To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - Okładka numeru 12

NURS - 23 Października 2006, 09:44
Temat postu: Okładka numeru 12
Jak się podoba ta praca macgara?
Fidel-F2 - 23 Października 2006, 10:29

4. Ogólne wrażenie dość pozytywne. Ale a) za ciemne (pewnie miała być noc ale mimo wszystko) b) samolot zrobiony tak na odwal sie.
mawete - 23 Października 2006, 10:34

A mi się podoba :D 5
Dabliu - 23 Października 2006, 17:24

mawete:
Cytat
A mi się podoba :D 5

Mi takoż :D na 5 :bravo

joe_cool - 23 Października 2006, 17:31

a mi nie. 2. :?
bogow - 23 Października 2006, 19:35

Jestem dziś łagodny w ocenie - 3.
Zbyt ciemna, samolot nieco komiksowy, co może i jest OK, ale "gryzie się" z NOL-em ;)
Ze względu na samolot, numer może być tym razem wystawiany w sąsiedztwie "Skrzydlatej Polski" ;)

Słowik - 24 Października 2006, 09:01

Dam 4, bo po pierwsze za ciemna, a po drugie taki pomysł już był - SF #29 Jeśli jest to ten sam autor (nie do odczytania) to 4 to nawet za dużo.

A propos NURSie, mógłbyś udostępnić tą okładkę z numeru 29 w formacie tapety ?

savikol - 24 Października 2006, 09:51

Daje piąteczkę. Luftwaffe vs. UFO. Fajny pomysł, do tego mrok, strzelanina i wybuchy. Yeah!
NURS - 24 Października 2006, 10:18

Słowiku, to zupełnie różni autorzy.
A co do powtarzalności pomysłów, to co powiesz, na statki kosmiczne w próżni? :-) Tych to było dopiero sporo :-)

Słowik - 24 Października 2006, 10:26

Spoko, statki statkami, to jest pewna konwencja, ale przyznasz, że pomysł umieszczenia statku kosmicznego i samolotu z II WŚ to już pomysł oryginalny. Ja pierwszy raz zobaczyłem takie złożenie na okładce SF właśnie :)

I ponawiam prośbę o tapetkę jesli to możliwe.

elam - 24 Października 2006, 10:33

mi sie podoba - ciemna to nie znaczy wcale zla, taka w moim guscie, jesli chodzi o grafike i o pomysl w ogole.
daje piateczke.

Ariah - 24 Października 2006, 11:58

Dałam 4 - pomysł fajny, wykonanie podobnie. Fakt, za ciemna nieco kolorystyka, na dodatek obiekty -- i te niezidentyfikowane i te bardziej rozpoznawalne -- zlewają się z tłem.

Jako paskuda doczepię się do tekstury na samolocie :P . W większej rozdzielczości by się przydała.

asiontko - 24 Października 2006, 13:31

a ja dalam 2
bo jak dla mnie, jest zbyt ciemna a to UFO jest niewyrazne i za malo "kosmiczne"
ale jestem tutaj nowa i nie chce za bardzo krytykowac... chociaz juz to zrobilam... :mrgreen:

NURS - 24 Października 2006, 13:35

Starałem się rozjaśnić tę pracę, ale nie bardzo się dało bez przejaskrawień. Tak macgar zrobił.
Fidel-F2 - 24 Października 2006, 13:41

Przecież wszyscy wiedzą, ze to nie Twoja wina, NURS. :mrgreen:
NURS - 24 Października 2006, 13:47

Nie mów, ostatnio dostalem zrypy, od gościa, który stwierdził, że jesteśmy redakcja do bani, bo puszczamy białe strony w numerach :-)
hjeniu - 24 Października 2006, 16:35

Dałem 4, dałbym więcej ale Bf-109 jest trochę niechlujnie zrobiony - kształt statecznika poziomego, kabiny, malowanie i oznakowanie - tak poza tym jeśli to ma być noc to powinien być któryś z nocnych myśliwców Luftwaffe najlepiej Me-262 :)
Sasori - 24 Października 2006, 16:45

Dałem dwa, bo lepiej bywało, panie. Ciemności zupełnie mi nie przeszkadzają, pomysł i kompozycja bardzo dobrze wpasowują się w klimat SF, ale ten samolocik jest wykonany beznadziejnie - a jako że to on skupia większość uwagi, zonk ani chybi.
gorim1 - 24 Października 2006, 20:42

3 jestem zmęczony tą tematyką ufo statki kosmiczne ile moża jakiś smoczek by się przydał
NURS - 24 Października 2006, 20:45

Faktycznie, ostatnio nic tylkostatki dawalim :-)
gorim1 - 24 Października 2006, 20:47

nurs może w kolejnym dla odmiany coś z gatunku horror
ten styl się niewiele pojawiał
a powiew świerzości by się przydał może (lekko zalatującej zgnilizną niam)

Słowik - 24 Października 2006, 20:51

NURS, to jak z tymi starymi okładkami/tapetami jest ?
Masz możliwość wrzucenia na stronkę tapety z SF #29 ?

hrabek - 25 Października 2006, 06:55

U mnie poszlo 3, bo obrazek moze byc, ale i zadna rewelacja.
Nivak - 25 Października 2006, 08:45

Samolocik z moimi inicjałami Jak go tutaj nie docenić, ciom?
Rodion - 25 Października 2006, 11:18

Na tej okladce jest cos co rozbawilo mnie do lez :twisted:
Nivak - 25 Października 2006, 11:36

A ja mam takie pytani: Czy ten samolot nie powinien mieć jakiegoś śmigiełka? Czy może tak szybko się kręci, że go nie widzę w tych ciemnościach?
dareko - 25 Października 2006, 12:52

Ja tym razem bede ostry :mrgreen: Gniot moim zdaniem. Samolot narysowany..., mi sie nie podoba, na odwal sie prawie. Jakies dziwne slady po strzalach, z dziwna trajektoria. Ni to dzialko, ni laser i ni rakiety. NOL taki sobie, kompletnie nie pasujacy do samolotu. Cienie rzucane przez zachodzace slonce ukladaja sie inaczej na NOLu i na 109tce. Pomysl... niby fajny ale to juz bylo. No kompletnie mi sie nie podoba. Za to przypomniala mi sie okladka z pierwszego numeru , tamta mi sie podobala :)
gorat - 25 Października 2006, 13:08

Dwója - za ciemne, mało wyraziste (nie wyróżnia się, po prostu czarna plama na półce), w niechlujności coś jest - samolot inaczej wykonany niż statek, czego nie da się wytłumaczyć różnicą materiałów. Reszty nie pamiętam.
Nexus - 26 Października 2006, 21:28

Dałem 4. Niestety nie ma połówek, bo inaczej byłoby 3,5. Za ciemny ten obrazek.
MG przyłożył się do NOL'a (bardziej szczegółowe tekstury, więcej detali), a Messera potraktował po macoszemu, tak troszkę na "odwal". Widzę tu takie wewnętrzne "phije" :mrgreen: Nie będę się czepiał samonaprowadzających pocisków z karabinów maszynowych (bo rakiety to to nie są... brak pylonów pod skrzydłami), usterzenia pionowego i paru innych szczegółów. W końcu to nie magazyn modelarski :P
Za koncepcję dostał 0.5 punkta.

NURS - 26 Października 2006, 21:35

a jak ufo zagina przestrzeń wokół siebie? :-)

Partner forum