To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Ostatnio czytane

Magnis - 14 Października 2013, 22:25

"Zaparzył kawę. Cienkie pasmo jej aromatu, subtelnie zataczając koło, obiegło najbliższą okolicę." s. 32
"Zaparzyli herbatę. Tym razem jednak zabrakło aromatu." s. 33
"Klęcznik uwierał mężczyznę w plecy, ale nie protestował." s. 55
"Sosny rosły tu już od tysięcy lat i nie zamierzały tego zmieniać." s. 60

:lol: :lol: :omg: :omg: .

Współczuje czytania :fp: :fp: .

Anqetrix - 14 Października 2013, 22:32

Czytania uniknęłam, jak się okazało, szczęśliwie. :wink:
Jezebel - 14 Października 2013, 22:44

Anqetrix napisał/a
No to tym bardziej czekam na recenzję. Pamiętaj, że złe książki to największe wyzwania. *Tylko mnie by to rozśmieszyło, zamiast wkurzać. ;) *

Tam zaraz wyzwanie. Zjadę to bez trzymanki od góry do dołu, już mam cały zarys w głowie. A dopiero połowa przeczytana :mrgreen:
Do pewnego momentu mnie też to bardziej śmieszyło, niż wkurzało. A teraz... chyba mnie po prostu przeraża

Szkoda tylko drzew, które zostały przerobione na papier potrzebny do wydrukowania tego arcydzieła. A to dobrej jakości papier, śnieżnobiały, o wysokiej gramaturze :(

Magnis - 14 Października 2013, 22:44

Ciężki żywot ma recenzent jak widać :wink: .
Jako zwykły czytelnik to bym od razu wyrzucił przez okno albo oddał do biblioteki. Nawet jeżeli czytało by się jakoś i zabawne było (jak tutaj). Niech się męczą inni niż ja :wink: .

Jezebel napisał/a
Do pewnego momentu mnie też to bardziej śmieszyło, niż wkurzało. A teraz... chyba mnie po prostu przeraża

Spróbuj przeczytać książkę Michaela White Ekwinokcjum. Po dwóch stronach machniesz ją do wyrzucenia. Tyle tam opisów i nudna jak choroba, ze można zasnąć podczas czytania ;)

Jezebel - 14 Października 2013, 22:50

Chcecie więcej? :twisted:

Cytat
- Och, ty moja kobietko! - starzec ponownie zachichotał. - Czy mnie muszą zawsze odwiedzać potwory? Pamiętam, ktoś mi opowiadał, że kiedy akuszerka wyciągnęła go z brzucha na mus i myślała, że to chłopak, ale przypadkiem poślizgnął jej się palec i odkryła dziurkę niejasnego pochodzenia. Od tego czasu nikt nie wie, czy to chłopak, czy dziewczyna. Nie, Stefanio?
Młodzieniec rzucił się na starca, obalił go na ziemię i zaczął okładać pięściami.
- Stefan! - jasne? Nie Stefanio!

edit: Nuda w przypadku Senfiliady jest akurat najmniejszym problemem.

Magnis - 14 Października 2013, 22:54

Jezebel napisał/a
Pamiętam, ktoś mi opowiadał, że kiedy akuszerka wyciągnęła go z brzucha na mus i myślała, że to chłopak, ale przypadkiem poślizgnął jej się palec i odkryła dziurkę niejasnego pochodzenia.

Ale mu władowała palec :lol: .
Jezebel to fajną lekturę sobie wybrałaś. Dobrze, ze się trzymam od takich potworów z daleka :omg: .

Anqetrix - 14 Października 2013, 23:00

Jezebel napisał/a
[Tam zaraz wyzwanie. Zjadę to bez trzymanki od góry do dołu, już mam cały zarys w głowie.

Dlatego właśnie pisałam o wyzwaniu. :wink:

gorat - 15 Października 2013, 00:37

Jak wsadziła palec w tą dziurkę, to mamy molestowanie nieletnich :lol:

Spróbowałem przejść przez czytatkę, w jednym podejściu się nie da.

Fidel-F2 - 15 Października 2013, 08:26

Magnis napisał/a
Po dwóch stronach machniesz ją do wyrzucenia. Tyle tam opisów
:facepalm:
Luc du Lac - 15 Października 2013, 09:23

dlatego trzeba trzymać się z dala od nowych/młodych polskich pisarzy fantastyki

niestety fabryka słów wykonała krecią robotę produkując książki ww

Adon - 15 Października 2013, 10:15

Luc du Lac napisał/a

:fp:

Matrim - 15 Października 2013, 10:19

Adon +1.

A ponadto, to jednak nie FS je wydała.

Romek P. - 15 Października 2013, 10:25

Luc du Lac napisał/a

niestety fabryka słów wykonała krecią robotę produkując książki ww

E, krzywdząca opinia.
Rozmawiacie o książce, która nie przeszła przecież sita u żadnego normalnego wydawcy i została opublikowana w wydawnictwie, któremu się płaci za druk.

illianna - 15 Października 2013, 10:26

Adon, +1 a nawet więcej!
morham - 15 Października 2013, 10:51

Doktor Sen Kinga.

Jak zwykle czytało się rewelacyjnie (poszła w jedno dopołudnie) choć Lśnienie to to nie jest.

No i jest kot. Jest dobrze.

Luc du Lac - 15 Października 2013, 11:12

Matrim napisał/a
Adon +1.

A ponadto, to jednak nie FS je wydała.

wydaje się że FS rozpoczęła trend wydawania wszystkiego co polskie, rusza się a nie ucieka na drzewo

wybaczcie... wchodząc do EMPIKU/duża knigarnia i widząc wylewające się z półek książki (przeważnie fanasy - bo tam trzeba mniej wiedzieć) Polskich autorów (jeszcze te tytuły...) dochodzę do takiego wniosku. To takie Pilipiuki tylko jeszcze dwie klasy niżej (coś a'la książki (A)D&D)

Adon - 15 Października 2013, 11:24

W takim razie na to, ze malo wiesz, jeszcze mniej czytales i do tego miales pecha trafiajac na najslabsze pozycje. IMO nawet przecietna polska pulpa ciagle jest strawniejsza niz te wszystkie forgottenrealmsy. Mowimy o oficjalnych wydawnictwach tylko. Przypuszczam, ze gdyby bylo nam dane zobaczyc przecietny amerykanski selfpublishing, dopiero bysmy zawyli ze zgrozy.
Luc du Lac - 15 Października 2013, 11:34

Adon napisał/a
W takim razie na to, ze malo wiesz, jeszcze mniej czytales i do tego miales pecha trafiajac na najslabsze pozycje.

czytałem jak ty wchodziłeś na stojące po szafę a na muchy mówiłeś tapty,

z nowych Polskich autorów - faktycznie nie czytałem za dużo, jak już mówiłem zwalił mnie z nóg nagły wysyp naszej rodzimej fantastyki (zaczęło się jakieś ok.8 lat temu)

oczywiście - trafiają się dobre pozycje (np.Orkan)

ale to działa tak jak z podawanymi już tutaj książkami (A)D&D/Warhammer/itp - po prostu wiesz że to nie może być dobra książka - wystarczy przeczytać krótki opis z tyłu i przekartkować kilka stron.

Adon - 15 Października 2013, 11:45

Luc du Lac napisał/a

Touche! Nie mam nic do dodania, Mistrzu.

Luc du Lac - 15 Października 2013, 11:48

Adon napisał/a
Luc du Lac napisał/a

Touche! Nie mam nic do dodania, Mistrzu.

skoczę jutro do EMPIKU i spiszę książki nowych polskich autorów

Matrim - 15 Października 2013, 13:31

Luc du Lac napisał/a
wydaje się że FS rozpoczęła trend wydawania wszystkiego co polskie, rusza się a nie ucieka na drzewo

Aaa, czyli mówimy o czasach przeszłych.

Czyli to:
Luc du Lac napisał/a
produkując książki ww

odnosi się do wafelków?

Magnis - 15 Października 2013, 14:15

Zacząłem czytać Hakama Nessera Człowiek bez psa. Pierwszy tom z czterech i jakoś po kilku kartkach dałem spokój. Nie spodobało mi się, a poprzednia o innym komisarzu bardziej przypadła mi do gustu. Na odtrutkę wziąłem Bajkę o trójcy A. i B. Strugaccy. Jestem już po połowie i zobaczymy dalej jak będzie.
thinspoon - 15 Października 2013, 14:25

Przemęczyłem Kroki w nieznane 2005. Nie poszło łatwo, bo zasypiałem z nudów co kilka stron. Nie czuję się zbytnio zachęcony do kolejnych antologii z tej serii.
Martva - 15 Października 2013, 14:27

Ha, ja w tym roku połknęłam 2009 i 2008 i byłam usatysfakcjonowana. Chcę jeszcze, tylko nie pamiętam które już czytałam a które nie :D
dalambert - 15 Października 2013, 15:00

Ja przeleciałem / z przyjemnością / całą dostępną twórczość spółki autorskiej Ilona Andrews czyli niech żyje Kasia Daniels & Co
Jezebel - 15 Października 2013, 19:49

Luc du Lac napisał/a
skoczę jutro do EMPIKU i spiszę książki nowych polskich autorów

Ale... co właściwie chcesz w ten sposób udowodnić? :D

Adon - 15 Października 2013, 20:18

No jak co? Chce udowodnić, że
Luc du Lac napisał/a
czytałem jak ty wchodziłeś na stojące po szafę a na muchy mówiłeś tapty

Cokolwiek "wchodziłeś na stojące po szafę" znaczy. ;P:

A swoją drogą to w jakim wieku jesteś, że się tak odgrażasz? :lol:

gorat - 15 Października 2013, 20:40

Pewnie powyżej osiemdziesiątki - Alzheimer, Parkinson...

Wróćmy do czytania - widzę, że dalambert conieco przeleciał, a co na to Pucek?

dalambert - 15 Października 2013, 22:32

gorat, Pucek aktualnie to Maluje Biało Czerwono t. 2 ;P:
Pucek - 15 Października 2013, 23:08

Owszem, politniepoprawny Łysiak w czytaniu.

"Samozwańca" t. IV jakoś niedawno.
Autor obiecuje, że rodzinka Dydyńskiego jeszcze da wszystkim popalić, aczkolwiek do napisania tegoż trochę czasu minie.

Partner forum