To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Nadchodzą... czyli na co czekamy?

ilcattivo13 - 24 Marca 2013, 19:34

DoorKickers. Tactical, SWAT, 22 misje do przejścia. Tyle oferuje nam grywalna alpha gry, którą można kupić na jej stronie. Po wyjściu wersji finalnej gra zostanie zupdate'owana za darmo :)

I w końcu pojawiło się ciut więcej info na temat M&M X: Legacy. Gra będzie bardzo podobna do Wizardry 7 - po mapie poruszamy się w systemie turowym i każdy krok może oznaczać pojawienie się wrogów, lub NPCa z questem.

ilcattivo13 - 25 Marca 2013, 21:46

Już wsio jasne, nie Wizardry 7, tylko Wizardry 8 jest tą grą, na której się wzorowali goście z Ubisoftu :) Tutaj można o tym poczytać :)

I drugi njus, cokolwiek smutny. Wobec niesamowitego sukcesu komercyjnego XCOMa, Firaxis jedzie z kontynuacją... :(

ilcattivo13 - 27 Marca 2013, 15:29

Nagrany kamerką filmik z Might & Magic X: Legacy z pokazu na targach PAX. Wizualnie jest super, więc pozostaje jedynie mieć nadzieję na równie fajną fabułę :)

Pierwszy screenshot z Legend of Grimrock 2 :)

I prawdziwe ukoronowanie marcowych njusów - wywiad z twórcami Worlds of Magic, czyli"spirytualistycznego" następcy Master of Magic - najlepszej strategii 4X w klimatach fantasy ever! :D Jeśli gra będzie taka, jak ją zapowiadają, to znowu będę miał pięcioletnią lukę w życiorysie ;P:

Matrim - 27 Marca 2013, 20:57

17 minut z rozgrywki w Battlefield 4

Pal licho, że to Battlefield (choć w taką radosną rozpierduchę czasem też przyjemnie pograć), ale w związku z zapowiadanymi premierami nowej generacji konsol, gry nareszcie zostaną popchnięte wizualnie do przodu. Bo póki co były sztucznie ograniczane możliwościami konsol, zwłaszcza wersje pecetowe. Skyrim pospieszył się o dwa lata, ale z drugiej strony nowy Dragon Age ma działać na silniku Battlefielda właśnie, więc może w końcu baśniowość będzie faktyczna, a nie umowna. Przynajmniej dopóki pecety znów nie wyprzedzą technologicznie konsol i znów będzie powtórka z rozrywki.

A M&M X ma paskudny interfejs, póki co ;)

ilcattivo13 - 27 Marca 2013, 23:48

Ać tam paskudny. Po prostu prosty ;P: Ważne, żeby grywalność była wysoka i żeby fabuła była nie dla idiotów :wink:
Matrim - 28 Marca 2013, 00:06

ilcattivo13, prosty? Naciapany taki! Płaskorzeźba jeszcze ujdzie, ale ekran ekwipunku i statystyk, to jakaś pomyłka. Te ramki grube, te iksy wielkie...
ilcattivo13 - 28 Marca 2013, 02:43

Jeśli to nie będzie taka kupa, jak XCOM, to przeboleję i grube ramki, i wielkie iksy, i naciapany interfejs ;P:
Matrim - 28 Marca 2013, 11:07

A co się nie spodoba, to się zmoduje? ;)
ilcattivo13 - 28 Marca 2013, 14:03

Jak będzie można, to no siur, że tak ;P:
Matrim - 28 Marca 2013, 19:42

Tak na marginesie, ciekaw jestem czym się Ubisoft kieruje... Przecież większość "graczy", czyli koreańskich nastolatków (o ile nie pójdą na wojnę) i amerykańskich nastolatków (o ile nie pójdą na wojnę bronić koreańskich nastolatków, którzy pójdą na wojnę), nawet na tę grę nie spojrzy. Zbyt staroszkolna, nie ma skryptów, ani nawet dowolnie ustawianej kamery. Ubi chyba na tyle dobrze zarabia na innych markach, że postanowiło zrobić dobrze graczom leciwym, nawet za cenę straty na projekcie.
ilcattivo13 - 28 Marca 2013, 20:12

Matrim - przeca to tania gra korporacyjna, która ma konkurować z tanimi grami z kickstartera :) Wątpię, czy wydali na jej zrobienie więcej niż 3 - 5 mln usdów.
ilcattivo13 - 30 Marca 2013, 15:04

Przygarść nowinek:

1. Unreal Engine 4 nadchodzi. No proszę, jeszcze nowe konsole się nie pojawiły na rynku, a już są przestarzałe :mrgreen:

2. Total War: Rome II powstaje przy współpracy z Intelem i innymi producentami sprzętu, żeby grę dało się odpalić na niskobudżetowych notebookach. Nawet na tych, które mają zintegrowaną grafikę (pewnie chodzi o układy Intel HD Graphics). Przy okazji - pojawiła się także zajawka Total War: Arena.

3. Ruszył kickstarter Divinity: Original Sin. Po obejrzeniu filmiku stwierdziłem, że moja lista powiększyła się o kolejną pozycję. A nawet o dwie, bo

4. przeczytałem na PC Gamerze artykuł o Blackguards i na to też nabrałem chęci :)

5. Pojawił się też pierwszy pre-alpha gameplay ze Space Hulka. Cóż. Na razie nie wygląda to zbyt ciekawie i nie wiem, czy go sobie nie odpuszczę. Przy okazji, chyba jeszcze nikt tak nie lizał zadka producentowi gry, jak dziennikarz, którego słychać w tle :mrgreen:

6. Kolejny gameplay, to pierwszy filmik z Age of Wonders III. Gra wygląda nieźle i choć to dopiero pierwszy, maleńki kroczek, to widać, że nawet twórcom zaczynają się przejadać te idiotyczne, toczone na planszach 5x5 pól, bitwy z HoMM.

ketyow - 31 Marca 2013, 21:05

Rzeczywiście, Space Hulk nie wygląda, żeby miał mieć klimat i wiać grozą. Słuszne byłoby tu rozwiązanie jak w dungeon crawlerach. Dało się zrobić Legend of Grimrock, dałoby się i w ten sposób osadzić Space Hulka i wtedy czuć byłoby ciasnotę, nasze ograniczone pole do uciekania, a jak sobie z perspektywy niemal rzutu od góry mam grać, to dzięki.
ilcattivo13 - 1 Kwietnia 2013, 16:34

ketyow - zapominasz, że Space Hulk to egranizacja planszowego tacticala, a nie, jak to niektórzy nazywają Legend of Grimrock, slalomu giganta :wink:

Pojawił się pierwszy próbno-wstępny screenshot nowego Tormenta :)

ilcattivo13 - 2 Kwietnia 2013, 20:20

Single-player gamplay z Divinity: Original Sin. Coraz bardziej mi się ta gra podoba :)

I animowana wersja wczorajszego screena z nowego Tormenta :)

ilcattivo13 - 3 Kwietnia 2013, 15:56

Kickstarter Worlds of Magic :D Pojawia się kilka screeshotów z gry (z części bitewnej), wreszcie podali więcej szczegółów dot. mechaniki i, co najważniejsze, grę można mieć już za 9 usdów :)
Matrim - 4 Kwietnia 2013, 12:35

ilcattivo13 napisał/a
i, co najważniejsze, grę można mieć już za 9 usdów :)

A fakt, że to Polacy robią nie jest istotny wcale? ;)

ilcattivo13 - 4 Kwietnia 2013, 13:13

Matrim - pisałem już o tym przynajmniej dwa razy. Nie mogę przy każdym njusie powtarzać wszystkich informacji od nowa. Ja nie tefałen, ja nieświeć ;P:
ilcattivo13 - 5 Kwietnia 2013, 15:47

Wywiad gości z RPG Codex z gośćmi z Ubisoftu, odpowiedzialnymi za Might & Magic X: Legacy :)

Czy jakoś tak ;P:

Matrim - 5 Kwietnia 2013, 18:18

ilcattivo13 napisał/a
Nie mogę przy każdym njusie powtarzać wszystkich informacji od nowa.

Ale jak rzecz ważna i można być dumnym z "naszych", to czemu nie? :)

ilcattivo13 - 5 Kwietnia 2013, 18:55

Jakby to była dla Ciebie taka ważna rzecz, to byś jej nie przegapił ;P:
Matrim - 6 Kwietnia 2013, 09:27

I cały misternie budowany patriotyzm w p... poległ ;)
ilcattivo13 - 6 Kwietnia 2013, 12:35

Ać tam poległ. Z patriotyzmem jest tak, że da się go odbudować. Bądź dla Worlds of Magic tym, kim dla Rzplitej był Kmicic. Przelej im z 10 tysięcy usdów, to się zrehabilitujesz :D
Farin - 7 Kwietnia 2013, 09:07

ilcattivo13 napisał/a
Ać tam poległ. Z patriotyzmem jest tak, że da się go odbudować. Bądź dla Worlds of Magic tym, kim dla Rzplitej był Kmicic. Przelej im z 10 tysięcy usdów, to się zrehabilitujesz :D
Nie sądzę aby udał się ten Kickstarter :P
ilcattivo13 - 7 Kwietnia 2013, 18:43

siejesz defetyzm i zgorszenie :roll:

Edit: Kickstarter nowego Tormenta zakończony. Razem z PP zebrali ponad 4315000 usdów, ale zbiórka na PP trwa dalej, więc może być więcej :)

ilcattivo13 - 11 Kwietnia 2013, 18:12

Pierwszy filmik z Project Eternity. Nie gameplay, ale pokaz możliwości silnika. Wygląda trochę jak takie ciut ładniejsze Arcanum, więc jakby co - dla mnie pasi :D

I drugi njus - kolejny kambek Jagged Alliance'a. W związku z tym, że JABiA przestali w ogóle patche'ować (dzięki czemu u niektórych gra się w ogóle nie uruchamia, a jak uruchamia, to ssie), nie mam większych nadziei na coś dobrego. Zwłaszcza, że grę będzie robiło to samo studio, co Space Hulka :/ Na domiar złego - w zapowiedzi odwołują się do XCOMa. Siut. :/

ilcattivo13 - 13 Kwietnia 2013, 12:41

Trzy mocno "wujowe" njusy:.

Dla ekipy od Shadowrun Returns prawdopodobnie skończyła się kasa. Dlatego gra została ździebko obcięta w kwestii cRPGowej - nie będzie lootu i save'owania. W dodatku gra trafia na Steama i z tego powodu gra przestaje być DRM-free. To znaczy, będzie można ściągnąć ze strony producenta podstawkę (przygodę w Seattle) w wersji DRM-free i bonus do niego (Berlin - jako update), ale wszystko inne będzie dostępne tylko przez Steama.
Expeditions: Conquistador, która miała się ukazać 28 lutego, również znalazła dużego wydawcę - będzie nim bitComposer. Niby umowa nie zezwala bC na ingerencję w grze, ale dwa miesiące opóźnienia zdają się sugerować, że coś tam jednak jest rozgrzebywane.

Legends of Eisenwald. To samo co wyżej - skończyła im się kasa i jakiś Ruski wyłożył brakującą kwotę, przy okazji zostając epem. W każdym bądź razie, termin gry przesunięto na wrzesień.

Teraz ciut weselsze wieści:

Neal Hallford, ten od Betrayal at Krondor, uruchomił Kickstartera swojej nowej powieści - kontynuacji książki, na podstawie której powstał BaK. Jeśli książka się sprzeda, zaraz potem ruszy nowy KS - tym razem na egranizację tej nowej książki :)

Hubert - 13 Kwietnia 2013, 16:33

ilcattivo13 napisał/a
nie będzie lootu i save'owania

Takie bez sensu trochę. Jak oni sobie wyobrażają tę grę bez podstawowych opcji?

ilcattivo13 - 13 Kwietnia 2013, 23:38

Oni sobie nie wyobrażają, ale ten co daje kasę, to jak najbardziej. Totally geyed? :/
Hubert - 14 Kwietnia 2013, 10:16

Jego wyobraźnia na pewno. :?

Partner forum