To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Iscariote - 12 Wrzeœśnia 2011, 16:52

The Warrior's Way - w sumie moja opinia pokrywa sie z tym co napisał ilcattivo13, czysta przyjemność z oglądania. Nie rozumiem ocen w Internecie w okolicach 6.
W każdym razie dzięki za polecankę ilcattivo13 :D

ilcattivo13 - 12 Wrzeœśnia 2011, 17:06

niezamaco, Iscariote :D Też Cię poraziła "gra" Rusha? :mrgreen:
Unicorn - 12 Wrzeœśnia 2011, 17:09

Kurcze! Muszę obejrzeć w końcu The Warrior's Way bo już się nastawiam na ten film odkąd przeczytałam informacje na jego temat w jakieś gazecie. Koreański aktor, który w nim gra jest moim ulubionym gwiazdorem tamtego kraju... ;) jestem ciekawa tego flimu totalnie..
Iscariote - 12 Wrzeœśnia 2011, 17:39

Rush jak zwykle świetny, nawet kilka razy mnie zaskoczył, bo w ogóle nie wiedziałem czego spodziewać się po tej postaci :)
Warriors Way w sumie można uznać za jedno z nielicznych dobrych połączeń kina azjatyckiego z hamerykańskimi bajerami. No i momentami jest iście bajkowy w jak najbardziej pozytywnym znaczeniu.
Koreańczyk też gra dobrze. To już trzeci film z nim, który obejrzałem i przypadł mi do gustu.

Martva - 12 Wrzeœśnia 2011, 17:45

O północy w Paryżu - ten film ma w sobie coś takiego, że człowiek wychodzi z kina szczęśliwszy i uśmiechniętszy.
Iscariote - 12 Wrzeœśnia 2011, 20:45

Lecimy dalej z Carpenterem.
Atak na posterunek 13 - oglądało się nieźle, chociaż szału nie było. Główni bohaterowie starają się mocno i nawet dobrze wychodzi, chociaż ja w roli Napoleona Wilsona to najchętniej widziałbym Bogarta, ale cóż ;P:
No i zaskoczenie, że Carpenter jest kompozytorem muzyki do swoich filmów :shock:

ilcattivo13 - 12 Wrzeœśnia 2011, 20:48

Iscariote, a główna piosenka do "The Dark Star" to co? Napisów nie czytasz, czy jak? :wink:
Iscariote - 12 Wrzeœśnia 2011, 21:09

ilcattivo13, zauwazyłem, ale myślalem że to jednorazowy wybryk (swoją drogą świetny kawałek). :)
Hubert - 12 Wrzeœśnia 2011, 21:37

Dowód. Po pierwsze Hopkins. Po drugie Hopkins. Po trzecie Hopkins. Po czwarte Palthrow, bardzo ładna dziewczyna i dobra aktorka z nazwiskiem, którego wymowy uczyłem się ładnych kilka minut. (...) a po jedenaste to bardzo dobry, stonowany i kameralny film. Wciągnął, przykuł uwagę i trzymał w napięciu jak rasowy thriller, mimo że nikt się po pyszczkach nie prał.
Fidel-F2 - 12 Wrzeœśnia 2011, 22:15

Witchville Ale jaja, nie wiedziałem, że ktoś kręci takie rzeczy. Obejrzałem do połowy z perwersyjną, masochistyczną przyjemnością.
Nath - 13 Wrzeœśnia 2011, 00:12

True Grit - od dawna się na ten film nastawiałem, aż w końcu udało się obejrzeć. Co mogę powiedzieć? Trochę mnie zawiódł. Słyszałem o nim dużo dobrego i sporo się spodziewałem. Duże plusy za klimat oraz nienachalny humor i Jeffa Bridgesa (a także grę aktorską w ogóle).
Minus za brak cyc... eeee, to było na głos? :oops:
Poważniej, zabrakło mi czegoś w tym filmie. Spodziewałem się, że będzie bardziej niejednoznaczny, wielowarstwowy... Niemniej, to ciągle dobry film. Oglądałem z przyjemnością. Daję 7/10.

Pozdrawiam

Dunadan - 13 Wrzeœśnia 2011, 05:44

Iscariote, hhe, ja też miałem niegdyś fazę na Carpentera, bardzo lubię jego filmy ;) Atak na posterunek 13 już nieco niestety zestarzał...
Co następne? ;)

Iscariote - 13 Wrzeœśnia 2011, 08:19

Dunadan, chronologicznie oglądam te znane tytuły, których nie widziałem jeszcze. Bo obie ucieczki i Coś oczywiście znam i lubię. Duchy Marsa widziałem, ale nie pamiętam nic, to też sobie przypomnę.
Unicorn - 13 Wrzeœśnia 2011, 15:46

Duchy Marsa możesz sobie odpuścić ;)
shenra - 13 Wrzeœśnia 2011, 20:33

Iscariote, nawet zdecydowanie sobie je odpuść :mrgreen:
Taselchof - 13 Wrzeœśnia 2011, 20:38

Tucker i Dale kontra Zło można się parę razy zaśmiać, ciekawa perspektywa "horroru", nawet lepsze niż myślałem :mrgreen: tylko Jimmy Farrell z liceum na fali strasznie się roztył.
shenra - 13 Wrzeœśnia 2011, 20:45

Widziałam to w kinie na festiwalu i też byłam pozytywnie rozczarowana. Spodziewałam się czegoś niestrawnego, a tu się okazało, że można się przy tym uśmiać.
Dunadan - 13 Wrzeœśnia 2011, 20:54

Iscariote, Wielka draka w chińskiej dzielnicy jest fajna :] ale trzeba do tego filmu odpowiednio podejść :mrgreen:
Iscariote - 13 Wrzeœśnia 2011, 22:46

shenra, Unicorn, Statham :) obejrzę.
Dunadan, oki, dam radę myślę.

dzisiaj obejrzane (nie Carpenter ;P: ) Bad Teacher i niestety jest to też bad movie. No może nie mocno bad, ale jest zdecydowanie mocno przeciętny. Gdyby pozamieniać aktorów rolami to mogłoby być spoko. Np Diaz zamienić z Timberlakiem :mrgreen:

Fidel-F2 - 13 Wrzeœśnia 2011, 23:08

Zanim odejdą wody / Due Date Powieść drogi, od przygody do przygody, co kolejna to większe kuriozum. Wielkiego szału nie robi, ale nie jest źle. Jest sympatycznie a od czasu do czasu można się pośmiać.
ilcattivo13 - 14 Wrzeœśnia 2011, 15:38

Mam to na dziś zaplanowane :) Oby było tak jak piszesz :wink:
Memento - 14 Wrzeœśnia 2011, 18:37

To ja dodam tylko, że bardzo misie.
ilcattivo13 - 14 Wrzeœśnia 2011, 19:18

"Nim odejdą wody" - jak coś się działo, to było fajnie. A jak nic się nie działo, to było przewijanie. 5/10
Iscariote - 14 Wrzeœśnia 2011, 21:22

(Carpenter) Someone's watching me! - zestarzał się mocno i bardzo mnie wynudził. Szkoda, bo potencjał był.
Fidel-F2 - 14 Wrzeœśnia 2011, 22:14

Dziewczyna z ekstraklasy / She's Out of My League Przesympatyczny film, radosny i pozytywny tudzież z niezłymi dowcipami. I Alice Eve, śliczna i seksowna.

Ozzborn, laska w sam raz dla Ciebie.

Unicorn - 14 Wrzeœśnia 2011, 22:26

Szklana Pułapka 1, 2 i 3 - klasyka sensacji, jeszcze została 4.0 ;) uwielbiam te filmy i musiałam je pokazać w ramach edukacji mojej drugiej połówce ;)
shenra - 15 Wrzeœśnia 2011, 10:54

Thor no nie wiem. Słabe to było. Ok, kilka efektów naprawdę łał, ale ogólenie mnie nie wzięło. Motyw z pochodzeniem Lokiego to już przegięcie i tak na dobrą sprawę nic to nie wnosiło, poza jedną sceną. Błyskawiczna metamorfoza Thora również była od czapy. No i jak szybko wszyscy byli wstanie uwierzyć w bogów...
ilcattivo13 - 15 Wrzeœśnia 2011, 14:04

shenra napisał/a
Thor no nie wiem. Słabe to było. Ok, kilka efektów naprawdę łał, ale ogólenie mnie nie wzięło. Motyw z pochodzeniem Lokiego to już przegięcie i tak na dobrą sprawę nic to nie wnosiło, poza jedną sceną. Błyskawiczna metamorfoza Thora również była od czapy. No i jak szybko wszyscy byli wstanie uwierzyć w bogów...

a nie pisałem, że to badziew? :wink:

shenra - 15 Wrzeœśnia 2011, 17:45

ilcattivo13, ale ja się spodziewałam, że to nie będzie kino wysokich lotów, dzielę się tylko wrażeniami :mrgreen:
ilcattivo13 - 15 Wrzeœśnia 2011, 19:02

dobrze, dobrze... się nie tłumaczy, bo się w zeznaniach pląta :roll:

Wal prosto z mostu, że nie chciało Ci się uczyć na błędach innych :wink:

Partner forum