To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Lowenna - 15 Sierpnia 2011, 13:50

ilcattivo13, gdy spotkamy się, to bardzo proszę byś mi wytłumaczył, o co chodziło w tym filmie... :roll:
ilcattivo13 - 15 Sierpnia 2011, 13:51

już mówię - "...bo do samego końca nie wiadomo co i jak (a po zakończeniu filmu jeszcze bardziej nic nie wiadomo)" ;P:
Lowenna - 15 Sierpnia 2011, 13:54

Hmmm. IMHO właśnie od początku wiadomo jak to się skończy. Tylko, za cholerę, nie wiem dlaczego :|
Fidel-F2 - 15 Sierpnia 2011, 13:56

Cytat

Skyline - no, no... A ja miałem opory przed oglądaniem.

Film jest super.
ilcattivo13 +1, też jestem tego zdania, naprawdę niezła rzecz.
ilcattivo13 - 15 Sierpnia 2011, 14:07

Lowenna napisał/a
Hmmm. IMHO właśnie od początku wiadomo jak to się skończy. Tylko, za cholerę, nie wiem dlaczego :|

Lowenna - no to Ty mi wytłumacz, jak się skończyło, bo mnie się wydaje,
Spoiler:

Dunadan - 15 Sierpnia 2011, 14:16

ilcattivo13, a nie uważasz ze końcówka nieco "przekozaczona"? :wink:
ilcattivo13 - 15 Sierpnia 2011, 14:37

a co, Ty byś
Spoiler:
? :wink:

Lowenna - 15 Sierpnia 2011, 14:39

ilcattivo13, bo to jest otwarte zakończenia pozwalające nakręcić pindziesiąt kolejnych filmideł :? Tyle, że nic, ale to nic, co dzieje się wcześniej nie pozwala na taką końcówkę, jaką nam zaserwowano. Bo niby dlaczego
Spoiler:

Edytka:
Spoiler:

ilcattivo13 - 15 Sierpnia 2011, 14:44

może
Spoiler:
:mrgreen:

A na serio:
Spoiler:

edit:
Spoiler:

Lowenna - 15 Sierpnia 2011, 14:53

ilcattivo13 napisał/a
A na serio:
Spoiler:
Spoiler:

Cytat
Spoiler:
Spoiler:

ilcattivo13 - 15 Sierpnia 2011, 14:57

Lowenna napisał/a
Spoiler:

ja na trzeźwo bym na to nie wpadł ;P: Ale tak w sumie, to coś w tym jest...

Memento - 15 Sierpnia 2011, 21:39

Traitor - w zasadzie wszystko to widziałem już w serialu Sleeper Cell, ale film wciągnął jak na dobry thriller przystało. 7,5/10.

ilcattivo13 napisał/a
Skyline - no, no... A ja miałem opory przed oglądaniem.

Film jest super. Nie można się przyczepić do szczegółów, bo do samego końca nie wiadomo co i jak (a po zakończeniu filmu jeszcze bardziej nic nie wiadomo). Efekty mimo braku oficjalnego czyde powalają, a muzyka jeszcze tylko przyciska do gleby. Jedyną słabą stroną filmu są aktorzy, ale nawet oni nie schodzą poniżej poziomu dobry. Daję mocne 8,5/10.

Fidel-F2 napisał/a
Memento Dawno nie oglądałem takiej nudy, dojechałem do połowy i wyłączyłem. Nie dałem rady, kompletnie nie interesowało mnie co dalej.

Srsly? Czy my oglądaliśmy aby te same filmy? o0"

Cytat
A wracając do czyde - film się kończy, zaczynają się napisy, w tle pojawiają się obrazki... i albo mój siedmioletni monitor i półtoraroczny tv nagle odblokowały w sobie możliwość pokazywania trójwymiarowości, albo to całe modne ostatnio czyde jest możliwe bez wypierniczania na nie miliardów dolarów, bez specjalnych ustojstw i dziadowskich okularów (od których tylko łeb napierdziela i ślozy lecą wiadrami).

Ale wy jesteście delikutaśni, geez. :roll: Mnie od 'czyde' nic nie boli, a okulary do trójwymiaru zakładam na zwykłe.

Fidel-F2 - 15 Sierpnia 2011, 21:41

chwalić pana, Memento, wszystko wraca do normy
Iscariote - 15 Sierpnia 2011, 22:59

Captain America: The First Avenger - całkiem udany film, a myślałem że kaszana wyjdzie. Zagrane przyzwoicie bardzo. Efekty na poziomie zadowalającym. Fabuła wyważona. Jest akcja, jest trochę komedii. Propagandy raczej dużo nie ma, bardziej czuć zabawę z konwencją. A Kapitan Ameryka do tej pory kojarzył mi się właśnie z 1000% patosu, a tu tak normalnie. Końcówka moim zdaniem bardzo dobra i robi właściwie za cudowne wprowadzenie do Avengersów. A po napisach końcowych
Spoiler:
. Dobra zabawa, 7/10

Krzyk 4 - ubawiłem się, uśmiałem. Postać mordercy mnie zaskoczyła. Dobry pomysł fabularny moim zdaniem. Faktycznie trzyma prawie poziom pierwszej części. Sporo scen do niej nawiązuje i tym bardziej przyjemnie obejrzeć, jak ktoś lubi . Widać, że to już zabawa marką, ale bardzo dobra moim zdaniem. 7,5/10

Fidel-F2 - 15 Sierpnia 2011, 23:36

Bezwiedne figle - O czym się nie mówi / Skipped Parts Amerykańska obyczajówka. Trochę ciekawych pomysłów, trochę krzywego lustra i sympatycznego humoru. Fajne. Piętnastoletnia Misha Barton szału nie robi, ze dwóch latek jej brakuje.

Dowcip z filmu

Czemu kobiety udają orgazm? Bo mężczyźni udają grę wstępną.

Szaleńcy Pseudointelektualny, pseudodowcipny. Słabo, szkoda czasu.

shenra - 16 Sierpnia 2011, 09:47

Dylan Dog - nie, zdecydowanie wolę komiks.

Red Riding Hood - w sumie nawet przystępna koncepcja. Fajny klimacik. Wilk całkiem dorodny, nie podejrzewałam kto zacz :mrgreen: Babcia niczym wioskowa(poza wioską) wiedźma, czy też szamanka. Czerwony Kapturek taki niekoniecznie idealny.Dwóch młodzieńców, co by tego Kapturka chcieli i ojciec Salomon oddany walce ze złem w postaci... :wink: No i bez spojlerów. Generalnie sympatycznie się ogląda.

ketyow - 16 Sierpnia 2011, 15:54

Tak a propos obejrzanej wczoraj Genezy Planety Małp (7/10, nie chce mi się rozpisywać), czytałem sobie komentarze na temat tej wersji sprzed paru lat Tima Burtona i mnóstwo ludzi wyklina ten film za zakończenie. Kurde mol, dla mnie to jedno z najlepszych zakończeń w historii kina, jest rewelacyjne.
Lowenna - 16 Sierpnia 2011, 18:42

ilcattivo13 napisał/a
ja na trzeźwo bym na to nie wpadł ;P:
To może wyjaśnisz mi coś innego :wink:
Spoiler:

ilcattivo13 - 16 Sierpnia 2011, 19:40

Lowenna napisał/a
Spoiler:

Spoiler:

Dźyngis Wum - 16 Sierpnia 2011, 20:33

Spoiler:

Ozzborn - 17 Sierpnia 2011, 01:08

St. Trinian's 2: Fritton's Gold - faktycznie sporo słabszy od jedynki, ale dalej można było się pośmiać. Kilka świetnych nawiązań, cudnie absurdalna puenta... no i brytyjski akcent i dziewczyny w mundurkach. :mrgreen: 5,5/10
Fidel-F2 - 17 Sierpnia 2011, 06:41

Starcie tytanów / Clash of the Titans Nuda i patos. I tyle. Chyba po prostu nie lubię takich popierdółek.
Lowenna - 17 Sierpnia 2011, 07:15

Dźyngis Wum, ja Ciebie też :mrgreen:

ilcattivo13, przypomnij mi bym wzięła 'Skyline' na Falkon. Możemy to to jeszcze raz obejrzeć i na bieżąco dyskutować :wink:

ilcattivo13 - 17 Sierpnia 2011, 11:42

eee... o.k. :)
Chal-Chenet - 17 Sierpnia 2011, 17:42

Rise of the Planet of the Apes
Dobry, nawet bardzo.
Coś ostatnio wychodzą, o dziwo, naprawdę udane prequele.
8/10

Iscariote - 17 Sierpnia 2011, 17:54

The Traveler - kurcze, spodziewałem się dużej kiszki, a oglądało się przyzwoicie, nie nudził. Do końcówki, bo ta właściwie psuje wszystkie wcześniejsze pozytywne odczucia ;P: Ale ścieżka dźwiękowa dobra. Val Kilmer może nie w szczytowej formie, ale ze dwa, trzy momenty ma. 6/10, byłoby więcej gdyby finał był inny.
corpse bride - 17 Sierpnia 2011, 22:21

chal, serio? napisz coś więcej. po trailerze stwierdziliśmy, że to musi być fatalny film. nie wiem teraz, czy lubimy inne rzeczy, czy trailer był niezachęcający nieadekwatnie.
Ozzborn - 17 Sierpnia 2011, 23:57

Big Lebowski - wreszcie obejrzałem... rewelacja, nawet nie wiem co napisać, po prostu 8,5/10.
Wojtek - 18 Sierpnia 2011, 00:09

Ozzborn napisał/a
Big Lebowski - wreszcie obejrzałem... rewelacja, nawet nie wiem co napisać, po prostu 8,5/10.

tylko tyle??? :shock:
za sam teatr alternatywny wystawiany przez sąsiada należy się bita 10tka :D

Ozzborn - 18 Sierpnia 2011, 00:12

to może dlatego, że jestem nietrzeźwy, ale 10 rezerwuje dla filmów, które urywają do.opę. Ten mimo, że świetny, nie urwał ;)

Partner forum