To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

lavojtek - 4 Października 2007, 12:18

NURS napisał/a
Tarantino szedl w kinach poza USA jako pierwszy i poległ

Bo Death proof to strasznie nudny gniot wiec sie nie dziwie :D Ale Rodriguez wysmazyl calkiem dobry filmik ;)

NURS - 4 Października 2007, 12:21

Zrobił pastisz starych włoskich horrorków. IMO dla najzagorzalszych fanów, a tych, jak widac nie ma wielu. Natomiast nowelka Tarantino jest faktycznie cieniutka. Gdyby to nakręcił kto inny pewnie nie weszłoby do dystrybucji.
no i pozdrowionka dla debila, który w trailerze DP wstawił scenę finałową :-)

gorbash - 4 Października 2007, 12:21

lavojtek napisał/a
Bo Death proof to strasznie nudny gniot
a mnie sie podobal. Bardzo.
Agi - 4 Października 2007, 19:04

Aeon Flux z Charlize Theron i Martonem Csokasem w rolach głównych.

Nie przekonało mnie, a finał ckliwy i cukierkowy.

Fidel-F2 - 4 Października 2007, 21:02

"Fucha", adaptacja opowiadania Jana Himilsbacha "Partanina" , film z 1985 roku, w rolach głównych Bończak i Kociniak
mnie zachwyca

feralny por. - 4 Października 2007, 21:30

Ostatnio szarpnąłem się na trylogię Park Chan-Wooka i tak:

"Pan Zemsta" najsłabszy
"Oldboy" znacznie lepszy, a po obejrzeniu po raz wtóry zakończenie już mnie tak nie razi jak kiedyś
"Pani Zemsta" dobra, choć film gdzieś tak w połowie traci tempo i jest przez to trochę nie równy.

Haletha - 7 Października 2007, 15:40

Obejrzałam "U Pana Boga w ogródku". Prosta komedia bazująca na prostych schematach, a jednak zręcznie pomyślana, ciepła, poczciwa i naprawdę śmieszna. Krótko mówiąc.
Fidel-F2 - 7 Października 2007, 22:01

Apokalypto w końcu. Świetnie się oglądało, cały czas w napięciu. Nawet nadzwyczajna kondycja bohatera w drugiej części mi nie przeszkadzała. Dawno nie oglądałem tak dobrego filmu. Czy Gibson teraz nad czymś pracuje?
Homer - 7 Października 2007, 22:28

Co do Apocalypto Fidel-F2 to żałuj, że nie oglądałeś w kinie. Ścieżka dźwiękowa filmu jest po prostu kapitalna. Ciągle Ci za głową skrzeczą jakieś papugi itp. itd. - dżungla dźwięków :) . Oglądałem potem na DVD, ale już nie było tak fajnie słychać :/ może mam głośniki źle porozstawiane...
dzejes - 7 Października 2007, 22:32

Prawda - w kinie wrażenie było niesamowite. A film sam zacny - pisałem już o tym i nawet się kłóciłem w jego obronie.
Dabliu - 8 Października 2007, 00:25

Jestem ZA. Apocalypto zrobiło na mnie OGROMNE wrażenie :)
Film inny niż wszystkie i jakiś taki cholernie autentyczny. A dekadencja w mieście wręcz powala. No i Gibsonowi wystarczyło pięć minut sceny z kapłanem, żeby umownie pokazać cały wyrachowany mechanizm władzy i manipulacji... cudo :)

Fidel-F2 - 8 Października 2007, 07:42

Angela Bessona, o tym jak aniol i człowiek wzajemnie sobie pomagają. Przesympatyczny film. A jaki anioł, ech....
agnieszka_ask - 8 Października 2007, 08:55

ostatnio oglądałam "Dzikie wieprze" (Wild Hogs). rewelacyjna komedia, ze śmiechu aż rozlałam piwo. jeśli ktoś ma ochotę na półtorej godziny dobrej zabawy to serdecznie polecam. tutaj coś więcej o filmie. naprawdę warto obejrzeć ;)
Dabliu - 8 Października 2007, 11:37

"Testosteron" - rewelka :D
Iscariote - 8 Października 2007, 19:04

Battle Royale - czułem się jakbym oglądał jakieś anime żywcem przeciągnięte do rzeczywistości. A film z serii "30 sposobów na zabicie japońskiego nastolatka", a mimo to dobre :)
joe_cool - 9 Października 2007, 11:11

wzięłam i obejrzałam aniołki charliego 2. szkoda straconego czasu, dawno nie widziałam takiej chały... jest jeszcze gorsze niż pierwsza część, choć już wtedy myślałam, że gorszej kichy się nie da zrobić. :roll:
Jolietka - 9 Października 2007, 15:35

a mnie coś wzięło i po raz kolejny obejrzałam Pana i Władcę Na krańcu świata świetny, świetny film ...
Fidel-F2 - 9 Października 2007, 19:37

Szabla od komendanta po raz kolejny
Homer - 9 Października 2007, 19:44

Ultimatum Bourna w kinie... a zaraz po tym przypomnienie Tożsamości i Krucjaty

Jak dla mnie film bardzo klimatyczny. Dobra akcja, dynamiczne ujęcia i przede wszystkim kapitalna muzyka :) .

lavojtek - 14 Października 2007, 00:06

Spider Davida Cronenberga!!! Film z kategorii "koniecznie trzeba zobaczyc". Historia schizofrenika wypuszczonego po kilkudziesieciu latach z zakladu psychiatrycznego i jego zmaganie z rzeczywistoscia a przede wszystkim ze wspomnieniami z dziecinstwa. Strasznie przejmujacy film. Dla nieznajacych stylu Cronenberga film moze byc ciezki lub wrecz niemozliwy do przebrniecia. Ralph Fiennes kolejny raz udowadnia ze jest GENIALNYM aktorem! Goraco polecam lecz jednoczesnie lojalnie uprzedzam ;)
dzejes - 14 Października 2007, 00:17

Byłem na tym w kinie - jeszcze na studiach. Mała salka na 50 osób, na widowni ja i może jeszcze z trzy inne ludzie... Wow, gdy zobaczyłem ten film na DVD - od razu kupiłem.
Fidel-F2 - 14 Października 2007, 09:29

Grający z talerz Kolskiego. Taka sobie baśń ludowa. IMHO najsłabszy film tego reżysera jaki oglądałem. I mimo wszystko potwierdzenie, że Pieczka jest genialny.
Czarny - 14 Października 2007, 15:06

Stardust - przyjemna baśń dla nastolatków, jest kilka śmiesznych fragmentów. Da się oglądać.
Black sheep - horror klasy X tylko dla hardcorowców. Dla mnie bomba :mrgreen:

Homer - 14 Października 2007, 15:37

Czy to ten film o owcach-zombie? Skąd go wynalazłeś Czarny ? :D Widziałem kiedyś trailer, ale filmu nijak trafić nie potrafiłem.
Czarny - 14 Października 2007, 15:51

Kolega ściągnął gdzieś z sieci. Nie wiem skąd.
Homer - 14 Października 2007, 17:32

Cytat
Kolega ściągnął gdzieś z sieci. Nie wiem skąd.

No przecież Cie nie wsypie, możesz mówić :) .

Czarny - 15 Października 2007, 06:02

Naprawdę nie wiem. Przyjeżdża z już wypalonymi płytami i oglądamy. Nikt nie pyta skąd to jest.
Homer - 15 Października 2007, 12:31

Wiedział za to ktoś inny ;) .
Dziękuję!

dzejes - 15 Października 2007, 12:49

Planet Terror - byłem. Więcej nie napiszę, bo przekleństwa nie są tu tolerowane, a opisywanie tego filmu bez kilku soczystych k***w i inych ozdobników mija się z celem.
dalambert - 15 Października 2007, 15:09

dzejes napisał/a
opisywanie tego filmu bez kilku soczystych k***w i inych ozdobników mija się z celem.
:wink:
Coś podrzucę : pukcy kierdoleni w grząść do gnoju nie do kamery, pimple wam macać nie filmy robić ciumpe puchane, liczywidze zatracone w pogoni za nędznym zyskiem, partacze skofani, lupki pupane , truple ścierwne itd, itd, itd :?

Partner forum