Mistrzowie i Małgorzaty - Ela Graf
elam - 30 Października 2007, 08:22
no to :
a-a-a kaczki dwa, pisowate obydwa...
Iscariote - 19 Listopada 2007, 22:47
elam napisał/a |
STOKROTKA (oczywiscie, trzeba znac zespol The Cranberries, zeby docenic wirtuoza ) |
ten człowiek to geniusz
banshee - 13 Grudnia 2007, 15:31
ach tak si sprawy mają to czekanie mnie zabija...ale co zrobić:(
w sumie to nie. po przemyśleniu, stwierdzam, że jednak wolę czytać w małych dawkach. bo jak połknę książkę jednym łykiem to co potem?
znowu czekać
a przecie autor też na wakacje zasługuje
i na koniec troszeczkę wazeliny.
Dimoon jest the best!
czterdziescidwa - 21 Lutego 2008, 21:42
Elem, będą jakieś nowe Dimoonody?
W ogóle to co się stało z dobrym, SF(FH)? Z Dimoonodami, z bezkonnym rycerzem, z Hamdirholm...
elam - 21 Lutego 2008, 21:51
jedno opowiadanie sie pisze. oj, pisze sie juz od dawna i nie chce skonczyc...
skonczylam ksiazke i teraz wlasnie ktos madry ja czyta i ocenia, czy mu sie podoba i nadaje do druku, czy nie. no i...
trzymajcie kciuki
no i :
ksiazka ma koniec. tzn, jest THE END i juz. na razie nie planuje (czytaj : nie mam pomyslu ) jakiejkolwiek kontynuacji. opowiadanie, ktore pisze, i ktore mialoby sie ukazac w gazecie, opisywaloby wydarzenia chronologicznie nastepujace po tych, ktore ukazaly sie w SF. i trudno mi to wpasowac w chronologie zdarzen w ksiazce... mecze sie troche.
(w ksiazce bylyby te 3 opowiadania z gazety plus jeszcze 7 lub 8 innych)
po prostu, w glowie skonczylam Dimoona i jakos tak mi nie wychodzi odgrzebywanie go...
poza tym, mam taka prace, ktora skutecznie pozbawia natchnienia : ksiegowanie, rachunkowosc... a ja humanistyczne wyksztalcenie mam...
czterdziescidwa - 21 Lutego 2008, 22:09
To może coś o wampirach - księgowych co polują na pracowników, którzy zostają po godzinach
Kurcze, brakuje mi tych świetnie napisanych i zabawnych, ale bez przesady, tekstów.
elam - 21 Lutego 2008, 22:19
dziekuje.
no to sie postaram .... moze znajde czas w weekend, zeby troche popchac tekst do przodu.
to opowiadanie akurat nie jest dowcipne, jak na razie. musze sie postarac cos smiesznego wymyslic, bo temat raczej ponury.
a wampiry wcale nie sa moja specjalnoscia, raczej demony - wolne duchy (nie: duch dziadka, tylko taki niesmiertelny geniusz...) chociaz lubie historyjki w rodzaju "underworld", to chyba jednak wole space-opere, ale znowu za malo wiem, zeby napisac cos dobrego z gatunku science-fiction.
hrabek - 11 Kwietnia 2008, 11:10
Pozwole sobie odsniezyc temat. Jakies newsy w sprawie dimoona? Bo wlasnie mi sie przypomnialo, ze chetnie bym przeczytal. Malo tego, odlozylem nawet kase i wielkosc odsetek przekroczyla wielkosc poczatkowego kapitalu. W sumie starczyloby na ze 3 kolejne czesci, tylko niech sie wreszcie ta pierwsza ukaze.
Piech - 12 Kwietnia 2008, 22:13
No właśnie. Pisarko, do pióra! Korektę skończ.
Chal-Chenet - 13 Kwietnia 2008, 09:05
Dokładnie, opowiadania w SF czytało mi się całkiem nieźle. Mam nadzieję, że dłuższa forma też nie zawiedzie moich oczekiwań. Ale o tym przekonam się dopiero jak będzie w sprzedaży, więc do dzieła!
elam - 13 Kwietnia 2008, 15:43
Juz dawno poszlo do wydawnictwa i gdzies-tam lezy. nie mam na razie zadnych wiadomosci.
Brakuje mi znajomosci czy innej sily przebicia...
Dabliu - 13 Kwietnia 2008, 18:08
elam napisał/a | Juz dawno poszlo do wydawnictwa i gdzies-tam lezy. |
A co to za wydawnictwo, jeśli można wiedzieć?
Kruk Siwy - 14 Kwietnia 2008, 09:33
Nie.
Jako samozwańczy adwokat gremlinka odpowiadam: będzie sukces, będzie informacją. Dla wszystkich. I dla Ciebie Dabliu, też.
gorat - 3 Grudnia 2008, 13:06
Są jakieś wiadomości? Z wydawnictwa, z pism, z szuflady ałtora...?
Piech - 3 Grudnia 2008, 14:08
Też jestem ciekaw. Czytałem tekst elam i myślę, że był bardzo dobry.
Rafał - 3 Grudnia 2008, 16:39
Też miałem to szczęście (jako betatester), agencja Dimonn rulez, ze strony na stronę coraz ciekawiej jest
Godzilla - 3 Grudnia 2008, 16:51
Właśnie, Gremlinku, rzeczywistość skrzeczy a praca przytłacza, ale prosimy, nie daj się przytłoczyć i zaskrzeczeć tak do końca. Co z tym Dimoonem?
elam - 3 Grudnia 2008, 18:35
nie wiem. juz mnie przytloczylo
dziekuje za zainteresowanie - po kilku miesiacach milczenia - podejrzewam, ze to z inicjatywy Agi.
kiedy odzyje, to sie odezwe konkretnie. na razie leze w ciemnej mogile i nawet Monck-Siwy mnie z niej nie wyciagnie
gorim1 - 3 Grudnia 2008, 18:42
elam, monck nie ale martva cię pogoni z niej
Agi - 3 Grudnia 2008, 19:07
elam napisał/a | podejrzewam, ze to z inicjatywy Agi. |
Źle podejrzewasz gremlinku, inicjatywa była samorzutna i nie sterowana w żaden sposób.
Cieszę się, że zajrzałaś na Forum. Zaglądaj częściej, w gromadzie, a szczególnie życzliwych osób, nawet kłopoty mniej straszne.
Witchma - 3 Grudnia 2008, 20:13
elam, jak mogłaś tak okrutnie forum opuścić? Pojawiaj się częściej, tu Ci wszystkie problemy rozwiążą (siłOM i godnościOM, jak trzeba to cudzOM)
ihan - 3 Grudnia 2008, 20:20
Agi napisał/a | w gromadzie,... ciach ..., nawet kłopoty mniej straszne. |
Taaak, w porównaniu z gromadą te kłopoty mogą się nawet okazać całkiem niestraszne. Ani trochę ;)
Agi - 3 Grudnia 2008, 20:31
ihan, właśnie to "ciach", było najistotniejsze
ihan - 3 Grudnia 2008, 20:38
Ale bez tego ciach ne mogłabym się troszeczkę powyzłośliwiać A elam i tak wie, że jesteście wspaniali. No ..., ja też wiem.
Agi - 3 Grudnia 2008, 20:40
Cytat | A elam i tak wie, że jesteście wspaniali. No ..., ja też wiem. |
Nie wyłączaj się, ihan Solo, Ty też jesteś.
Martva - 3 Grudnia 2008, 20:45
Agi napisał/a | Ty też jesteś. |
Chociaż udajesz że nie
ihan - 3 Grudnia 2008, 20:50
Eeee tam, niczego nie udaję, a poza tym offtopujecie dziewczyny, miło bo miło, ale offtopujecie.
Agi - 3 Grudnia 2008, 20:58
Normalnie, zostałam przywołana do porządku!
Aleś mi ihan, rachochę sprawiła!
elem, przepraszam za offtop
elam - 3 Grudnia 2008, 21:41
mily offtop
Pako - 3 Grudnia 2008, 21:52
Miły Gremlinek
|
|
|