Zadomowienie - powitania na forum - Błędy forum II.
Godzilla - 2 Marca 2011, 11:43
A mi się forum właśnie wyświetla tak:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/WSZOrk2TYXeYZKD9wqxP_Q?feat=directlink
i tak:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/-xGKk6_wp3WFZHYkytBE7A?feat=directlink
Martva - 2 Marca 2011, 11:51
Mam podobnie, ale nie we wszystkich tematach
Godzilla - 2 Marca 2011, 11:52
Zmieniłam wyświetlanie na SubRed i było normalnie, tylko na czerwono. Wróciłam do SubSilver i znów jest ten sam błąd.
gorat - 2 Marca 2011, 23:54
Godzilla: spróbuj wymusić przeładowanie strony. css Ci się najwyrażniej zgubił; przy przejściu do SubRed musiał być pobrany na nowo, więc się wyświetlało poprawnie, a po powrocie widocznie przeglądarka stwierdziła, że nie musi ciągnąć, bo już to miała...
Jedenastkę pewnie ten leak ubawił, istne wystawienie d**ą do intruzów.
Godzilla jeszcze raz, o botach: zdziwiłaś mnie. To są aktywne fora? Poważnie tak jest? GDZIE?
Mam szczęście, że za aktywny nie jestem, nie musze się stresować
Jedenastka - 3 Marca 2011, 07:48
gorat napisał/a | Jedenastkę pewnie ten leak ubawił, istne wystawienie d**ą do intruzów.
| Błędy forum mnie nie bawią goracie. Są beznadziejne i nie mogę się nadziwić, że tak ich dużo.
Godzilla - 3 Marca 2011, 09:36
gorat, jestem poważna. Forum robótkowe, czyli w większości babskie. Jest dwójka adminów, wydaje mi się, że założycielka forum i jej syn z zacięciem komputerowym. Nie wiem, jak dawno tam ostatnio zaglądał. Cyborgów zatrzęsienie. Och, jak ja bym się po tym towarzystwie z sekatorem przeleciała, jak po chwastach.
ilcattivo13 - 3 Marca 2011, 12:49
czy komunikat "User '*beep*' has exceeded the 'max_user_connections' resource (current value: 60)" oznacza, że z Forum może korzystać maksymalnie 60 osób?
Bo jesli tak, to nie ma się co dziwić, że od jakiegoś czasu Forum rzęzi i robi bokami. I może naprawdę sensownym byłoby zrobienie zrzutki społecznej i wykupienie miejsca na lepszym serwerze. Bo tak jak dzisiaj "smiga" chodzi Forum, to już zakrawa na farsę.
I czy '*beep*' znaczy, że jestem 895 osobą zarejstrowaną na Forum?
Edit malutki w treści..
Matrim - 3 Marca 2011, 12:56
ilcattivo13, ty Sherlocku
ilcattivo13 - 3 Marca 2011, 13:05
Maj nejm is Herlak, Herlak Szolms
ilcattivo13 - 3 Marca 2011, 13:29
Cytat | Could not connect to smtp host : 0 : php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Ta nazwa lub usługa jest nieznana |
i non-stop podwójne posty. Już mi się nie chce kasować :/
Jedenastka - 3 Marca 2011, 16:00
ilcattivo13 napisał/a | czy komunikat User '*beep*' has exceeded the 'max_user_connections' resource (current value: 60) oznacza, że z Forum może korzystać maksymalnie 60 osób? |
To teraz jest moda na interpretację komunikatów o błędach?
Należałoby się zastanowić co dokładnie oznacza current value: 60
Magnis - 3 Marca 2011, 17:41
Rano forum strasznie muliło i nie mogłem nic zrobić.Potrzebny chyba Struś pędziwiatr bo niestety coraz częściej to się zdarza .
Sauron - 3 Marca 2011, 18:15
u mnie też.
ilcattivo13 - 3 Marca 2011, 19:53
Jedenastka napisał/a | Należałoby się zastanowić co dokładnie oznacza current value: 60 |
to, że gdyby tak było od początku tego Forum, to nie mielibyśmy trzeciej linijki w
Cytat | Na Forum jest 29 użytkowników :: 6 Zarejestrowanych, 6 Ukrytych i 17 Gości
Zarejestrowani Użytkownicy: Agi, shenra, baranek, Chal-Chenet, ilcattivo13, RedActor
Najwięcej użytkowników 185 było obecnych 5 czerwca 2007, 04:39 |
gorat - 3 Marca 2011, 23:06
Widzę, że wzięła Was zabawa w odczytywanie błędów.
"user" w tym kontekście to science-fiction.com.pl jako całość. Limit połączeń dotyczy zapytań do bazy danych. Normalnie nie jest on bardzo odczuwalny (czas połączenia to nieraz kilka milisekund, więc przy limicie 60 może być spokojnie kilkaset ludzkich użytkowników, przynajmniej dopóki nie są za bardzo aktywni ), więc użytkowników może być wielu, ale... wystarczy że jeden człowiek z bardzo szybkim komputerem i łączem otworzy >60 kart w przeglądarce, zamknie ją, włączy ponownie z przywróceniem kart z ostatniego uruchomienia i... może wywołać sobie ten błąd limitu... na ile to ogarniam.
Morał? Bądźcie aktywni jak ludzie (grzecznie strona po stronie), a nie googlowe roboty
ilcattivo13 - 4 Marca 2011, 08:53
gorat napisał/a | ...60 kart w przeglądarce, zamknie ją, włączy ponownie z przywróceniem kart z ostatniego uruchomienia i... może wywołać sobie ten błąd limitu... |
w tym roku jeszcze się nie zdarzyło, żebym otworzył więcej niż dwie karty na raz A poza tym, nigdy nie zamykam przeglądarki, gdy mam otwarte coś więcej niż kartę z poczką i stroną główną Forum. Musi co to coś innego powoduje tego "błęda".
merula - 4 Marca 2011, 10:26
gorat napisał/a | wystarczy że jeden człowiek z bardzo szybkim komputerem i łączem otworzy >60 kart w przeglądarce, zamknie ją, włączy ponownie z przywróceniem kart z ostatniego uruchomienia i... może wywołać sobie ten błąd limitu... na ile to ogarniam.
|
iiiii tam ja wielokrotnie miewałam otwarte spooooro zakładek i zdarzało się, że przeglądarka była zamykana i potem naraz otwierane wszystko i nigdy nic takiego się nie zdarzyło. musi być inna przyczyna
Jedenastka - 4 Marca 2011, 10:28
merula napisał/a | musi być inna przyczyna |
Podejrzane
Agi - 4 Marca 2011, 10:32
Jedenastka, przestań spamować. Biegasz po tematach i wrzucasz nic nie wnoszące posty.
shenra - 7 Marca 2011, 18:51
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 in /virtual/pl/com/science-fiction/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111
Ponownie.
Matrim - 7 Marca 2011, 18:53
shenra napisał/a | Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 in /virtual/pl/com/science-fiction/forum/db/mysql4.php on line 48
Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 |
Takoż. Tylko u mnie pierwszy raz się tak zakrzaczyło.
Agi - 7 Marca 2011, 18:54
Cytat | Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 in /virtual/pl/com/science-fiction/forum/db/mysql4.php on line 48
Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 |
Jedenastka - 9 Marca 2011, 08:05
Could not obtain post/user information.
DEBUG MODE
SQL Error : 1030 Got error -1 from storage engine
SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent, p.post_attachment, p.reporter_id, u.user_from, u.user_gender, u.user_aim, u.user_viewaim, u.can_custom_color, u.user_custom_color, u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_rank_text, u.user_rank_image, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject , ph.th_post_id FROM phpbb_posts p LEFT JOIN phpbb_posts_text_history ph ON (ph.th_post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_posts_text pt ON (pt.post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) WHERE p.topic_id = 315 GROUP by p.post_id ORDER BY p.post_order, p.post_time ASC LIMIT 8100, 30
Line : 867
File : viewtopic.php
dalambert - 9 Marca 2011, 08:06
Czyli znowu się nam forum ,bidulka nie wyrabia i kwiczy
Jedenastka - 9 Marca 2011, 08:09
Nie wiem dalambercie co to znaczy ale spotkało mnie w rozmowach religijnych
dalambert - 9 Marca 2011, 08:18
Jedenastka, Może Dobry Pan ma już dosyć ateistycznego dyrdymalstwa i trzepie łapą
Witchma - 10 Marca 2011, 19:14
Cytat | Could not obtain post/user information.
DEBUG MODE
SQL Error : 1030 Got error -1 from storage engine
SELECT p.post_id, p.post_time, p.enable_sig, p.enable_html, p.enable_smilies, p.post_edit_count, p.post_edit_time, p.post_username, p.post_approve, p.poster_delete, p.post_edit_by, p.post_parent, p.post_attachment, p.reporter_id, u.user_from, u.user_gender, u.user_aim, u.user_viewaim, u.can_custom_color, u.user_custom_color, u.user_id, u.username, u.user_level, u.user_jr, u.user_allowhtml, u.user_posts, u.user_allowsig, u.user_sig, u.user_sig_bbcode_uid, u.user_allowsmile, u.user_avatar_type, u.user_allowavatar, u.user_avatar, u.user_rank, u.user_rank_text, u.user_rank_image, u.user_viewemail, u.user_website, u.user_email, u.can_custom_ranks, u.user_custom_rank, u.user_session_time, u.user_allow_viewonline, pt.post_text, pt.bbcode_uid, pt.post_subject , ph.th_post_id FROM phpbb_posts p LEFT JOIN phpbb_posts_text_history ph ON (ph.th_post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_posts_text pt ON (pt.post_id = p.post_id) LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) WHERE p.topic_id = 1516 GROUP by p.post_id ORDER BY p.post_order, p.post_time ASC LIMIT 2760, 30
Line : 867
File : viewtopic.php |
merula - 10 Marca 2011, 20:16
dla odmiany takie:
Cytat | Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 in /virtual/pl/com/science-fiction/forum/db/mysql4.php on line 48
Godzilla - 10 Marca 2011, 20:19
Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111
|
Chyba to samo co merula, przed chwilą. Najpierw muliło, a potem wyskoczyło coś takiego.
baranek - 12 Marca 2011, 07:50
Ja napisałem posta [zdaniem forum] o 7:49. Czyli za jakieś 15 minut. Ice mi odpowiedział o 7:17. Czyli pół godziny wcześniej. Kiedy próbowałem mu odpisać, otrzymałem komunikat w stylu: "Minęło zbyt mało czasu od poprzedniego posta. Poczekaj trochę i spróbuj ponownie". Jakoś tak. Przy takim pomiarze czasu - nie dziwi.
Korzystanie z forum staje tak uciążliwe, że powolutku traci się całą z niego przyjemność.
E: Wysłanie tego posta zajęło mi piętnaście minut. Mam dość. Jeżeli redakcja ma już dość tego forum, kolejnym krokiem powinno być zaproszenie kolegi P.
|
|
|