Mistrzowie i Małgorzaty - Ela Graf
Gwynhwar - 8 Października 2007, 11:21
Z jakiegoś kosmicznego powodu było o.O Dzięki Agi
savikol - 8 Października 2007, 12:52
Gratuluje ukończenia roboty nad powieścią.
Ile stron wyszło (czy tam tysięcy znaków)?
Kiedy przewidywana publikacja? 2008?
Witchma - 8 Października 2007, 15:36
to czekamy na publikację
elam - 8 Października 2007, 18:25
bah, nie wiem, najpierw musi mi to ktos zechciec wydac ....
a stron, jakby poszlo takie, jak teraz wyglada, byloby ciut ponad 400.
cos okolo 630 000 znakow mi sie nastukalo
takie grube czytadlo na letni kocyk / pod zimowa kolderke / do jesiennego pociagu PKP, jak kto lubi (tylko nie do WC, KRUKU !!! )
bez ambicji zostania arcydzielem, ale mam nadzieje, ze przyjemne w czytaniu....
magic - 8 Października 2007, 20:46
Jeszcze za wcześnie na gratulacje. Najpierw trzeba przeczytać. A że kupię i przeczytam to pewne.
Witchma - 8 Października 2007, 22:20
elam napisał/a | bez ambicji zostania arcydzielem, ale mam nadzieje, ze przyjemne w czytaniu.... |
niczego nie wolno przesądzać, póki wszyscy nie kupimy i nie przeczytamy a jak już się słowo rzekło, to nie odpuścimy...
elam - 8 Października 2007, 22:26
fajnie
to strasznie budujace dla poczatkujacego tfu-tfurcy, kiedy jest zainteresowanie jeszcze nieopublikowanym dzielem
no i trzymam was za slowo, ze kupicie ze swojej strony obiecuje duzo seksownych kobiet, zabojczo przystojnych mezczyzn, pieknych widokow i
... a , nie bede spojlerowac
dzejes - 8 Października 2007, 22:29
A naturalistyczne opisy życia wiejskiego w zaborze pruskim są?
elam - 8 Października 2007, 22:47
nie. to jednak nie ta epoka, nie ten kraj
mBiko - 8 Października 2007, 23:19
elam, gratulacje to może zbyt wielkie słowo, ale życzę powodzenia w temacie publikacji. Wtedy pogratuluję i bardzo, bardzo chętnie przeczytam. Nawet, jeżeli w tym celu będę musiał gdzieś pojechać pociągiem, cały poowijany w kocyk i kołderkę
Witchma - 8 Października 2007, 23:21
elam napisał/a | zainteresowanie jeszcze nieopublikowanym dzielem |
po publikacji to już żadna rewelacja
elam napisał/a | zabojczo przystojnych mezczyzn |
byle ze zdjęciami i niech mają piwne oczy, proszę
elam napisał/a | pieknych widokow | przesłoniętych przez elam napisał/a | zabojczo przystojnych mezczyzn |
Fidel-F2 - 9 Października 2007, 20:43
elam, Ty tu się nie zachwycaj zachwytami publiki tylko siadaj na D i zaczynaj drugi tom, żeby mieć go gotowym gdy pierwszy odniesie sukces w księgarniach.
Witchma - 9 Października 2007, 21:05
Fidel-F2 napisał/a | elam, Ty tu się nie zachwycaj zachwytami publiki tylko siadaj na D i zaczynaj drugi tom, żeby mieć go gotowym gdy pierwszy odniesie sukces w księgarniach. |
jesteś za ostry... po każdym etapie pracy należy się chwila oddechu, upajania się zachwytami innych i w ogóle
a ile tych tomów ma być i ilu tych mężczyzn?
elam - 9 Października 2007, 21:12
ech, tom to chyba tylko jeden historia ma END. nawet dosc definitywny
a z mezczyzn - dla kazdego cos dobrego.
tylko wampirzycy - wegetarianki nie udalo mi sie wkrecic do fabuly ....
Witchma - 9 Października 2007, 21:49
elam napisał/a | tom to chyba tylko jeden |
no to wypoczynek jak najbardziej zasłużony
elam napisał/a | tylko wampirzycy - wegetarianki nie udalo mi sie wkrecic do fabuly .... |
się nie zmarnuje przecież... taki niby spin-off można zawsze napisać
elam - 9 Października 2007, 21:52
dobrze kombinujesz ...
Witchma - 9 Października 2007, 22:31
akurat to mi wychodzi najlepiej nakombinuję, nakombinuję, a potem i tak nic nie piszę ale może lepiej tak, niż żebym miała zasilić rzeszę nieuleczalnych grafomanów...
Fidel-F2 - 10 Października 2007, 22:28
elam napisał/a | ech, tom to chyba tylko jeden historia ma END. nawet dosc definitywny | nie ma taki Endów których nie można wykrecić ogonem, to raz
a dwa, znaczy już nigdy nic nie napiszesz?
elam - 10 Października 2007, 22:33
jak to nic nie napisze, wlasnie siedze i obmyslam kolejne opko z serii Dimoonowej do (moze grudniowego? ) SFfha
Fidel-F2 - 10 Października 2007, 22:38
i bardzo dobrze
Jolietka - 13 Października 2007, 11:07
elam napisał/a | kolejne opko z serii Dimoonowej do (moze grudniowego? ) |
tak, tak
akurat prenumerata przyjdzie na Sylwestra, więc może być klimatycznie
elam - 27 Października 2007, 18:23
co mnie ostatnio wywalilo z kapci
to samo bez teledysku i bez cenzury
ciekawe, czy czas ukazania sie tej piosenki (akurat tydzien minal od wyborow...) ma cos wspolnego z ...?
dla niedoinformowanych: piosenka "Krol" jest stara jak swiat, spiewal ja onegdaj George Brassens, a w Polsce Zespol Reprezentcyjny. na polski przetlumaczyli ... tu brak mi danych, wiedza na pewno Agi55 lub mBiko
mozna na nia glosowac na liscie przebojow Programu Trzeciego. rulez !
i jeszcze jeden przeboj z Trojki - fenomenalne wykonanie, naprawde wypiernicza z kapci
STOKROTKA (oczywiscie, trzeba znac zespol The Cranberries, zeby docenic wirtuoza )
mBiko - 27 Października 2007, 18:35
Autorem przekładu "Króla" jest Filip Łobodziński.
elam - 27 Października 2007, 18:37
- a nie mowilam mBiko wie wszystko i szybki Staszek jest
mBiko - 27 Października 2007, 18:50
Na płytę czekam ze zniecierpliwieniem. Stokrotka ciekawa, ale jest to 137 wersja melodii jaką słyszałem.
Może Cię elam rozczaruję, ale nazwisko autora tłumaczenia przeczytałem sobie z okładki płyty. Tak zwyczajnie.
gorim1 - 28 Października 2007, 01:04
elam te linki są zarąbiste faktycznie wywalają z kapci
a już myślałem że będę musiał cię do książki popędzać batem teraz czekamy na publikację podasz nam gdzie dimoon wyjdzie
Czarny - 29 Października 2007, 07:39
Nie wiem co Was tak z tych kapci wywala, chyba że zasypiacie na stojąco w takt tych "przebojów"
elam - 29 Października 2007, 07:58
polityka
gorim1 - 29 Października 2007, 20:07
Czarny, p[otraktuj szczególnie kawałek zespołu reprezentacyjnego jako aluzję polityczną wziąwszy pod uwagę czas pojawienia się singla
Czarny - 30 Października 2007, 06:55
Takie aluzje wywołują u mnie ziewanie, jak zresztą cała polityka.
|
|
|