Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
Ozzborn - 2 Października 2011, 13:51
feralny por. - 2 Października 2011, 13:53
Fidel-F2 - 2 Października 2011, 13:54
Kyle Katarn, szacun
fealoce - 2 Października 2011, 14:25
Oj tam, oj tam To nie zmienia faktu, że film się świetnie ogląda nawet jeśli znasz już dialogi niemal na pamięć.
dalambert - 2 Października 2011, 14:31
Kyle Katarn, a nie marudzisz Ty przypadkiem w kwestii węży i jaszczurek - po za fachowcami każdego wstrząsają i to jak
I tak oglądałem z przyjemnością
Matrim - 2 Października 2011, 14:49
O jaaa... No tego bym się nie spodziewał | Kyle Katarn napisał/a | | co odbiera wiarygodności tym dwóm scenom. |
Dobrze, że moc Arki została wiarygodnie przedstawiona.
joe_cool - 2 Października 2011, 15:56
| Iscariote napisał/a | | joe_cool napisał/a | | a niedawno kupiłam sobie jeszcze na DVD. Jeden z moich ulubionych filmów. A muzyka to już w ogóle! Ale mi na przykład jest obojętne, czy tam są babole militarne, bo to nie o to chodzi w tym filmie. | Zgadzam się. A scena upadku helikoptera zremasterowana w HD jest bardzo bardzo najs. No i muzyka! |
Iscariote, przybij piąteczkę.
Kurczę, ludzie się czepiają, że im niezgodności militarne przeszkadzają, a jak się nie zgadza jaszczurka, to nagle jest "ojtam, ojtam"
W telewizji ostatnio W sieci kłamstw z Crowem i Leo - obaj dają radę, ale najciekawsza postać to chyba jednak Hani (Mark Strong), szef jordańskiego wywiadu. Można obejrzeć, nawet chyba to zrobię jeszcze raz, bo trochę po łebkach oglądałam
Lis Rudy - 2 Października 2011, 16:08
| Matrim napisał/a | | Dobrze, że moc Arki została wiarygodnie przedstawiona |
A tesowałeś już, że masz możliwość porównania ?
A może imię Twe brzmi MOJŻESZ
Ja zmarnowałem ponad dwie godziny (niestety Polsat i jego BLOKI REKLAMOWE ) na Fantastyczną Czwórkę-Srebrny Serfer...
Rany !!!
Takiej głupoty doprawionej amerykańskim hurapatriotyzmem nie widziałem od czasu Dnia Niepodległości, z tym że ten ostatni dał się obejrzeć, jeśli podeszło się do niego z humorem. Fantastic Four jest niestety zwykłym gniotem. Nawet humoru w nim nie ma.
Błeeee....
czterdziescidwa - 2 Października 2011, 17:57
| Matrim napisał/a | O jaaa... No tego bym się nie spodziewał | Kyle Katarn napisał/a | | co odbiera wiarygodności tym dwóm scenom. |
Dobrze, że moc Arki została wiarygodnie przedstawiona. |
Tak, jak w Watykanie postanowią wygrzebać arkę i zrobić z niewiernymi porządek, pamiętajcie, cokolwiek się będzie działo, nie patrzcie wokół! Oczy pod kołdry!
Coś w tym musi być, skoro hierarchia tak dobrze opanowała tę strategię
merula - 2 Października 2011, 18:23
joe_cool, też mi się Hani najbardziej podobał. a Russela Crowa w pierwszym momencie nie rozpoznałam jako Gladiatora
joe_cool - 2 Października 2011, 18:36
merula, no tak, ciekawe, ile z tego to była charakteryzacja, a ile Crowe sam się 'ucharakteryzował'
Memento - 2 Października 2011, 19:23
The Hangover - ojezusie, czyste wariactwo. 7,5/10.
Matrim - 2 Października 2011, 21:52
| Lis Rudy napisał/a | | Matrim napisał/a | | Dobrze, że moc Arki została wiarygodnie przedstawiona |
A tesowałeś już, że masz możliwość porównania ?
A może imię Twe brzmi MOJŻESZ
|
E nie no, wyszedłem z założenia, że skoro Kyle poddał w wątpliwość wiarygodność tylko tych dwóch scen, to przyjąć należy, że pozostałe są prawdziwym odzwierciedleniem rzeczywistości
Fidel-F2 - 2 Października 2011, 22:18
Spotkanie w Palermo / Palermo Shooting Nie dałem rady. I na dodatek gadali po niemiecku.
ilcattivo13 - 2 Października 2011, 22:49
| Kyle Katarn napisał/a | | ...na ludzi wlazły bardzo łagodne i mało jadowite ptaszniki z gatunku Brachypelma Smithi, bardzo popularnego w hodowlach, a w Egipcie [...] były całkowicie niegroźne beznogie jaszczurki, żółtopuziki bałkańskie... |
chciałbym zauważyć, że:
- normalny zdrowy człowiek nie cierpi "pałąków", wrzeszczy na ich widok i włazi ze strachu na sufit,
- normalny zdrowy człowiek nie cierpi gadzin i "płazin" i ciąga go na wciórności na ich "obślizgły" widok i w ogóle.
A! I normalny zdrowy człowiek nie ma nic przeciwko ludziom-myszom
joe_cool - 2 Października 2011, 22:52
| Fidel-F2 napisał/a | | Spotkanie w Palermo / Palermo Shooting Nie dałem rady. I na dodatek gadali po niemiecku. |
Bardzo specyficzny film Ładne ujęcia i ładna muzyka, ale reszta... No cóż... Dla koneserów A Campino to taki drewnialdo, że chyba bije na głowę Keanu i Cage'a
Fidel-F2 - 3 Października 2011, 00:33
Wanted / Ścigani Scenariusz głupi jak rzadko (dżizzz, Krosno Przeznaczenia, kto takie rzeczy wymyśla). Angelina jest w tym filmie tylko ładna. Sporo fajnej naparzanki bez sensu i logiki. Miejscami trochę się człowiek nudzi ale w sumie idzie obejrzeć.
corpse bride - 3 Października 2011, 09:37
pan kleks w kosmosie - szaleństwo. trochę sf, trochę musical, efekty specjalne gorsze niż w gentlemen broncos (jedno z moich ostatnich odkryć). wizja świata za 25 lata od wtedy, czyli za 2 lata od teraz powalająca. do tego mocno skomplikowana fabuła. trudno powiedzieć, czy polecam
shenra - 3 Października 2011, 11:15
| ilcattivo13 napisał/a | | A! I normalny zdrowy człowiek nie ma nic przeciwko ludziom-myszom | Mam wrażenie, że to ma głebszy sens
Iscariote - 3 Października 2011, 22:06
Po koncercie Akiry Yamaoki naszło mnie na obejrzenie Silent Hill po raz drugi. Nic się nie zmieniło, nadal jest to film ciut ponad przeciętną. Ale to tylko dlatego, że mieli świetny pierwowzór.
Fidel-F2 - 4 Października 2011, 02:26
Red Faction: Origins Drugorzędni aktorzy, niskobudżetowa scenografia, mało interesująca fabuła. Drętwe SF. Szkoda czasu.
Dunadan - 4 Października 2011, 06:03
Iscariote, jak to? gdzie był koncert Yamaoki?!
Fidel-F2, nie miałem pojęcia ze zrobili film Red Faction - dopiero mnie uświadomiłeś... szkoda że tak drętwo ;-/ pierwsza odsłona gry była super.
Obejrzałem trailer - już ten wygląda kiepsko...
Matrim - 4 Października 2011, 13:01
Drive
Początek zapowiada genialny film, świetna jest scena z prologu, zarówno fabularnie, jak i wizualnie i muzycznie. Później się rozkręca, choć to dziwne rozkręcanie, bo dzieje się niewiele, ale w sposób który uwodzi (a przynajmniej mnie uwiódł).
I wszystko fajnie i pięknie aż do czasu...
Aktorstwo bardzo dobre, muzyka hipnotyczna, ogólny nastrój świetny, tylko... No właśnie Jakieś takie moje rozbuchane oczekiwania
Obejrzyjcie, bo warto.
Iscariote - 4 Października 2011, 13:06
Dunadan, w ostatnią sobotę Yamaoka przyjechał do Łodzi w ramach Międzynarodowego Festiwalu Komiksu i Gier. Theme of Laura na żywo to jednak spore przeżycie (dlatego też na Łośku zostałem tak krótko)
Fidel-F2 - 4 Października 2011, 16:39
Transformers Shia LaBeouf daje radę, Megan Fox podana tak, że klękajcie narody. Estetyka i efekty na najwyższym poziomie. Kolorowo, humorystycznie. Synowi się zajedwabiście podobało.
jewgienij - 4 Października 2011, 17:15
Obejrzałem Lśnienie po kilkunastu pewnie, jeśli nie dwudziestu latach. Myślałem, że będzie dekonstrukcja dziecięcego zachwytu i przerażenia, a okazało się, że film super, otworzył teraz zupełnie nowe perspektywy ( głównie techniczne) . I zachował napięcie dla mnie. To dziwne, że gaz nie uleciał z otwartej butelki.
Fidel-F2 - 4 Października 2011, 22:45
A na koniec przyszli turyści / Am Ende kommen Touristen Młody Niemiec przyjeżdża do Polski, do Oświęcimia na zastępczą służbę wojskową. Życiowo nieogarnięty, mało co go obchodzi, nie ma żadnych planów. Pod wpływem otoczenia i kontaktów z byłym więźniem obozu zaczyna się zmieniać. Film mówi o trudnych relacjach polsko-niemieckich na które wciąż mają wpływ dawne tragedie, o różnorodności postaw, niechęci do wzajemnego rozumienia się.
dalambert - 5 Października 2011, 07:12
Fidel-F2, Gdzięś to widział ? DVD, czy jakieś niszowe TV ?
Kruk Siwy - 5 Października 2011, 07:14
A ja widziełem wczoraj Bera "Żelazną ręką" o Zborowskich, Batorym. Film w klimacie Crimen, dość mroczny i naturalistyczny. No i piękna Wolszczak (wtedy około trzydziestki) pokazana z detalami ze wszech stron.
dalambert - 5 Października 2011, 07:21
Kruk Siwy, Też się oglądało wcale zacna sprawa, no i może nawet lepsza niż serial bo bardziej zwarta.
|
|
|