Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
Chal-Chenet - 6 Sierpnia 2011, 18:37
gorbash napisał/a
Genialny to był Logan
Znakomita scena. Nitj'sefni - 6 Sierpnia 2011, 20:23 Drużyna A - No nie wiem; mam mieszane uczucia. Serial bardzo mi się podobał, ale ten film już tak średnio, więc albo zmieniły się moje gusta, albo realizatorzy wersji kinowej dali ciała. Akcja jest dość chaotyczna, słabo trzymająca w napięciu, a komediowych wstawek naprawdę niewiele. Jeżeli chodzi o obsadę, to ciężko mi ją porównywać z tą z telewizyjnej serii, bo oglądałem ją dość dawno; niemniej wydaję mi się, że Hannibal i Murdock są całkiem nieźli, Buźka też ujdzie, tylko jakoś Baracus mi nie podszedł; ale pewnie jakbym sobie przypomniał ich poprzedników, ocena mogła by spaść. Podsumowując, film raczej na raz.ilcattivo13 - 6 Sierpnia 2011, 22:57 "Jak wytresować smoka". Oj dzieje się w moim rankingu... Najpierw "Rango" zdeklasował pierwszego "Shreka" i zabrał mu pierwszą lokatę, a teraz na trzecie miejsce wskoczył "JWS". Bawiłem się, pomysł zrobienia smoków na podobieństwo kotów zasługuje na Nobla, a jeszcze ci Wikingowie
9/10Memento - 6 Sierpnia 2011, 23:09 X-Men: Firts Class - rewelacja. Logan roz*ebał. 9/10.Matrim - 6 Sierpnia 2011, 23:29
ilcattivo13 napisał/a
pomysł zrobienia smoków na podobieństwo kotów zasługuje na Nobla
Jako psiarz muszę zaprotestować, bo:
IMDb napisał/a
The appearance and personality of Toothless was inspired by cats, dogs, and horses. The face also bears some resemblance to the giant salamander, largest amphibian in the world.
Ale poza tym, to się zgadzam Fidel-F2 - 6 Sierpnia 2011, 23:59 Władcy umysłów / The Adjustment Bureau Film na podstawie opowiadania Dicka. Polityk kandydujący do senatu przypadkowo spotyka kobietę i nagle u obojga pojawia się wzajemne uczucie. Sytuacja ta niestety martwi tajemniczych osobników w kapeluszach którzy za wszelką cenę starają się zakochanych rozdzielić. Kapelusznicy wydają sie być nie z tego świata.
Znajdujemy tu rozważania o sensie istnienia, wolnej woli, bogu i miłości. Nie są to jakieś głębokie dysputy, bo potrzebny był jeszcze czas na akcję w sensacyjnym tonie, ale raczej punkty do samodzielnego rozważenia.
W sumie można by określić ten film jako romansidło w Dickowskim sosie.
Pomysł fabularny nie jest jakoś szczególnie skomplikowany i bliżej finału czujemu odrobinę niedosytu, niemniej ogląda się dobrze również dzięki głównej bohaterce, która to nie dość że jest bardzo apetyczna to jeszcze niebanalna i interesująca.Nitj'sefni - 7 Sierpnia 2011, 08:52
ilcattivo13 napisał/a
pomysł zrobienia smoków na podobieństwo kotów zasługuje na Nobla
Mi to one bardziej psy przypominały, przynajmniej ten mały czarny (no mój psiak jak żywy ). No, ale jak pokazuje IMDb, także z kota i konia Szczerbatek coś posiadał.shenra - 7 Sierpnia 2011, 09:24
gorbash napisał/a
Genialny to był Logan
Natualnie, najlepsza scena filmu. I w tył zwrot jaki wykonali Profesor i Eryk, bezbłędny (najfajniej jak to w następnej części oni się wcale nie znają )
Nitj'sefni napisał/a
Mi to one bardziej psy przypominały
Koty jak nic. Martva - 7 Sierpnia 2011, 09:27
Nitj'sefni napisał/a
przynajmniej ten mały czarny (no mój psiak jak żywy )
Nie, on wyglądał i zachowywał się jak czarna persica mojej sąsiadki.Chal-Chenet - 7 Sierpnia 2011, 14:01 Scream 4
Całkiem, całkiem. Jak na część nr 4 trzyma dosyć wysoki poziom, miła zabawa konwencją i po raz kolejny fajne puszczanie oka do widza. Do pewnego momentu bardzo wciągający, później już mniej ale i tak nie jest źle. Nieco wtórności siłą rzeczy jest, ale to w końcu znana historia. Na pewno lepszy od części trzeciej, jednakże dwie pierwsze okazały się wciąż niedoścignione.
Trochę za długi, w pewnym momencie zacząłem patrzyć na zegarek, gdyby film był zamknięty w półtorej godziny, byłoby lepiej.
6/10Chal-Chenet - 7 Sierpnia 2011, 16:58 Priest
Bardzo ładna scenografia, ale reszta już nie porywa. Znaczy obejrzeć w sumie się da, ale było wiele lepszych filmów z szeroko pojętego gatunku akcja/horror.
Nie podobały mi się wampiry. Zmutowane nie-wiadomo-co...
5/10Nitj'sefni - 7 Sierpnia 2011, 18:52
shenra napisał/a
Nitj'sefni napisał/a:
Mi to one bardziej psy przypominały
Koty jak nic.
Martva napisał/a
Nitj'sefni napisał/a:
przynajmniej ten mały czarny (no mój psiak jak żywy )
Nie, on wyglądał i zachowywał się jak czarna persica mojej sąsiadki.
Nie przekonacie mnie. Ja i tak pozostanę przy swoim
Ostatni Robin Hood - Nawet niezły. Mimo, że film trwa przeszło dwie godziny, nie nudziłem się. Ciekawa fabuła, dobrze zagrana, ładna muzyka i las Sherwood. Nie było to może jakieś bardzo nowatorskie podejście do tej postaci, ale oglądało się przyjemnie.Chal-Chenet - 7 Sierpnia 2011, 20:48 The Number 23
Zapowiadało się lepiej niż się skończyło. Podobały mi się ciekawy sposób narracji, niezła gra Carrey'a i momentami zaskakująca historia, ale całe wyjaśnienie intrygi było jakieś takie naciągane i nijakie. Ta historia miała większy potencjał.
5/10Ozzborn - 7 Sierpnia 2011, 22:52 Sherlock Holmes - no dobra film całkiem przyjemny do obejrzenia, ale Holmes to to nie był. Bardziej wiktoriański James Bond. Efekty, walki itd. fajne. Zdjęcia fajne. Downey Jr ok w ogólności, ale imo poległ na legendzie, bo ilości Sherlocka w Sherlocku były śladowe. Natomiast, adwersarze przerysowani. Intryga w porządku ale bez rewelacji. Jako film o SH: 3/10, jako film rozrywkowy 6/10.Fidel-F2 - 8 Sierpnia 2011, 00:48 Zero Porządna historia (a raczej wiele historii) nietypowo opowiedziana. Film przemyślany i precyzyjny, świetnie grają detale, sceny bardzo emocjonalne, na różne sposoby, każda zadaje jakieś pytaanie. Warto zobaczyć.corpse bride - 8 Sierpnia 2011, 05:55 zero widziałam dawno temu na jakimś festiwalu i niby fajnie, że tyle historii, że się przenikają itd., ale czegoś mi w tym filmie brakowało. wyleciał mi z głowy bardzo szybko.
druhny, jako, że ostatnio jestem w temacie całkiem śmieszne i przyjemne. żadne kac vegas, raczej komedia romantyczna plus wątek o przyjaźni.marcolphus - 8 Sierpnia 2011, 06:32 Bardzo długie zaręczyny - pomimo sporej ilości brutalności całkiem fajny i zabawny momentami film o tym, że nigdy nie wolno tracić nadziei.
Ewolucja - co w tym filmie robiła Julienne Moore? Beznadziejne sci-fi, pełne nielogiczności i głupot. No i na wesoło - ani razu się nie roześmiałem. Omijać.Fidel-F2 - 8 Sierpnia 2011, 07:52 Mroczna relikwia / Dark Relic Dałem radę dwadzieścia minut, potem przewinąłem w kilka miejsc. Paru krzyżowców wiezie relikwię - kawałek krzyża do Rzymu. Demony i wszelkie moce piekielne oczywiścię chcą temu przeszkodzić. W efekcie mamy coś w rodzaju Odysei pomieszanej z sesją fantasy RPG w klimatach Mody na sukces. Kiszka.Lowenna - 8 Sierpnia 2011, 10:38 X-man first class, może nie genialne ale do obejrzenia. Przyjemne wrażenie. Ale najbardziej *beep* był Logan. Jednym zdaniem rozłożył mnie na kilka minut
Za to wczoraj Deathwatch. Powinno istnieć specjalne piekło dla tfurców. Nie wiem jakim cudem dotrwaliśmy do końca...Matrim - 8 Sierpnia 2011, 10:48 Source code
Fajny początek, fajne rozwinięcie, ale końcówka...
Spoiler:
ckliwa, pinkna i dla fanek Jake'a, bo o ile działanie kodu można jakoś uzasadnić, to tej końcówki broni jedynie zdanie, że miłość wszystko zwycięży Chyba, że chodziło tylko o wewnętrzny spokój kapitana, który w zamian za godną bohatera postawę poszedł do nieba i żyli długo i szczęśliwie.
Zabrakło mocnego uderzenia na koniec, moim zdaniem.Dabliu - 8 Sierpnia 2011, 15:18
Ozzborn napisał/a
Sherlock Holmes - no dobra film całkiem przyjemny do obejrzenia, ale Holmes to to nie był. Bardziej wiktoriański James Bond. Efekty, walki itd. fajne. Zdjęcia fajne. Downey Jr ok w ogólności, ale imo poległ na legendzie, bo ilości Sherlocka w Sherlocku były śladowe. Natomiast, adwersarze przerysowani. Intryga w porządku ale bez rewelacji. Jako film o SH: 3/10, jako film rozrywkowy 6/10.
Mnie się natomiast podobał, i to bardzo. Dr. Watson w końcu taki, jak trzeba. Holmes IMHO również. Dodatkowy plus za wykorzystanie Rocky Road to DublinOzzborn - 8 Sierpnia 2011, 15:35 No nie wiem Holmes zupełnie nie taki jak powinien, jak dla mnie. (W przeciwieństwie np. do tego nowego serialowego - który jest genialny). Watson fakt bardzo dobry, wreszcie skończyli z ciapowatym głupkiem, robiącym tło dla geniusza (choć znowu serialowy też jest świetny).Yorhn - 8 Sierpnia 2011, 17:59 Sherlock według mnie wypadł bardzo słabo Zrobili z niego pijaczynę który szuka wszędzie zaczepki ... No ale Watson rzeczywiście całkiem dobrze wyszedł .
A teraz coś ode mnie :
Surogaci Pomysł bardzo dobry , w końcu robotyka coraz bardziej wkracza w nasze życie . Bardzo dobrze zbudowany wątek emocjonalny głównego bohatera , no ale zakończenie rozczarowuje , i przez to dałbym 6/10 .Iscariote - 8 Sierpnia 2011, 22:58 Vinyan - bardzo mocno przewidywalny film, niczym nie zaskakuje specjalnie. Zwłaszcza jeśli czytało się o nim tekst Orbitowskiego w NF. Właściwie można obejrzeć aby się przekonać o czym pisał i czy ma rację, ale tak poza tym to nic się nie straci jak się nie obejrzy. 4/10Fidel-F2 - 9 Sierpnia 2011, 00:27 Żelazny rycerz / Ironclad Spuszczamy bęcki królowi Janowi czyli o tym jak w siedmiu obronić wioskę eee... zamek. Jeśli kto lubi realia średniowieczne (acz traktowane mocno umownie), ostrą rzeźnię i napierdalankę, drętwy romans, odrobinę patosu i banału oraz czarno-biały podział świata to jest to film dla niego. Są dwa plusy. Pierwszy to rola króla Jana - jedyna naturalna i fajnie prowadzona postać. Duże brawa dla Paula Giamatti'ego. Drugi to, mimowolne chyba acz niekoniecznie, nawiązanie do tej sceny http://www.youtube.com/watch?v=2eMkth8FWno
Przy odrobinie dobrej woli idzie to obejrzeć.Lowenna - 9 Sierpnia 2011, 09:54 Your Highness. Najlepsze gagi pokazali w trailerze. Był potencjał ale ile można się śmiać z penisa minotaura?
Skyline. Chce ktoś oryginalne DVD? Oddam w dobre ręce. Fidel-F2 - 9 Sierpnia 2011, 09:56 wymienisz się na Dzień Niepodległości?Lowenna - 9 Sierpnia 2011, 09:59 Fidel-F2, TAAAAAK Uwielbiam DN shenra - 9 Sierpnia 2011, 10:34
Lowenna napisał/a
Najlepsze gagi pokazali w trailerze. Był potencjał ale ile można się śmiać z penisa minotaura?
No niestety, a szkoda.
Black Death straaaaszna dżuma po raz enty, brzydki, brzydki Kościół i przekonanie o karze boskiej za niewiadomo jakie grzechy. No i oczywiście krucjatka, taka mini więc w sumie eskapada, bo w jednej wiosce dzieje się źle(znaczy w sumie dzieje się dobrze, bo dżuma tam nie dotarła, ale zapewne moce piekielne i czcicielstwo diabła się tam odbywa i trza ich łogniem i mieczem do boskiego porządku przyprowadzić). Aaaaa byłabym zapomniała jeszcze tłuste i nadęte kwestionowanie wiary przez jednego z uczestników wycieczki. Końcówka tak skopana, że nie będę jej dobijać.
Insidious powiem tak: w zasadzie film jest fajny. Ogląda się go z odpowiednim napięciem, ładnie przystrzyżone scenki, dobrze dobrane efekty świetlno-dźwiękowe na poziomie "prawie zawał". Tylko historia... No sama nie wiem, motyw prawieżeopętania, ale takiego że aż przenika do naszego świata i postronni go zauważają jeszcze ujdzie. Aaa do tego główny śpiący bohater ma pewną właściwość, co w sumie ubarwia nieco to opętanie. Ździebko naciągane, ale porządny fantasta przyswoi. W drugiej połowie już zaczyna być oczywiście i okazuje się, że takie horrorki i grozy to już widzieliśmy. Wyjaśnienie skąd się młodemu wzięło, to co mu się wzięło w okolicach żenady, końcówka do przewidzenia. Kompletnie nie wykorzystany motyw kolesia z kopytkami.Memento - 9 Sierpnia 2011, 18:52 Scream 4 po raz drugi, i tak samo jak przy pierwszym oglądaniu wszystko w tym filmie gro i bucy, a autoparodia serii, zabawa z konwencją i zasadami rimejków, rebootów kontynuacji i inszych śmieszy jak zwykle do łez. 9/10.