Gry o tron - Ogólnie o sporcie
mBiko - 11 Sierpnia 2011, 21:02
O to, to Adi, święte słowa.
Ka mate, ka mate! ka ora! ka ora!
Ka mate! ka mate! ka ora! ka ora!
Tēnei te tangata pūhuruhuru
Nāna nei i tiki mai whakawhiti te rā
Ā, upane! ka upane!
Ā, upane, ka upane, whiti te ra!
Adanedhel - 12 Sierpnia 2011, 08:55
God save our gracious Queen,
Long live our noble Queen,
God save the Queen:
Send her victorious,
Happy and glorious,
Long to reign over us:
God save the Queen.
mBiko - 12 Sierpnia 2011, 19:47
Pff.
Agi - 13 Sierpnia 2011, 20:56
Jarek wygrał GP Szwecji
mBiko - 13 Sierpnia 2011, 22:49
A ja zapomniałem pochwalić naszych skoczków, którzy całkiem dobrze radzą sobie w letnim Grand Prix. Szczególnie cieszy postawa Kota i Stocha.
terebka - 14 Sierpnia 2011, 08:38
Próbowałem wczoraj, ale mi nie szło A tak w ogóle w życiu bym nie przypuszczał, że to powiem: cieszy mnie wczorajsze zwycięstwo Jarosława i mam nadzieję, że w październiku też wygra Własną osobą będę mu kibicował na stadionie im. Edwarda Jancarza. Co nie oznacza, że pozostałym nie będę. Ale przy obecnej zapaści formy granprixowej Tomka...
Nitj'sefni - 14 Sierpnia 2011, 09:06
Agi napisał/a | Jarek wygrał GP Szwecji |
Brawo Szkoda tylko Golloba, że jest kompletnie bez formy.
Agi - 14 Sierpnia 2011, 10:20
Gollob jest po kontuzji, mam nadzieję, że jeszcze się pozbiera.
merula - 20 Sierpnia 2011, 15:54
Marek Twardowski mistrzem świata w kajakarstwie
Brązowy medal osady Ambroziak-Putto w kajakarskich MŚ
mBiko - 20 Sierpnia 2011, 17:40
Wielkie brawa.
mBiko - 21 Sierpnia 2011, 12:09
A dzisiaj mamy złoto dla Piotra Siemionowskiego i srebro Marty Walczykiewicz.
A wczoraj jeszcze brązowy osady Aneta Konieczna i Beata Mikołajczyk.
mBiko - 21 Sierpnia 2011, 21:59
Do poprzednich medali dodać należy jeszcze srebro osady Karolina Naja i Magdalena Krukowska oraz brąz sztafety 4x200 kobiet w składzie: Marta Walczykiewicz, Karolina Naja, Aneta Konieczna i Ewelina Wojnarowska.
Wielkie brawa.
Nitj'sefni - 29 Sierpnia 2011, 14:20
Paweł Wojciechowski mistrzem świata w skoku o tyczce
merula - 29 Sierpnia 2011, 16:33
Agi - 29 Sierpnia 2011, 16:35
Wielka radość!
mBiko - 29 Sierpnia 2011, 21:32
Brawo!
Nitj'sefni - 30 Sierpnia 2011, 17:41
A dzisiaj straszna lipa. Tyczkarki i Małachowski zawiedli na całej linii. Biegacze na 800 m też nie najlepiej się spisali. Jeszcze parę szans medalowych zostało, ale powtórki z Berlina nie będzie
Grimzon - 31 Sierpnia 2011, 13:58
Nitj'sefni napisał/a | A dzisiaj straszna lipa. Tyczkarki i Małachowski zawiedli na całej linii. Biegacze na 800 m też nie najlepiej się spisali. Jeszcze parę szans medalowych zostało, ale powtórki z Berlina nie będzie |
A ja bym powiedział, że jest i tak bardzo dobrze. Niestety w sport trzeba inwestować, budować hale, przyciągać młodzież, żeby mieć z czego wybierać i cieszyć się z sukcesów. Natomiast w Polsce mamy co pewien czas urodzi na się super sportowiec zdobędzie medal i wszyscy się cieszą, a nikt dalej nic nie robi i zostaje wszystko po staremu.
W Polsce najbardziej brakuje amatorskiego sportu. Jest zawodowstwo albo nic i nie ma motywacji do niczego.
Kiedyś mieliśmy szkoły boksu, szermierki itp teraz nie ma nic bo sekcje dostają pieniądze tylko za wyniki. Nie rokujesz wyników mistrzowskich to bardzo szybko powiedzą ci (delikatnie albo mniej) żebyś zrezygnował. A nie tędy droga.
Unicorn - 31 Sierpnia 2011, 15:37
przede wszystkim powinno się przestać pakować tyle kasy na piłkę nożną, w której sukcesów nie mamy za wielkich od kilkunastu dobrych lat. A popatrzeć na sporty, w których mamy wyniki i niezłe osiągnięcia.
Agi - 31 Sierpnia 2011, 16:02
Unicorn napisał/a | przede wszystkim powinno się przestać pakować tyle kasy na piłkę nożną, w której sukcesów nie mamy za wielkich od kilkunastu dobrych lat. A popatrzeć na sporty, w których mamy wyniki i niezłe osiągnięcia. |
Żużel dla naprzykładu.
Unicorn - 31 Sierpnia 2011, 16:10
Agi, między innymi mogłabym podawać przykłady dłuuugo.. niestety głupia rzeczywistość...
Nitj'sefni - 31 Sierpnia 2011, 20:18
Grimzon napisał/a | A ja bym powiedział, że jest i tak bardzo dobrze. Niestety w sport trzeba inwestować, budować hale, przyciągać młodzież, żeby mieć z czego wybierać i cieszyć się z sukcesów. Natomiast w Polsce mamy co pewien czas urodzi na się super sportowiec zdobędzie medal i wszyscy się cieszą, a nikt dalej nic nie robi i zostaje wszystko po staremu. |
Oczywiście, w powyższej kwestii mniej więcej się z Tobą zgadzam, ale wychodzę z założenia, że jak już tego super sportowca mamy i w niego inwestujemy, to powinien jakiś poziom prezentować. Ale ok, wpadki się zdarzają; na tym turnieju naprawdę paru wielkim zawodnikom. Jednak te, które dotyczą Polaków, strasznie bolą.
Nitj'sefni - 2 Września 2011, 15:39
Kolejny start Polaka i kolejny zawód. Tym razem słabo zaprezentował się Tomasz Majewski. Z szans medalowych została chyba tylko Włodarczyk, a to i tak szansa średniej wielkości. Zobaczymy. Ciekaw jestem tylko jak to wszystko skomentują media, gdzie dwa lata temu wspominano już coś o nowym Wunderteamie...
Agi - 3 Września 2011, 19:23
Jarek Hampel został Indywidualnym Mistrzem Polski na Żużlu
Wicemistrz - Przemysław Pawlicki
III miejsce Piotr Protasiewicz
Adanedhel - 4 Września 2011, 08:26
Hmm... W piątek o 9:30 ceremonia otwarcia, a o 10:30 pierwszy mecz Pucharu Świata w Rugby. Nowa Zelandia - Tonga.
Szczęśliwie pokazuje Polsat Sport.
terebka - 4 Września 2011, 08:43
Agi napisał/a | unicorn napisał/a | przede wszystkim powinno się przestać pakować tyle kasy na piłkę nożną, w której sukcesów nie mamy za wielkich od kilkunastu dobrych lat. A popatrzeć na sporty, w których mamy wyniki i niezłe osiągnięcia. |
Żużel dla naprzykładu. |
Agi, z miejsca podam Ci przykład tego, że już się to robi, i to w sposób urągający zdrowej rywalizacji, a więc i przeciwny duchowi sportu. Uwaga, podaję: Stal Gorzów, żużlowa wizytówka miasta nad Wartą, klub utytułowany, z zasługami dla sportu krajowego, których nie da się przecenić, firmowany takimi nazwiskami jak Edward Jancarz, jak Zenon Plech, czy Piotr Świst. Zdecydowano się wesprzeć tę Stal, odbierając jednocześnie środki innemu klubowi gorzowskiemu, GKP, dawnemu Stilonowi. A efekt tego taki, że nie ma już GKP. Był klub - jest coś, co musi zaczynać od samego dna. Zaś Stal cieszy się jednym z najpiękniejszych stadionów żużlowych świata. To tyle, w kwestii przefinansowywania piłki nożnej z niekorzyścią dla żużlu.
mBiko - 4 Września 2011, 08:46
Adanedhel napisał/a | o 10:30 pierwszy mecz Pucharu Świata w Rugby. Nowa Zelandia - Tonga |
Jak wszystkie mecze będą transmitowane w takich porach, to chyba za dużo nie pooglądam.
Adanedhel - 4 Września 2011, 08:49
Na pewno nie wszystkie będą. Niektóre będą pewnie o drugiej lub trzeciej rano.
Na szczęście potem dają jakieś powtórki.
merula - 4 Września 2011, 14:08
zawsze można nagrać.
mBiko - 4 Września 2011, 18:50
merula, musiałbym mieć na co.
|
|
|