To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Pociąg do pasmanterii

Godzilla - 27 Lipca 2012, 21:14

Dzięki :D Dostałam znienacka koraliki, które leżały w szafie u mamy i nawet nie wiem skąd się tam wzięły. Któraś z ciotek sprezentowała razem z jakąś biżuterią? Z początku sądziłam, że u mnie też tak będą leżeć, bo nawet nie myślałam, żeby taki kształt wykorzystać, a potem nagle same się jakoś tak zastosowały :D
Martva - 3 Sierpnia 2012, 15:47

Godzilla, do magrafu wrzucili dostawę drobnicy i spora część jest wybitnie niedrobna, nie wiem czy widziałaś :)
Godzilla - 3 Sierpnia 2012, 15:57

Widziałam :D , z mojego rozmiaru tylko 3 kolorki, ale ładne, zwłaszcza mieszanka. Potem obadam inne rozmiary i zastanowię się, czy ryzykować łączenie dwóch sąsiadujących.
Witchma - 10 Sierpnia 2012, 16:09

Jeszcze raz dzięki wielkie za przesyłkę :D
Godzilla - 10 Sierpnia 2012, 21:07

Cieszę się, że doszło mimo niesprzyjających okoliczności :)
Witchma - 10 Sierpnia 2012, 21:24

Podwójnie niesprzyjających, bo nasz listonosz jest na urlopie (w Helu świnia siedzi ;P: ), a to oznacza, że poczta do nas dociera nieregularnie, żeby nie powiedzieć prawie wcale.
merula - 10 Sierpnia 2012, 21:25

Witchma napisał/a
nasz listonosz jest na urlopie (w Helu świnia siedzi ;P: )

jak mógł :mrgreen:

Witchma - 10 Sierpnia 2012, 21:28

merula, co roku jeździ :) Kiedy jeszcze w lipcu jeździłam, to się nawet spotykaliśmy.
merula - 10 Sierpnia 2012, 21:48

i dostarczał Ci tam listy?
Kasiek - 13 Sierpnia 2012, 12:53

Na plaży, na bosaka :D
Godzilla - 13 Sierpnia 2012, 18:36

Trochę się przekoralikowałam i przefrywolitkowałam. Dzieciaki jednak nie dają spokoju, więc złamałam się na szydełkowe ptaszki. Pogłowie rośnie.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/EGycyTevl6bQxG93r5xQttMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

Godzilla - 20 Sierpnia 2012, 15:47

Mała rzecz a cieszy, jeden z kwadracików wreszcie trafił na kołderkę, a kołderka do odbiorcy :)

http://www.kolderki.org/g....php?album=1446

fealoce - 20 Sierpnia 2012, 15:49

Fajne te ptaszki :)
Godzilla - 25 Sierpnia 2012, 20:37

Miałam dużą przerwę w haftowaniu, ale w tej chwili po prostu muszę odparować po różnych takich emocjach i hafty rosną. Podgoniłam trochę górską dolinę, kotek dostaje sierści i być może jutro będzie już miał jedno oko. Zielone. Dość koszmarnie to brzmi. Ponadto na tamborku wylądował kwadracik kołderkowy, tym razem wzorek z Minecrafta.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/GBaG9f4HUaqTTEujHku4JtMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/TZuRngGDhOiWkBbRZnfpU9MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/52R6hH9lbpxmdrD0YvQh19MTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

Godzilla - 27 Sierpnia 2012, 20:09

Aaaaach, skończyłam poprawianie tekstu. Mam dylemat: pobiegać, bo mi krzesło w d... wrosło, czy pohaftować Minecrafta ;P:
fealoce - 27 Sierpnia 2012, 20:16

Pobiegaj :mrgreen:
Godzilla - 5 Wrzeœśnia 2012, 18:57

Kupiłam niewymiarowe koraliki, bo mam na nie pomysł. Na razie za sam pomysł się nie brałam, ale nie omieszkałam wypsuć część na czarno-biały wisiorek. Zdjęcie na razie robocze. W tym pieskim świetle nie widać, jak czarna jest czerń i jakie fajne te białe bąbelki ;)

https://picasaweb.google.com/lh/photo/P4KlEmWcDkx6vz10f4YasdMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

Godzilla - 8 Wrzeœśnia 2012, 06:59

Złamałam się. Utworzyłam konto na FB, bo tylko tak mogłam nawiązać kontakt, na którym mi zależy. Nie ufam tej stronie jak diabli, nie podaję żadnych sensownych informacji. Nie pozwoliłam aby sami za mnie szukali znajomych, bo by się dobrali do gmaila. Może i tak się dobiorą. I w sumie nie wiem jak się tam poruszać. Każda inna strona, jeżeli ma opcję "podaj pytanie, na które tylko ty znasz odpowiedź" w celu odzyskania straconego hasła, pozwala wybrać pytanie jakie się chce. Kolor ciapek na tapecie. Gatunek drzewa za oknem. A ci chcą informacji osobistych: zawód dziadka, gdzie się mieszkało wtedy-a-wtedy, kto mnie uczył w podstawówce. Trzeba będzie wymyślić jakąś fajną odpowiedź.
Agi - 8 Wrzeœśnia 2012, 07:51

Godzilla, na FB spotkasz (albo nie, jeśli bardzo nie będziesz chciała) większość aktywnych userów z naszego forum. Jest tam Grupa SFFiH. Zapraszam :D
Kai - 8 Wrzeœśnia 2012, 19:54

Godzilla, ja tam mam konto od jakiegoś czasu i najczęściej a) ściągam fotki z koncertów Curly Heads, b) podglądam SFFiH, c) podglądam Krzyśka Giemzę i jego prokocią walkę. Oraz d) Retro Star Wars i e) NURS-a. Nie pakuje się w aplikacje, nie dam się zaintrygować jednym słowem, którym znajomy mnie określił i NIECH TAK ZOSTANIE

Aleksandra Kai, tak mnie znajdziesz :D

G... komu do domu jak chałupa nie jego, ani nazwiska, ani zakładu pracy ode mnie nie dostaną :mrgreen:

Godzilla - 8 Wrzeœśnia 2012, 21:37

To ja jestem Kramik pod Piwonią, bo w tej sprawie chciałam się kontaktować. I niech tak zostanie, może kiedyś mnie podkusi, żeby założyć konto na nazwisko. Ja im dam adres sprzed lat i nazwisko nauczyciela. Ul. Komsomolskiej Prawdy 8, mgr Feliks Edmundowicz. Albo jakoś inaczej. Mało to ładnych ulic i nazwisk?
Kai - 9 Wrzeœśnia 2012, 19:47

Godzilla napisał/a
mgr Feliks Edmundowicz
wyszłabym za faceta dla samego nazwiska, mrau!
Godzilla - 9 Wrzeœśnia 2012, 20:02

Ale ja go tylko po otieczestwie... ;P:
Godzilla - 17 Wrzeœśnia 2012, 09:20

Nie miała baba kłopotu, posłała dziecko do szkoły. W programie na dziś szycie greckiego chitonu.

Ewentualne rozrywki innego sortu - rozczytywanie rodowych dokumentów znajomego, carska cyrylica ręcznie pisana.

Kasiek - 17 Wrzeœśnia 2012, 11:53

Gdzie jest przycisk "Lubię to"? :P Pięknie. Chiton nie powinien być trudny, dasz radę, przezdolna babka jesteś przecież :)

Chiton zawsze mi się kojarzył z chitynowym pancerzem :D

Godzilla - 17 Wrzeœśnia 2012, 12:59

I chwała niech będzie wyszukiwarce, że znalazłam strony z wykrojami :D Trudne nie jest, tyle że muszę się wybrać do rodziców, bo nie mam maszyny w domu.
joe_cool - 17 Wrzeœśnia 2012, 14:03

Godzilla, na forum genealogów (forgen.pl czy jakoś tak) wrzucasz skany rodowych dokumentów, prosisz o przetłumaczenie i w krótkim czasie wszystko masz. Za zwykłe dziękuję ;) Tam siedzą pasjonaci, którzy do perfekcji opanowali rozczytywanie ręcznie pisanej cyrylicy.
Godzilla - 17 Wrzeœśnia 2012, 18:23

Dzięki za kontakt, a swoją drogą sama mam uciechę z tej zabawy :)
Godzilla - 18 Wrzeœśnia 2012, 20:54

Chiton skończony. Ciekawe co oni tam w szkole powymyślali. Cały Olimp podobno.
Martva - 18 Wrzeœśnia 2012, 20:58

Mgliście mi się przypomina że mieliśmy taką lekcję polskiego w podstawówce, że trzeba się było przebrać za postać z mitologii i opowiedzieć o sobie. Znaczy, tej postaci. Pamiętam głównie że wszystkie moje koleżanki miały dość księżniczkowe sukienki, a ja w mojej zgrzebnej, płóciennej chitonopodobnej szatce czułam się dość niepewnie, chociaż byłam najbardziej kanoniczna :D Za to miałam łuk, a one nie :twisted:

Partner forum