To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Memento - 19 Lipca 2011, 10:03

Shaft - dla fanów Samuela L. Jacksona 7/10, dla niefanów 6/10.
Nitj'sefni - 19 Lipca 2011, 16:53

Harry Potter i Insygnia Śmierci: część II - Po szumnych zapowiedziach twórców i niesamowitym trailerze, spodziewałem się czegoś więcej. Jeżeli jednak podejść do tego filmu na zimno, nie patrząc na swoje oczekiwania, jest nieźle, a nawet całkiem dobrze. Mogłoby być trochę więcej humoru i luzu, ale tak poza tym było OK. Podobało się.
Ozzborn - 19 Lipca 2011, 18:05

Your Highness - w zasadzie mógłbym napisać tylko: :mrgreen:
Ale jakbym się miał rozwinąć to dodam, że świetna parodystyczna przejażdżka po konwencji disneyowskiego fantazy. Humor raczej niewybredny, a nawet sprośny, słownictwo też. Są nawet cycki (niestety nie w wykonaniu Natalie Portman ani Zoey Deschanel - które mimo to prezentują się całkiem nieźle ;) ). Spostrzegawcze oko wypatrzy także polską "gwiazdę" :P W zasadzie gdybym musiał coś skrytykować, to przyznam się, że spodziewałem się nieco więcej rzucających na glebę skeczy, ale i tak było spoko. Dla fantastów lubiących głupie komedie pozycja obowiązkowa! 8/10

Ozzborn - 24 Lipca 2011, 17:34

Zdecydowanie oglądanie filmów jest bardziej towarzyskie niż seriali... w zwiazku z tym łykamy filmy garściami, z kumplem.

X-men: First Class - bardzo dobre spojrzenie na początki X-menów. Chyba najlepsza z serii (choć nie wiem czy Wolverine nie podobał mi się bardziej). Bardzo smakowita January Jones w roli Emmy Frost :D Jedyne co przyprawiło mnie o zgrzytanie zębami to szkocka pani naukowiec Moira McTaggart przerobiona na amerykańską agentkę CIA... litości :roll: 8,5/10

Star Trek (2009) - Tu bardzo udany i ładnie nakręcony film. Niestety nie oglądałem wszystkich odcinków wszystkich serii, ale wygląda sensownie. Fajnie dobrani aktorzy. Sprytnie wstawiony Leonard Nimoy. Ogólnie bardzo przywoicie. 8,5/10

Alice i Wonderland - hmm no ładny film, jest Johnny, jest Tim Burton, dobre efekty, ciekawe rozwinięcie historii Alicji, ale zabrakło zdecydowanie tej iskry która jest zwykle w filmach duetu Burton/Depp. 5,5/10

Matrim - 24 Lipca 2011, 21:49

The Town, czyli "Miasto złodziei".

O jak ja lubię takie filmy. Rzecz o rabusiach banków we współczesnym Bostonie. Niby nic, ale smakowicie podane i Ben Affleck pokazuje, że pisać historie umie (lub właściwie je adaptować). W kilku miejscach wydawało się, że pójdzie w utarte klisze, ale jakoś udawało mu się zaskoczyć.

Świetni aktorzy: zmęczony Affleck (takie role mu chyba najlepiej wychodzą), narwany Jeremy Renner, urocza Rebecca Hall i poprawny Jon Hamm.

Warto, bo dużo się dzieje i dzieje się fajnie.

Fidel-F2 - 24 Lipca 2011, 23:17

Prawo ciążenia / Labor Pains Przeciętna komedia romantyczna. Oglądanie nie boli bardzo, tu i tam można się uśmiechnąć. No i można patrzeć na Lindsay Lohan.
Ozzborn - 24 Lipca 2011, 23:19

Reservoir Dogs - wreszcie obejrzałem. Nie jest to jeszcze w pełni rozkręcony Tarantino, dlatego momentami robiło się nudno. Ale cała "intryga" daje radę, prosto i skutecznie, z dobrą końcówką. Świetne postaci i kilka perełkowych scen. Może nie wybitny, ale klasyk. 8/10

Public Enemies - krytyczne opinie sprawiły, że siadałem przygotowany na kiszkę. Na szczęście nie było aż tak tragicznie... może nie najwyższa forma Deppa, ale i tak nie zchodzi poniżej pewnego poziomu. Klimaty gansterskie bardzo na plus. Świetny główny bohater minus przesadzony wątek romantyczny. Poza tym co chwila się gubiłem, kto kogo i po co, bo wszyscy wyglądali tak samo ;) Dobry sałndtrak. Do obejrzenia raz dla fanów Deppa i/lub gansterki. 6,5/10

shenra - 25 Lipca 2011, 18:15

I am number 4 do obejrzenia, bez rewelacji.
Ozzborn - 25 Lipca 2011, 23:57

Sucker Punch (Extended Cut) - Mam dobrego kompaniona, więc wreszcie obejrzałem. Jako że już się nazachwycałem to dodam jedynie, że sceny dodane (w tym 3 duże i całkiem znaczące) jeszcze bardziej uatrakcyjniają film. Jak można się tym nie jarać? :wink:
Matrim - 26 Lipca 2011, 08:14

Ozzborn napisał/a
sceny dodane (w tym 3 duże i całkiem znaczące) jeszcze bardziej uatrakcyjniają film.

Bohaterki się wyrozbierały? ;)

Ozzborn - 26 Lipca 2011, 08:53

nie do końca... choć np. dodali (a na wszelki wypadek wrzucam w spoiler)
Spoiler:

Memento - 26 Lipca 2011, 21:35

Layer Cake - film o stopniu skomplikowania fabuły niczym Lock, Stock And Two Smoking Barrels. Pierwotnie miał go reżyserować Guy Ritchie, jednak musiał ustąpić miejsca na krześle reżyserskim Matthew Vaughnowi. Trochę szkoda, bo przez to nie ma Layer Cake tego typowego dla Guya zadziora, tego swoistego znaku wodnego w postaci gangsterskiego humoru. Ale są momenty w których chce się śmiać, i film ogląda się cały czas z zainteresowaniem. Świetnie dobrana obsada. 8,5/10.
Ozzborn - 26 Lipca 2011, 23:53

O rany tylu filmów co przez ostatni tydzień, to nie obejrzałem chyba od początku roku!

3:10 to Yuma (remake) - bardzo przyzwoity western, oryginału nie widziałem, podobno remake lepszy. Aczkolwiek spodziewałem się czegoś więcej - no i miałem nadzieję, że:
Spoiler:
6,5/10 (coś często mi tyle wychodzi :P )

Starship Troopers - łoooo rany! Oglądałem to szczylem będąc i mi się nie podobało. Najwyraźniej nie ogarniałem jeszcze o co kaman oraz zasugerowałem się opinią osoby, która nie rozpoznałaby ironii nawet jeśli by do niej strzelała ;) Odszczekuję wszystko. Film jest genialny. Smaczków, aluzji, ironii i satyry jest całe mnóstwo. Do tego wartka akcja i porządna rozpierdziucha. No i oczywiście Denise Richards i Dina Meyer... mniam. :mrgreen: 9,5/10

Agi - 27 Lipca 2011, 05:12

Ozzborn napisał/a
3:10 to Yuma (remake) - bardzo przyzwoity western, oryginału nie widziałem, podobno remake lepszy.

Moim zdaniem oryginał ze Stevem McQueenem jest lepszy.

Ozzborn - 27 Lipca 2011, 08:31

A no to chyba trzeba będzie kiedyś sprawdzić.
Matrim - 27 Lipca 2011, 08:38

Agi, ale McQueen nie grał w oryginale.
Agi - 27 Lipca 2011, 08:55

A to mi się pozajączkowało :oops: , ale i tak wolę oryginał
Dunadan - 27 Lipca 2011, 12:47

Ozzborn napisał/a
Starship Troopers - łoooo rany! Oglądałem to szczylem będąc i mi się nie podobało. Najwyraźniej nie ogarniałem jeszcze o co kaman oraz zasugerowałem się opinią osoby, która nie rozpoznałaby ironii nawet jeśli by do niej strzelała ;) Odszczekuję wszystko. Film jest genialny.

No wreeeszcie ktoś kto zrozumiał ten film...

Ozzborn - 27 Lipca 2011, 12:58

Nom :mrgreen: ale popatrz, potrzebowałem coś z 10 lat żeby do tego dojrzeć ;P:
Dabliu - 27 Lipca 2011, 13:29

Dunadan napisał/a
Ozzborn napisał/a
Starship Troopers - łoooo rany! Oglądałem to szczylem będąc i mi się nie podobało. Najwyraźniej nie ogarniałem jeszcze o co kaman oraz zasugerowałem się opinią osoby, która nie rozpoznałaby ironii nawet jeśli by do niej strzelała ;) Odszczekuję wszystko. Film jest genialny.

No wreeeszcie ktoś kto zrozumiał ten film...

Popieram. To jeden z najczęściej oglądanych przeze mnie filmów, BTW.

Dunadan - 27 Lipca 2011, 15:49

Dabliu napisał/a

I chyba jeden z mniej docenionych filmów sci-fi. Ludzie odbierają go strasznie na poważnie, nie kumam czemu... :shock:
Choroba, jakoś to tak jest, że niektóre filmy przechodzą bez echa lub są niedocenione właśnie... Dark City, eXitsenZ, Miasto Zaginionych dzieci czy Ludzkie dzieci... to nie fair...

Dabliu - 27 Lipca 2011, 16:22

Dunadan napisał/a
Dabliu napisał/a

I chyba jeden z mniej docenionych filmów sci-fi. Ludzie odbierają go strasznie na poważnie, nie kumam czemu... :shock:
Choroba, jakoś to tak jest, że niektóre filmy przechodzą bez echa lub są niedocenione właśnie... Dark City, eXitsenZ, Miasto Zaginionych dzieci czy Ludzkie dzieci... to nie fair...

Uwielbiam każdy z wymienionych :D

Ozzborn - 27 Lipca 2011, 16:30

Wynotowane :mrgreen:
Dunadan - 28 Lipca 2011, 05:11

Dabliu, Ozzborn, tak wiem, my je lubimy bo znamy, bo jesteście członkami forum miłośników fantastyki :] ja do tych filmów dotarłem zupełnie przypadkiem i to dość niedawno...
mBiko - 28 Lipca 2011, 19:51

Zakończyłem moją znajomość z Harrym Potterem, pomimo tego że ostatnia część jest wcale niezła, to jednak odczuwam ulgę, że to już koniec.
Memento - 28 Lipca 2011, 22:27

The Black Dahlia - kapkę przydługi, acz bardzo przyjemny w oglądaniu oldschoolowy kryminał. 7,5/10.
Matrim - 28 Lipca 2011, 22:50

SUPER
Wydawało się, że będzie "coś w stylu Kick-Assa, ale jest... inne, mroczne, bo nawet elementy humorystyczne muszą być umoczone w krwi, flakach lub aluzjach seksualnych.

Jest tak: zwyczajny facet, nieudacznik, zostawia go żona, więc postanawia zostać superbohaterem, zwalczać zło i ostatecznie uratować żonę. Wygląda banalnie, ale banalne nie jest. Mały budżet, dobrzy aktorzy (świetnie dobrany w głównej roli Rainn Wilson, odjechana, psychopatyczna Ellen Page, a w tle Nathan "Castle/Reynolds" Fillon jako... no... obejrzyjcie) i ciągła gra z widzem.

Kick-Ass miał w sobie pewien element fantastyki. SUPER jest do bólu realistyczny, mimo, że niektóre sytuacje są nieprawdopodobne.

Mnie się podobało.

shenra - 29 Lipca 2011, 10:01

Inkarnacja całkiem niegłupi filmik z wioskową czarną magią w tle.

Robak... każdy ma jakieś fiksacje :mrgreen:

Ozzborn - 29 Lipca 2011, 18:28

W ramach pomocy koleżance w doganianiu ostatniego Pottera Zakon Feniksa - oglądałem drugi raz, moim zdaniem jeden z bardziej udanych filmow o HP, w przeciwieństwie do książki, która była jedną ze słabszych. Film jest pozbawiony dłużyzn i przynudzania. Fajne sceny walki. 7,5/10

Za ciosem: Starship Troopers 2 - niestety ostrzeżenia nie kłamały, straszna kiszka. W przeciwieństwie do błyskotlwej i wystylizowanej jedynki to już typowy kosmiczny kicz klasy B. Niestety widać, że film miał malutki budżet i to się odbiło na efekcie (bodajże 7mln USD w porównaniu ze 150 mln dla jedynki! :shock: ). Gra aktorska coponiektórych powala - śmiechem :lol: Podobno "trójka" lepsza. Zobaczymy. "Dwójka" tylko dla ciekawskich i amatorów kiczowatego kina. 3/10 bo były cycki :mrgreen:

Unicorn - 29 Lipca 2011, 21:17

trójka jeszcze gorsza.. ale przynajmniej znajome twarze można zobaczyć ;)

Partner forum