To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne

Mirandel - 29 Listopada 2006, 18:45

Cytat

Ja władcę przeczytałem słuchając steal this album SOADów :mrgreen:

Heh :mrgreen: SOAD chyba bardziej sprawdza sie jako podkład bitewnych części Władcy.Aion w zdecydowanie spokojniejszych :wink: Tyle że ja wolałam sobie czytać o bitwach pod Morgotha :mrgreen:

lavojtek - 29 Listopada 2006, 19:57

Cytat
ja wolałam sobie czytać o bitwach pod Morgotha

Ehhh... Gdzie te czasy :roll: Rzeczywiscie przy "Cursed" mozna bylo sobie pozwolic na bitwy lecz niestety nastepne dwie plyty nie nadawaly sie nawet do przegladania programu TV :twisted:

IMO najlepsza muzyka do czytania to muzyka klasyczna. Pasuje do wszystkiego: horror, space opera, fantasy, romans itd.

Argael - 29 Listopada 2006, 20:01

Ostatnio "odkryłem" Nightwisha. Lepiej późno niż wcale, jak to mówią. Przepadłem z kretesem.
lavojtek - 29 Listopada 2006, 20:07

Cytat
Ostatnio odkryłem Nightwisha

Ja staram sie o nim zapomniec :lol:

Argael - 29 Listopada 2006, 20:17

Tak? :)
Dla mnie to objawienie. Dzięki nim wróciłem na łono muzyki zachodniej.
I wcale mnie nie martwi wyrzucenie Tarji z zespołu. Fakt, jej głos jest niesamowity, ale IMO siła tego zespołu tkwi w kompozytorze.

Pako - 30 Listopada 2006, 11:10

Nie... siła tkwi w głosie, w tym jak ona śpiewa. Bardzo fajny zespół, ale ciekaw jestem, jak będzie wyglądał już bez niej.
A że taki i owaki.... podoba mi się, klimatycznie grają:)

lavojtek - 30 Listopada 2006, 13:37

Nigdy nie lubilem maniery wokalnej Tarji. Ni to operowy sopran, ni to "metalowe spiewanie" Psulo mi to odbior reszty muzyki Nightwish. Z "babskiego" metalu zdecydowanie wole Lacuna Coil, The Gathering czy Theatre of Tragedy :bravo
hijo - 30 Listopada 2006, 19:28

Miałem okazję być na konercie Lacuny w trakcie metal hammer festival'u w katowickim spodku. Grali przed Opeth'em i Kornem. Opeth dałtak żalósny koncert, tak nudny, że z kumplami kimaliśmy gdzieś pod bandą z tyłu płyty wymęczeni po zabawie przy Lacunie :mrgreen: LAcuna zagrała fantastycznie, Korn też odwalił show niczego sobie :D
lavojtek - 30 Listopada 2006, 20:36

Fakt. Opeth to nie showmani i ja dobrze o tym wiem. Jednak ich muzyka rekompensuje brak widowiska. Ostatnio widzialem ich koncert, na ktorym jako gosc specjalny gralo (miernie) Paradise Lost.
Fearfol - 30 Listopada 2006, 21:23

moglibyście oceniać moje rymy które od czasu bym tu je zamieszczał , co ? Bo tak sobie próbuje rymy układać i rap tworzyć - i proszę o ocenę mych wypocin - wiecie : sens , składnia i takie tam , a może też ktoś z was potrafi coś takiego ? może ty lavojtek , co ?

jeszcze w karczmie z okazji urodzin Nexusa zamieściłem tekst - to na początek a później może więcej

Pewnego dnia , pojdziemy, by podnieść się na tym wietrze, wiesz,
Pewnego dnia , pojdziemy, dokopiemy tym na górze w swetrze, wiesz..
Pewnego dnia, pojdziemy, by stac się wolnym od tych łańcuchów..
Pewnego dnia, pójdziemy, by rapem opanować świat .......druhu

a co myślisz że nie stać mnie na coś takiego
układam rymy - wyrażam ducha przez to swego
jestem k***a idiotom i frajerem
dałem się wykiwać głupiej dziewczynie - myślą teraz że jestem zerem

powiedz co myślisz o tym - wszelkie uwagi mile widziane

tylko jaki bit teraz to tego dać ? wiecie coś może o programie do robienia bitów ? :?:

Fidel-F2 - 30 Listopada 2006, 21:50

Fearfol miałeś gwałcic i mordować
Zrób sobie własny wątek gdzie będziesz zamieszczał takie cudeńka a ja z spokojnym sumieniem zaznaczę sobie ignore
Wszyscy będą szczęśliwi
A jeśli chodzi o ocenę to pal, gwałć i morduj ale nie śpiewaj.

lavojtek - 30 Listopada 2006, 22:01

Ja chcialbym uniknac sedziowania (tak jak to zrobil Fidel) wiec powiem tak: praca, praca i jeszcze raz praca. A jak chcesz uslyszec jakies merytoryczne uwagi to odezwij sie na GG. Pamietaj ze checi i zapal (oby nie slomiany) to juz duzo. Dodasz do tego warsztat i moze cos osiagniesz!?!
Dunadan - 30 Listopada 2006, 22:02

Fidel-F2
Cytat

A jeśli chodzi o ocenę to pal, gwałć i morduj ale nie śpiewaj.

Masz ci los nigdy się nie nauczą :roll: NIE TA KOLEJNOŚĆ. Ale Fidel ma rację z ostatnią częścią... chociaż... Fidel, a skąd ty wiesz jak Fearfol śpiewa, hę?

hijo - 30 Listopada 2006, 22:15

Cytat
lavojtek:Jednak ich muzyka rekompensuje brak widowiska
Na tym koncercie nic Opeth'a mi się nie podobało, muzyka w szczególności
lavojtek - 30 Listopada 2006, 22:18

Cytat
Na tym koncercie nic Opeth'a mi się nie podobało, muzyka w szczególności

:shock: :shock: :shock:

No chyba ze odwalili przyslowiowa "sztuke" :mrgreen:

hijo - 30 Listopada 2006, 22:20

lavojtek, skoro dało się spokojnie zdrzemnąć na płycie w spodku podczas koncertu to coś chyba było nie tak :twisted:
lavojtek - 30 Listopada 2006, 22:29

Kady odwala czasami "kaszane" (vide ostatni koncert Paradise Lost).
hijo - 30 Listopada 2006, 22:42

racja, tylko, że wcześniej nie łśuchałem Opeth'a, kumple strasznie ich zachwalali, ale się okrutnie rozczarowałem i na tym moja znajomość z tym zespołem się konczy
lavojtek - 30 Listopada 2006, 22:48

Czy to znaczy ze nie sluchales zadnej studyjnej plyty? Ajajaj... Posluchaj chociazby ostatniej Ghost Reveries! Jestem pewien ze nie pozalujesz! :twisted:
hijo - 1 Grudnia 2006, 18:59

nie słuchałem, ale kto wie...
Dunadan - 1 Grudnia 2006, 22:35

Dla mnie istnieją tylko dwa zespoły PRAWDZIWYCH bardów: Blind Guardian i...
http://www.youtube.com/watch?v=RpW13OIcqFo
Bring me my broadsword! :twisted: znaczy się Jethro Tull ;)

I jeszcze tu:
http://www.youtube.com/watch?v=qJKBt9ervsU
Arcydzieło muzyki ;) ktoś mówił o tym że można porównać Bacha do Metallici ( czy jakoś tak ) - chyba jednak można ;)

EDIT: choroba chodziło mim o to ;)
http://www.youtube.com/watch?v=W37x7lNP4DY

hijo - 2 Grudnia 2006, 09:59

a to słyszałeś?
http://www.youtube.com/wa...related&search=

Dunadan - 2 Grudnia 2006, 13:43

Sory ale zalatuje mi takim... metalo-polo :mrgreen: Nie porównuj prosząędo Andersona i Jethro Tull... Anderson jest najlepszym rockowym fleciarzem w historii muzyki :roll:
Fidel-F2 - 2 Grudnia 2006, 13:57

Fajnie, że przypomnieliście Jethro Tull, dawno nie słuchałem. Trzeba sobie odświeżyć. Kawał naprawdę genialnej muzyki.
Haletha - 2 Grudnia 2006, 14:11

Dunadan:
Cytat
ktoś mówił o tym że można porównać Bacha do Metallici ( czy jakoś tak )

No, jakoś tak. A konkretnie Metalliki ;-P

Dunadan - 2 Grudnia 2006, 15:02

Oj, tam... jeden czort :D
Fidel - ja też sobie przypomniałem ;)

hijo - 2 Grudnia 2006, 15:56

Dunadan, wcale nie zamierzałem tego porównywać z Jethro Tull.

Zapytałem tylko czy to kiedyś słyszałeś :mrgreen: między jednym a drugim nie ma porównania pod względem jakosci. Mago De Oz to taka śmieszna muzyczka, ot tyle :mrgreen:

Dunadan - 2 Grudnia 2006, 16:29

OK, rozumiem - w sumie dzięki za pokazanie ;) nie znałem tego :D
lavojtek - 2 Grudnia 2006, 23:58

Jethro Tull do Heavy Horses tak, pozniej zdecydowanie NIE!!! Kaszana i odcinanie kuponow (no moze z wyjatkiem A Passion Play).

Ja mam teraz w samochodzie powtorke z Megadeth. Co to jest za zespol!!!! :bravo :bravo :bravo

Dunadan - 3 Grudnia 2006, 08:19

Po 'Heavy horses' był jeszcze 'Broadsword and the beast' Od którego proszę się odpierdziuśkać :P

Partner forum