To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Nadchodzą... czyli na co czekamy?

Matrim - 10 Marca 2013, 22:27

A czemu nerka?
ilcattivo13 - 10 Marca 2013, 22:31

A skąd mam niby wziąć kasę na te wszystkie gry? Pójście do roboty jest bezsensowne, bo nie będzie kiedy grać, w lotto już nie wierzę, a na bandytę się nie nadaję ;P: Nerka to jedyne logiczne rozwiązanie ;P:
Dunadan - 10 Marca 2013, 22:45

ketyow napisał/a
A ja mam chrapkę na całkiem ciekawy survival horrorek
http://www.darkwoodgame.com/

Jak dla mnie ciut bez sensu - już w Amnezji pokazali że da się zrobić fajny, budżetowy survival horror z dobrą grafą... taki sposób rozgrywki jak w Darkwoods trochę mi nie pasuje do tego typu tematyki, ale to pewnie kwestia gustu.

Matrim - 10 Marca 2013, 22:53

ilcattivo13, wiesz... Mnie wyszło, że to tylko ze cztery gry, mam nadzieję, że żadna nie będzie w dystrybucji kosztować więcej niż 100 zł, więc dam radę zaoszczędzić na jedzeniu ;) Lato idzie, zadbaj o siebie :)
ilcattivo13 - 10 Marca 2013, 23:04

Matrim - tylko cztery? Bez sensu :roll:
Matrim - 10 Marca 2013, 23:11

A to ile ich jest?
ilcattivo13 - 10 Marca 2013, 23:41

Oprócz Expeditions: Conquistador, Age of Decadence, Dead State, Wastelanda 2, Shadowrun Returns, Space Hulk, Meriwether: An American Epic, M.O.R.E., Underrail, ADOM 2/JADE, Chaos Chronicles, Rome 2: Total War, które przychodza mi na myśl w pierwszej kolejności, są jeszcze przecież indyki - Lords of Xulima, Beyond Beyaan, Unwritten, Unclaimed World, Forsaken Fortress i parę innych ;P:

Edit: To będzie zdecydowanie rok strategii i cRPG. Za to 2014 będzie rokiem symulatorów - nowa gra Chrisa Robertsa i nowy Elite :D

ketyow - 11 Marca 2013, 10:39

Dunadan, to pewnie będzie chmara potworów wyłazić z lasu na zasadzie jak w Crimsonland. To też typowe podejście do tematu. I fajne ;P:
Matrim - 11 Marca 2013, 10:41

No to faktycznie, dbaj o nerki ;)

Nie mam aż takich planów: Wasteland 2 i Shadowrun, a reszta to w miarę chęci i nastroju :) I zapomniałem, że Eternity i Torment są jednak trochę dalej w czasie.

Dunadan - 11 Marca 2013, 13:55

ketyow, co kto woli ;)
ilcattivo13 - 11 Marca 2013, 16:37

Matrim - będę dbał, ale tylko o jedną. O tę, która zostanie :D
gorat - 11 Marca 2013, 16:43

Dbaj o obie, wyższa cena.
ilcattivo13 - 11 Marca 2013, 16:50

I tak mi styknie kasy :wink:
gorat - 11 Marca 2013, 16:54

Zadbaj też o przyszłe gry ;)
ilcattivo13 - 11 Marca 2013, 17:05

Po co? Z jedną nerką, siedząc 24h/dobę przy kompie i tak nie pociągnę dłużej niż trzy lata ;P:
gorat - 11 Marca 2013, 22:40

Na razie zadbałeś o rok, jeszcze dwa zostają.
ketyow - 12 Marca 2013, 10:11

Na steamie można oddać głos na Darkwood, jeśli ktoś chciałby kupować przez tę platformę.
http://steamcommunity.com...s/?id=131900947

ilcattivo13 - 12 Marca 2013, 15:45

gorat - nerki są w cenie. Kasy z jednej wystarczy na dwa - trzy lata giercowania :)

Chyba nikt oprócz mnie nie zainteresował się Underrailem :roll:

Mam nadzieję, że ten fanowski trailer to zmieni :)

Po porażce kickstarterowej kampanii Thorvalli, Guido Hankel wraca z nowym pomysłem - Deathfire. To znowu cRPG, ale tym razem to nie będzie klasyczne cRPG z izometryczną grafiką i turową walką, tylko 3D na silniku Unity :)

ketyow - 12 Marca 2013, 19:20

Przyszłość gier dla wymagających graczy należy do indie, nie ma co. Że też trzeba jeszcze tyle czekać. Rzadko zaglądałem do wątku, pewnie sporo przegapiłem obok FTL, ale ilcattivo, jesteś z tym na bieżąco - może chciałbyś założyć wątek gier indie, je łatwo przegapić?

Dałbyś listę wartych uwagi wg Ciebie gier, które już wyszły (jak FTL) i tych co mają wyjść, a my byśmy swoje pozycje dopisywali (+gatunek gry, jakiś link zewnętrzny). To może trochę czasu zająć, ale chyba przydałoby się nam coś takiego, bo tutaj to po prostu ginie.

ilcattivo13 - 12 Marca 2013, 19:38

I może jeszcze z podziałem na "już są" i "w produkcji"? :roll:
ketyow - 12 Marca 2013, 19:42

ilcattivo13, wiedziałem żeś bystry ;P:
ilcattivo13 - 15 Marca 2013, 15:11

obiecali, że będzie w tym tygodniu i jest - Dead State combat demo :D W sumie, to poza ślepotą zombiaków (przypomina mi się Fallout Tactics, gdzie można było podczołgać się w biały dzień do mutanta i podłożyć mu paczkę dynamitu pod nogami), prawie wszystko mi się podoba. No i nie wiem, co myśleć o tym braku EXP za wygrane walki. Rozumiem, że ma to zmusić do bardziej skradankowo-survivalowego podejścia, ale kaman - absolutnie żadnego EXP? Dobrze, ze będzie można modować - naprawi się tę pomyłkę twórców ;P:
ilcattivo13 - 17 Marca 2013, 14:16

Dziwny jest ten Ubisoft. Najpierw wykupili prawa do tytułu i go nie wydawali, żeby ograniczyć konkurencję swoim tytułom, a teraz, po dziesięciu latach, sami się wzięli za robienie Might & Magic :/
ilcattivo13 - 19 Marca 2013, 22:54

Battle Worlds: Kronos. Turowa strategia w klimatach sf :)
ilcattivo13 - 20 Marca 2013, 15:38

Horizon. Kolejna, zapowiedziana na ten rok (lato) strategia 4X. Otwarty świat, rozbudowane taktycznie bitwy, toczone w trybie turowym, i duży nacisk na zarządzanie cywilizacją - tyle wystarczy, by piękna, trójwymiarowa grafika przestała być grze potrzebna :)
ilcattivo13 - 21 Marca 2013, 20:10

teaser Might & Magic X: Legacy. Old school, new rules? :roll:
Magnis - 21 Marca 2013, 21:01

ilcattivo13 po obejrzeniu teasera na dużo się nie nastawiam bo wolę być naprawdę zaskoczony niż później narzekać :wink: .
ilcattivo13 - 22 Marca 2013, 01:54

Nie ma czym się zaskakiwać. Na fali powodzenia Legend of Grimrock i kickstarterowego powrotu do turowych cRPGów Ubisoft robi turowego dungeon crawlera ;P: Ino żeby było śmieszniej, fabuła nie nawiązuje do cyklu M&M, tylko ma być kontynuacją/sequelem szóstej części HoMM :mrgreen:
ilcattivo13 - 22 Marca 2013, 17:54

Cała masa nowinek:

- wbrew wcześniejszym zapowiedziom, Chris Avellone dołączył do grona twórców Torment: Tides of Numenera :D

- ruszył pre-order Dead State :)

- nadciąga kolejny cRPG z akcją umiejscowioną w uniwersum znanym z gier z serii Realms of Arcania i Drakensang. Blackguards, bo tak ma się nazywać ten nowy klasyczny cRPG z bitwami w trybie turowym, powstaje w studiu Daedalic Entertainment, odpowiedzialnym m.in. za gry A New Beginning i Chaos on Deponia. Gra ma się pojawić jeszcze w tym roku :)

ilcattivo13 - 23 Marca 2013, 14:53

26 marca premiera nowej survivalówki - Don't starve :) Wygląda słitaśnie ;P:

Dostępna jest też darmowa wersja przeglądarkowa gry - choć troszkę ją okroili.

Edit: Były szef Monolithu, Jason "Jace" Hall, rzucił hasło remake'u kultowego Blooda :D Oby się udało :D

Partner forum