To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Dreamfall: The longest journey.

Logan - 29 Sierpnia 2006, 23:28
Temat postu: Dreamfall: The longest journey.
Grał ktoś? Skończyłem 20 minut temu i chciałbym wiedzieć co inni sądzą o tej perełce...
Pako - 30 Sierpnia 2006, 09:13

Grałem w poprzednią Najdłuższą podróż. Genialna ze wszechstron. W tą dopiero planuję, jak uda mi się kumpla przycapić, żeby pożyczył. A wtedy mnie od forum zapewne odetnie, byle tylko chodziła względnie ;)
Rodion - 30 Sierpnia 2006, 09:18

Troche boje sie porownania z czescia pierwsza, bo jesli prawda jest stwierdzenie z recenzji na Gildi, ze jest to bardzo interaktywny film ale malo grywalna gra, to z zakupem tego tytulu poczekam sobie do czasu az bedzie on dostepny w kiosku jako dodatek do czegoś tam :P
Pako - 30 Sierpnia 2006, 09:56

Ale ale... Logan, skoro skończyłęś, to powiedz, jak to wygląda :> ?
I czemu u licha ta giera zajmuje 7GB na twardym O.O!? ;)

Angelus - 30 Sierpnia 2006, 19:29

Grałam w The Longest Journey i było super!Świetna historia, ciekawa fabuła, ładna grafika i ten głos Edyty Olszówki! :wink: Bardzo bym chciała zagrac w 2 część ale chwilowo nie planuje zakupu. :wink: Może kiedyś jak sie będę nudzić... :twisted:
Pako - 31 Sierpnia 2006, 07:53

Aktualnie posiadam ożyczoną wersję, aktualnie zasiadam do instalacjim, aktualnie widziałem wczoraj, jak to wygląda (nie zachwycająco, ale na screenach przedstawianych przez portale wygląda o wiele gorzej), aktualnie boję się, czy mój kombajn to uciągnie :mrgreen:
Angelus - 31 Sierpnia 2006, 10:26

Dużo masz tych lęków Pako.Opowiedz nam o tym... :twisted: :wink:
Pako - 31 Sierpnia 2006, 15:10

Nie opowiem. Graniem jestem zajęty. Porwało mnie i wessało. I śmiga ślicznie na max detalach :D
Idę grać ;)

Logan - 1 Wrzeœśnia 2006, 11:27

Ciekawi mnie różnica między PC a x-boxem. :)

Pako, jak skończysz to daj znać. Pogadamy o końcówce.

Pako - 1 Wrzeœśnia 2006, 11:41

Ok, ok :) na razie ciągle jestem w trakcie :) Ale giera... faktycznie, duzo filmików, rozmowy same się prowadzą, aczkolwiek... ma to coś :) trzyma mnie przed monitorem mocniej niż forum :) Więc coś w tym jest :) Idę grać dalej ;)
Pako - 4 Wrzeœśnia 2006, 10:34

No i skończyłem. Czy to interaktywny film? W dużej części tak. Czy to jest świetne? Odessało mnie od świata - świetne. Czy zakończenie sugeruje następną część? Tak.
Czy to polecam? Kazdemu, kto grał w część pierwszą i uznał ja za miodzio. I każdemu, kto chce poznać świetną historię.

Giera jest banalna. Zbyt banalna chyba. Albo ja jakiś dobry jestem 8) Ale ogólnie bardzo mi się podobała. 10/10

Fidel-F2 - 4 Wrzeœśnia 2006, 10:38

tym sposobem Pako wraca do spamowania. :mrgreen: :mrgreen:
Pako - 4 Wrzeœśnia 2006, 10:43

A jak? Teraz powracam do mojej drugiej przyjemności. Odpisywania na wasze posty. Ale jak mi podrzucicie coś równie genialnego co Dreamfall to zowu pozwolę wam mnie doganiać ;)
Ariah - 4 Wrzeœśnia 2006, 11:50

Właśnie rozwikłałes moje ostatnie wątpliwości, Pako. Chciałam kupić, ale z pewną taką nieśmiałością... Więc na urodzinki sobie sprawię :mrgreen:
Logan - 4 Wrzeœśnia 2006, 14:06

Pako skrobnął:
Cytat
No i skończyłem. Czy to interaktywny film? W dużej części tak. Czy to jest świetne? Odessało mnie od świata - świetne. Czy zakończenie sugeruje następną część? Tak.
Czy to polecam? Kazdemu, kto grał w część pierwszą i uznał ja za miodzio. I każdemu, kto chce poznać świetną historię.

Giera jest banalna. Zbyt banalna chyba. Albo ja jakiś dobry jestem 8) Ale ogólnie bardzo mi się podobała. 10/10

No własnie. Zakończenie dla mnie było mało satysfakcjonujące. Bez happy endu? Dopiero później gdzieś w sieci przeczytałem, że to pierwsza część drugiej części. Przyznać jednak muszę, że historia jest bardzo wciagająca i ciekawa... Wracam teraz do "Rezerwowych Psów"... :)

Pako - 4 Wrzeœśnia 2006, 15:02

No włąśnie. Zakończenie. A tam bylo zakończenie/ Niby tak... ale to tak jakby skończyć Drużynę pierścienia i znowu czekać na dwie wieże. Chociaż sama historia miodna, to jednak coś jest nie tak. Mniej więcej to, żę pewnie znowu ze dwa lata albo trzy przyjdzie poczekać na następna część i mi nie ruszy na złomie :/
Ariah - 4 Wrzeœśnia 2006, 16:26

Oj, za dwa lub trzy lata to już będziesz miał nowy komputer, nawet nie zauważysz, kiedy kupisz;)
Rodion - 4 Wrzeœśnia 2006, 16:27

Recenzja Pako jest dla mnie jednoznaczna, poczekam az ten tytul bedzie dostepny jako dodtek do jakiejs gazetki :mrgreen:
Pako - 4 Wrzeœśnia 2006, 16:37

Sapdaj rodion, giera genialna, tylko mało się robi i prosta jest... ;) Co kto lubi :)
A czy za trzy lata będę miał nową kosiarkę? Kto wie, kto wie ;) Na razie tę zupgradeowałem :)

Rodion - 4 Wrzeœśnia 2006, 16:50

Czyli "genialna" gra to taka przy ktorej nie trzeba wysilac szarych komorek? :roll:
No jak moglem wcześniej na to nie wpaść?! :twisted:

Pako - 4 Wrzeœśnia 2006, 16:53

:P To fakt. Ale giera nadrabia całą resztą... całym kliamtem...
Mam tylko do nich żal o to, co mi z Newport zrobili... ;)

Ariah - 4 Wrzeœśnia 2006, 16:54

Ja ososbiście lubię wysilać komórki przy strategicznym budowaniu miasta / panstwa (niepotrzebne skreślić), a z ciekawą historią lubię się pobawić :mrgreen: i nie rwac włosów z głowy, że trzydzieści osiem lokacji temu nie zabrałam ziarenka z kanapy... I musze grać od początku :twisted:

(A zdarzało się to nagminnie w King's Questach, oj zadarzało się...)

Partner forum