Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne
Mirandel - 29 Listopada 2006, 18:45
Cytat |
Ja władcę przeczytałem słuchając steal this album SOADów |
Heh SOAD chyba bardziej sprawdza sie jako podkład bitewnych części Władcy.Aion w zdecydowanie spokojniejszych Tyle że ja wolałam sobie czytać o bitwach pod Morgotha
lavojtek - 29 Listopada 2006, 19:57
Cytat | ja wolałam sobie czytać o bitwach pod Morgotha |
Ehhh... Gdzie te czasy Rzeczywiscie przy "Cursed" mozna bylo sobie pozwolic na bitwy lecz niestety nastepne dwie plyty nie nadawaly sie nawet do przegladania programu TV
IMO najlepsza muzyka do czytania to muzyka klasyczna. Pasuje do wszystkiego: horror, space opera, fantasy, romans itd.
Argael - 29 Listopada 2006, 20:01
Ostatnio "odkryłem" Nightwisha. Lepiej późno niż wcale, jak to mówią. Przepadłem z kretesem.
lavojtek - 29 Listopada 2006, 20:07
Cytat | Ostatnio odkryłem Nightwisha |
Ja staram sie o nim zapomniec
Argael - 29 Listopada 2006, 20:17
Tak?
Dla mnie to objawienie. Dzięki nim wróciłem na łono muzyki zachodniej.
I wcale mnie nie martwi wyrzucenie Tarji z zespołu. Fakt, jej głos jest niesamowity, ale IMO siła tego zespołu tkwi w kompozytorze.
Pako - 30 Listopada 2006, 11:10
Nie... siła tkwi w głosie, w tym jak ona śpiewa. Bardzo fajny zespół, ale ciekaw jestem, jak będzie wyglądał już bez niej.
A że taki i owaki.... podoba mi się, klimatycznie grają:)
lavojtek - 30 Listopada 2006, 13:37
Nigdy nie lubilem maniery wokalnej Tarji. Ni to operowy sopran, ni to "metalowe spiewanie" Psulo mi to odbior reszty muzyki Nightwish. Z "babskiego" metalu zdecydowanie wole Lacuna Coil, The Gathering czy Theatre of Tragedy
hijo - 30 Listopada 2006, 19:28
Miałem okazję być na konercie Lacuny w trakcie metal hammer festival'u w katowickim spodku. Grali przed Opeth'em i Kornem. Opeth dałtak żalósny koncert, tak nudny, że z kumplami kimaliśmy gdzieś pod bandą z tyłu płyty wymęczeni po zabawie przy Lacunie LAcuna zagrała fantastycznie, Korn też odwalił show niczego sobie
lavojtek - 30 Listopada 2006, 20:36
Fakt. Opeth to nie showmani i ja dobrze o tym wiem. Jednak ich muzyka rekompensuje brak widowiska. Ostatnio widzialem ich koncert, na ktorym jako gosc specjalny gralo (miernie) Paradise Lost.
Fearfol - 30 Listopada 2006, 21:23
moglibyście oceniać moje rymy które od czasu bym tu je zamieszczał , co ? Bo tak sobie próbuje rymy układać i rap tworzyć - i proszę o ocenę mych wypocin - wiecie : sens , składnia i takie tam , a może też ktoś z was potrafi coś takiego ? może ty lavojtek , co ?
jeszcze w karczmie z okazji urodzin Nexusa zamieściłem tekst - to na początek a później może więcej
Pewnego dnia , pojdziemy, by podnieść się na tym wietrze, wiesz,
Pewnego dnia , pojdziemy, dokopiemy tym na górze w swetrze, wiesz..
Pewnego dnia, pojdziemy, by stac się wolnym od tych łańcuchów..
Pewnego dnia, pójdziemy, by rapem opanować świat .......druhu
a co myślisz że nie stać mnie na coś takiego
układam rymy - wyrażam ducha przez to swego
jestem k***a idiotom i frajerem
dałem się wykiwać głupiej dziewczynie - myślą teraz że jestem zerem
powiedz co myślisz o tym - wszelkie uwagi mile widziane
tylko jaki bit teraz to tego dać ? wiecie coś może o programie do robienia bitów ?
Fidel-F2 - 30 Listopada 2006, 21:50
Fearfol miałeś gwałcic i mordować
Zrób sobie własny wątek gdzie będziesz zamieszczał takie cudeńka a ja z spokojnym sumieniem zaznaczę sobie ignore
Wszyscy będą szczęśliwi
A jeśli chodzi o ocenę to pal, gwałć i morduj ale nie śpiewaj.
lavojtek - 30 Listopada 2006, 22:01
Ja chcialbym uniknac sedziowania (tak jak to zrobil Fidel) wiec powiem tak: praca, praca i jeszcze raz praca. A jak chcesz uslyszec jakies merytoryczne uwagi to odezwij sie na GG. Pamietaj ze checi i zapal (oby nie slomiany) to juz duzo. Dodasz do tego warsztat i moze cos osiagniesz!?!
Dunadan - 30 Listopada 2006, 22:02
Fidel-F2
Cytat |
A jeśli chodzi o ocenę to pal, gwałć i morduj ale nie śpiewaj. |
Masz ci los nigdy się nie nauczą NIE TA KOLEJNOŚĆ. Ale Fidel ma rację z ostatnią częścią... chociaż... Fidel, a skąd ty wiesz jak Fearfol śpiewa, hę?
hijo - 30 Listopada 2006, 22:15
Cytat | lavojtek:Jednak ich muzyka rekompensuje brak widowiska | Na tym koncercie nic Opeth'a mi się nie podobało, muzyka w szczególności
lavojtek - 30 Listopada 2006, 22:18
Cytat | Na tym koncercie nic Opeth'a mi się nie podobało, muzyka w szczególności |
No chyba ze odwalili przyslowiowa "sztuke"
hijo - 30 Listopada 2006, 22:20
lavojtek, skoro dało się spokojnie zdrzemnąć na płycie w spodku podczas koncertu to coś chyba było nie tak
lavojtek - 30 Listopada 2006, 22:29
Kady odwala czasami "kaszane" (vide ostatni koncert Paradise Lost).
hijo - 30 Listopada 2006, 22:42
racja, tylko, że wcześniej nie łśuchałem Opeth'a, kumple strasznie ich zachwalali, ale się okrutnie rozczarowałem i na tym moja znajomość z tym zespołem się konczy
lavojtek - 30 Listopada 2006, 22:48
Czy to znaczy ze nie sluchales zadnej studyjnej plyty? Ajajaj... Posluchaj chociazby ostatniej Ghost Reveries! Jestem pewien ze nie pozalujesz!
hijo - 1 Grudnia 2006, 18:59
nie słuchałem, ale kto wie...
Dunadan - 1 Grudnia 2006, 22:35
Dla mnie istnieją tylko dwa zespoły PRAWDZIWYCH bardów: Blind Guardian i...
http://www.youtube.com/watch?v=RpW13OIcqFo
Bring me my broadsword! znaczy się Jethro Tull
I jeszcze tu:
http://www.youtube.com/watch?v=qJKBt9ervsU
Arcydzieło muzyki ktoś mówił o tym że można porównać Bacha do Metallici ( czy jakoś tak ) - chyba jednak można
EDIT: choroba chodziło mim o to
http://www.youtube.com/watch?v=W37x7lNP4DY
hijo - 2 Grudnia 2006, 09:59
a to słyszałeś?
http://www.youtube.com/wa...related&search=
Dunadan - 2 Grudnia 2006, 13:43
Sory ale zalatuje mi takim... metalo-polo Nie porównuj prosząędo Andersona i Jethro Tull... Anderson jest najlepszym rockowym fleciarzem w historii muzyki
Fidel-F2 - 2 Grudnia 2006, 13:57
Fajnie, że przypomnieliście Jethro Tull, dawno nie słuchałem. Trzeba sobie odświeżyć. Kawał naprawdę genialnej muzyki.
Haletha - 2 Grudnia 2006, 14:11
Dunadan:Cytat | ktoś mówił o tym że można porównać Bacha do Metallici ( czy jakoś tak ) |
No, jakoś tak. A konkretnie Metalliki ;-P
Dunadan - 2 Grudnia 2006, 15:02
Oj, tam... jeden czort
Fidel - ja też sobie przypomniałem
hijo - 2 Grudnia 2006, 15:56
Dunadan, wcale nie zamierzałem tego porównywać z Jethro Tull.
Zapytałem tylko czy to kiedyś słyszałeś między jednym a drugim nie ma porównania pod względem jakosci. Mago De Oz to taka śmieszna muzyczka, ot tyle
Dunadan - 2 Grudnia 2006, 16:29
OK, rozumiem - w sumie dzięki za pokazanie nie znałem tego
lavojtek - 2 Grudnia 2006, 23:58
Jethro Tull do Heavy Horses tak, pozniej zdecydowanie NIE!!! Kaszana i odcinanie kuponow (no moze z wyjatkiem A Passion Play).
Ja mam teraz w samochodzie powtorke z Megadeth. Co to jest za zespol!!!!
Dunadan - 3 Grudnia 2006, 08:19
Po 'Heavy horses' był jeszcze 'Broadsword and the beast' Od którego proszę się odpierdziuśkać
|
|
|