Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
aniol - 9 Czerwca 2009, 09:57
a jak juz mowimy o "ciężkim pobiciu" pani Ani ze spotu reklamowego
dziwnym jest ze zaraz po incydencie radosnie udzielala wywiadu w tiwi z ktorego wynikalo ze jakis starszy pan ją szarpal na ulicy
a juz dwa dni pozniej okazuje sie ze bylo to cale stado mlodych mężczyzn ktorzy ja ciężko pobili
dziwne jet tez ze zaraz po obdukcji ofiara ciezkiego pobicia radosnie wraca do domu w asyscie kamer
no jakbym w Orwellowskim swiecie sie znalazł...
nie lubie rozmow o polityce bo za duzo nerwow mnie kosztuja ale widze ze co poniektorzy koledzy z foum to slysza tylko te informacje ktore im pasuja do ich teorii
dalambert - 9 Czerwca 2009, 09:58
NURS napisał/a | a sukces PO to głównie dzieło nieudolności i nienawi |
Swięte słowa
to jest sukces nieudolności rządów PO która nic nie robi od objęcia wladzy jeno szczuje na poprzeników i urządza seanse niemawiści w mendiach i polowania na laptop.
I ja jestem realistą - to PO weźmie pełnię wladzy w njbliższych latach, a po tym jak dziś włada krajem, mówię Ci będzie fajnie, aż Ci sie w portfelu zagotuje - lecą na Przewodnią Silę Narodu a taka władza degeneruje każde ugrupowanie / to już jest nieźle skorumpowane - Misiak&Co/-więc poczekamy zobaczymy.
Ty ich do tej władzy z pieśnią na ustach doturlasz, a ja sobie popatrzę jak Ci po jakimś czsie rura mięknie
baranek - 9 Czerwca 2009, 10:04
A poza wszystkim, uważam, że stolica Polski powinna być przeniesiona do Torunia. Bo stolica powinna być tam gdzie władza. Póki co dusz i umysłów, a jeśli wszystko pójdzie po myśli dalamberta, realna najwyższa władza państwowa.
dareko - 9 Czerwca 2009, 10:09
dalambert, psy szczekaja, a PKB jedzie dalej.
NURS - 9 Czerwca 2009, 10:10
dalambert napisał/a | NURS napisał/a | a sukces PO to głównie dzieło nieudolności i nienawi |
Swięte słowa
to jest sukces nieudolności rządów PO która nic nie robi od objęcia wladzy jeno szczuje na poprzeników i urządza seanse niemawiści w mendiach i polowania na laptop.
I ja jestem realistą - to PO weźmie pełnię wladzy w njbliższych latach, a po tym jak dziś włada krajem, mówię Ci będzie fajnie, aż Ci sie w portfelu zagotuje - lecą na Przewodnią Silę Narodu a taka władza degeneruje każde ugrupowanie / to już jest nieźle skorumpowane - Misiak&Co/-więc poczekamy zobaczymy.
Ty ich do tej władzy z pieśnią na ustach doturlasz, a ja sobie popatrzę jak Ci po jakimś czsie rura mięknie |
A jaką ty mi proponujesz alternatywę?
PiS?
Z budowaniem perownów we wszystkich włoszczowych, wstrzymaniem wszystkich inwestycji, bo może być korupcja, pchaniem Netzli na wysokie stanowiska, by potem wykrywać układy, z konferencjami Ziobry, których skutkiem jest realna śmierć ludzi i wycofywanie się ze wstydem, z pomówień? szczucie przeciw sobie przystawek, ściganie ludzi, którzy zamieszczali w sieci karykatury kaczek?
to mi proponujesz? i rydzyka w każdym domu, który okradnie mnie po stokroć dokładniej, niż cała PO?
dalambert - 9 Czerwca 2009, 10:27
NURS, ja Ci nic nie proponuję, tylko opisuje co będzie, a pod przewodnią siłą narodu zwielkim Donaldem na czele to Ci się zrobi dobrze jak nigdy w życiu.
A PO przyspieszyła inwestycje jak cholera szczególnie w stocznie i autostrady - oj NURS ty juź nie myślisz Ty jeno antypisujesz , ale to jest uleczalne, acz czasu wymaga
Agi - 9 Czerwca 2009, 10:31
dalambert, Ty pisz, zamiast pisować
NURS - 9 Czerwca 2009, 10:46
dalambert napisał/a | NURS, ja Ci nic nie proponuję, tylko opisuje co będzie, a pod przewodnią siłą narodu zwielkim Donaldem na czele to Ci się zrobi dobrze jak nigdy w życiu.
A PO przyspieszyła inwestycje jak cholera szczególnie w stocznie i autostrady - oj NURS ty juź nie myślisz Ty jeno antypisujesz , ale to jest uleczalne, acz czasu wymaga |
Owszem, proponujesz mi PiSiactwo, bo jaka jest inna alternatywa? Skoro PO to same świńtuchy, jak nie oddam na nich głosu, wygra PiS - jeszcze bardziej destrukcyjna, populistyczna siła. Dwa lata rządów pokazały, ze ci ludzie nadają się na leczenie w zakładzie zamkniętym. Tyle nienawiści, podziałów nie powstało chyba od początku obalenia komuny. Jedziecie tylko na straszniu, albo oszustwach - jaki ze stoczniami.
dalambert - 9 Czerwca 2009, 11:01
NURS napisał/a | Tyle nienawiści, podziałów nie powstało chyba od początku obalenia komuny | To Tobie się tak wydaje - nazwanie przekrętów przekrętami, a agentów agentami to w/g Ciebie sianie i szczucie, cóż sumienie bywa rozciągliwe jak guma majtczana, ale przecież jeszcze masz parę alternatyw zawsze jako twardy europejski kapitalista możesz poprzeć SLD-UP, oni wszak tyż się dorobili na zmianie ustroju więc i o nowy polski kapitał dbają aż miło.
A jak Ci się RM nie podoba to po co go ułuchasz? - taki masochista jesteś, że bez codziennego wysluchania Ojca Rydzyka zasnąć nie możesz = odpuść sobie.
Złość piękności szkodzi
Adanedhel - 9 Czerwca 2009, 11:48
dalambert napisał/a | nie sam, jeden z drobniejszych elementow -rozkladu spoleczenstwa i kompletnego zniszczenia rodzinyi dalej to sam doskonale wiesz. |
To temat na rozmowę historyczną, ale też dobrze wiesz, że homoseksualizm nie ma nic do rozpadu rzymskiej, ani jakiejkolwiek innej rodziny; to jedno z haseł, którymi homofobi straszą społeczeństwo. A upadek Rzymu spowodowało mnóstwo innych czynników.
dalambert napisał/a | nazwanie przekrętów przekrętami, a agentów agentami to w/g Ciebie sianie i szczucie |
Większość z tych przekrętów istniała tylko w paranoidalnych umysłach PiSowców. Albo sami je tworzyli, wymuszając konkretne działania na prokuraturze.
Rzeczywiście, szczyty uczciwości.
Wolę już PO. Może i niewiele robi, ale przynajmniej niewiele też rozpieprza. W porównaniu do PiSu nawet rząd Millera niewiele rozpieprzył.
NURS - 9 Czerwca 2009, 11:59
dalambert napisał/a | NURS napisał/a | Tyle nienawiści, podziałów nie powstało chyba od początku obalenia komuny | To Tobie się tak wydaje - nazwanie przekrętów przekrętami, a agentów agentami to w/g Ciebie sianie i szczucie, cóż sumienie bywa rozciągliwe jak guma majtczana, ale przecież jeszcze masz parę alternatyw zawsze jako twardy europejski kapitalista możesz poprzeć SLD-UP, oni wszak tyż się dorobili na zmianie ustroju więc i o nowy polski kapitał dbają aż miło.
A jak Ci się RM nie podoba to po co go ułuchasz? - taki masochista jesteś, że bez codziennego wysluchania Ojca Rydzyka zasnąć nie możesz = odpuść sobie.
Złość piękności szkodzi |
Niemal żaden z tych przekrętów nigdy nie został udowodniony - ale to spisek wiadomych sił Największe afery, jak kaczmarkowa, lepperowa, doktora g wytworzył w swoim łonie PiS, z tymi agentami to też jakoś, prócz przekonania o ich winach, dowodów brak
Zyjecie w swojej paranoi, i powiem ci, żyć w niej możecie, macie do tego prawo, ale na własny rachunek. Dlaczego wciągacie w to mnie, pana, panią i wszystkich innych?
Życie polega na patrzeniu glownie w przyszłośc, a nie za siebie. Dzisiaj większym problemem jest, jak zapewnić stabilizację kraju w czasie kryzysu a nie zajmowanie się emeryturami esbeków. A PiS woli grzebac się w takich sprawach, bo to daje głosy frustratów i nie wymaga podejmowania jakichkolwiek decyzji. I to jest chyba klucz do strategii kaczyńskich. prezydęt uaktywnia się tylko, kiedy brat w potrzebie, wcześniej miesiącami nie wystawiał nosa z pałacyku. walczył o krzesełko w Brukseli, ale robi w gacie, jak mu każą jechac samemu, bo z angielskiego najlepiej mu parskanie wychodzi (through - sru ja nie chcę, zeby taskie indywidua uszczęśliwały mnie na siłe. Patrioci z wolski za dwa grosze mnie nie omamią.
RM nie słucham, od czasu, jak w samochodzie na trasie dało się złapać na dłużej inne stacje. Ale co i rusz natrafiam w innych mediach na kfiatki z tej stacji.
LSD sensowniejsze jest od PiStacji!
dzejes - 9 Czerwca 2009, 12:09
Podły, rozkładający rodzinę sodomita Gejusz Juliusz Cezar walnie się przyczynił wszetecznym przykładem do rozkładu rodziny i upadku imperium. Cwanie postąpił, najpierw je de facto założył, by móc je rozbić od środka. Zupełnie jak SB w 1989 w Polsce.
dalambert - 9 Czerwca 2009, 12:18
NURS napisał/a | Dzisiaj większym problemem jest, jak zapewnić stabilizację kraju w czasie kryzysu a nie zajmowanie się emeryturami esbeków | NURS napisał/a | Ale co i rusz natrafiam w innych mediach na kfiatki z tej stacji. |
A zastanowiło Cie czasami czy te kfiatki to jest rzetelny przekaz czy iine mendia łża i propagande robią- doszla do Ciebie możliwość mendialnych manipulacji czy to co było w GW to święte słowa i dogmat Trójcy Błodoslawionej w Michniku, Łuczywie i Rapaczyńskim/kobieta/.
A o SBeckie emerytury i czas pracy mundurowych to sie Pan Schetyna troszczy, aż policjanty które mogą to dyla pod kapelusz dają, Tusek pobór do wojska zlikwidowal / to i nie będzie za chwile komu wojska w policji odsługiwać/ etaty zablokowane / w Komendzie Stolecznej 700 nie obsadzonych/ a bandytyzm rozkwita.
Fidel-F2 - 9 Czerwca 2009, 14:01
dalambert, wyjasnij mi jakim cudem PiS miało rozwalac post-komunistyczne układy jak tłumy członków PiSu to dumni posiadacze legitymacji PZPR?
dalambert - 9 Czerwca 2009, 14:06
Fidel-F2, jakie tłumy?
a tak na marginesie to do PZPR w roku 1989 to należało cos dwa miliony /2 000 000/ ludzi co uważasz, ze wszyscy oni są do dziś zobowiązani do głosowania wyłącznie naSLD-UP,
ps, i nie wyskakujmi tu z sędzia kryże bo to mocno zrgrany mumerek
Fidel-F2 - 9 Czerwca 2009, 14:08
a co mnie obchodzi ile było w 1989, ważne że PiS to w zasadzie były PZPR, trza by się zastanowić czy czasem Kaczuszki nie miały tak miło i przyjemnie za komuny bo były na utrzymaniu służb
dalambert - 9 Czerwca 2009, 14:30
Fidel-F2 napisał/a | ważne że PiS to w zasadzie były PZPR |
dyrdymały dowody tym razem poproszę, a nie wrażenia własne po lekturze GW wysnute
Fidel-F2 - 9 Czerwca 2009, 14:34
nie czytam GW, sam sobie dowodow szukaj
dalambert - 9 Czerwca 2009, 14:38
Fidel-F2 napisał/a | nie czytam GW, sam sobie dowodow szukaj |
a gucio , to ja mam za Ciebie Twoje bzdurne tezy udowadniac , oj Fidel-F2, oj, oj oj
NURS - 9 Czerwca 2009, 15:17
tak, dalambert, skoro twierdzisz inaczej, to udowodnij na jakiej podstawie. Bo na razie tylko obświewasz wszystkich wokoło, ale ani razu nie odpowiedzialeś merytorycznie
I proszę bardzo przykład na to, ze PiS to PZPR bis - Jasiński? byly sekretarz ministrem? Gdyby PiS mial jakikolwiek kręgosłup moralny, nikt taki nie mógłby należeć do tej partii.
A teczki kaczek? jedyne podrobione z milionów. to jest dopiero kpina! i ta wredna SB, co nawet kaczuszki nie internowała, wiedząc, ze za ileś tam lat będzie z niej wodz nad wodzusie.
Przejrzyj chłopie. sodomici i komuchy na czele waszego ruchu zwalczają sodomitów i komuchów
NURS - 9 Czerwca 2009, 18:12
dalambert napisał/a | POstępowcy ruszyli do boju - kobitka co to ośmielila sie popierać PiS zamiast Placformy i w PiSowskich spotach wystąpić, po parotygodniowym obrzucaniu blotem i różnych groźbach pod swoim adresem została wczoraj ciężko pobita,
Dalszy rozwój sytuacji -
: |
Oto dalszy rozwój sytuacji:
http://www.tvn24.pl/-1,16...,wiadomosc.html
Oto kolejne kłamstwo PiSiactwa.
ofiara ciężkiego pobicia (kopnięcie w posladki) nie składa przez kilka dni wniosku o ściganie i nie robi obdukcji. Nieudolne i żałosne knowania, jak wszystkie przedtem. Lepperiady ciąg dalszy.
Anonymous - 9 Czerwca 2009, 18:50
To ja się może wypowiem w kwestii wniosków... Pani Cugier-Kotka nie musi składać "wniosku o ściganie", ponieważ pobicie (bodajże 158 KK), za które grozi kara pozbawienia wolności do lat trzech, jest przestępstwem ściganym w trybie publicznoskargowym, co oznacza, że wystarczy "doniesienie medialne", aby prokuratura wszczęła śledztwo. Natomiast, jeśli o pobiciu wcześniej dowiedział się JarKacz, to na podstawie artykułu 304 kpk ma imo obowiązek poinformować prokuraturę o tym, że miało miejsce popełnione przestępstwo. Tak czy inaczej postępowanie przygotowawcze (297 KPK) musi zostać wszczęte, a najwyżej potem - umorzone, gdy okaże się, że nie ma spełnionych znamion popełnienia przestępstwa. Ergo, chociaż pobicie zbrodnią nie jest, moim zdaniem, pani Anna Cugier-Kotka nie musi składać wniosku o ściganie, ale może wystąpić w charakterze oskarżyciela posiłkowego (53 KPK). Tak czy inaczej to prokurator nadzoruje śledztwo. Inna sprawa, że faktycznie, imho, sprawa śmierdzi na kilometr czarnym pr PiS.
Tyle ode mnie.
edytka: "rąbłem" się w oskarżycielu posiłkowym. chodzi oczywiście o artykuł 53 KPK.
NURS - 9 Czerwca 2009, 19:04
Ciekawe o czym prezessunio mówił, twierdząc, ze są dwa środowiska: jedni z AK i ci inni. Ja jestem zAK (jeśli dobrze go rozumiem, chodzi mu o potomków żołnierzy AK, a z jakiego on jest środowiska? Carska ochrana bodajże...
Anonymous - 9 Czerwca 2009, 19:11
Jakby Radio Zet było mądre i miało dobrych prawników, mogłoby JarKaczowi wytoczyć powództwo karne z oskarżenia prywatnego o zniesławienie (212 kk) albo powództwo cywilne ( bodajże 23 KC). Prawdopodobnie oba postępowania zostałyby umorzone, ale smród by był. A JarKacz mógłby wreszcie nauczyć się, że czasem warto trzymać ozór za zębami, zwłaszcza w polityce.
dzejes - 9 Czerwca 2009, 19:40
Żerań napisał/a | Natomiast, jeśli o pobiciu wcześniej dowiedział się JarKacz, to na podstawie artykułu 304 kpk ma imo obowiązek poinformować prokuraturę o tym, że miało miejsce popełnione przestępstwo.
|
"Społeczny" obowiązek. To pewna różnica.
Tomcich - 9 Czerwca 2009, 19:54
dalambert napisał/a | POstępowcy ruszyli do boju - kobitka co to ośmielila sie popierać PiS zamiast Placformy i w PiSowskich spotach wystąpić, po parotygodniowym obrzucaniu blotem i różnych groźbach pod swoim adresem została wczoraj ciężko pobita, |
Trochę jak w radiu Erewań, więc prostujemy - Nie wczoraj tylko w sobotę, czy ciężko to nie wiadomo, bo do chwili obecnej nie poszła na obdukcję, wczoraj była w na tyle dobrej formie by udzielać wywiadu TVN24, gdzie ani słowem nie wspomniała o zajściu i się uśmiechała. (może to szok jeszcze). Było to mówione już wcześniej, ale może dalambert nie zauważył, bo się do tego nie odniósł.
dalambert napisał/a | to jest sukces nieudolności rządów PO która nic nie robi od objęcia wladzy jeno szczuje na poprzeników i urządza seanse niemawiści w mendiach |
To może kilka słów o seansach nienawiści PIS
Jarosław kaczyński napisał/a | Historia Polski, jak każdego narodu, nie jest idealna. Mieliśmy bohaterów, mieliśmy i hołotę, to jest zupełnie oczywiste. Po 1945 roku ta hołota mogła tryumfować, socjalizm to był ustrój hołoty, dla hołoty, można powiedzieć.
O RMF
Ja bym bardzo prosił radia, w szczególności niemieckie, by nie prowadziły kampanii zmierzającej do tego, aby odwracać uwagę od ważnych spraw, a zajmować się jakimiś bzdurami, zupełnie drobnymi wydarzeniami [...] Media niemieckie powinny być szczególnie ostrożne, bo mogą być posądzane o wtrącanie się do polskich spraw wewnętrznych.
My jesteśmy tu, gdzie wtedy. Oni tam, gdzie stało ZOMO.
Rzeczywistość jest taka, że TVN bulgocze nienawiścią wobec PiS. Nie lepiej jest z Polsatem.
W Polsce tak naprawdę wolnych mediów nie ma. Jest pewien układ i dziennikarze, których pozycja jest bardzo trudna.
Tym się różnimy. Zawsze w Polsce były dwie grupy: ta z AK i ta z innych środowisk
|
Tak więc w Polsce jest hołota i bohaterowie, ci z AK i inni, ZOMO i my, układ i my, media niemieckie/polskojęzyczne i RM. Dlaczego nie może być NAS? Dlaczego Jarosław Kaczyński musi dzielić naród, dlaczego nie może być jedności. Jeżeli nie jesteś z nami jesteś z ZOMO, układu, hołotą - jesteś PRZECIW NAM. Cóż łatwiej niszczyć niż budować, to może być zbyt trudne. Wolałbym szukania tego co nas łączy niż tego co nas dzieli. Tego Jarosław Kaczyński niestety nie potrafi. Przecież nawet to forum zbudowali tak różni ludzie, o tak różnych poglądach, połączeni tylko miłością do fantastyki, że Prezes powinien z nas brać przykład.
I ciekawe, że PIS jest atakowany przez prawie wszystkie media (wyjątek to chyba tylko RM w opinii PIS). Wszystkim rządzi jeden UKŁAD? Toż takie historie są opisywane przez Dana Browna w powieściach. To typowa spiskowa teoria.
Anonymous - 9 Czerwca 2009, 21:02
dzejes napisał/a | Społeczny obowiązek. To pewna różnica. |
Tru dat. Społeczny. Nie zaglądałem do kodeksu, tylko pisałem z pamięci, to teraz mam za swoje.
Cytat | Tak więc w Polsce jest hołota i bohaterowie, ci z AK i inni, ZOMO i my, układ i my, media niemieckie/polskojęzyczne i RM. |
ale ja jestem dumny z tego, że w naszej historii było zomo. przecież związek obywateli miłujących opier....anie się jest wspaniałym związkiem!
Dabliu - 9 Czerwca 2009, 22:04
Tomcich napisał/a | Jarosław kaczyński napisał/a | Tym się różnimy. Zawsze w Polsce były dwie grupy: ta z AK i ta z innych środowisk |
|
Ale chodziło mu o AK47 czy o AK74? Bo to żywa kwestia...
Anonymous - 9 Czerwca 2009, 22:31
Poseł Kurski napisał/a | O pobiciu Anny Cugier-Kotki dowiedzieliśmy się w sobotę wieczorem. Nie chcieliśmy jednak tego wykorzystywać tak jak PO łzy Sawickiej. Chcieliśmy poczekać na koniec wyborów |
Sprawa śmierdzi, jak cholera...
Ziemniak - 9 Czerwca 2009, 22:40
http://www.tvn24.pl/0,160...,wiadomosc.html
Żebyś wiedział Żerań, i w dodatku smród się rozchodzi
|
|
|