Planeta małp - Głupie pytania, głupie odpowiedzi...
gorat - 21 Czerwca 2007, 15:39
Wolą Mastertona.
agnieszka_ask - 21 Czerwca 2007, 19:25
Ponieważ, po tej godzinie wolą ślęczeć nad mądrymi książkami i szukać odpowiedzi na pytanie: kim byli ci cholerni żercy!
gorat - 25 Czerwca 2007, 10:35
Halo... budka... chrr...
Tequilla!
Tequilla - 25 Czerwca 2007, 11:12
Ech... no tak... lato już jest Pawiany z mongolskimi paszportami powyjeżdżały na wczasy, oczywiście bez Mickiewicza ( może z Mastertonem w plecaku, ewentualnie ksiązką o Zercach). Będą się opalać na egzotycznych plażach Bałtyku ( ostrożnie, jeśli w lipcu będziecie w Ustce), pływac w Wiśle i skakać po drzewach w Białowieży, z butelką "Pana Tadeusza" pod pachą ( uwaga na pawianie pawie!)
Wybór był trudny, ale i tak wszystko zaczeło się przed rokiem, kiedy po raz pierwszy zobaczyły tlenionego blondyna dyrygującego orkiestrą. Wtedy właśnie przestały przepadać za polskim romantyzmem.
To taka symboliczna zemsta
Sasori zadawaj.
Sasori - 25 Czerwca 2007, 11:30
Podrążmy temat.
Dlaczego pawianie oko tleniony włos kole?
gorbash - 25 Czerwca 2007, 11:33
bo nie pepsi
gorat - 25 Czerwca 2007, 17:00
Bo się dusi.
Ixolite - 25 Czerwca 2007, 17:12
Zarazaracicipyska!
Lump Kałmuk - 28 Czerwca 2007, 08:09
bo małpie ucho azotowany kudeł kwadraci
Sasori - 28 Czerwca 2007, 11:32
Cóż za debilna odpowiedź.
Jedziesz, Lumpie.
Lump Kałmuk - 28 Czerwca 2007, 12:04
bo debilem to się trza urodzić
to ja tak dalej w temacie zwierzęcym:
po co zebrze paski na żebrze, skoro ich w trawie nie widać prawie?
Sasori - 28 Czerwca 2007, 12:50
Niiden ruumis on tanakka ja jalat lyhyehköt. Niiden mustavalkoinen raidoitus on etuosasta pystysuoraa ja takaosassa vaakasuoraa. Pohjoisemmassa asuvilla yksilöillä raidat ovat kapeammat kuin etelässä asuvilla. Aroseeprasta tunnetaan viisi alalajia, joista kaksi on kuollut sukupuuttoon. Näistä kuuluisin on raidoitukseltaan erilainen kvagga (engl. quagga), jota jotkut tieteilijät yrittävät herättää henkiin.
hjeniu - 28 Czerwca 2007, 12:57
No wziął i wygrał
Ixolite - 28 Czerwca 2007, 13:14
Niech na nasze przetłumaczy, cfaniaczek
Lump Kałmuk - 28 Czerwca 2007, 13:44
Sasori, tłumacz proszę
a póki co, czekam na dalsze odpowiedzi
Sasori - 28 Czerwca 2007, 14:16
Cholera, ciężko to wyrazić w języku innym niz Suomi. Hmmm... Jakby to ująć... "Już ja wiem po co".
Lump Kałmuk - 29 Czerwca 2007, 07:30
Sasori, przy innej okazji musisz mi wyjaśnić co za debil wymyślił taki język
a teraz zadawaj
Sasori - 29 Czerwca 2007, 08:21
Co do języka, to zapytaj Dunadana, jest otoczony jakimiś 5 milionami ludzi bablających w ten sposób.
Hmmm... Pytanie... Mówi się, że nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. Zapytam więc, skąd się biorą te wszystkie głupie pytania w tym wątku?
elam - 29 Czerwca 2007, 08:24
ale to juz bylo ...
biora sie ze Studni, jak wypije za duzo miodku z Puchatkiem
gorbash - 29 Czerwca 2007, 08:25
Kiedys dawno temu, pewien rycerz ogarniety zadza wladzy i ksiezniczki i czego tam jeszcze chcial, kupil od ruskich na targu miecz. Miecz ten byl wyjatkowy bo potrafil rozciac osnowe wszechswiata... Na szczescie zepsul sie zanim rycerz go uzyl... Zawiedziony rycerz wrocil z reklamacja do "braci ze wschodu" i uslyszal "paszla w pizdu!!!". No i poszedl. A skad sie biora glupie pytania? Drogie dzieci... O tym w nastepnym odcinku...
Sasori - 29 Czerwca 2007, 08:26
Było? Niech to dunder... A kij tam, może źródeł nieistniejących głupich pytań jest więcej?
edyta: Wyjątkowo durnowata odpowiedź, mr G, wysuwa się pan na głupawe prowadzenie, ale wyścig jeszcze nie skończony, linia mety jeszcze przed nami, kto wie, może jakiś peruwiański oszołom wysunie się na prowadzenie?
Tequilla - 29 Czerwca 2007, 09:30
Alez ludzkosć nie mogłaby istnieć bez głupich pytań!
Np. Kiedyś mądry książe Mieszko wstał rano ( poprzedniego dnia wielkie ilości wspomnianego miodku wypijając) i zapytał : "Ciekawe co by było gdyby, no powiedzmy, wymyślić takie szranki, na przykład powiedzmy z piłką - kopało by się ją nogą i powiedzmy, byłyby różne zastępy rycerzy z wielu grodów, a tym rycerzom białogłowy przychylne by były i różni giermkowie i czeladź, a nawet chamy... może głównie chamy, to co by było?" - aha! Najpierw potrzebuję wielu grodów! - odpowiedział sobie i tak powstała Polska. A że czasu już nie miał, piłka kopana, kibice i zadymy stadionowe powstały jakiś czas potem. Ale wszystko zasługą jednego głupiego pytania.
Albo, gdyby madry pan Bell nie wstał któregoś ranka ( nie wiem czy pił wcześniej miodzik, wszak nie jest to u nich bardzo popularny trunek) i pomyślał : "Ciekawe co by było gdyby, powiedzmy, jedna pani, na wakacjach u rodziny zdradziła męża w Teksasie i widziałaby to druga pani, jej sąsiadka i ta druga pani chciałaby, żeby jej koleżanka w Nowym Jorku wiedziała o tym tego samego dnia, tak, żeby zanim ta pierwsza pani do Nowego Jorku wróci wiedziało już o tym pół miasta, łącznie z mężem ( lub bez niego - mąż zawsze dowiaduje się ostatni) , to co by trzeba wymyslić?" - i tak właśnie powstał telefon.
Głupie pytania stworzyły podwaliny cywilizacji, zręby kultury i sztuki, były kołem napędowy rozwoju, dzięki nim osiągniemy gwiazdy, albo wylecimy w powietrze ( co nie jest niestety równoznaczne) - ten drugi przypadek zajdzie gdy jakiś pan, powiedzmy Dablju z Buszu, albo inny Put-in zada głupie pytanie (A do czego służy ten złoty guziczek? - i następnie go wciśnie)
Lump Kałmuk - 29 Czerwca 2007, 10:50
Historia autentyczna, przedwojenna:
Pewien pan, przebywając w więzieniu, wysłał list do swej małżonki, w którym zadał głupie pytanie: "czy mogłabyś mi przysłać paczkę?"
Wiadomo, przed wojną bieda była, kobiecina zatem odpowiedziała również pytaniem (dyktując list znajomej, gdyż niepiśmienną była) w te słowa: "Drogi Przyjacielu. A skąd mam Ci wziąć tę paczkę, z d*py?"
To tak jak na forum jedno głupie pytanie generuje kolejne
Wniosek: głupie pytania rodzą się same z siebie
Sasori - 29 Czerwca 2007, 11:10
Obie odpowiedzi są przyjemnie bezsensowne, ale z dwojga durnowatego durniejsze są wypociny Tequilli, bo nie odpowiadają nawet na postawione pytanie ("skąd biorą się głupie pytania?"), tylko stara się udowodnić tezę, że głupie pytania są potrzebne. Bardzo głupia odpowiedź.
Wybieram odmóżdżony dryf pana T ponad, skądinąd interesujący, filozoficzny wywód Lumpa.
Tequilla - 29 Czerwca 2007, 11:42
ol rajt to zadaję.
Z braku pomysłów na głupie pytania niech będzie o miodzie.
Dlaczego miód się lepi, a lep się nie miodzi?
Lump Kałmuk - 29 Czerwca 2007, 12:09
w sumie nie wiem. Skoro lep można kupić, a kupę można lepić, to czemu z miodem nie da rady? Nie mam pojęcia
Słowik - 29 Czerwca 2007, 12:17
Zapomniałeś, że lep lubi się muszyć.
Tequilla - 2 Lipca 2007, 11:04
Trza chyba rozwiązać tą głupawą sprawę
miałem przy tym przyznam całkiem niezłą zabawę
Choc odpowiedzi jak na lekarstwo było ( pewnie towarzystwo po konwentach wybyło)
Lump z odpowiedzią całkiem mądrą inaczej
wygrywa co tu mówić, z siłą płynu Ace.
W sumie Słowik dodał tylko swoją etykietę
( może się powinni zastanowić nad duetem)
Śpiewać by mogli o muchach w potrzasku
Od świtu do zmierzchu od zmierzchu do brzasku.
A na koniec żeby was mądrością swoją zdzielić
To przestrogą małą pragnę się szybko podzielić
Tu o jedno proszę Lumpie drogi przyjacielu
Nie pij tyle miodu i nie wdychaj lepu!
A teraz zadawaj.
Lump Kałmuk - 3 Lipca 2007, 09:14
Tequilla napisał/a | Nie pij tyle miodu i nie wdychaj lepu |
Nad Twoją sugestią pomyślałem chwilę,
sugerujesz, żebym się przeszedł na tekilę?
Wierszyk byłby dłuższy, lecz brakuje mi słów,
więc zadam pytanie:
Kim jest Kioskarz Umysłów?
Sasori - 3 Lipca 2007, 12:55
To trzecioligowa drużyna piłkarska z Umysłowa.
|
|
|