do wielkiej bitwy. Sezon czyszczenia niewygodnych wątków
mesiash - 19 Maj 2016, 11:38
konopia napisał/a |
BTW: Wyjście z płomieni , raz że powtórka z sensacji, dwa mocno-disneyowo-dramatyczne, i czemu nie pokazali całej postaci? |
Jak to nie? Może nie z bliska, ale była cała.
Iscariote, trochę tak, ale to akurat dobrze.
konopia - 19 Maj 2016, 13:11
z daleka to ja nie widzę za dobrze
Iscariote, Martin w powieściach przesadził, natworzył całe mnóstwo wątków, postaci, herbologi, czytać normalnie się tego nie dało, czytałem po kolei tak jak się ukazywały na rynku poszczególne części, jak ktoś czytał jedna po drugiej to podobno było łatwiej (żona tak mówiła, bo ona zainteresowała się książkami po którymś tam sezonie serialu)
cieszę się, ze HBO zaczęło sprzątać ten burdel,
jednocześnie zaczynam mieć wątpliwości czy będę chciał czytać kolejne części tej sagi o ile w ogóle zostaną wydane..
dalambert - 19 Maj 2016, 13:25
konopia napisał/a | cieszę się, ze HBO zaczęło sprzątać ten burdel,
jednocześnie zaczynam mieć wątpliwości czy będę chciał czytać kolejne części tej sagi o ile w ogóle zostaną wydane.. | tAK TEN BAJZEL PANA mARTUNA TO WYŁĄCZNIE DLA AMATORÓW "SZCZEGÓLARZY MASOCHISTÓW", A CO DO WYDANIA / NAPISANIA PRZEZ NIEGO DLASZEJ CZESCI YO PRZYPUSZCZAM, ŻE WĄTPIĘ to będzie wydanie pośmiertne
Agi - 19 Maj 2016, 14:03 Temat postu: Re: Gra o Tron (HBO) - aktualnie omawiany Sezon (są spojler
Homer napisał/a | Start już za 2 tygodnie! W Hameryce i równocześnie w polskim HBO.
Gorący, ciepłokrwisty trailer 15 minut pierwsze + dwie gorące zapowiedzi. Z napisami.
http://graotron.hbo.pl/prolog |
|
|
|