To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Agi - 30 Sierpnia 2011, 21:38

merula napisał/a
Smażone zielone pomidory. czemu dopiero teraz? piękna, ciepła historia o przyjaźni, miłości i życiu.

Oglądałam to przed laty, zgadzam się z opinią.
Fidel-F2, czym Cię merula, zaskoczyła?

Fidel-F2 - 30 Sierpnia 2011, 21:43

że dotąd nie widziała
Ozzborn - 30 Sierpnia 2011, 23:39

ja też nie :P

A ja się zaskoczyłem. Chciałem coś lekkiego z ładną bohaterką na zrelaksowanie mózgu i padło na (500) Days of Summer - i się okazało, że to wcale nie głupia komedyjka romantyczna, tylko naprawdę dobry i przemyślany film o miłości, wcale nie idealnej. A przy tym dowcipny i czarujący. A Zoey Deschanel mimo, że nie do końca w moim typie, to tak urocza, że padam do stóp. Dobrze napisany, ładnie nakręcony, świetnie zagrany. 8,75/10

Fidel-F2 - 31 Sierpnia 2011, 04:46

Ozzborn napisał/a
8,75/10
ja bym powiedział, że najwyżej 8.7458/10

Ozzborn napisał/a
ja też nie
Ty nie jesteś kobietą
Fidel-F2 - 31 Sierpnia 2011, 06:19

Hardware Zaczyna się klimatycznym post-apo a kończy poj***nym splatter-gore-sralis-mazgalis-horrorem. Poza tym raczej nudnawo, trochę odjazdowych zchizów i szczypta specyficznego humoru. Dla specyficznego widza.
Dunadan - 31 Sierpnia 2011, 06:25

Ozzborn napisał/a
padło na (500) Days of Summer - i się okazało, że to wcale nie głupia komedyjka romantyczna, tylko naprawdę dobry i przemyślany film o miłości, wcale nie idealnej.

Na mnie też robił miłe wrażenie... jest mocno prawdziwy.
Fidel-F2 napisał/a
Hardware Zaczyna się klimatycznym post-apo a kończy poj***nym splatter-gore-sralis-mazgalis-horrorem. Poza tym raczej nudnawo, trochę odjazdowych zchizów i szczypta specyficznego humoru. Dla specyficznego widza.

Uważam, że końcówka była niezła... może ciut za dużo gore ale sama końcowa scena mnie rozwaliła... i ta muzyka... 'Ordeth of death' jest genialny.
Apropos - realia osadzone są w świecie Sędziego Dredda - kilkadziesiąt/set lat przed wydarzeniami. A jak ci się podobał Iggy Pop w roli Nomada?

Fidel-F2 - 31 Sierpnia 2011, 06:38

Nie zwróciłem uwagi, film mnie raczej zmęczył.
Dunadan - 31 Sierpnia 2011, 06:41

Fidel-F2, bo ma ciężką atmosferę, miał mieć - pokazywał ciężkie realia. No i jeszcze te klimaty lat 90' :mrgreen:
Fidel-F2 - 31 Sierpnia 2011, 06:53

Pierwsza część jest fajna, odkrywa się świat ale druga to nuda i hałas.
Dunadan - 31 Sierpnia 2011, 07:01

Fidel-F2, ok, częściowo przyznaję rację ;)
Ozzborn - 31 Sierpnia 2011, 12:06

Fidel-F2 napisał/a
ja bym powiedział, że najwyżej 8.7458/10

no może ;P: To dla tego, że chciałem dać 9, ale 9 daję filmom wybitnym, 10 genialnym ideałom (czyli prawie nigdy), a ten jednak aż taki nie był.

Agi - 31 Sierpnia 2011, 12:28

Ozzborn napisał/a
To dla tego,

Dla którego?

ilcattivo13 - 31 Sierpnia 2011, 12:39

Ozzborn napisał/a
A Zoey Deschanel mimo, że nie do końca w moim typie, to tak urocza, że padam do stóp

ja Ci zaraz padnę :evil: Ona jest MOJA! :twisted:

Iscariote - 31 Sierpnia 2011, 13:24

Ej, ej. Weźcie sobie Katy Perry na spółę, a ja zajmę się Zooey :mrgreen:

A jak się nie chcecie dzielić to zostaje jeszcze Emily Deschanel ;P:

Ozzborn - 31 Sierpnia 2011, 13:27

Agi, :mrgreen:
Zastanawiam się czy to jakaś nowa forma dysleksji na miarę czasów - od jakiegoś czasu podczas pisania wstawiam spacje i przecinki w bardzo losowych miejscach. :lol:
ilcattivo13, zorganizujesz mi Milę Kunis i Zoey jest cała Twoja :twisted:

shenra - 31 Sierpnia 2011, 17:15

Conan obejrzany w wersji 2D, co już jest dużym plusem. Poza tym nastawiałam się na nagapienie na nagą męską klatę, co również dostałam. Sama postać Conana była ok. Mordobicia też mi się podobały. Resztę przemilczę :mrgreen:
Martva - 31 Sierpnia 2011, 18:00

A ja chciałam dodać że wcale nie był metro. I całkiem całkiem mniam :D
ilcattivo13 - 31 Sierpnia 2011, 18:04

Iscariote napisał/a
Ej, ej. Weźcie sobie Katy Perry na spółę, a ja zajmę się Zooey :mrgreen:

A jak się nie chcecie dzielić to zostaje jeszcze Emily Deschanel ;P:

Zooey, podobnie jak ja, nie gada z PrOfAnAmI :roll:

Ozzborn, prześlę Ci Milę w paczce. Albo w dwóch - taki zestaw do samodzielnego montażu - w jednej Mila, w drugiej pompka :twisted:

shenra, Martva - jesteście słabą pełcią i nieznaciesie na Conanach. A w ogóle, to pfff :roll:

Iscariote - 31 Sierpnia 2011, 18:04

I dwa powyższe komentarze najbardziej mnie zniechęciły do oglądania tego filmu.

Edit: no wcisnął się no. O komentarze Shenry i Martvej chodzi.

shenra - 31 Sierpnia 2011, 19:36

Iscariote, nie czuję się z tym źle. :mrgreen: Jak napisała Martva na FB, są klaty, cycki i macki i można nie mieć więcej wymagań. ;P:
Ilt - 31 Sierpnia 2011, 19:57

Obrazek Martvej w "Najpiękniejszych aktorach" -> ... i właśnie nie idę na Conana. Jasne, moje wymagania to też były klata, cycki i macki, niekoniecznie w tej kolejności, ale, um... nie. Żadna ilość macek mnie do tego nie przekona. Nie po tym horrorze. Już Robert Patison z błyszczącą klatą siwego zarostu hasający przez las jak sarenka w którymś z sequeli Zmierzchu wyglądał mniej odpychająco. :P
shenra - 31 Sierpnia 2011, 19:58

Ilt, chyba kpisz. No, ale co kto woli. Skoro jesteś bardziej w sezonie na ogórki, będzie więcej miejsca dla nas. :mrgreen:
Martva - 31 Sierpnia 2011, 20:02

Ilt, ale co z tą klatą jest nie tak? Jak niespecjalnie lubię mięśnie, to to jest całkiem miła klata.

Ale jest tez coś dla chłopców, znaczy naparzają się mieczami. Nie wiem czy ładnie, bo nie lubię naparzanek i się wtedy wyłączam.

shenra - 31 Sierpnia 2011, 20:06

I kilka cycków i laska Conana też nie jest brzydka. Przesadzacie.
Ilt - 31 Sierpnia 2011, 20:13

Martva napisał/a
Ilt, ale co z tą klatą jest nie tak? Jak niespecjalnie lubię mięśnie, to to jest całkiem miła klata.

Meszek. I jest zbyt szeroka i wyrazista w rejonach piersi by trafić w mój degustibus. Ale doszedłem do wniosku, że bardziej niż klata przeszkadza mi jego pysio - nie wiem, może to gra świateł i cieni w scenie, ale wygląda jak Tim Minchin (cienie pod oczami) z wydłużonymi kudłami (ble fuj) z odżywki do których wysączył cały olej rycynowy (moja babcia kiedyś robiła naturalną odżywkę do włosów na oleju rycynowym, nie wiem czy dzisiejsze kosmetyki też jej używają, bo nie potrzebuję).

Matrim - 31 Sierpnia 2011, 20:16

shenra napisał/a
I kilka cycków i laska Conana też nie jest brzydka.

To on nie dość że bogato, to jeszcze różnorodnie obdarzon? ;P: W sumie duży, powinien pomieścić.

shenra - 31 Sierpnia 2011, 20:18

Matrim, jest przed 22, weź przestań :mrgreen: Bo się znów po klawiaturze będę musiała bić.
Nitj'sefni - 31 Sierpnia 2011, 20:28

Matrim napisał/a
shenra napisał/a:
I kilka cycków i laska Conana też nie jest brzydka.

To on nie dość że bogato, to jeszcze różnorodnie obdarzon? ;P: W sumie duży, powinien pomieścić.

Kurczę, takie samo miałem skojarzenie :mrgreen:

Matrim - 31 Sierpnia 2011, 20:30

Nitj'sefni, i to przed 22 ;)
shenra - 31 Sierpnia 2011, 20:31

Zboczeńcy :mrgreen: :mrgreen:

Partner forum