Ludzie z tamtej strony świata - Wojciech Świdziniewski
mawete - 23 Czerwca 2006, 07:05 Temat postu: Wojciech Świdziniewski No! Autor sie pojawił na forum więc zakładamy temat
Właśnie czytam twoje opowiadanie jak skończę to sie przyczepię
Fajnego nicka masz Olaf występuje też w TYCH opowiadankach... poczytaj sobie
Dunadan - 23 Czerwca 2006, 10:08
Wojtek na forum?! ha! to teraz będzie żeźnia witaj Olafie! Przyznam że czekałem na twój powrót. Czekałem i się doczekałem - niestety jestem trochę ( ale tylko trochę ) rozczarowany. Ale to chyba kwestia poziomu poprzednich twoich tekstów - ten nie jest zły, nawet trochę pow. przeciętnej, ale przyznam ze oczekiwałem jeszcze większego huku i wejścia a'la van Damme ( kurde, jak się pisze jego nazwisko?... ). Pytanie zasadnicze - czy i kiedy wrócisz do Murarzy? drugie pytanie zasadnicze - czy i kiedy wrócisz do Hamdirholm - a moze by tak Hamdirholm forumowe?... wiem że to może nie FiFka ale...?
NURS - 23 Czerwca 2006, 10:11
Dajcie człowiekowi szansę...
Pako - 23 Czerwca 2006, 12:37
Daję mus szansę. Przeczytałem dwa opowiadanka z murarzy. Nie są dla mnie jakieś genialne, ale ze śwaita można ogromne rzeczy wycisnąć pewnie Tego muszę pogratulować. A coś jeszcze pewnie czytałem.... ale już nei pamiętam
mawete - 23 Czerwca 2006, 16:43
A ja przeczytałem.. i wypowiem sie jak resztę przeczytam
ale imo może być punkt
Tomcich - 24 Czerwca 2006, 12:15
Ja też jestem po lekturze, oceniać będę później.
Dla lepszego wczucia się w klimat polecam dwie stronki:
http://haunebu.hotnews.pl/index.html (szczególnie to zdjęcie w tle )
oraz
http://www.greendevils.pl...wa_szwabia.html
O włóczni Longinusa i zainteresowaniu hitlerowców okultyzmem czy niejasnościach z WTC słyszała większość ludzi, ale o UFO Nazi nie
Tym większe brawa dla autora
Fidel-F2 - 24 Czerwca 2006, 12:37
Tyle tylko, że UFO Nazi nigdy nie istniało. To wszystko konfabulacje.
Tomcich - 24 Czerwca 2006, 12:39
Ale fotki wyglądają fajnie
Fidel-F2 - 24 Czerwca 2006, 12:45
No. Kiedyś (nie wiem, może wciąż) jakieś firmy modelarskie sprzedawały modele spodków w opisie podając, że to historyczne, niemieckie konstrukcjie z czasów IIwś.
Henryk Tur - 24 Czerwca 2006, 13:49
No i gdzie ten autor ???
Dunadan - 24 Czerwca 2006, 13:54
fajnie by było dowiedzieć się ile z tego wszystkiego może być prawdopodobną prawdą
mawete - 24 Czerwca 2006, 14:27
Zarejestrować się zarejestrował, ale coś się obija.... Olaf!!! Ludzie Cię szukają...
Fidel-F2 - 24 Czerwca 2006, 15:42
Właśnie skończyłem Trzy Pieczenie. Gratuluję wyobraźni i pomysłowości.
Obgryzając paznokcie będę wyczekiwał czy w najbliższym czasie Wojtek nie zajdzie w jakiś "naturalny" sposób.
NURS - 24 Czerwca 2006, 15:45
Poprosiłem Wojtak, żeby zajrzał, ale chyba go nie ma w sieci w ogóle teraz.
Olaf - 25 Czerwca 2006, 20:25
Z racji, że sezon wypraw wikińskich w pełni, musiałem wspomóc mych druhów w zdobywaniu grodu w Surażu. Operacja zakończona została sukcesem i z tym większą radością pojawiam się tutaj. :) Co do Hamdirków i Murarzy - oba projekty czekają na swój czas, bo trochę mi się przejadły i czekam na jakieś tchnienie świeżości z ich strony. Obecnie bardziej ciągnie mnie w stronę historii, czyli okres wczesnego średniowiecza (a cóżby innego:)). Jest kilka opowiadanek w klimacie wikińskim, między innymi pisanych dla "Winlandu" - nie reprezentują one jakiegoś wysokiego poziomu i są raczej skierowane do ściśle określonej grupki ludzi, skupionych wokół projektu "Midgard". Przyznam się, że własnie przy szukaniu materiałów do powieściowych "Murarzy", trafiłem na informacje o włóczni Longinusa i niemieckich UFO.
NURS - 25 Czerwca 2006, 21:05
Czym uczyniłeś wielkie pustki w domu mojem
Witaj na forum! Oddaję cię w ręce tłumu, a tłum uprzedzam, wikingowie mają zwyczaj wpadać w berserk i nie noszą rogatych hełmów!
Dunadan - 25 Czerwca 2006, 21:12
Olaf napisał/a | est kilka opowiadanek w klimacie wikińskim, między innymi pisanych dla Winlandu - nie reprezentują one jakiegoś wysokiego poziomu i są raczej skierowane do ściśle określonej grupki ludzi, skupionych wokół projektu Midgard. |
Chyba żartujesz - teksty które czytałem na stronach Midgardu ( chyba ) i które były też w SyFku były genialne...
Łeh, Midgard - gdyby tylko trochę więcej czasu było :/ świetna sprawa.
NURS - 25 Czerwca 2006, 21:14
Zalinkujcież te opka tutaj.
Dunadan - 25 Czerwca 2006, 21:21
To już musi Olaf zrobićbo ja się nie dokopię do tych pokładów.
Tendencyjne pytanie do Olafa - co będzie następne poza rzecz jasna tymi "opowiadankami o niskim poziomie skierowanymi do grupy Midgardczyków"?
Olaf - 25 Czerwca 2006, 21:42
www.winland.pl to link. Z lewej strony są "Archiwa". W "Archiwach" znajdujemy "zbiór opowieści wszelakich" i mamy troszkę opowiadań różnego autorstwa. Co następne? Dalej, na razie, pozostanę w klimatach wikińskich, a od dawna pałęta mi się po głowie myśl co by spłodzić jakąś space operkę. Za wcześnie jednak żeby podawać jakieś szczegóły.
Tomcich - 25 Czerwca 2006, 21:47
Tu od jakiegoś czasu ludzie postulują o jakąś space operkę, więc prosilibyśmy nie tylko płodzić, ale coby do narodzin doszło.
Dunadan - 25 Czerwca 2006, 22:10
Olaf napisał/a | a od dawna pałęta mi się po głowie myśl co by spłodzić jakąś space operkę. |
Hoho, a myślałeś Olafie aby połączyć jedno i drugie?
Olaf - 25 Czerwca 2006, 22:26
Wikingowie w kosmosie? Tak, myslałem o tym. I nic więcej nie powiem.
Dunadan - 25 Czerwca 2006, 22:27
W pewnym sensie nic nowego ale... OK, OK, już nie pytam, na razie moja ciekawość zaspokojona
NURS - 25 Czerwca 2006, 22:31
Mów, tu sami swoi.
A powieści ze świata Murarzy nie odpuszczę.
PS, niezła sygnaturka!
Dunadan - 25 Czerwca 2006, 22:34
No właśnie - z czego ta sygnaturka?
Olaf - 25 Czerwca 2006, 22:34
Bo ze space opery za wiele nowego nie da się wykrzesać. Trzeba stosować "stare" motywy i po prostu dobrze ją napisać.
NURS - 25 Czerwca 2006, 22:36
Nie mów, ja mam pomysł, na space operę góralską. Powiedz, że coś takiego było...
Olaf - 25 Czerwca 2006, 22:36
To z filmu "Beowulf i Grendel" - *beep* film.
Dunadan - 25 Czerwca 2006, 22:41
To chyba nie ten z Christopherem Lambertem?... dzięki za polecankę
|
|
|